1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 3, 2022 at 9:56 PM
    • #2,641
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Odustajem od daljnje rasprave jer je besmislena! :)

Talijani o vrijednosti i značenju grijanja i osjećaju wellbeinga znaju oduvijek tako da su čak reklamirali " Cirkus Moira Orfei " na turneji po Hrvatskoj s reklamom : Cirkus se grije. U Italiji ga vjerojatno nisu tako reklamirali, jer tamo se to podrazumjeva.

U Istri i dan danas, poneki, ne znaju za centralno grijanje ili podno grijanje nego " griju na inverter klimu " gdje proizvode decibele kao u avionskom motoru, puše vjetar kao na Himalaji, a čim ga ugasiš postaje hladno. A tek centralno na drva !?! I onda se smiju te pozivaju na tehniku narodu, a narod neće :))))

Na ovu provokaciju ne smijem odgovoriti, jer će mi Admin pomoći, da tri dana odmaram od pisanja na forumu. ;)

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 3, 2022 at 10:01 PM
    • #2,642
    Quote from renchi
    Quote from havi

Sad se sjetio jedne poslovice;

Svi slikaju jelo koje jedu a nitko

ne slika tablete koje pije .

a ja se sjetila " ono si što vidiš oko sebe " ( u prenesenom značenju )

meni se npr. poslovice s tabletama ne padaju na pamet iako ih često viđam, ali znam kada se netko impulsivno sjeti nečega da da je to nešto što je iskusio, kao havi tableta

Evo ja se impulsivno sjetim plinskog grijanja kada dođem u Istru zimi

Spomjao je jedan dan havi i Vukovar, ali to nije bila impulsivna asocijacija, tj poslovica, to je bilo gruntanje tj razmišljanje što će sada napisati. A kada je zgruntao to je bila uvredljiva glupost. Glupost je bilo utolike veća zato što nije znao kome se obraća i što laprda, a nije baš niti razumio tijek razgvora.

BTW u Istri je zimi hladno i treba im grijanje. Modernije i cjelokupnije enregtesko rješenje nego " klime ".

Display More

Sve u redu, ipak su to oni inverter dani u mjesecu! Svakom dođe takav dan! Ne treba zamjeriti, nego razumjeti! :)

• Lemi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • March 4, 2022 at 9:25 AM
    • #2,643

Bome Grasevina ce paliti ruske tenkove :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 4, 2022 at 1:10 PM
    • #2,644

Neka mi Ukrajinci ne zamjere. Meni sada sama spomen riječi Graš.. počinje praviti probleme s probavnim smetnjama. Nakon onog višednevnog medijskog granatiranja o svim mogućim detaljima sa Grašine svadbe, bojao sam se i paštetu otvoriti da odnekud ne iskoči. Tako da čim vidim nešto što samo liči na spomen tog zločina postanem nervozan. Mislim da bi u ovom slučaju Međunarodni sud morao otvoriti istragu o zločinu genocida nad zdravom pameti prekomjernim granatiranjem ovakvim glupostima.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • March 4, 2022 at 6:54 PM
    • #2,645

kaj grašo se ženio!!?? moji mediji to nisu prenosili!

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 4, 2022 at 8:47 PM
    • #2,646

Ne znaš što si propustio. Mogu ti prepričati ako te zanima. :)

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • March 4, 2022 at 9:38 PM
    • #2,647

ne treba graševinu ( litrenjak) koristiti kao molotovljev koktel , dosta bi bilo počastit ih istom , sutradan probavne smetnje i središ ih bez problema

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 5, 2022 at 10:41 AM
    • #2,648
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Talijani o vrijednosti i značenju grijanja i osjećaju wellbeinga znaju oduvijek tako da su čak reklamirali " Cirkus Moira Orfei " na turneji po Hrvatskoj s reklamom : Cirkus se grije. U Italiji ga vjerojatno nisu tako reklamirali, jer tamo se to podrazumjeva.

U Istri i dan danas, poneki, ne znaju za centralno grijanje ili podno grijanje nego " griju na inverter klimu " gdje proizvode decibele kao u avionskom motoru, puše vjetar kao na Himalaji, a čim ga ugasiš postaje hladno. A tek centralno na drva !?! I onda se smiju te pozivaju na tehniku narodu, a narod neće :))))

Na ovu provokaciju ne smijem odgovoriti, jer će mi Admin pomoći, da tri dana odmaram od pisanja na forumu. ;)

Evo ja cu vam odgovoriti, ako se vi ne usudite :

Zimski vikend turizam veliki je forte Istre
    Gourmet turizam je različito razvijen u Istri, međutim, svoju najbolju ekspresiju ima u sjevernom dijelu, dakle, od Mirne do Buzeta i prema granici. Morate se…
    www.glasistre.hr

Epilog tog clanka je :

. Takva je u principu i naša struktura smještaja. Dakle, tu moramo izuzeti kampove, hotele bez grijanja, većinu turističkih naselja bez grijanja. Uzmemo li to u obzir, ako u Istri zimi imamo tri, četiri ili pet tisuća gostiju, to su izuzetno velike brojke, ali su definitivno neusporedive s obzirom da im je baza jako mala, objašnjava Ivošević.

Kod nas je Hrvatska 365 propala jer se preko 500 hotela zatvorilo. Nema grijanja, nema turista.

Istra nudi široku paletu mogućnosti, ali zimi je u Istri sve bez grijanja.

U isto vrijeme ljetovalista koja su se pretvorila u zimovalista i Spanjolskoj, Portugalu vrve turistima. I grije se.

Imate vrlo povoljne aviokarte za Portugal i za Malagu iz Zgb pa pogledajte kako izgleda zimovanje uz more. U sobama je ugodno i toplo. 😂 Kod nas nema grijanja u hotelima, a o privatnom smjestaju da ne govorimo. Sezona Vam je do listopada, a onda chiuso, jer tehnika jos nije dosla narodu. Cini mi se da ce Dalmatinci to prvi shvatiti. Zapravo, oni to vec znaju.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 5, 2022 at 1:42 PM
    • #2,649

Dobra stara vremena :D :D :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 5, 2022 at 6:40 PM
    • #2,650

Jedna nebična zanimljivost:

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 5, 2022 at 6:45 PM
    • #2,651
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

https://www.glasistre.hr/istra/zimski-v…te-istre-576527

Epilog tog clanka je :

. Takva je u principu i naša struktura smještaja. Dakle, tu moramo izuzeti kampove, hotele bez grijanja, većinu turističkih naselja bez grijanja. Uzmemo li to u obzir, ako u Istri zimi imamo tri, četiri ili pet tisuća gostiju, to su izuzetno velike brojke, ali su definitivno neusporedive s obzirom da im je baza jako mala, objašnjava Ivošević.

Kod nas je Hrvatska 365 propala jer se preko 500 hotela zatvorilo. Nema grijanja, nema turista.

U isto vrijeme ljetovalista koja su se pretvorila u zimovalista i Spanjolskoj, Portugalu vrve turistima. I grije se.

Imate vrlo povoljne aviokarte za Portugal i za Malagu iz Zgb pa pogledajte kako izgleda zimovanje uz more. U sobama je ugodno i toplo. 😂 Kod nas nema grijanja u hotelima, a o privatnom smjestaju da ne govorimo. Sezona Vam je do listopada, a onda chiuso, jer tehnika jos nije dosla narodu. Cini mi se da ce Dalmatinci to prvi shvatiti. Zapravo, oni to vec znaju.

Display More

Opet moram šutiti, jer će mi Admin odrezati 3 dana odmora od pisanja!

Ali vi samo nastavite u istom tonu!

Ali evo ipak samo tri primjera s Istarskog poluotoka za koje sigurno znam: Rabac, Lovran i Opatija, imaju ali baš sve hotele s centralnim grijanjem! :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 6, 2022 at 4:17 PM
    • #2,652
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Epilog tog clanka je :

Display More

Ali evo ipak samo tri primjera s Istarskog poluotoka za koje sigurno znam: Rabac, Lovran i Opatija, imaju ali baš sve hotele s centralnim grijanjem! :)

Display More

E tako jos x 30 pa dobro. BTW Lovran nema sve. A " narod " gotovo uopce nema. Ili ima ono sto radi i zimi. Ono sto nema, ne radi. A ne radi skoro nista. Od 11 mjeseca pocinje bukvalno studeni. A temperature vam se izjednacavaju s vanjskim, a tako i sa brojem turista.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 6, 2022 at 4:33 PM
    • #2,653
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

E tako jos x 30 pa dobro. BTW Lovran nema sve. A " narod " gotovo uopce nema. Ili ima ono sto radi i zimi. Ono sto nema, ne radi. A ne radi skoro nista. Od 11 mjeseca pocinje bukvalno studeni. A temperature vam se izjednacavaju s vanjskim, a tako i sa brojem turista.

Koji u Lovranu nema centralno?

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 6, 2022 at 5:24 PM
    • #2,654
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Ne sjecam se imena hotela, ali se dobro sjecam dok sam bila dionicarka LRH i odlazila na skupstine da je u Lovranu bio hotel i bez grijanja, ali i BEZ klima uredjaja. Kada su dosli Lursseni morali su to sve pozatvrati da se ne sramote. Necemo se lagati i pretjerivati jer Hrvatska NEMA zimski turizam. Niti u mjestima koji su gradjeni kao zimovalista nema svuda infrastrukture, pogotovo ne u drugim gradovima. Brojke govore sve. I koliko je kapaciteta i koliko je turista. Danas tko se ozbiljno bavi turizmom, cak na Hvaru, u obicnu kucu za iznajmljivanje ukaze i po 50000 eura za kapacitete grijanja. Tko razumije razumije. Taj ce imati posla. Tko ne, nece. Pogledajte brojeve turista u Istri i pitajte se zasto.

Epilog ovog istinitog clanka je ovo:

Takva je u principu i naša struktura smještaja. Dakle, tu moramo izuzeti kampove, hotele bez grijanja, većinu turističkih naselja bez grijanja.

Zimski vikend turizam veliki je forte Istre
    Gourmet turizam je različito razvijen u Istri, međutim, svoju najbolju ekspresiju ima u sjevernom dijelu, dakle, od Mirne do Buzeta i prema granici. Morate se…
    www.glasistre.hr
  • Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 6, 2022 at 6:50 PM
    • #2,655
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Ne sjecam se imena hotela, ali se dobro sjecam dok sam bila dionicarka LRH i odlazila na skupstine da je u Lovranu bio hotel i bez grijanja, ali i BEZ klima uredjaja. Kada su dosli Lursseni morali su to sve pozatvrati da se ne sramote. Necemo se lagati i pretjerivati jer Hrvatska NEMA zimski turizam. Niti u mjestima koji su gradjeni kao zimovalista nema svuda infrastrukture, pogotovo ne u drugim gradovima. Brojke govore sve. I koliko je kapaciteta i koliko je turista. Danas tko se ozbiljno bavi turizmom, cak na Hvaru, u obicnu kucu za iznajmljivanje ukaze i po 50000 eura za kapacitete grijanja. Tko razumije razumije. Taj ce imati posla. Tko ne, nece. Pogledajte brojeve turista u Istri i pitajte se zasto.

Takva je u principu i naša struktura smještaja. Dakle, tu moramo izuzeti kampove, hotele bez grijanja, većinu turističkih naselja bez grijanja.

Ponavljam pitanje, ako ga nisam dovoljno jasno napisao: Koji hotel u Lovranu nema centralno grijanje? :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 7, 2022 at 11:36 AM
    • #2,656
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Ne sjecam se imena hotela, , ali se dobro sjecam dok sam bila dionicarka LRH i odlazila na skupstine da je u Lovranu bio hotel i bez grijanja, ali i BEZ klima uredjaja. Kada su dosli Lursseni morali su to sve pozatvrati da se ne sramote. Necemo se lagati i pretjerivati jer Hrvatska NEMA zimski turizam. Niti u mjestima koji su gradjeni kao zimovalista nema svuda infrastrukture, pogotovo ne u drugim gradovima. Brojke govore sve. I koliko je kapaciteta i koliko je turista. Danas tko se ozbiljno bavi turizmom, cak na Hvaru, u obicnu kucu za iznajmljivanje ukaze i po 50000 eura za kapacitete grijanja. Tko razumije razumije. Taj ce imati posla. Tko ne, nece. Pogledajte brojeve turista u Istri i pitajte se zasto.

Ponavljam pitanje, ako ga nisam dovoljno jasno napisao: Koji hotel u Lovranu nema centralno grijanje? :)

Nadam se da znate citati. Ne znam ime hotela, jer nije bilo vrijedno paznje. U tom hotelu sam kao dionicarka LRH bila u posjeti. Taj raspadnuti hotel, a kojega ste prodavali turistima prije dolaska Lurssena, ne samo da nije imao grijanje nego nije imao niti klimu !. Ja sam taj info dobila na skupstini dionicara te sam ga SAMA isla pogledati. Nije imao niti parkiraliste normalno. Austrougarska zgrada, prije samog centra Lovrana, imala je svoj izlaz na lungo mare.

A gosti su se hladili lepezama 😂😂😂.

Hoteli su vam bili infrastrukturno zapusteni, nemate u nekima niti klime, a jos manje centralnog grijanja. Zimski turizam ne postoji.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 7, 2022 at 11:43 AM
    • #2,657
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Nadam se da znate citati. Ne znam.ime hotela, ali u tom hotelu sam kao dionicarka LRH bila. Taj hotel kojega ste prodavali turistima prije dolaska Lurssena ne samo da nije imao grijanje nego nije imao biti klimu !. Ja sam taj info dobila na skupstini dionicara te sam ga SAMA isla pogledati. Razumijete li vi napisano ?

Hoteli su vam bili infrastrukturno zapusteni, nemate u nekima niti klime, a jos manje centralnog grijanja. Zimski turizam ne postoji.

ne bih se htio miješati, ali vidim da se već duže vodi bitka za svako rebro radijatora i jedinicu klima uređaja,

osobno sam bio u mnogim mjestima na Jadranu, koji uopće nemaju ni hotel, kako je tek njima :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 7, 2022 at 12:17 PM
    • #2,658
    Quote from Moller
    Quote from renchi

Nadam se da znate citati. Ne znam.ime hotela, ali u tom hotelu sam kao dionicarka LRH bila. Taj hotel kojega ste prodavali turistima prije dolaska Lurssena ne samo da nije imao grijanje nego nije imao biti klimu !. Ja sam taj info dobila na skupstini dionicara te sam ga SAMA isla pogledati. Razumijete li vi napisano ?

ne bih se htio miješati, ali vidim da se već duže vodi bitka za svako rebro radijatora i jedinicu klima uređaja,

osobno sam bio u mnogim mjestima na Jadranu, koji uopće nemaju ni hotel, kako je tek njima :)

Tamo sada nema niti kučeta niti mačeta, a domaćima niti klima ne pomaze. Zapravo njima nije hladno i cude se turistima.

Samo je turistima hladno :)

Ali bez zafrkancije hrvatski hoteli i infrastruktura nema grijanja. Cak i u zimovalistima neki nemaju - grijanja.

U Istri sada 3000 turista. Brojevi sve govore. Hrvatska 365, mozes mislit.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 7, 2022 at 12:38 PM
    • #2,659
    Quote from renchi
    Quote from Moller
    […]

Hrvatska 365, mozes mislit.

ma je , delaju kao MB365 ^^

samo je on imao mlađu grijalicu

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • March 7, 2022 at 1:32 PM
    • #2,660
    Quote from Moller

ma je , delaju kao MB365 ^^

samo je on imao mlađu grijalicu

Treba osloboditeljicu Zagreba poslati Putinu, da nas oslobodi i od njega .-)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 179

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • June 4, 2025 at 1:38 PM
    2. Odgovora
      179
      Pregleda
      58k
      179
    3. Dado

June 4, 2025 at 1:38 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 4, 2025 at 11:36 AM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 4, 2025 at 11:36 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 4, 2025 at 10:46 AM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. All

June 4, 2025 at 10:46 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 4, 2025 at 8:51 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      913k
      2k
    3. umalo

June 4, 2025 at 8:51 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 3, 2025 at 7:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 3, 2025 at 7:12 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 10:46 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 4, 2025 at 8:51 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 3, 2025 at 7:12 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt