S nadom da ce corona i povećani fokus na vlastite resurse, hranu i samodoživost možda malo pogurati i BCIN.
Podsjećanje na zadnju skupštinu:
S nadom da ce corona i povećani fokus na vlastite resurse, hranu i samodoživost možda malo pogurati i BCIN.
Podsjećanje na zadnju skupštinu:
https://bc-institut.hr/news/imamo-prve-rezultate/
Ako nekog zanima, ovdje informacije dolaze na kapaljku.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b447ae6e15c.pdf
Poziv na Glavnu Skupštinu, pritajena ljepotica.
Uz manje pomake i dalje uspavana ljepotica. Trguje se na cca 25% BV, nakon smanjenja revalorizacijskih rezervi i dalje daleko podcijenjena. Posluju pozitivno, ostaje vidjeti efekt corone, no u njihovoj industriji bi trebalo biti i pozitivnih efekata.
Temeljni kapital+zadržana dobit+rezerve iz dobiti - sve obaveze = 412kn po dionici??!
sjela dividenda danas
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/BCIN/FI-BCIN-60f4a409423e1bc76f10373cced86fe6.pdf
Po izvjescu ovo je definitivno BB.
Po zadnjoj cijeni na burzi od 260kn ova firma vrijedi 43mil. kn
Ukupne obaveze su 24 mil. kn
Zadrzana dobit 85 mil. kn
Dobit ove godine( pologudisnje izvjesce) 27,7 MIL. KN ????
Po ovome ispada onda P/E 1,56!?
BV je preko 1100kn
Firma posluje pozitivno zadnje dvije godine i isplacuje dividendu cca 3%
Sve stoji, ali tko zna, zna zašto nije dioničar BCIN-a... ja sam bio davno, znam zašto sam izašao...
Sve stoji, ali tko zna, zna zašto nije dioničar BCIN-a... ja sam bio davno, znam zašto sam izašao...
Možete li nas prosvijetliti. Imam fetiš na čudne i nelikvidne dionice.
BCIN kreditira većinskog i njegove prijatelje... umjesto da isplate novce dioničarima...
Odnos prema dioničarima slično kao na Adrisu? 😃
Odnos prema dioničarima slično kao na Adrisu? 😃
Pa da, ima puno slicnosti .
Zadnjih 10 godina oba drustva isplacuju divedendu cca 3%.
Adris jednu godinu nije isplatio dividendu kad su bili u gubitku a BC Institut kad je bio u gubitku isplatio je dividendu iz zadrzane dobiti
Display Morehttps://eho.zse.hr/fileadmin/issu…73cced86fe6.pdf
Po izvjescu ovo je definitivno BB.
Po zadnjoj cijeni na burzi od 260kn ova firma vrijedi 43mil. kn
Ukupne obaveze su 24 mil. kn
Zadrzana dobit 85 mil. kn
Dobit ove godine( pologudisnje izvjesce) 27,7 MIL. KN ????
Po ovome ispada onda P/E 1,56!?
BV je preko 1100kn
Firma posluje pozitivno zadnje dvije godine i isplacuje dividendu cca 3%
Kolega, pogledajte godišnju dobit, bave se sezonskim poslom.
Naravno, ratarske kulture(sjemenje) se siju u proljece.
U odnosu na proslogodisnje polugodisnje izvjesce dobit je veca za 5 mil. kn ili 25%. Trend je pozitivan.
Steta sto ne izvoze u Argentinu i Australiju , onda bi se bavili cijelogodisnjim poslom
Što je bilo sa onim poduzetnikom za kojim se tragalo po sjeverozapadu Hrvatske, tko mu je bez kontrole dijelio novac, s kojim gubitkom je završila ta priča, i tko jamči da se to neće opet ponoviti. Nisu se proslavili ni sa poslovima u Turskoj. To su rizici ove dionice? 😁
Što je bilo sa onim poduzetnikom za kojim se tragalo po sjeverozapadu Hrvatske, tko mu je bez kontrole dijelio novac, s kojim gubitkom je završila ta priča, i tko jamči da se to neće opet ponoviti. Nisu se proslavili ni sa poslovima u Turskoj. To su rizici ove dionice? 😁
Ne bih znao. Ocito da taj gubitak nije firma puno osjetila kad redovito isplacuje divedendu i ne trebaju joj krediti. Uvijek moze bolje.
Svaka dionica je rizik . Sigurnost ove dionice je ogromna zadrzana dobit skoro pa duplo veca od trenutne trzisne cijene a jako malo zaduzenost
Pa očigledno je da potencijala ima i za rast i za veću dividendu! Ali jbg.
Ima jedna životna istina, tko je spreman na sitnu krađu, ako prođe bez posljedica spreman je kasnije i na veliki kriminal, tako vam je i sa nevjerom u braku, a zato smo i ukupan jad od društva i države.
Jucer protrgovano 498 dionica po 260kn.
Svim djelatnicima Bc instituta osigurana je i isplacena cjelovita 13-ta placa. Predsjednik uprave najavio je da ce to biti praksa i u iducim godinama.
Godina je ocito bila uspjesna, nadam se da ce se i dividenda povecati.
Ekipa koja prati zna sve pluseve i minuse, na papiru jedna od najboljih dionica – za lijene malo nabacenih brojki (FI2020):
– koeficijent ubrzane likvidnosti 1,4
– koef. tekuće likv 3,7!
– koef. financiranja 0,36
– zadržana dobit 86 mil kn!
Izazovi vlasničke strukture i dalje stoje.
Jučer prošli lijepih 500+ komada, čim su malo spustili letvicu.
Većih količina nema i ovo je dionica za ostaviti djeci.
Display MoreEkipa koja prati zna sve pluseve i minuse, na papiru jedna od najboljih dionica – za lijene malo nabacenih brojki (FI2020):
– koeficijent ubrzane likvidnosti 1,4
– koef. tekuće likv 3,7!
– koef. financiranja 0,36
– zadržana dobit 86 mil kn!
Izazovi vlasničke strukture i dalje stoje.
Jučer prošli lijepih 500+ komada, čim su malo spustili letvicu.
Većih količina nema i ovo je dionica za ostaviti djeci.
Cijelu proslu godinu(2021.) je protrgovano 1150 kom dionica po prosjecnoj cijeni od 248kn, ove godine vec 650 po prosjecnoj cijeni 259kn.
Vecih kolicina ima, samo treba podici cijenu