Pozdrav svima Može mala pomoć oko ovog dijela vezanog za plaćanje poreza? Da li se porez prijavljujete za svaku transakciju posebno ili na kraju godine sve zajedno?
Trgovanje dionicama preko Revolut-a
-
-
-
Pozdrav svima Može mala pomoć oko ovog dijela vezanog za plaćanje poreza? Da li se porez prijavljujete za svaku transakciju posebno ili na kraju godine sve zajedno?
Porez se plaća godišnje, ali ste nakon prve transakcije obvezni u roku 8 dana prijaviti se u poreznu radi evidencije.
-
Porez se plaća godišnje, ali ste nakon prve transakcije obvezni u roku 8 dana prijaviti se u poreznu radi evidencije.
kakve evidencije? vec trgujem u RH , moram li i ja nakon prve kupnje preko revolut-a otic u poreznu i prijavit?
-
kakve evidencije? vec trgujem u RH , moram li i ja nakon prve kupnje preko revolut-a otic u poreznu i prijavit?
pa niste valjda ludi kolega da to učinite ?
-
Revolut od 23.4.20121 mjenaj svoje naknade . Sigurno ste to dobili na svoj mail al ovo je info za one koji jos nemaju revolut.
Trgovanje
Restrukturiramo pogodnosti trgovanja i cijene kako slijedi:
- Korisnici Standardne usluge moći će primati jednu transakciju bez provizije na mjesec (ranije su mogli tri).
- Korisnici usluge Plus i dalje će moći primati tri transakcije bez provizije na mjesec.
- Korisnici Premium usluge moći će primati pet transakcija bez provizije na mjesec (ranije su mogli osam).
- Korisnici Metal usluge i dalje će moći primati neograničeni broj transakcija bez provizije.
Naposljetku, naknada za skrbništvo promijenit će se s jednog baznog boda (0,01 %) vrijednosti sredstva po godini na dvanaest baznih bodova (0,12 %) vrijednosti sredstva po godini. Moguća je primjena primjenjivih SEC i FINRA naknada na trgovanje američkim dionicama.
jos je tu promjena oko podizanja gotivine na bankomatima itd.
Moj skromni zakljucak je da free Revolut vise nije opcija za trgovanje dionicama.
-
Moj skromni zakljucak je da free Revolut vise nije opcija za trgovanje dionicama.
Pa naravno. Zar je itko mislio da ce inicijalni ulagaci i osnivaci Revoluta sponzorirati usluge godinama? Oni su ulozili da zarade lovu, tako da ce cijene svih tih usluga vrlo brzo konvergirati cijenama postojecih banaka. Narocito skorasnjim rastom kamatnih stopa od cega fintech-i nemaju bas prevelike koristi.
Naravno, nece to biti na nivou pljacke ZaBe i slicnih, ali besplatne usluge bez debele pretplate ce nestati. Narocito kad jos malo vremena prodje i kad mladje generacije shvate zasto velike banke jos vrte osnovne aplikacije na dinosaurskom COBOLu.
-
Pa naravno. Zar je itko mislio da ce inicijalni ulagaci i osnivaci Revoluta sponzorirati usluge godinama? Oni su ulozili da zarade lovu, tako da ce cijene svih tih usluga vrlo brzo konvergirati cijenama postojecih banaka. Narocito skorasnjim rastom kamatnih stopa od cega fintech-i nemaju bas prevelike koristi.
Naravno, nece to biti na nivou pljacke ZaBe i slicnih, ali besplatne usluge bez debele pretplate ce nestati. Narocito kad jos malo vremena prodje i kad mladje generacije shvate zasto velike banke jos vrte osnovne aplikacije na dinosaurskom COBOLu.
Tako to ide u tim novim poslovima (Uber, Revolut, AirBnb, Booking.com...)... prvo staviš neke bolesno niske cijene i svjesno ideš u gubitak prvih 5godina da navučeš što više ljudi i kad se ljudi registriraju i naviknu na korištenje tvoje usluge, pomalo povećavaš cijenu i eto imaš cijene skoro kao konkurencija ali mnogo više korisnika koja se neda mijanjati aplikaciju/ponovne registracije itd...
Ovo me ni malo ne čudi, ovo je bilo samo pitanje vremena, ali ja sam na revolutu dugoročno (dok ne postenam dovoljno velik da prijeđem na neke profesionalnije brokere) u dividendnim dionicama pa me ove naknade i ne brinu toliko... jednom mjesečno u kupnju dividendne dionice
off topic:
Sada je Bolt mnogo jeftiniji od Ubera, ali to će trajati sve dok (i ako) Bolt ne bude imao više korisnika od Ubera
-
Tako to ide u tim novim poslovima (Uber, Revolut, AirBnb, Booking.com...)... prvo staviš neke bolesno niske cijene i svjesno ideš u gubitak prvih 5godina da navučeš što više ljudi i kad se ljudi registriraju i naviknu na korištenje tvoje usluge, pomalo povećavaš cijenu i eto imaš cijene skoro kao konkurencija ali mnogo više korisnika koja se neda mijanjati aplikaciju/ponovne registracije itd...
Ovo me ni malo ne čudi, ovo je bilo samo pitanje vremena, ali ja sam na revolutu dugoročno (dok ne postenam dovoljno velik da prijeđem na neke profesionalnije brokere) u dividendnim dionicama pa me ove naknade i ne brinu toliko... jednom mjesečno u kupnju dividendne dionice
off topic:
Sada je Bolt mnogo jeftiniji od Ubera, ali to će trajati sve dok (i ako) Bolt ne bude imao više korisnika od Ubera
Tako je. Kako kaže poznata izreka - NE postoji besplatan ručak...
-
Pozdrav svima! Zamolio bih Vas ako znate da mi razjasnite par stvari...
Otvorio sam investicijski račun na Revolutu u listopadu 2019. no nisam imao neke veće uloge sve do siječnja ove godine...Uglavnom se taj iznos kretao oko 100$ max...Početkom godine sam uložio oko 1000kn u kripto i 1000 u dionice te planiram ulagati i dalje. Proučavam druge trading platforme te bih volio nešto s dobrim interfacom poput Coinbase-a za kripto sa širokim spektrom mogućnosti ulaganja (dionice, etf-ove, opcije itd.) Muči me što sad s porezom na dobit koju nisam prijavljivao do sada te preporuke za trading platforme...Robinhood, Webull ne možemo koristiti kod nas? 212, etoro, plus500 što od toga preporučate? Novac nisam prebacivao na račun u banci do sad s Revoluta pa vjerojatno mogu proći bez sankcija te se radi o sitnim parama (iako se gleda preko 112kn dobiti ako se ne varam)...Sve u svemu je li mi dobro nastaviti tradat na Revolutu i savjet oko poreza bi dobro došao...Preuzeo sam sve izvatke s Revoluta od prvog ulaganja do današnjeg datuma...Ako se prebacim u međuvremenu na neko platformu volio bih ubuduće porezna pitanja rješavati preko egrađani portala u predviđenom roku (pronašao sam kako se ispunjava obrazac)...Hvala unaprijed i oprostite ako spammam...
-
Ovo je prepisani dopis od marketinga Revoluta, no zanimljivo da nesto rade. Pitanje je sad moze li se prebaciti placa i SEPA placanja racuna na njih i odjebati sve nase banke. Iako, opet, znajuci da ti mogu zatvoriti racun ako njihov "AI blockchain" (TM by LodeRunner) odluci da ga je uhvatila zuta minuta, mozda ipak treba jos malo pricekati.
Revolut u Hrvatskoj postaje banka i nudi depozitne račune
QuoteRevolut je operacionalizirala svoju europsku dozvolu za specijalizirano bankarstvo u Hrvatskoj. Depoziti klijenata u Hrvatskoj koji počnu koristiti Revolut Bank dodatne usluge sada će biti zaštićeni shemom osiguranja depozita.
EDIT: Kriva tema, ovo je trebalo zavrsiti na temi Trgovanje dionicama preko Revolut-a.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun