Ako imate neku dionicu već koja se pokazuje pod "investicije" onda kliknete na nju pojave se gumbi Kupnja i Prodaja. Kliknete prodaja i pojavi se ekran sa naslovom Prodajte .... Ispod toga treba pisati Tržišni nalog i cijena dionice. Tako je bar kod mene.
Trgovanje dionicama preko Revolut-a
-
-
-
Ufff. Naravno da je bio problemu staroj verziji revoluta. Kad sam azurirao aplikaciju sve se promijenilo i sad imam sve opcije:)
sory svima na gnjavazi...
-
Jel probao tko Revolut?
-
Jel probao tko Revolut?
a nema se sta bas probat... kupis prodas i to je to jos ak kupis jeftino a prodas skupo eto najbolje platforme:)
za probat trgovat vani super... trading212 je daleko napredniji od revoluta a revolutom mozes posalt novac na trading212...
-
A zasto moram preko Revoluta slati novac? Da izbjegnem mogući doticaj sa nasim bankama i poreznom? Ili ne funkcionira?
-
A zasto moram preko Revoluta slati novac? Da izbjegnem mogući doticaj sa nasim bankama i poreznom? Ili ne funkcionira?
povoljniji devizni tečaj
moji frendovi koji rade vani mahom koriste Revolut, povoljnija konverzija iz jedne valute u drugu
čini mi se da i kod naplate troškova imaju povoljan tečaj
-
Jos jedan info. Revolut Standard ne kosta nista. Ako vas netko pozove u revolut ne placate ni plasticnu karticu(bar je tak bilo prije koji mjesec). Nema naknada za vodjenje kartice al zato ima limit na konverziju bez FE na 7500kn mjesecno nakon toga 0.5% . Limit na dizanje novaca s bankomata na 1700kn mjesecno bez naknade.
-
Šaljem novce sa kunske kartice na revolut, želim kupovati dionice. Na revolutu ostavim kune ili ih konvertiram u dolare (pa kupujem dionice)?
-
Mymoon, kad financiraš investicijski račun s običnog, unutar Revoluta, automatski prebacuješ u USD
dakle nakon prebacivanja s kartice vide se kune, ulaganjem u investicijski račun pretvaraju se kune u USD i to po vrlo povoljnom tečaju
opet, kad prodaš dionice, USD se pojavljuju na investicijskom računu (piše 'dostupno za ulaganje')
-
Mymoon, kad financiraš investicijski račun s običnog, unutar Revoluta, automatski prebacuješ u USD
dakle nakon prebacivanja s kartice vide se kune, ulaganjem u investicijski račun pretvaraju se kune u USD i to po vrlo povoljnom tečaju
opet, kad prodaš dionice, USD se pojavljuju na investicijskom računu (piše 'dostupno za ulaganje')
Revolut ima odličan tečaj (mali spread) radnim danima, ali vikendom ima puno lošiji tečaj pa je možda bolje na vrijeme pripremiti dolare
-
-
hvala, zlatni ste.
i još jedno pitanje, kad me traži porezni identifikacijski broj što upisujem, OIB, ili moram nabavljati porezni broj?
-
oib.oib.oib.. minimalno je 10 znakova ppa sam ponovio
-
Upravo dobio mail od Revoluta. OD 1.1 Revolut vise investicijski dio ne vodi u europi i ne podlijeze europskim propisima i zastitama.
Trenutno traze licencu u Irskoj da bi nastavili pruzat usluge investiranja u europskoj uniji.
Korisnici bi trebali preuzet novu aplikaciju i izabrat.
Dal zele nastavit poslovat al vise nisu zasticeni europskim regulativima
ili moraju zatvorit pozicije i prenjet novac iz investicijskog u platni novcanik.
-
Kako mislite zatvoriti pozicije ?.nije valjda da moram prodati sve dionice ?
-
Kako mislite zatvoriti pozicije ?.nije valjda da moram prodati sve dionice ?
ništa se ne mijenja na Revolutu, osim što Velika Britanija izlazi iz EU s 31.12.
tako da više nećemo biti 'pod kišobranom' EU zaštite prava ulagača nego UK
navode za trgovinski dio poslovanja da se ništa ne mijenja jer je pružatelj usluge iz USA
znači ništa ne morate prodavati ako ne želite
-
Mozda sam malo nespretno to napisao.
Kao sto je accountant napsiao. Ne morate nista al revolut vise ne radi pod regulativom EU.
Jedino ako vas smeta sto nemate EU zastitnu regulativu mozete zatvorit sve pozicije i novac prebacit na platni dio.
-
mogu li na Revolutu /Metal plan/ zadati nslog duže od radnog dana?
-
mogu li na Revolutu /Metal plan/ zadati nslog duže od radnog dana?
Ne.
Moja preporuka je prebaciti se na trading212.
-
Ja se jučer prebacio na trading212 i za sad sam zadovoljan. Malo me ona svjetla pozadina ubijala u početku al nakon što sam promijenio na "dark" sve radi ko sat.
-
Revolut kaže da mogu zadati kupnju msksimum 500 dionica Liventa NYSE.
Zašto ne 499 ili 511?
Taj limit je na sve ili samo ma određene dionice?
Postoji li limit na trading 212?
-
-