Dali netko mozda trguje vani preko revoult kartice/aplikacije
Trgovanje dionicama preko Revolut-a
-
-
-
MJ23 : ja trgujem. i bas mi je neki dan sjela i dividenda.
-
Pa sto ne ideš trgovati “preko bare”?
Pa jednostavno je. Nije to nikakva baba roga. Kupiš udjele u nekom njihovom indeksnom fondu (recimo S&P500) i eto te na tržištu preko bare. Na tebi je jedino da vidiš kad ćeš kupiti i kada prodati.
Ili kupis direktno dionice koje hoces preko Revoluta... Lovu na Revolut prebacis direktno sa tekuceg racuna u HR banci ili kako vec zelis...
-
Pa jednostavno je. Nije to nikakva baba roga. Kupiš udjele u nekom njihovom indeksnom fondu (recimo S&P500) i eto te na tržištu preko bare. Na tebi je jedino da vidiš kad ćeš kupiti i kada prodati.
Ili kupis direktno dionice koje hoces preko Revoluta... Lovu na Revolut prebacis direktno sa tekuceg racuna u HR banci ili kako vec zelis...
Kolega, koliki je godišnji trošak kartice?
-
Kolega, koliki je godišnji trošak kartice?
Nema ga ako koristis free karticu... Jedno ti svaku transakciju zaracuna neku proviziju kada trgujes dionicama preko Revoluta, no ti iznosi su nista naspram ovih nasih 'brokera' koji oderu gdje stignu... I to nije realtime trgovanje, odn., samo odaberes dionicu, kazes kolko love bi ubacio unutra i cekas da kupis/prodas... Za sada mi ide jako dobro sa mojim pickovima (Netflix, Disney, Wallmart, Teva, itd)...
-
kolega Calypso zeli reci da nema zadavanna naloga nego je sam "real time trade". dakle odaberete broj komada dionica i stiscete buy / sell. dakle ne mozete staviti koliko placate / za koliko prodajete. ja imam "metal plan" i placam godisnje 1000kn. mogu podici 5000 kn sa bilo kojeg bankomata mjesecno u svijetu koji podrzava Master card. i imam no comission trading. s time da "day trade" imam 3 na dan. kos k tome imam i besplatan pristup cryptovalutama te jednom godisnje pristup Longue na aerodromima besplatno. i jos su tu neke pogodnosti. naveo sam samo znacajne za mene.
-
kolega dionicar kako se plaća porez na dobit. Ako može jedan primjer npr. kupili ste Tevu za 20 prodali za 25. Koliko od tih 5 dolara ode na porez?
-
konkretno, dividenda ide automatski. dakle placate ju u USA. ja sam dobio i onda mi na listi transakcija nije bilo jasno zasto su mi naplatili porez posto nisam "US citizen". jer kada otvarate taj trading account morate odgovoriti na ona pitanja koja vas isto pitaju kada u banci u HR otvarate racun : " jeste li americki porezno obveznik? jeste li polocitki izlozeni?... ". e sada ja sam otisao na "help" live chat. ljubazna sluzbenica mi je rekla sa se porez placa automatski i da bi taj porez od dividende trebao biti proslijedjen u HR. ja smatram da to nije tocno. kaze da moram vidjeti sa "local authorities" oporezivanja.
sto se tice ovoga sto me ppitate, mislim da ste kirni ako NE PRIJAVITE porez na prodaju dionica po vecem iznosu od nabavne cijene. konkretno, vi biste trebali otic u poreznu upravu sa papirom od revoluta i oni bi vam trebali izranunaati porez. ali kako onds trazit porez koji sam tamo platio ma dividendu nazad pa ga u HR prijavit ? nadam se da razumijete ako ne, pitajte pojasnit cu.
-
+CNDT @3,60
Pa da vidimo.
takodjer al na 3,58 - nestositno da malo isprobam.
Usput pitanje za korisnike Revoluta. Dal vam radi upozorenje na cijenu? postavim npr na 3,62 i cijena predje 3,62 upozorenje nestane al nikakve obavijesti na telefonu nisam dobio ni vizualne ni zvucne.
-
.. Usput pitanje za korisnike Revoluta. Dal vam radi upozorenje na cijenu? postavim npr na 3,62 i cijena predje 3,62 upozorenje nestane al nikakve obavijesti na telefonu nisam dobio ni vizualne ni zvucne.
To je prije da ti ne radi push notification na mobu. Ja sam imao takav slučaj s Viberom, tek kad bih otvorio app, vidio bih nepročitane poruke. Preinstalirao app i radi!
Meni radi, javlja postavljene limite cijene ali i sama app mi javi za dionice s favorites list ako je koja pala/rasla preko 5%.
Ma Revolut je zakon.
-
-
hmm. ja sam na free revolutu i nemam ni postavljanje naloga ni stop loss ... samo kupnja i prodaja po trenutnoj cijeni se nudi...
jedino eto ima opciju upozorenja koja ne radi
-
Slažem se sa kolegom, mislim da je stvar samo do postavki na mobitelu, odnosno do "push notoficationa". Trebalo bi ući u postavke mobitela i aplikacije i pogledati.
Revolut je stvarno super igračka, posebice za trgovanje sa "manjim" iznosima.
Ali najviše od svega vesele nikakve naknade, osim one mjesečne. Tako da se isplati i trejdati i za sitne zarade. Jer i te vesele.
-
hmm. ja sam na free revolutu i nemam ni postavljanje naloga ni stop loss ... samo kupnja i prodaja po trenutnoj cijeni se nudi...
ni ovaj dio nije skroz točan, može se odrediti cijena kupnje/prodaje i u običnom paketu, nije prepreka
kad si na ekranu kupnje / prodaje, tamo gdje piše 'tržišni nalog' (dakle prije nego što odabereš 'pregledajte narudžbu') stisni prstom i otvoriti će se meni s opcijama: tržišni, ograničeni i nalog za zaustavljanje
probaj!
znam da ima i posebna tema na Revolut, ali zna li netko kad isplaćuješ novac direktno na račun s IBANom u HR (dakle neki od računa u HR), koliko može domaća banka uzeti naknade na priljev? uobičajeno? Revolut u Q&A kaže da ne skidaju nikakvu naknadu ali naši banksteri sigurno, siroti, uzmu cut
-
ni ovaj dio nije skroz točan, može se odrediti cijena kupnje/prodaje i u običnom paketu, nije prepreka
kad si na ekranu kupnje / prodaje, tamo gdje piše 'tržišni nalog' (dakle prije nego što odabereš 'pregledajte narudžbu') stisni prstom i otvoriti će se meni s opcijama: tržišni, ograničeni i nalog za zaustavljanje
probaj!
znam da ima i posebna tema na Revolut, ali zna li netko kad isplaćuješ novac direktno na račun s IBANom u HR (dakle neki od računa u HR), koliko može domaća banka uzeti naknade na priljev? uobičajeno? Revolut u Q&A kaže da ne skidaju nikakvu naknadu ali naši banksteri sigurno, siroti, uzmu cut
Ne puno. Zadnji put kada sam isplaćivao sa Revoluta na PBZ uzeli su oko 7,5 kn na 7000 kn isplate.
-
... znam da ima i posebna tema na Revolut, ali zna li netko kad isplaćuješ novac direktno na račun s IBANom u HR (dakle neki od računa u HR), koliko može domaća banka uzeti naknade na priljev? uobičajeno? Revolut u Q&A kaže da ne skidaju nikakvu naknadu ali naši banksteri sigurno, siroti, uzmu cut
Ne puno. Zadnji put kada sam isplaćivao sa Revoluta na PBZ uzeli su oko 7,5 kn na 7000 kn isplate.
ok, znači upristojili su se
hvala!
-
probaj!
jednostavnije je otici na bankomat i podici novac. ja na metal mogu do 6500kn mjesecno bez naknade podici. i onda na uplatni bakomat PBZ i stvar rijesena sa 0 naknade
-
ok, znači upristojili su se
hvala!
Nema to veze s pristojnoscu. Svi unutar EU su presli na SEPA placanje pa su morali ujednaciti naknade.
No zato su sve ostale naknade vecine HR banaka poprilicno narasle u zadnjih godinu dana. Mora se zaraditi dividenda.
-
.. Usput pitanje za korisnike Revoluta. Dal vam radi upozorenje na cijenu? postavim npr na 3,62 i cijena predje 3,62 upozorenje nestane al nikakve obavijesti na telefonu nisam dobio ni vizualne ni zvucne.
To je prije da ti ne radi push notification na mobu. Ja sam imao takav slučaj s Viberom, tek kad bih otvorio app, vidio bih nepročitane poruke. Preinstalirao app i radi!
Meni radi, javlja postavljene limite cijene ali i sama app mi javi za dionice s favorites list ako je koja pala/rasla preko 5%.
Ma Revolut je zakon.
Notifikacija rijesena. bilo pogaseno unutar aplikacija. THX
probaj!
Ovaj drugi dio i dalje nije rijesen. Ja nemam te opcije "TRZISNI NALOG" ima kupi prodaj i upozorenje na cijenu i to je to.
Znaci kupi po ternutnoj cijeni i prodaj po trenutnoj cijeni i nakakve naloge nemogu zadavat.
trazio po helpu revoluta razlike izmedju metala i free al sve st oima se odnosi na sve osim na trgovanje dionicama.
-
Kada se klikne "- Prodaja" neke dionice onda se ispod pojavi "Tržišni nalog". Klikne se i odabere vrsta naloga. U vrstama naloga je STOP nalog.
-
poslao sam slike sto se pojavljuje na ekranu . Odaberem gore desno: dionice i pojavi se Ulozi-Fond-Podizanjue novca. Onda kliknem ulozi i pojavi se Sve dionice i Popis za pracenje i tu odaberem dionicu. Kad odaberem dionicu pojavi se 1 slika . kliknem kupi i pojavi se 2 slika u kojoj ima samo pregledaj narudjbu.
kad kliknes pogledaj narudjbu pojavi se 3 slika i tu mozes kliknut samo kupi odmah i to je to nema nista vise za kliktat.
Napominjem da sam na free-STANDARD revolutu tamo od samog pocetka 2018g. Moram provjerit da nemam mozda star uverziju aplikacije...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun