1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE prodaja - kladionica

• airfire
  • April 15, 2020 at 2:35 PM
  • Zatvoreno
    renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 1:03 PM
    • #4,741
    Quote from Ledica
    Quote from renchi

to bi trebalo dorhu prijaviti...dovoljno bi bilo doznati ime.kupca dionica AH, onda DORH niti ne treba

A izmedju kstalog mislite li da PWC ne zna procijeniti vrijednost neke firme ? Obo je jednostavno kriminal. Pomnozite broj svojih dionica sa 2 kune i shvatiti ce te koliko ste orobljeni.

Nažalost, nikada i ništa mi nećemo saznati niti će itko išta istražiti i otkriti.

Previše je u našoj jadnoj drzavi legalnih načina, sve u skladu s propisima i unutar zakonskih okvira, za vrhunski kriminal i muljaže, vještih stručnjaka koji znaju nelegalno i nemoralno pretvoriti u zakonito.

Nije ovo bio posao s malim bebama, perfidni manipulatori su u pitanju.

Kada procitate moja poslijednja 2 do 3 posta shvatiti ćete tko je iza svega ovoga..ne samo optime, nego i agrokora i podravke i rimca itd...pa cak iza iseljavanja, 5.elemet je u pravu treba izaci na javnoj ponudi jer se radi o kriminalnom mindsetu, a imate primjer dalekovoda koji je isto njihov spin off..

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 11, 2021 at 1:47 PM
    • #4,742

Ja ne kužim ni kope ni špade o čemu vi pišete, još sam uvijek prilično bezazlena

Pisala sam ovdje u neko doba da nešto na papiru nije promising, ili nam slijedi odgoda, ili nam cijena neće biti po volji, jer novac ne ulazi

Na Plivi su se i krediti dizali za ući u papir.

Al' bila bih se kladila na odgodu, ne na ovu mizerijicu od cijene

IMHO, veliki su se dogovorili o nekim drugim segmentima poslovanja, ili teritorijalno, neki benefit će svi iz ovoga izvući. Ne bi me čudilo da UG kupi i čitav HT, odavno se priča da DT seli poslovanje na američko tržište, a i objavili su da su polovinu prihoda iz prvog kvartala ostvarili na američkom tržištu. Možda je ovo samo prvi čin velikog preslagivanja na tržištu

O transakciji gospođe A.H. suzdržati ću se od komentara.

Sve skupa, ovo je bio strogo kontroliran papir od početka, Rajfica dežurni redar, inače bi pohlepni kakvi jesmo nagurali papir na 15 kn u redovnom režimu trgovanja.

Niti pukovnik niti pokajnik, srednja žalost. Prošlo se na marketu i bolje i lošije, al' najveća je šteta svih propuštenih prilika u međuvremenu. Podravke zaradili ni krivi ni pametni, Kraš, Sunce, Atlantska.. bilo je krasnih prilika.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 1:50 PM
    • #4,743

u tome i je problem, Indijanci s ovima nece zaraditi 😉

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 11, 2021 at 2:06 PM
    • #4,744

Ne sumnjam da investigativni žurnalisti Jutarnjeg već istražuju kako je članica nadzornog odbora utopila 25% povoljnije svoje papiriće u samom sutonu najmisterioznijeg prodajnog procesa dok u Hanfi nova akvizicija polira žarulju koju će uperiti u okice uglednoj nadzornici da ne bi bilo labavo tijekom ispitivanja.🤮🤮🤮

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 11, 2021 at 2:19 PM
    • #4,745

Mene puno ne pere minus od 15%. Ispeglat ću to na drugim papirima do kraja godine zaključiti sa plusom i preseliti svoja dva miliona kn u neke mirnije vode izvan ove žabosraćke. !!!!! Samo želim znati kome je Vidovita utopila papire i zašto je Kontrolor odjednom u foto finišu iz velikog optimiste preobražen u najvećeg paničara. Nemojte mi braniti Kontrolora da je prelazio u Atpl, pa takav mag bi to kao i jadan ja radio u prosincu.

Nemojte mi samo pričat da se ne može skupiti 15-20 nezadovoljnika iz Top 100 koji zajedno imaju barem 15% ove hartije i neće uzeti ovu mizeriju.

Edited once, last by Laudator: Merged a post created by Laudator into this post. (July 11, 2021 at 2:24 PM).

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 2:30 PM
    • #4,746

Flight

ovo nije totalni kuriozite da mali dobiju " vise ". Nego JE TOTALNI KURIOZITET KAKO SE MANJE PRIKAZUJE KAO VIŠE. Marketing za one sa logičkim pogreskama u glavi.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 11, 2021 at 2:34 PM
    • #4,747

Sad kreću hvalospjevi kako smo super prošli, kako je minus u stvari plus jer se oslobađa likvidnost, trebamo ushićeni prihvatiti ponudu bratje i kako u stvari imamo hemoroide a dupe nas ne boli jer smo brutalno naguženi.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • July 11, 2021 at 3:09 PM
    • #4,748

Kao što ste pisali.. trebao preispitati AH i KK...

Jednostavno nedopustivo..

Nadalje, s jedne strane smo si samo krivi što nismo dizali cijenu 3 mjeseca prije 10.07..

Meni je to i palo napamet.. ali ekipa piše bon stop da prosjek nema veze... Bla bla..

Što sada ?

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 3:47 PM
    • #4,749
    Quote from Flight
    Quote from renchi

Dolazenje ili nedolazenje na skupstinu ne mijenja cinjenicu da u zemljama ( koje nisu ova mocvara cije procese upravljaju na ustrb lokalaca tj Indijanaca ) equity bi vredio 500 miliona kuna.

Nista se ne bi promijenilo. A kradja je kradja.

Dobro se informirajte o kome se radi i tko je to vec prije napravio i opet ce.

BTW lredstava sa zabom nije srusila cijenu nego nastimavanje prosijeka.

Kako se ne bi promijenilo da se pojavilo 15, 20 ili 30% manjinskih dionicara ili jedan s punomoćima? Bi vidjela kako bi odmah u Zabi i HT-u drugačije adresirali prodaju i bili susretljiviji u komunikaciji. To ne znaci da da bi se cijena ili uvjeti njihove kupoprodaje bitno izmijenili al postojala bi još jedna interesna skupina koja bi pokušala štititi vlastite interese. A ne da ih štite, Zaba i HT. To je kao da lisici povjerite piliće na brigu i čuvanje.

Manjinski su i sami krivi za svoj polozaj jer ne poduzimaju ništa da zaštite svoje interese i vlastita ulaganja.

Display More

Kao da netko pise scenario za film . Reklo bi se da je " uslugicu " za varanje malih dionicara naplatio netko, zar ne ? Nije to islo besplatno. A i DORH je netko kontrolirao. Ili kontrolira. Zar ne ? Bas notorna hrvatska prica sa osuđenicima na vlasti.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 11, 2021 at 4:16 PM
    • #4,750
    Quote from dionicar

Kao što ste pisali.. trebao preispitati AH i KK...

Jednostavno nedopustivo..

Nadalje, s jedne strane smo si samo krivi što nismo dizali cijenu 3 mjeseca prije 10.07..

Meni je to i palo napamet.. ali ekipa piše bon stop da prosjek nema veze... Bla bla..

Što sada ?

Te što su pisali da nema veze popisati, locirati i blokirati. Ovdje ionako piše nekolicina nas naturščika i mnoštvo brokerskih drukera. Njihovi pamfleti ne mogu nikome od nas investicijskih amatera donijeti ništa dobro.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 4:55 PM
    • #4,751

U Hrvatskoj kada ides u bilo kakav biznis je kao kada izvodis pesa koji je obozavani mucni ljubimac van, a on jede slinavu maramicu. Tako je u Hrvatskoj i sa dionicama i poslovima, sa bilo cim. Necija tuđa slinava maramica.

Neciji su racuni optimalno manje ili vise anemicni :)

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • July 11, 2021 at 5:03 PM
    • #4,752

Ja sam bio siguran ( kao i vi) da prosjek nema nikakvu ulogu jer sam bio uvjeren da ispod procjene bez h1 nece ici.

Ali ocito da se to znalo i ranije i ja sam uvjeren da su neki bili i placeni da ruse prosjek, ali necemo ga imenovati 😁

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • July 11, 2021 at 5:07 PM
    • #4,753

Neki su čak i usporedbu kod Kraša spomenuli!? Je li Marica prodala po koliko su Pivci nudili? Ja to ne znam, ali znam da sam prodao prije nego je Marica "hrpu dionica" kupila. Pa naravno da ja i gospođa Vidaković nismo isto! Njeno znanje i moje, hellou nemam se što buniti!

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 11, 2021 at 5:11 PM
    • #4,754

Kad je bilo 1.5 kn, 2 kn, pa cak i 3 kn, kad je Rajfazer fond rasprodavao, e tada je bilo vrijeme za ulaziti. Kasnije je bilo vrijeme za prodaju.

Optima je bila dobra komba, in and out.

Ali kljuc je da odigras na vrijeme, kupis na glasinu, prodas dok prica i hype traju.

Kasnije je kasno.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 11, 2021 at 5:16 PM
    • #4,755
    Quote from zlocesti

Ja ne kužim ni kope ni špade o čemu vi pišete, još sam uvijek prilično bezazlena

Pisala sam ovdje u neko doba da nešto na papiru nije promising, ili nam slijedi odgoda, ili nam cijena neće biti po volji, jer novac ne ulazi

Na Plivi su se i krediti dizali za ući u papir.

Al' bila bih se kladila na odgodu, ne na ovu mizerijicu od cijene

IMHO, veliki su se dogovorili o nekim drugim segmentima poslovanja, ili teritorijalno, neki benefit će svi iz ovoga izvući. Ne bi me čudilo da UG kupi i čitav HT, odavno se priča da DT seli poslovanje na američko tržište, a i objavili su da su polovinu prihoda iz prvog kvartala ostvarili na američkom tržištu. Možda je ovo samo prvi čin velikog preslagivanja na tržištu

O transakciji gospođe A.H. suzdržati ću se od komentara.

Sve skupa, ovo je bio strogo kontroliran papir od početka, Rajfica dežurni redar, inače bi pohlepni kakvi jesmo nagurali papir na 15 kn u redovnom režimu trgovanja.

Niti pukovnik niti pokajnik, srednja žalost. Prošlo se na marketu i bolje i lošije, al' najveća je šteta svih propuštenih prilika u međuvremenu. Podravke zaradili ni krivi ni pametni, Kraš, Sunce, Atlantska.. bilo je krasnih prilika.

Display More

Kod HT ces sigurno jako zaraditi prodati ce je po 220 kuna UG grupi, jer Hrvatska. A zanimljivo je kada pogledate clanove nadzora Optime koji su nadzirali do petka tada uočite prezime jedne žene koja je u nadzor optime bila postavljena iz HT jer tamo radi. Kada vidite prezime koje vam se ucini poznatim iz proslih vremena, ali cak i recentnih ukucajte to prezime u google i pogledaje s cim se bavi druga nesto mladja zenska osoba toga prezimena. 🐷

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • July 11, 2021 at 5:16 PM
    • #4,756

moglo bi biti zanimljivo sutra na trgovanju dionicom, tj. Možda netko krene u agresivnije skupljanje da spriječi istiskivanje i na taj način proba obraniti svoju investiciju.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • July 11, 2021 at 5:20 PM
    • #4,757

@5.Element

Ja sam predao otvorenu molbu za bilo kakav posao u HANFI... radio sam davno u "OUR" koji je naravno bio dio "SOUR", kompanija i danas postoji i super posluje i na ZSE je listana! Poslije toga kad su "propali" otvorio sam svoju firmu, imam uvjete i za mirovinu ali samo 3 godine taman mi treba za samo nekog "ćatu" ili kak bi rekao finacijskog analitičara da si zatvorim financijsku konstrukciju za svoje unuke i unučice.... ma imaju oni ali neka od viška glava ne boli!

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 11, 2021 at 6:04 PM
    • #4,758
    Quote from Marin83
    Quote from renchi

U Hrvatskoj kada ides u bilo kakav biznis je kao kada izvodis pesa koji je obozavani mucni ljubimac van, a on jede slinavu maramicu. Tako je u Hrvatskoj i sa dionicama i poslovima, sa bilo cim. Necija tuđa slinava maramica.

Neciji su racuni optimalno manje ili vise anemicni :)

Neko moje mišljenje je da Optima kao firma ne vrijedi pišljiva boba, kupac kupuje isključivo udio tržišta koje Optima ima, jer mu je to jednostavnije od postepenog osvajanja tržišnog udjela, sa brojnim akcijama i paketima koje proizvode isključio gubitak, bar sljedeće 2-3 godine. Uostalom desetak dana prije objave ove vijesti iz Optime su agresivno zvali sve redom, produživajući ugovore i bezobrazno pokušavajući uvaliti još barem nešto u paket, da dignu cijenu.

Jedva čekam da mene nazovu.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • July 11, 2021 at 6:26 PM
    • #4,759
    Quote from tollway

na kraju konca (ako je kraj!?)... kakvu je tu imala ulogu švicarska inv banka? osim da je izabrana da vodi prodaju, kasnije nigdje nisam ništa pročitao vezano za njih i prodaju optime.

nadalje, neizrecivo mi je drago da nitko osim mene ovdje nije popušio lovu!!?? samo ste povečavali prosjek ulaska i gotovo nikome ne premašuje 5,36kn!!?? čudo jedno! baš ste srećkovići što niste u minusu, jedino nisu ostvareni snovi?( :huh: a barem stotinjak x su forumaši prijavljivali kupnje iznad 6, pa čak i 8kn! a protrgovan je ogroman broj papira.....zaista zanimljivo!

Zaista mi je žao tollway, ako ste u minusu,

moj prosjek je 5.02 ali sam stvarno mislio da sam jedan od onih s najvećim prosjekom jer sam se uključio dosta kasno.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 11, 2021 at 6:42 PM
    • #4,760
    Quote from renchi
    Quote from Marin83

Neko moje mišljenje je da Optima kao firma ne vrijedi pišljiva boba, kupac kupuje isključivo udio tržišta koje Optima ima, jer mu je to jednostavnije od postepenog osvajanja tržišnog udjela, sa brojnim akcijama i paketima koje proizvode isključio gubitak, bar sljedeće 2-3 godine. Uostalom desetak dana prije objave ove vijesti iz Optime su agresivno zvali sve redom, produživajući ugovore i bezobrazno pokušavajući uvaliti još barem nešto u paket, da dignu cijenu.

Narocito je bezvrijedna firma kada vidis da A1 treba samo za grad slavonski brod i postavljanje optike vrijeme od 2020 do 2023. Telemach bi uspio izgradii optiku i bazne stanice po cijeloj dalmaciji i istri - za 10 ili mozda 15 godina. Dobro smo mi i prosli sa cijenom kod takvih razmisljanja :).

Kao što rekoh, sad ekipa ima novi zadatak. Da ovčice rasprodaju sve sa diskontom na diskont. Kreću provale da je sad bolje dobit i 3,5 kn nego 5 i kusur tko zna kad.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:06 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. goranlagea

May 23, 2025 at 4:06 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 473

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:39 PM
    2. Odgovora
      473
      Pregleda
      204k
      473
    3. All

May 23, 2025 at 3:39 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 2:37 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:37 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

goranlagea May 23, 2025 at 4:06 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 23, 2025 at 2:37 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE