Eee pisao sam i osjećao sam nešto u zrakuuu ovih dana
OPTE prodaja - kladionica
-
airfire -
April 15, 2020 at 2:35 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Jesam rekao da ce biti uskoro prodano.
Koja je cijena po dionici, jel tko racunao?
-
Jesam rekao da ce biti uskoro prodano.
Koja je cijena po dionici, jel tko racunao?
5,36
-
----------Ugovorom o kupoprodaji određena je vrijednost za 100 posto udjela u Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (eng. enterprise value), u iznosu od 639 milijuna kuna što predstavlja 5 x dobit prije kamata, poreza i amortizacije prije jednokratnih stavaka i nakon najmova (EBITDA) u 2020. godini.
Od toga se valjda oduzima nekakav dug ? Bojim se da je dug veći od tih 639 milijuna
Zapetljano je to
A zar ne bi trebali dobiti svi jednako, svi suvlasnici Optime ?
Zašto ste sigurni u 5,36 kn?
-
----------Ugovorom o kupoprodaji određena je vrijednost za 100 posto udjela u Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (eng. enterprise value), u iznosu od 639 milijuna kuna što predstavlja 5 x dobit prije kamata, poreza i amortizacije prije jednokratnih stavaka i nakon najmova (EBITDA) u 2020. godini.
Od toga se valjda oduzima nekakav dug ? Bojim se da je dug veći od tih 639 milijuna
Zapetljano je to
Pa. Netko je gore ekomentiroa o EV.. kao minus dug od tog bla bla.. ja pišem o 9.1 kn / dionici a svi me pljuju..
Ako nije 9.1 onda je ovo pushing
-
Zapetljano je to
Piše u toj objavi da je cijena manja od tromjesečnog prosjeka, a ako je tako, prema zakonu ponuditelj treba u javnoj ponudi ponuditi najmanje tromjesečni prosjek, a taj je 5,36 kn po dionici. Može UG bit baja pa i ponuditi više, ali manje sigurno ne može.
-
Meni je i dalje ovo sve sumnjivo.. a arsto je sa drvetom ?
-
Samo malo, OPTE je prodavana na tromjesnečnom prosijeku od 08.04. do 08.07.... i za manju cijenu🤔🤔
Pa kakav je to ugovor? Nikakav! Ima kolika je cijena preuzimanja točno u lipu, a ova novinarska naklapanja nemaju veze s tim mislim ja!
Ako bi ovome bilo tako pola mjesečnog prihoda mi je u vjetar otišlo!
-
Kolega gdje da krenem...
1. Sad ste naucili da se cijena u preuzimanju nikad ne racuna bez duga, NIKAD...pa mora se EBITDA stavit u odnos duga da dogovorena cijena ima smisla
2. Drvo je najgori investitor u RH, popusili su lovu na 3 od 3 ulaganja (ULJN, OPTE i PTKM)
3. Vidim da ste tuzni, ali shvatite da je OPTE "jedva" prodana, da je HT prodao ispod cijene koju cete vi dobit...broj korisnika je opadao i svaki kvartal je vrijedila manje...
4. Ulaganjem u OPTE imate negativan prinos, ali ste i svaki mjesec odvajali neku kintu za kupovinu OPTE... i ustedjeli...
5. Puno ste naucili i dobili neprocijenjivo iskustvo...vjerujte mi, velika vecina (i ja takodjer) su prve pare skroz spalili...vi imate simbolicni minus...imate bolji score od velike vecine
6. Mladi ste, bit ce jos 1000x OPTE (ne)prilika, ali cete ih sigurno bolje odigrat, jer dobili ste diplomu...
Glavu gore i u nove pobijede...
-
U ponedjeljak bome ja sve svoje prodajne naloge koji su i iznad cijene uvažene AH povlačim.... nek se vidi što će biti!
Ako sam već "gorki pelin" na jednu prevaru da druge ne nabrajam popio, mogu na prevaru i telefonirati desetljećima!
-
-
Hvala Parica na podršci. Moram si negdje spremiti ovaj Vaš post da ga se uvijek sjetim. Dobro koliko ja onda dobijem po dionici ako dobijem više od HT ibzabe ?
-
Ja zaradio za loše ljetovanje. Moj prosjek 4.92.
-
Kolega gdje da krenem...
1. Sad ste naucili da se cijena u preuzimanju nikad ne racuna bez duga, NIKAD...pa mora se EBITDA stavit u odnos duga da dogovorena cijena ima smisla
2. Drvo je najgori investitor u RH, popusili su lovu na 3 od 3 ulaganja (ULJN, OPTE i PTKM)
3. Vidim da ste tuzni, ali shvatite da je OPTE "jedva" prodana, da je HT prodao ispod cijene koju cete vi dobit...broj korisnika je opadao i svaki kvartal je vrijedila manje...
4. Ulaganjem u OPTE imate negativan prinos, ali ste i svaki mjesec odvajali neku kintu za kupovinu OPTE... i ustedjeli...
5. Puno ste naucili i dobili neprocijenjivo iskustvo...vjerujte mi, velika vecina (i ja takodjer) su prve pare skroz spalili...vi imate simbolicni minus...imate bolji score od velike vecine
6. Mladi ste, bit ce jos 1000x OPTE (ne)prilika, ali cete ih sigurno bolje odigrat, jer dobili ste diplomu...
Vidite kolega Parica, ja imam još lošiji prosijek i sigurno više dionica od uvaženoga kolege Dioničara... i mislim kako sam lijepo zaradio. Kako to???
-
Hvala Parica na podršci. Moram si negdje spremiti ovaj Vaš post da ga se uvijek sjetim. Dobro koliko ja onda dobijem po dionici ako dobijem više od HT ibzabe ?
Ispod 5,36kn sigurno nećete...ali cete se nacekat jer u ovoj godini nema sanse da bude isplata, IMHO...
-
Dakle teoretski je moguće da bude i iznad 5.36 😄😉🤔
-
Kako je ZABA to dopustila ?
Ah da.. već su optuženi za kriminal u IT..
-
Tako sto je navedena cijena 5 Ebitda i predstavlja trzisnu cijenu dionica uvećanu za dug i umanjenu za kes. Drugim riječima cijena od 639 milijuna kuna uključuje neto dug. Obzirom da je duga bilo dosta ponuđena cijena manjinskim dioničarima je znatno veća od one po kojoj su prodali HT i Zagrebačka banka.
Nažalost, očito se u ovim uvjetima nije moglo skuplje prodati. Ipak je to Hrvatska…..
Nije se moglo za 15kn ali ja očekujem puno, a ne ovo što neki pisarkaju ovdje!
-
Kolega gdje da krenem...
Ljudi napuštajte s novcima Hrvatsku. Nakon ovakvih prevara poput ovih sa AH i ostalima iz močvare nemate što tažiti tu sa svojom imovinom. Svoju vlastitu imovinu zaštitie, a to je jedino moguće izmještanjem iz Hrvatske. Ja sam srećom prošla neokrznutio, za sada, ali sam već dugo prsutna na burzi i znam i vidim što se događa. Ovo nije zemlja za nas. Dobro je napisaop Flight, budite sretni s onim što ste dobili, jer ipak je ovo Hrvatska.
-
-------https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…9adf7fcd5cc.pdf
Cijena po dionici iz Ugovora niža je od tromjesečnog prosjeka koji bi se primjenjivao od strane kupca u
okviru obvezne ponude za preuzimanje (ponderirani prosjek cijena dionice Optime (ZSE: OPTE) ostvarenih na uređenom tržištu u periodu između 08. travnja 2021. i 08. srpnja 2021.).Ispravno bi bilo napisati- koji će se primjeniti............. i mi više ne bi imali nikakvih dvojbi
-
Kolega gdje da krenem...
Ljudi napuštajte s novcima Hrvatsku. Nakon ovakvih prevara poput ovih sa AH i ostalima iz močvare nemate što tažiti tu sa svojom imovinom. Svoju vlastitu imovinu zaštitie, a to je jedino moguće izmještanjem iz Hrvatske. Ja sam srećom prošla neokrznutio, za sada, ali sam već dugo prsutna na burzi i znam i vidim što se događa. Ovo nije zemlja za nas. Dobro je napisaop Flight, budite sretni s onim što ste dobili, jer ipak je ovo Hrvatska.
Da se i ovdje zaradit , ali ne treba bit pohlepan i lagano polako pratit ...
nije sve zeleno preko bare.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k