1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE prodaja - kladionica

• airfire
  • April 15, 2020 at 2:35 PM
  • Zatvoreno
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • June 2, 2021 at 2:10 PM
    • #4,041
    Quote from Paulie
    Quote from NaBiduAsku

ako se ovo ne proda koju cijenu očekujete, dokle bi mogao ići pad. Iako, ako je Hanžekovićka prodala po onoj cijeni, ne vjerujem da do prodaje OPTE nije došlo... Bo.

Optima bez prodaje ne može samostalno preživjeti na tržištu pa procijenite koliko bi vrijedila bez prodaje. Optima vrijedi koliko vrijedi njena skora prodajna cijena.

Al prije nego nastaviš u revijalnom tonu pogledaj primjerice Metornet koji isto nije mogao samostalno preživjeti na tržištu pa je firma od 210 milijuna kuna prihoda i pedesetak-60 milijuna kuna ebitdae (prosječno gledano), sa cca 280 milijuna kuna duga koja je također prošla kroz PS, prodana za 310 milijuna kuna (dionice). Optimi treba refinancirati dug i presložiti ga, da se smanji trošak financijskih rashoda i da dobije se dobije zraka za dodatna ulaganja i poslovanje. To bi se pozitivno odrazilo i na nastavak poslovanja, ali i na prodaju društva.

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • June 2, 2021 at 2:12 PM
    • #4,042

Nikad ne reci nikad, ali nisam baš siguran da bi se pad mogao nastaviti.

Predvidio sam masu stvari poprilično točno, imao sam gadan predosjećaj da će ovo nizbrdo prije nego ste me smijestili u pržun prije 15 dana, ali sada se to nešto i dogodilo i sada smo tu gdje jesmo.

Ali se u stvari nije ništa novo ili bitno dogodilo, osim što je duhovni vođa mnogih malih prodao pozamašnu količinu i što je NO dao ostavku, a mnogi izgubili živce i strpljenje.

A oni koji su u svojoj glavi posložili kockice da ove godine nema love od Optime su se nadam se sa tim pomirili.

Sad slijedi ulaz nekih novih klinaca kao ZGlob koji će na rasplet čekati puno optimističnije i puno kraće nego mi ostarjeli kauboji sa dogorjelom cigarom u ustima, sa kojom borom više i pepeljarom punom opušaka.

To vam je sve akumulacija opušaka. 8)

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • June 2, 2021 at 2:12 PM
    • #4,043

Ljudi moji, samo buy the dip i HODL

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • June 2, 2021 at 2:21 PM
    • #4,044

e kaj da je KK fakat prodal ovo iz špekulativnih razloga i danas kupovao jeftinije.. jel bi to bilo legit ?

• StockValue
    Student
    Reakcija primljeno
    79
    • June 2, 2021 at 2:25 PM
    • #4,045
    Quote from Flight
    Quote from Paulie

Optima bez prodaje ne može samostalno preživjeti na tržištu pa procijenite koliko bi vrijedila bez prodaje. Optima vrijedi koliko vrijedi njena skora prodajna cijena.

Al prije nego nastaviš u revijalnom tonu pogledaj primjerice Metornet koji isto nije mogao samostalno preživjeti na tržištu pa je firma od 210 milijuna kuna prihoda i pedesetak-60 milijuna kuna ebitdae (prosječno gledano), sa cca 280 milijuna kuna duga koja je također prošla kroz PS, prodana za 310 milijuna kuna (dionice). Optimi treba refinancirati dug i presložiti ga, da se smanji trošak financijskih rashoda i da dobije se dobije zraka za dodatna ulaganja i poslovanje. To bi se pozitivno odrazilo i na nastavak poslovanja, ali i na prodaju društva.

A optima je nešto malo više nego duplo veća, sa sličnim omjerima i ima malo manje od 70 mil. dionica..

Ako bi sve tako bilo, a nikad nije identično, okvirnu računicu nije teško izračunati..

prodajna cijena x2 / broj dionica

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • June 2, 2021 at 2:26 PM
    • #4,046
    Quote from Kivi

e kaj da je KK fakat prodal ovo iz špekulativnih razloga i danas kupovao jeftinije.. jel bi to bilo legit ?

Nitko tko ima love i tko je izložen javnosti ne bi tako odigrao, pa nije ni Kopsejak.

Čovjek je prodao na burzi, razlozi su poznati samo njemu, nije dužan nikome polagati račune.

Pratio sam svojedobno postupanje vjerske sljedbe Nenada Bakića koji je bio puno medijski jači igrač od Kopsejaka.

Uspaničili se svi kad je prodao AD Plastik po 130 kn i prodavali, a ja ga dokupiljivao. Gdje je sada AD Plastik?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 2, 2021 at 2:35 PM
    • #4,047

ako je netko slučajno previdio, a ima namjeru prodavati, sutra je na burzi neradni dan

Četvrtak03. lipanjTijelovo
  • MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • June 2, 2021 at 2:39 PM
    • #4,048
    Quote from Kivi

Svatko ima pravo raspolagati sa svojim vlasnistvom, prema tome uopce ne treba nikoga s inicijalima navoditi i jos k tome u negativi govoriti... neka kupuje ili prodaje tko koliko ima i hoce. Bas bi volio da je doticni gospodin danas barem nesto kupio pa onda nek "grakce" tko hoce i do kada hoce!

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • June 2, 2021 at 2:45 PM
    • #4,049
    Quote from Jubito
    Quote from Kivi

Nitko tko ima love i tko je izložen javnosti ne bi tako odigrao, pa nije ni Kopsejak.

Čovjek je prodao na burzi, razlozi su poznati samo njemu, nije dužan nikome polagati račune.

Pratio sam svojedobno postupanje vjerske sljedbe Nenada Bakića koji je bio puno medijski jači igrač od Kopsejaka.

Uspaničili se svi kad je prodao AD Plastik po 130 kn i prodavali, a ja ga dokupiljivao. Gdje je sada AD Plastik?

a ni ja ne vjerujem da bi čovjek to radio na ovaj način.. vidjet ćemo dali je uopće njegova rasprodaja stala.. a sa Bakićem je ekipa fino mogla polomiti zube.. recimo na ĐĐ kad je bio skoro na 50 kuna.. AD plastik ste super pogodili.. i ja sam ga kupovao početkom covida i ispada da je tajming ulaska bio odličan..

• vladimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    212
    • June 2, 2021 at 3:01 PM
    • #4,050

Krešo je prodao kada je shvatio Anu , uz poček . i nadu , i Credit Suisse , koji ima svoje brige .

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • June 2, 2021 at 3:18 PM
    • #4,051

Kome nije lako Ostat u dionici na neradni dan, nek se istrese dok ima kupnje😁

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • June 2, 2021 at 3:19 PM
    • #4,052
    Quote from Jubito

u Solinu?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 2, 2021 at 3:33 PM
    • #4,053

meni se čini da će ova cjelodnevna "šetnjica" završiti u slijedećih pola sata na istom mjestu odakle je krenula, jedino su neki platili cijenu 50lp na 5kn, a ni to malo

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • June 2, 2021 at 5:03 PM
    • #4,054

Ne bi bilo lijepo da je danas u fotofinišu stečajuša Opte ispala bolja od perjanice Atpl baš kad se Krešo prebacila.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • June 2, 2021 at 5:19 PM
    • #4,055
    Quote from Laudator

Ne bi bilo lijepo da je danas u fotofinišu stečajuša Opte ispala bolja od perjanice Atpl baš kad se Krešo prebacila.

Kak vi znate ko je kuda krenuo u prebacivanje? Ja sam star, ali očito mala beba, pojma nemam! Jel stvano jutros netko u prebacivanju "potepel" ask na ATPL?

• tepra
    Guest
    • June 2, 2021 at 5:47 PM
    • #4,056

Joj, ovdje je tako gadno za izkomunicirat nešto. Prije par mjeseci sam pitao koju bi cijenu ponudili da opcija "prodaje" ne postoji, dosta vas me izšprdalo jer kao;, pa do prodaje mora doći...

sad ste svi prepadnuti da možda stvarno do prodaje neće doći...

Ekipa, malo mira i malo povjerenja u svoje prosudbe. Polako, za mjesec dana će i ovo biti gotova stvar...

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • June 2, 2021 at 9:53 PM
    • #4,057

Niti sam kupovao kada je dotični kupovao, niti prodavao kada je prodavao... Pa nije dotični gospodin ovdje tema već Optima.. I zašto mislite da Optima ne vrijedi ništa, uredno posluju, imaju i lijepi broj korisnika a i procjena je prije pripajanju H1 bila na 7 i po kuna.... Ne sijati strah na temelju ničega novoga

• sivana
    Početnik
    Reakcija primljeno
    20
    • June 2, 2021 at 10:34 PM
    • #4,058

Ne bih rekao da se radi o neutemeljenom strahu. Dioničar iz top 10 je u petak prodao 14% svoje pozicije, a prije toga dioničar sa znatno većom količinom možda, prema nekima sigurno, sve prodao. I to sve pred objavom o kupcu dionica ht i zabe. Zar nije legitimno postaviti pitanje zbog čega bi to netko činio ako misli da postoji kupac, zar ne bi barem pričekao taj 11. srpnja. Tajming je ovdje i te kako problematičan.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • June 3, 2021 at 6:05 AM
    • #4,059

A koji je problem sa Saponijom, tamo je isti dan prodao oko 11% pozicija?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • June 3, 2021 at 6:06 AM
    • #4,060

sivana

Legitimno je postavljati svakakva pitanja. Al čak i da su razlozi prodaje prozaicni jer je potrebna likivdnost za nešto drugo ili naprosto postoji bilo kakva potreba (vidi se da je prodavao i druge pozicije), ljudi će uglavnom tražiti odgovore iz skupa teorija zavjere. Investitori se mogu kladiti na vrijednost, al teze je to učiniti na okolnosti. Ja osobno vidim tu prodaju kao kombinaciju potrebe i mogućeg uzimanja dijela profita. (re)balansiranja pozicije. Cini se da cjenovno nije tu bilo napadanja i urušavanja ispod 5 kuna niti bijega iz dionice. Vjerojatno je uz jednog investitora bilo i ostalih drhtavaca koji na svaki pokret cijene ispituju ekstreme. Meni ovo vise njegovo djelovanje izgleda kao smanjivanje rizika pred konačan ishod bez jačeg utjecaja na cijenu. Drugi je par rukava kako to tumače ostali ulagaci. Tu može biti svakojakih teorija, čak i vise nego pojedinacnih ulagaca.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju