1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE prodaja - kladionica

• airfire
  • April 15, 2020 at 2:35 PM
  • Zatvoreno
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 31, 2020 at 7:58 PM

Naravno da ima treće opcije

Dobili su ponude koje su u postupku razmatranja

Ali o tome ne moraju izvjestiti javnost.

Javnost moraju izvjestiti samo o činjenici da nisu dobili ponudu, ili da su dobili ponudu koja nije prihvatljiva.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 31, 2020 at 9:00 PM
    Quote from dionicar

Sumnjam da ce ZABA I HT pristat na to. Ako nesto stvarno zelis onda to I preplatis..

k tome.. Tele2 prvih 10 godina nije zaradio ni kune.. zasto mislite uz nastavak ovakvog poslovanja da UG Mora nakon 7 godina (7 EBITDA) biti u plusu ?

Ako prossire poslovanje ( OPTE + Tele2) mozda su u plusu I nakon 5 godina..

Kazem Vam da ispod 10 kn nema sanse da se proda pa nisu ZABA I HT ovce.

Slazem se s kolegom, HT i ZABA sigurno nece pristati na prodaju ispod 10 kn, tako da 'mesa' za porast cijene sigurno jos ima puno.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 31, 2020 at 9:37 PM
    Quote from zlocesti

Ništa dječje , sve naučno, al ' dođe na isto

Godišnji weekly graf.

Nakon iznimno bearish raspoloženja / cijene ispod EMA / ulagača, ponovno je zavladao optimizam koji jača . Optimističniji smo nego što smo smo bili u prosjeku proteklih 13 tjedana / EMA /

Područje između kratke EMA i long EME, 5,80 se smatra value zonom... prilika za kupnju.

ADL je pri plafonu, histogram pokazuje divergenciju u odnosu na pad cijene.... sve skupa set up za rast

I da Vam kažem, ovo je dosadno, to tako gledati, školski
    Prvi target je 6,80

Prvi ozbiljni otpor 6,40. al' to ćete mi morati vjerovati na riječ. Ako još povučem fibo to će biti ikebana, a ne graf:S

Display More

bit ce da je gusto u toj optimi.....svi znaju da vrijedi ber 10 a Boga mole da poraste na 7,5 pa da prodaju......

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 1, 2020 at 2:02 PM
    Quote from hugh
    Quote from zlocesti

Ništa dječje , sve naučno, al ' dođe na isto

Godišnji weekly graf.

Nakon iznimno bearish raspoloženja / cijene ispod EMA / ulagača, ponovno je zavladao optimizam koji jača . Optimističniji smo nego što smo smo bili u prosjeku proteklih 13 tjedana / EMA /

Područje između kratke EMA i long EME, 5,80 se smatra value zonom... prilika za kupnju.

ADL je pri plafonu, histogram pokazuje divergenciju u odnosu na pad cijene.... sve skupa set up za rast

I da Vam kažem, ovo je dosadno, to tako gledati, školski
    Prvi target je 6,80

Prvi ozbiljni otpor 6,40. al' to ćete mi morati vjerovati na riječ. Ako još povučem fibo to će biti ikebana, a ne graf:S

Display More

bit ce da je gusto u toj optimi.....svi znaju da vrijedi ber 10 a Boga mole da poraste na 7,5 pa da prodaju......

Display More

to sam i ja primjetio, toliki hvalospjevi, a ja im moram na bidu stajati među prvih 3, ne mogu vjerovati da su se toliko natovarili da si više ni cijenu nemaju s čim braniti ako navali neki hitnobidni prebacivač u neku drugu dionicu

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • June 1, 2020 at 3:26 PM

kolega, sto mislite.. oko ove zadnje transakcije kod Grka.. ispada da OPTE ide po sigurnih 11kn, ali obzirom na situaciju na nasem trzistu gdje je rijec o posljednjem fixnom operateru.. postoji li mogucnost premije na tih 11 kn ? recimo da OPTE ode po 15 - 20 kn ?

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • June 1, 2020 at 5:13 PM

Ocijenite sami... Imate dovoljno maste i pameti.

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 1, 2020 at 6:40 PM

gledam reakcije na moj post i mislim si pa fakat sam bedast. Ljudi znaju. Onda citam postove dalje i vidim,ja oh volim nazvati garancijske postove - gdje se jamci zarada.

Ovak, s obzirom da sam ja malo nepovjerljiv jel moze nekakav osigurac. Da mi ekipa koja svojim postovima zagarantira da dijelimo gubitak? HH, evo ja kupim 50.000 opte a ti kao polog prepises meni svoj stan u slucaju da bude pusiona?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 1, 2020 at 6:43 PM

Il' si believer il' nisi

Ovo je za ljude jakih zivaca :S

Mislim da su ovdje svi svjesni svih rizika.

Ako nisu, trebali bi biti.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • June 1, 2020 at 6:52 PM
    Quote from george

gledam reakcije na moj post i mislim si pa fakat sam bedast. Ljudi znaju. Onda citam postove dalje i vidim,ja oh volim nazvati garancijske postove - gdje se jamci zarada.

Ovak, s obzirom da sam ja malo nepovjerljiv jel moze nekakav osigurac. Da mi ekipa koja svojim postovima zagarantira da dijelimo gubitak? HH, evo ja kupim 50.000 opte a ti kao polog prepises meni svoj stan u slucaju da bude pusiona?

ovo je ta temu OPTE KLADIONICA:

a jer moze meni garancija da ću ja kao visokoobrazovani imati veću plaću od srednje stručne spreme. i to barem 2 puta veću. a mora biti veća i od onoga sa 3 godine fakulteta pošto je imam 5 godina. ima li za to garancije?

ima li garancije da će netko ko je u osnovnoj prolazio sa 5 a netko sa 2 i obojica su završila samo osnovnu školu , da će ovaj ko je prolazio sa 5 imati 2.5x veću plaću od ovoga koji je prolazio sa 2 =! :):D

2*2.5=5

ajmo tako matematiku postaviti :D:) da li kirurg sa 6 godina fakulteta, specijalizacijom u HR ima veću plaću od recimo predsjednika uprave PBZa ( pretpsotavimo sa 5 godina ekonomskog fakulteta ) ?!

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 1, 2020 at 7:07 PM

Ne slazem se. Ako meni forumas HH u svom postu garantira zaradu, moje je da to propitam i uvidim taj cvrsti stav.

Vas post kolega je malo puno promasen jer niti jedan visokoobrazovani nije isao studirati zato sto mu je netko, garantirao da ce placa biti 2x veca (to su ocekivanja). Ovo s ocjenama je zalosni fail, jer ocjene nisu mjerilo znanja, nimalo. Cak i netko sa solidnom trojkom moze zavrsiti prestizni fax ako se radi o kvalitetnoj gimanziji (5., MIOC, Prelog) ali netko sa 5 iz žblj gimnazije u spickovni nece proci prvu godinu . Sto se tice kirurga i direktora pbz stvarno ne znam meni osobno je kirurg puno vazniji i puno vise se ulozilo u njegovo obrazovanje nego u bankare ali to je siva zona za mene.

• prdekalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    219
    • June 1, 2020 at 7:07 PM

george:

ako želiš garanciju javi se Banki i cini mi se da daju garanciju do 100000 eura na stednju...za sve ostalo u zivotu nema garancije

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 1, 2020 at 7:12 PM
    Quote from prdekalo

george:

ako želiš garanciju javi se Banki i cini mi se da daju garanciju do 100000 eura na stednju...za sve ostalo u zivotu nema garancije

Kolega,ja se apsolutno slazem sa vama. Ali ajmo malo na post od kolege HH. :

Nema ovo veze sa kladionicom, već je samo pitanje koliko visoko ovo može otići.

Kladionica je termin koji se mogao koristiti prije dolaska UG na tržište, ali od tada se zahuktala bitka i jedino je pitanje koliko i kada će se zaraditi, dok nekakvi crni scenariji kako nema interesa za firmu i da nema prodaje pada u vodu.

Zacudo, ovaj post ostaje na temi OPTE a moj se mice. Al eto ja sam sretan sto me nije baniralo. Dakle kolega Prdekalo probajmo usporediti postove i vidjeti jesam li ja vidio garanciju u navedenom postu? Zasto vi sad mene prozivate a ne kolegu koji garantira zaradu? Mozemo li mi na meritum stvari prije nego sto me se banira?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 1, 2020 at 7:30 PM

Ne treba nikoga banirati.

Ovo je topic kladionica.

Sve je dozvoljeno.

I potrebno.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • June 1, 2020 at 7:30 PM
    Quote from george

Ne slazem se. Ako meni forumas HH u svom postu garantira zaradu, moje je da to propitam i uvidim taj cvrsti stav.

Vas post kolega je malo puno promasen jer niti jedan visokoobrazovani nije isao studirati zato sto mu je netko, garantirao da ce placa biti 2x veca (to su ocekivanja). Ovo s ocjenama je zalosni fail, jer ocjene nisu mjerilo znanja, nimalo. Cak i netko sa solidnom trojkom moze zavrsiti prestizni fax ako se radi o kvalitetnoj gimanziji (5., MIOC, Prelog) ali netko sa 5 iz žblj gimnazije u spickovni nece proci prvu godinu . Sto se tice kirurga i direktora pbz stvarno ne znam meni osobno je kirurg puno vazniji i puno vise se ulozilo u njegovo obrazovanje nego u bankare ali to je siva zona za mene.

Nitko vam ne garantira nista. I tko ste vi da vam uopce padne na pamet traziti garanciju? :)

Ili igras ili ne.

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 1, 2020 at 7:40 PM
    Quote from kupoprodajnik

Nitko vam ne garantira nista. I tko ste vi da vam uopce padne na pamet traziti garanciju? :)

Ili igras ili ne.

Po ne znam koji put. Ne znam stvarno jel problem u fontu ili vi sektasi ne razumijete. K ad procitam post "pitanje je koliko ce se zaraditi" onda sam ja Bog i Alah i Manitu koji propituje vase stavove. Od sljedbe trazim odgovor a ne ad hominem odgovore. I dalje cekam suvisli odgovor, forumašu "ja se javljam kad sam u poziciji i u interesu mi je da prodam s dobitkom". Dajte nam malo pricajte o tome kako je corona obicna prehlada i ide dow na 30.000.

• trgovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    163
    • June 1, 2020 at 7:54 PM

Evo vam garancija , provjerena - Na burzi ulagači gube njih 80 % , a dobivaju njih 20 . Koliko su ovi dobili , toliko su ovi drugi izgubili .

Tu vam ni Alah ne može pomoći -

Možda samo božja Milost , ali Bog se ne kocka .

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 1, 2020 at 8:00 PM

Gospon trgovac, iznio si okladu u koliko eura da ce ovaj tjedan izaci ponuda?

Ovaj tvoj post nije istinit. Referira se na staru izjavu novac na burzi nikad nije izgubljen samo je promijenio vlasnika. Sto ako bolje razmislis nije tocno.

Nego, kad smo vec kod tvoje oklade, spreman sam ju prihvatiti ali uz neki zalog, tvoju nekretninu. Nije da ti ne vjerujem, ali eto ja sam malo bedast i nepovjerljiv. Ponude u inbox :)

• airfire
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • June 1, 2020 at 8:05 PM

Kolega george ja sam uvijek za kemijanje. Molim vas objasnite mi sto zelite

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • June 1, 2020 at 8:07 PM
    Quote from george

Po ne znam koji put. Ne znam stvarno jel problem u fontu ili vi sektasi ne razumijete. K ad procitam post "pitanje je koliko ce se zaraditi" onda sam ja Bog i Alah i Manitu koji propituje vase stavove. Od sljedbe trazim odgovor a ne ad hominem odgovore.

Kakve garancije, to je kao da ti nekom moraš dati garanciju da će se na Optimi izgubiti i da ćeš onome tko proda svoje dionice

nadoknaditi razliku koju bi dobio da ih nije prodao.

Napišeš svoje mišljenje, ili preneseš činjenice. Što ima tu netko nekome nešto dokazivati i garantirati i usput daviti ostale?

Nitko svojim tvrdnjama nikoga na ništa ne tjera. Niti je itko obavezan povjerovati niti da će se zaraditi niti da će se izgubiti.

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 1, 2020 at 8:19 PM

Bas ste prva sljedba. Jehovini svjedoci - nitko da odgovori i prisnazi tvrdnji "pitanje je koliko ce se zaraditi" , svojim kapitalom . Ja vas molim ne pisite demagoske postove, jednostavno odgovorite na tvrdnju. Ako kupim po 6 kao sto se pise (izvor gore naveden) je li to zagarantiran profit?

Ako ne mozete ili ne razumijete molim vas zaobidjite ovaj post. Ali molim vas, ne prosipajte demagogiju.

Quote from airfire

Kolega george ja sam uvijek za kemijanje. Molim vas objasnite mi sto zelite

pitao sam trgovca, pitao sam kupoprodajnika , od njih odgovora nema.Zasto mislite da bi sada vama odgovorio na xy po redu pitanje a da ni na jedno vlastito pitanje nisam dobio odgovor. Kad odgovorite, to ce biti znak da ste shvatili pitanje, moje dvojbe i onda mozemo razgovarati :thumbup:

Edited once, last by george: Merged a post created by george into this post. (June 1, 2020 at 8:22 PM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE