josefbeuys:
naprimjer x puta san cuja na TV nesluzbeno saznajemo da ce od veceras poskupit gorivo..i tako uvik bude..tako kad ovdje nesluzbeno postane sluzbeno onda cemo pricat o drugim cijenama OPTE..
josefbeuys:
naprimjer x puta san cuja na TV nesluzbeno saznajemo da ce od veceras poskupit gorivo..i tako uvik bude..tako kad ovdje nesluzbeno postane sluzbeno onda cemo pricat o drugim cijenama OPTE..
Bit će to sve OK.
HT očito gušta u opimi i neće je dati prije zadnjeg dana roka iz odluke a to je 31.7.2020. Što je uskoro.
Novi zakon kolega je direktno implementacija tih direktiva i pravne stečevine. Zato i mijenjamo zakon.
Nacrt zakona ne rješava to što Vi mislite da rješava. Sretno.
Mislim da kolega BSOD samo želi reći da u trenutnom nacrtu Zakona to još nije izmijenjeno. Obzirom da Direktiva EU to nalaže, pretpostavka je da će se to ipak izmijeniti. Odvjetnici i Nova TV su se uključili u javnu raspravu tako da i UG aktivno radi na lobiranju..
Svi bi htjeli da se to već riješilo i da nema rizika, ali onda niti cijena ne bi bila tu gdje je.
Nisam pratio prodaju Tele2, ali kako kolege kažu očito se neke prilagodbe mogu rješavati i u hodu, a to nije prepreka za ponudu
Nacrt zakona ne rješava to što Vi mislite da rješava. Sretno.
Mislim da kolega BSOD samo želi reći da u trenutnom nacrtu Zakona to još nije izmijenjeno. Obzirom da Direktiva EU to nalaže, pretpostavka je da će se to ipak izmijeniti. Odvjetnici i Nova TV su se uključili u javnu raspravu tako da i UG aktivno radi na lobiranju..
Svi bi htjeli da se to već riješilo i da nema rizika, ali onda niti cijena ne bi bila tu gdje je.
Nisam pratio prodaju Tele2, ali kako kolege kažu očito se neke prilagodbe mogu rješavati i u hodu, a to nije prepreka za ponudu
Upravo tako kolega StockValue.
Novi zakon kolega je direktno implementacija tih direktiva i pravne stečevine. Zato i mijenjamo zakon.
Eno rekao ti Makar sve. Ako je UG nesposoban da ishoduje dozvolu regulatora Makar i A1 čekaju u niskom startu.
Kupuj dok je ispod 6
Ne znamo za ostale zbog kojih je i produljen natjećaj . A A1 ima višak novca da bude kupac br.1
A državi treba 25 % od PDV - a. Svaka lipa .
Display MoreBit će to sve OK.
HT očito gušta u opimi i neće je dati prije zadnjeg dana roka iz odluke a to je 31.7.2020. Što je uskoro.
Na žalost, to je tumačenje pogrešno.
I ja sam bio u zabludi što se toga datuma tiče jer sam čitao ono što želim pročitati, a ne ono što zaista piše.
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzben…07_75_1879.html
Dakle stvar je sljedeća:
Prema rješenju AZTN, HT je u obvezi angažirati investicijsku banku protekom roka od 6 mjeseci od dana početka prodaje, odnosno do 31.07./03.08.2020., samo u slučaju da nema interesa, tj. nema ponuda za kupnju Optime ili ponude ne budu prihvatljive,
To znači da HT nije u obvezi angažirati investicijsku banku protekom roka od 6 mjeseci ukoliko je postupak prodaje u tijeku i u rješenju stvarno nema roka do kojeg bi postupak prodaje trebalo okončati. Teoretski, postupak prodaje može trajati sve do 10. srpnja 2021. kada prestaje upravljanje HT-a nad Optimom.
HT teoretski može 31.07. ili 01.08.2020. god. (protekom roka od 6 mjeseci od početka prodaje) obavijestiti javnost da nije zaprimio niti jednu ponudu ili da ponude nisu bile prihvatljive, a to bi bilo veliko sranje.
Bilo bi najbolje da HT ne objavi ništa 31.07./03.08.2020. jer bi to onda nedvojbeno značilo da je postupak prodaje stvarno u tijeku.
PS
Imam dionice OPTE i ovo nije nagovor na ništa, već samo pogled na stanje stvari
Kolega Jubito , vaše tumačenje smatram previše ekstenzivnim jer rok od 6 mjeseci koji je dobio HT je upravo određeni vremenski okvir u kojem je HT u obvezi početi i završiti prodaju i to je vrlo pošten i fer rok za obaviti sve radnje oko prodaje , a sve ostalo bi bilo izigravanje odluka Aztn -a.
Da HT tek 31.7./3.8. 2020. izađe s obavijesti da nije na natječaj koji je završen 18.3. stigla ni jedna ponuda može se desiti samo hipotetski ili teoretski , a u stvarnosti to bi bila prvoklasna zahebancija , pa ipak se radi o međunarodnom natječaju.
JosefBeuys : 0 kn??????
Pa deolite je procjenio na preko 7 da ne ponavljam ko papiga vise a nakon h1 I preko 8.. ZABA po 10.. dosadan Sam Sam sebi vise..
A banke me vole gubiti...
Ako je 0kn onda firma ide u propast I dionicari se zadnji namiruju
Deloitte prva 7,30
druga 9,25
Kolega ledica upravo tako.. Međutim kolega Jubito je iznio zapravo svoje zatomljene želje jer je nekad bio ponosan vlasnik optiminih dionica pa više nije, pa se primirio, pa su se pitali gdje je nestao, pa se pojavio u coolerskom stilu kao ima milione u optimi ali stoji sa strane pa se sad aktivirao, a u biti sve to što piše, kao što sam rekao na početku su njegove želje jer kad bi se to ostvarilo onda bi dionica bila ponovo na razini 2-3 kn pa bi se kolega jubito možda i konslidirao i krenuo po asku polagano ali sigurno.... Jesam dobro, jesam dobro??
Moller : eto.. i sto je tu bajkovito...?
Moller : eto.. i sto je tu bajkovito...?
sada više ništa, prošlo je vrime, za dvi banke "svileni bombona"
Kolega Jubito , vaše tumačenje smatram previše ekstenzivnim jer rok od 6 mjeseci koji je dobio HT je upravo određeni vremenski okvir u kojem je HT u obvezi početi i završiti prodaju i to je vrlo pošten i fer rok za obaviti sve radnje oko prodaje , a sve ostalo bi bilo izigravanje odluka Aztn -a.
Da HT tek 31.7./3.8. 2020. izađe s obavijesti da nije na natječaj koji je završen 18.3. stigla ni jedna ponuda može se desiti samo hipotetski ili teoretski , a u stvarnosti to bi bila prvoklasna zahebancija , pa ipak se radi o međunarodnom natječaju.
A gdje točno piše da je HT u obvezi završiti prodaju u roku od 6 mjeseci?
Proces prodaje gdje se u paketu prodaju dionice koje su u vlasništvu HT-a i dionice koje su u vlasništvu ZABE može se odvijati sve do 7/2021.
Ako do 31.7.2020 ne pristigne niti jedna ponuda koja je objektivno prihvatljiva onda proces prodaje preuzima investicijska banka.
Ako je pristigla barem jedna ponuda koja je objektivno prihvatljiva onda prodaju vodi onaj tko ima upravljačka prava, tj. HT.
III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom.
ako ht ne proda OPTE do 31.07.2020.(osbno mislim da ce prodat OPTE do tog roka) onda HT mora obavijest AZTN da nije proda OPTE i da daljni postupak vodi investicijska banka...u svakom slucaju do 31.07.2021 ceka nas obavijest od HT jel/il nije prodana OPTE
Čekam... više nego Boga vidit, da dođe objava do 31.07. i to nadam se s pravom cijenom, pa da jednom za svagda svim ovim nevjernim Tomama zatvore usta.
ako ht ne proda OPTE do 31.07.2020.(osbno mislim da ce prodat OPTE do tog roka) onda HT mora obavijest AZTN da nije proda OPTE i da daljni postupak vodi investicijska banka...u svakom slucaju do 31.07.2021 ceka nas obavijest od HT jel/il nije prodana OPTE
Bili bi carevi da 31.7. - izađu sa informacijom "izviješće o preuzimanju", "ovime obavještavamo da su HT i ZABA sklopile ugovor o prodaji svojih udjela sa ... po cijeni xx,xx po dionici", a do tada muk.
Tako sam i ja do nedavno tumačio odredbe rješenja AZTN, ali to je netočno.
Ako HT po proteku roka od 6 (šest) mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje dionica Optime (31.01.2020.) nema iskazanog interesa za kupnju dionica Optime ili iskazani interes odnosno podnesene ponude za kupnju dionica Optime nisu objektivno prihvatljive, o tome će Povjerenik (Deloitte) obavijestiti Agenciju, a HT se nakon toga obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.
U slučaju da HT ima zaprimljene ponude temeljem kojih vodi postupak prodaje, 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje dionica neće se dogoditi ništa, nego će HT voditi prodaju do kraja.
Teoretski, HT može razvlačiti postupak prodaje do najdulje 10.07.2021. god. u slučaju da postoje prihvatljive ponude (nadam se da postoje).
III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.
bolje bi bilo sa po Xxx,xx po dionici
Čekam... više nego Boga vidit, da dođe objava do 31.07. i to nadam se s pravom cijenom, pa da jednom za svagda svim ovim nevjernim Tomama zatvore usta.
I ja se tome nadam, ali ako objava ne dođe do 31.07.2020., onda se nadam da 31.07.2020. neće biti nikakve objave, jer bi to onda značilo da je postupak prodaje u tijeku i da ga vodi HT.
Pa upravo u tom grmu leži zec.
Ako HT ima ponude i vodi postupak prodaje, u rješenju AZTN nema roka do kojeg HT mora završiti prodaju, nego je zadan rok u kojem mora prepustiti proces prodaje investicijskoj banci u slučaju da ponuda nema ili nisu prihvatljive.
U svakom slučaju, treba se naoružati sa puno strpljenja i nadati se da će se HT (+ZABA) i kupac dogovoriti na obostrano zadovoljstvo, a time i na zadovoljstvo nas malih dioničara.
Ako se dogovore prije toga - nitko sretniji od mene.
JUBITO:
ako HT do 31.07.2020 ne proda OPTE ..u tom slucaju HT mora obavijestit AZTN i od 31.07.2020 prodajni proces vise nece vodit HT neg banka..sve jasno piše..a to naravno nije iu interesu HT da neko u njegovo ime pregovara dogovara njegovih 17% dionica...i zbog tog mislim da ce HT sve to sredit do 31.07.2020..
JUBITO:
ako HT do 31.07.2020 ne proda OPTE ..u tom slucaju HT mora obavijestit AZTN i od 31.07.2020 prodajni proces vise nece vodit HT neg banka..sve jasno piše..a to naravno nije iu interesu HT da neko u njegovo ime pregovara dogovara njegovih 17% dionica...i zbog tog mislim da ce HT sve to sredit do 31.07.2020..
Tako sam i ja tumačio, ali to nije točno!
Ajde pročitaj još jednom pažljivo i reci gdje to piše da HT mora okončati postupak prodaje Optime do 31.07.2020.?