neugodni ste... kao moderator nisam ovo očekivao od Vas... da Vas svrbi moje (ili bilo čije) ulaganje u VLEN
tko se sad ne drži teme?
neugodni ste... kao moderator nisam ovo očekivao od Vas... da Vas svrbi moje (ili bilo čije) ulaganje u VLEN
tko se sad ne drži teme?
Display Morekad je ta procjena dana? prije nego što je pošast korone prošla svijetom
samo uzmite u obzir ako se obistine tvrdnje s onog bloga ili što je već postao jedan kolega da će se prodaja provući u 2021. g ili, ne daj bože, na kraju da prodaju ne odradi HT
a može se dogoditi jer su vremena za 'q_rac' a ne za prodaju ičega
trenutno HT prodaju uvjetuje vraćanjem pozajmice sebi a to je dodatni uteg na cijenu koju preuzimatelj mora isplatiti vlasnicima
a OT ne može bez tih pozajmica jer osim vraćanja dugova iz PSN mora nešto i ulagati da bude konkurentan
drugo, PSN je još uvijek aktualna i bit će koliko ono? do 2023. g
ili će i to platiti zubić vila?
dakle kolege koji govorite da je ulaz po 6 kn dobar, baš me zanima čime se vodite? kristalnom kuglom?
Kolega accountant
a kada su predane ponude kupnju Optime? Isto prije nego što je prošla pošast korone..
Točno 19.3. je krenuo graf uzbrdo što se tiče slučajeva zaraze u svijetu.
Baš me zanima što vi mislite koliko ponuda je došlo za kupnju?
I ja sam stari igrac u optimi 😁
u Optimi su svi stari igrači i što je još važnije nitko nikada ne gubi
evo se naš voditelj Neo opet zaključao, valjda je prodao pa odmara
tko se sad ne drži teme?
kolega, svak ima pravo da ulaže gdje god hoće.
i to uopće nije bila poanta mog posta.
po Vašoj analizi Lenac vrijedi više nego što se trenutno trži na burzi i više nego je bila ponuda za preuzimanje, i to je legitimno.
kao što je legitimno i da kolege ovdje objave ponude za preuzimanje telekoma, evaluacije i slično koje pokazuju da još uvijek ima prostora za rast cijene Optime.
ja nisam ni za euforiju ni za crnjake, nego za realnost i objektivnost.
ispričavam se ako ste osjetili uvrijeđeni.
Nekako mi se čini da su se "iscrpile" ove razine 5,75-5,90.
Sad je samo pitanje...što i kako dalje....
za takvo pitanje samo je jedan odgovor, stojiš na obje strane, pa kud puklo
za takvo pitanje samo je jedan odgovor, stojiš na obje strane, pa kud puklo
To je takticko razmisljanje.
Strateski gledano treba da se opredelimo, kak bi rekli Srbijanci!
Ja mislim da idemo gore, s obzirom da nema jos objave a znamo da smo koji dan od nje odnosno na kraju procesa prodaje pa je to neki logican smjer
Ja mislim da idemo gore, s obzirom da nema jos objave a znamo da smo koji dan od nje odnosno na kraju procesa prodaje pa je to neki logican smjer
Ne znam od kuda ti taj podatak, da smo na kraju procesa prodaje?!
Bojim se da smo tek na početku, a ne na kraju proseca prodaje !
Još ćemo se mjesecima načekati, ako uobće bude šta od toga ove godine.
možda krene
Vidim kolega da ste prodali 😄, malo bi kupili jeftinije 😁
ja sam od starih ulagača koji su kupovali kad je Merkur osiguranje izlazilo
ne brinem ja za sebe
Kolega accountant Vi bi trebali dobit značku sa lenticom za fer ulagača
Do kraja ovog mjeseca znat ce mo tko je kupio, kontam da cijenu necemo saznat dok agencija ne amenuje prodaju a to isto kontam da bi trebalo biti brzo jel su ukljuceni u sam proces prodaje od pocetka, poslje 15.7 pocinje isplata malih dionicara. Evo neka bude zapisano
Do kraja ovog mjeseca znat ce mo tko je kupio, kontam da cijenu necemo saznat dok agencija ne amenuje prodaju a to isto kontam da bi trebalo biti brzo jel su ukljuceni u sam proces prodaje od pocetka, poslje 15.7 pocinje isplata malih dionicara. Evo neka bude zapisano
Ovo je post za temu OPTE kladionica, a ne za temu OPTE.
Ovdje bi se trebale objavljivati činjenice, a ne nečije želje ili nagađanja.
Trgovanje zadnjih dana, u biti ovaj tjedan je, kako se mom neiskusnom oku čini akumulacija. Skuplja se kaj se skupiti može, stini nalozi, sa nekim tamo strašilima iznad i oko 6 kuna.
Ne znam od kuda ti taj podatak, da smo na kraju procesa prodaje?!
Bojim se da smo tek na početku, a ne na kraju proseca prodaje !
Još ćemo se mjesecima načekati, ako uobće bude šta od toga ove godine.
Izašao iz dionice i otišle pare na topli burek?
Tako je, vidiš kako si pametan.
Tako je, vidiš kako si pametan
Pa vi očito vidite jer ja ne mogu objektivno percipirati svoju pamet... Al hvala svejedno i dobar tek želim ako još niste burek dovršili.. Ne želim smetati.. Lp
Pa vi očito vidite jer ja ne mogu objektivno percipirati svoju pamet... Al hvala svejedno i dobar tek želim ako još niste burek dovršili.. Ne želim smetati.. Lp
Burek sam dovršio još jutros tako da mi ne smetaš.
E vidiš ja sam izračunao i siguran sam da vrijedi trenutnu trzisnu cijenu, a s premijom i dosta vise.
Za razliku od PTKM Opte ima znatnoj stabilnije poslovanje sa relativno stabilnom Ebitdom. A možeš i sam provjeriti koliko je EV/ Ebitda. Optima gubi korisnike uglavnom fiksne telefonije sto je nacionalni trend jer i A1 i HT gube korisnike te usluge. Ja ne tvrdim da Opte vrijedi 20 ili 50 kuna, ali tvrdim da vjerojatno vrijedi vise od ove cijene. To se za PTKM ne može gotovo nicim potrkrijepiti niti dokazati. Tebi za info, mnogi zele posuditi novce Opte. To je javno rekla uprava na prošlogodišnjoj skupštini, samo sto je HT ponudio najpovoljnije financiranje (najnižu kamatu). A i HT je na taj način zatvorio vlastite dugove kao dobavljač. Pa oni valjda najbolje znaju koji je za njih bio rizik iz takve transkacije.
Al ako želiš mantrati o Opte možemo nastaviti na toj temi, a ne da se na temi PTKM bavimo s OPTE. Na kraju, da A1 ili Tele2 ne vjeruju u cijenu i vrijednost Opte, pa vjerojatno bi svoje udjele odavno prodali.... bez obzira koliko oni maleni bili.
Možda bi konačno trebao poslušati ove koji te tvrde da je PTKM precijenjena i da u nekom trenutku može puknuti “kao šibica”. Pa i sam vidiš da dionicari osim kljucnih imaju male pakete dionica. Zašto? Pa zato jer su svjesni kad krene put dolje da veliku količinu papira nije tako lako istrgovati i naplatiti. I onda se ponovno vraćamo na priču o spekulaciji i FF od 0,3%.
E vidiš ja sam izračunao i siguran sam da vrijedi trenutnu trzisnu cijenu, a s premijom i dosta vise.
Baci taj kalkulator.
Optima gubi korisnike uglavnom fiksne telefonije
Gubi sve korisnike i to redovito iz kvartala u kvartal.
Tebi za info, mnogi zele posuditi novce Opte.
Baš, zato mu je morao posuditi HT da zatvori vlastita potraživanja prema njima.
Na kraju, da A1 ili Tele2 ne vjeruju u cijenu i vrijednost Opte, pa vjerojatno bi svoje udjele odavno prodali.... bez obzira koliko oni maleni bili.
Na kraju, ako vjeruju zar nije logično da nadokupljuju po ovoj cijeni, a to ne čine. Ili recimo Hanžekovićka čiji je čale plaćao preko 200 kn, a sad ona ni na 6 kn ne želi kupit.
Uglavnom, nisam ovo linkao da bi namjerno fulao temu, nego da ukažem na apsurd. Ti pričaš o fundamentima i mene upozoravaš na dionicu koja u kvartalu nakuca dobiti 147 milijuna kuna, restrukturira se, modernizira i vraća sama dugove i ima P/E 15 s tendencijom smanjivanja, a uložio si pare u Opte s dug/kapital skoro 5000%, P/E 32 (to je 4/19, znači i gore je od toga) na temelju špekulacije da ima zainteresiranih kupaca što nitko nije potvrdio ni nakon 3 mjeseca od prodaje. Smijeh
Hvala Naim, ali bojim se da ti imaš i previše svojih problema s ulaganjem da bi se brinuo za nas. Evo čitam da na forumu Tele2 zapošljava ljude u marketingu, ako to nije potvrda da UG kupuje Opte ne znam što je Adio i sretno!