postovani kolega, kako se uopce kupuje ta famozna knjiga? na stranicama SKDDa ili?
mogu je onda skinuti u PDFu na svoje računalo ili mi je dostupna samo online za taj dan za koji sam kupio ? znam da je malo off topic ali kad ste već počeli o tome.
postovani kolega, kako se uopce kupuje ta famozna knjiga? na stranicama SKDDa ili?
mogu je onda skinuti u PDFu na svoje računalo ili mi je dostupna samo online za taj dan za koji sam kupio ? znam da je malo off topic ali kad ste već počeli o tome.
Ne može mi se prigovoriti manjak zalaganja
Kažu brokeri da se etrgovinski dan srijeda vidi danas u knjizi, poslije 12.30 minuta
Tražila sam knjigu , stanje na današnji dan, 03.04
Ovo za kreditnu karticu nisam znala, hvala
Da, na stranicama skdd-a, treba se logirati -> E-Ulagatelj -> Izvjestaji -> Naruci.
Moze se skinut datoteka na racunalo (.csv format koji se moze otvorit u Excelu)
Odmah da vam kažem kako ta knjiga nije "knjiga" već jedan textualni fajl iz kojeg ništa ne možete saznati. Potrebno je elementarno poznavanje excela kako bi taj textualni dokument importali u Excel datoteku, i tek nakon toga počeli sortirati i obrađivati podatke. Takodjer, potrebne su vam bar dvije takve datoteke kako bi ste mogli raditi usporedbe od datuma do datuma. Ovo pišem kako se nebi razočarali kad platite 125 kn a ne dobijete praktički nista.
Što se tiče datuma te datoteke, ovo što govori zločesti da je dostupno u 12.30 sati, to prvi put čujem. Meni to ne zvuči logicno jer ako je t+2 dana, a trgovalo se 16 sati dva dana prije onda nema logike da podatci budu dostupni praktički prije nego su protekla ta dva dana. Onda bi i skdd objavio promjene u 12.30 za top 10 zar ne?
Još nije stigla. Prvo platiš... pa dok proknjiže uplatu....ej......
Al' stvarno, ako ne bude lijepo, da šutim.... a... što ću ?
Ne radi se to tako. Prvo kupio si knjigu od utorka iz koje ništa pametno saznati nećeš, plus ta knjiga radi krivog načina plaćanja će ti doći tek u ponedjeljak nakon što tamo obrade uplatu. Drugo, trebao si sa čekati do večeras navečer da bude dostupna knjiga od srijede, i kod plaćanja odaberes kreditna kartica tako da ti knjiga bude dostupna automatski u roku od par sekundi nakon što plaćanje bude provedeno.
a s cime ces usporedit knjigu...trebaju ti prijasnje knjige...zar ne?? Zar ne funkcionira to tako
Imam biblioteku na lageru 🙃
Slušajte Mrcash je doktor za knjige,čovik pozna tu robu.
Odmah da vam kažem kako ta knjiga nije "knjiga" već jedan textualni fajl iz kojeg ništa ne možete saznati. Potrebno je elementarno poznavanje excela kako bi taj textualni dokument importali u Excel datoteku, i tek nakon toga počeli sortirati i obrađivati podatke. Takodjer, potrebne su vam bar dvije takve datoteke kako bi ste mogli raditi usporedbe od datuma do datuma. Ovo pišem kako se nebi razočarali kad platite 125 kn a ne dobijete praktički nista.
Što se tiče datuma te datoteke, ovo što govori zločesti da je dostupno u 12.30 sati, to prvi put čujem. Meni to ne zvuči logicno jer ako je t+2 dana, a trgovalo se 16 sati dva dana prije onda nema logike da podatci budu dostupni praktički prije nego su protekla ta dva dana. Onda bi i skdd objavio promjene u 12.30 za top 10 zar ne?
Brokeri rade namire sa skdd-om, mislim da je prodaja u 8:30, a kupnja u 12:30, ispravite me ako griješim.
Ali ne znam kada je to dostupno javnosti, odnosno kada se mijenjaju podaci u "knjizi"
Knjiga i oko knjige
Kupila sam tijekom proteklih valjda desetak knjiga, za svaku veću poziciju koju sam imala
Stigne u čudnom formatu, treba je prebaciti u excellicu, ali ako znate što vas zanima nije teško vidjeti promjene i bez excella
Zapis koji stigne je naprosto ispis svih vlasnika , svrstanih po abecednom redu, a ne po količini
Knjiga pokazuje stanje dva dna namire, znači trgovinski dan srijeda je vidljiv u petak iza 12.30
Takvo sam danas dobila pojašnjenje u brokerskom uredu.
Svima zainteresiranima
Naručena knjiga nije isporučena
Klirinško društvo nije dostupno na telefon, a na mail upite ne odgovaraju
Molim Admina da pusti post. Nema znači loših vijesti uknjizi, jer nema ni knjige ?
Platila sam je natbanking uslugom, iimam potvrdu o izvršenom plaćanju, mogu je okačiti mački o rep
zlocesti Za ne vjerovat..oko OPTE je cijelo vrijeme povuci potegni..nikako da se klupko rasplete.
Svima zainteresiranima
Naručena knjiga nije isporučena
Klirinško društvo nije dostupno na telefon, a na mail upite ne odgovaraju
Molim Admina da pusti post. Nema znači loših vijesti uknjizi, jer nema ni knjige ?
Platila sam je natbanking uslugom, iimam potvrdu o izvršenom plaćanju, mogu je okačiti mački o rep
Za nevjerovati, koji sustav..
Hvala na obavijesti
Nisam pobornik teorija zavjere, ali ovo nije slučajno.
Kad bi se vidjelo tko kupuje vjerojatno bi cijena otišla na 9+..
U nastavku
Ljubazno su me nazvali i proslijedili knjigu
Kažu poremetio im se sustav
Nije zavjera. Kvar dakle
zlocesti : cekamo izvjestaj. kako da uplatim naknadu za knjigu?
omzete li podijeliti knjigu na forumu ?
Danas ne možete kupiti knjigu nikako, sustav u kvaru
Display More
A zašto sam ne naručiš knjigu i nabaviš je? Prema pravilima SKDD vezano na javnost podataka nije dozvoljeno objavljivati podatke o dioničarima trećoj strani osim prvih 10 sto je javan podatak.
“SKDD nije ovlašten osobne podatke ulagatelja otkrivati ili učiniti dostupnim drugim osobama.
Iznimno od toga, pravo uvida u prikupljene podatke imaju:
- investicijsko društvo i kreditna institucija koji pružaju usluge ulagateljima;
- izdavatelj nematerijaliziranih vrijednosnih papira za one vrijednosne papire kojih je izdavatelj;
- drugi ulagatelji u podatke o imateljima vrijednosnih papira istog izdavatelja;
- Hanfa kao nadzorno tijelo;
- pravosudna i upravna tijela poput sudova, državnog odvjetništva, Porezne uprave ili MUP-a, na temelju zahtjeva i u okviru ovlaštenja u skladu s odredbama posebnog zakona;
- osoba koja kroz odgovarajuću dokumentaciju dokaže pravni interes, primjerice u slučaju diobe bračne stečevine ili u vezi rješavanja sporova o članskim pravima u dioničkom društvu.
Nadalje, SKDD je prema odredbama Zakona o tržištu kapitala dužan na svojim internetskim stranicama objaviti i dnevno obnavljati podatke o identitetu imatelja prvih deset računa na kojima je ubilježena najveća količina bilo kojeg vrijednosnog papira i podatke o količini vrijednosnih papira na tim računima.”
Pa meni je apsurdno da knjige nisu javne.. ok, ne sa imenom i prezimenom, da svaka susa njuska i gleda sta susjed ima..... pa da ga ucjenjuje ili takve kriminalne radnje. . ali recimo inicijali.. izbrisan OiB ili samo broj racuna u SKDDu..
A i prica da se ne smije dati trecoj osobi??. Zasto, samo zato da bi skdd prodao jos jednom .. bilo bi logicno i normalno da se i dijele ovdje nedu ekipom, netko kupi jednu, drugi drugu i mozes pratiti koliko ima dionicara, kako je raspoređena kolicina, tko skuplja ili prodaje, dali fizicka osoba ili banke, fondovi, skrbnicki... sta je tu tako tajno da ne moze biti javno sa inicijalima, bez OIBa ili manknute 2-3 znamenke..
Display MoreKnjiga i oko knjige
Kupila sam tijekom proteklih valjda desetak knjiga, za svaku veću poziciju koju sam imala
Stigne u čudnom formatu, treba je prebaciti u excellicu, ali ako znate što vas zanima nije teško vidjeti promjene i bez excella
Zapis koji stigne je naprosto ispis svih vlasnika , svrstanih po abecednom redu, a ne po količini
Knjiga pokazuje stanje dva dna namire, znači trgovinski dan srijeda je vidljiv u petak iza 12.30
Takvo sam danas dobila pojašnjenje u brokerskom uredu.
Da, dobije se kobasica brojki.. onda treba malo tablicnog programa da se to sve fino u uredno sredi... kad nisu u stanju to odmah napraviti prilikom exporta knjige 😒
Da, zapravo je smiješno da ti dostave dioničare po abecedi, a ne po veličini udjela koji posjeduju. Lud zbunjenoga.
Lako za sortiranje, to lako napravim sam u excelu, ali nakon što isporuče file, nigdje nema oznake za koji je to datum.
U računu za uslugu isto ne piše, niti za koji papir, niti za koji datum
Ovako moram sam voditi evidenciju što sam i kada naručio.
Znači, ako naručim za više datuma odjednom, po čemu ću ih razlikovati?
Čini se da je vrijeme za pisati mail i SKDD-u