Ne kuzim.. kao da je problem oznaciti stupac i stisnuti sort.
Kako kupiti knjigu dioničara
-
-
-
Ne kuzim.. kao da je problem oznaciti stupac i stisnuti sort.
Knjiga je tekstualna datoteka. Treba najprije odvojiti varijable teksta operatorom, prebaciti u neki drugi format tipa *.xls, a onda sortirati. Nije svima to bas intuitivno ni jednostavno.
-
Knjiga je CSV - comma separated values - datoteka. Originalni format Visicalca. Importira se u Excel sa malo stiskanja ili direkt u Libre office Calc. I dalje ne kuzim di su vam problemi sa sortiranjem.
-
Ok, CSV. Pa većini ljudi koja vidi hrpu teksta ne zna sto s njime učiniti. To “malo stiskanja” njima je nepoznat pojam. Vecina ljudi bi sve uglavnom “Plug & Play”... sto je čak i u redu jer ovi u SKDD znaju da većina ljudi nije bas informatički pismena i za 100 kuna + PDV mogli bi prilagoditi format većini korisnika ili ih pitati barem u kojem formatu zele knjigu.
-
Da vam objasnim to oko datuma knjige koji narucujete, ovo sam na svojoj koži naučio slučajno, i koštalo me nepotrebnih 125 kn. Vama je gratis moja bol.
Dakle, ako odaberete neki datum iz tablice, knjiga koju će te dobiti NIJE od tog datuma već od dva dana ranije. Takodjer da bi bili sigurni da je to tako, posebno ako narucujete zadnju knjigu, ja osobno naručim knjigu kasno navečer kad I skdd objavi promjene u top 10. Tako u petak kasno navecer možete dobiti knjigu od srijede (kod narudžbe odaberite datum od petka, ne srijede!!!!)
Kolega zločesti je rekao da je ovo moguće i iza 12. 30, Al to nisam testirao žao mi 125 kn. Ako netko može potvrditi bilo bi lijepo
-
Evo, među prvim rezultatima kad se gugla CSV to Excel:
Ako treba dalje - tražiti how to sort in Excel. -
Ok, CSV. Pa većini ljudi koja vidi hrpu teksta ne zna sto s njime učiniti. To “malo stiskanja” njima je nepoznat pojam. Vecina ljudi bi sve uglavnom “Plug & Play”... sto je čak i u redu jer ovi u SKDD znaju da većina ljudi nije bas informatički pismena i za 100 kuna + PDV mogli bi prilagoditi format većini korisnika ili ih pitati barem u kojem formatu zele knjigu.
Ok, donekle jasno. No kako ta vecina ljudi cita bilance a ne zna upaliti Excel? Naravno, retoricko.
Vidim da je Lurker stavio uputstva. Nadam se da ce biti od pomoci. Prije bi preporucio da informaticki nepismeni instaliraju Libre Office. Licenca ne kosta nista, radi puno bolje od M$ Office-a, nema ribbon koji smanjuje prozor u podatke i import datoteka kao CSV zahtijeva samo otvaranje datoteke. Bez pitanja vam se tablica pojavljuje na ekranu.
Sto se tice pitanja za format datoteke, mozda bi to bilo zgodno. Samo sto koristenje xls formata za ovakav tip podataka je kao da idete na plac po kilu krumpira sa kamionom za rasuti teret. Potpuno nepotrebno. Ovo su cisti podaci bez formula i formata istih. CSV je uvrh glave.
-
Ok, donekle jasno. No kako ta vecina ljudi cita bilance a ne zna upaliti Excel? Naravno, retoricko.
Vidim da je Lurker stavio uputstva. Nadam se da ce biti od pomoci. Prije bi preporucio da informaticki nepismeni instaliraju Libre Office. Licenca ne kosta nista, radi puno bolje od M$ Office-a, nema ribbon koji smanjuje prozor u podatke i import datoteka kao CSV zahtijeva samo otvaranje datoteke. Bez pitanja vam se tablica pojavljuje na ekranu.
Sto se tice pitanja za format datoteke, mozda bi to bilo zgodno. Samo sto koristenje xls formata za ovakav tip podataka je kao da idete na plac po kilu krumpira sa kamionom za rasuti teret. Potpuno nepotrebno. Ovo su cisti podaci bez formula i formata istih. CSV je uvrh glave.
Sve stoji. Neka open source rjesenja su cisto solidna za ovakve podatke. Excel je onda dalje pogodan za grafičke usporedbe i daljnju analizu ako netko ima ekstenzivniji set podataka i nada se izvući neki dodatan podatak.
Samo mi nejde u glavu, kako to da deru 125 kuna za budimo realni 0 posla? (ta cijela exportana knjiga je zapravo 1 SQL select query i funkcija za spremanje u fajl) -
Da vam objasnim to oko datuma knjige narucujete, ovo sam na svojoj koži naučio slučajno, i koštalo me nepotrebnih 125 kn. Vama je gratis moja bol.
Dakle, ako odaberete neki datum iz tablice, knjiga koju će te dobiti NIJE od tog datuma već od dva dana ranije. Takodjer da bi bili sigurni da je to tako, posebno ako narucujete zadnju knjigu, ja osobno naručim knjigu kasno navečer kad I skdd objavi promjene u top 10. Tako u petak kasno navecer možete dobiti knjigu od srijede (kod narudžbe odaberite datum od petka, ne srijede!!!!)
Kolega zločesti je rekao da je ovo moguće i iza 12. 30, Al to nisam testirao žao mi 125 kn. Ako netko može potvrditi bilo bi lijepo
Evo i moje iskustvo s knjigom dioničara iz listopada prošle godine.
Naručim istovremeno jednu knjigu s trenutnim datumom i jednu na povijesni dan otprilike 15 dana ranije i stignu dvije identične knjige na trenutni datum.
Pa sam pomislila da je možda moja greška i ponovno naručila knjigu na onaj povijesni datum , ali gle vraga stiže i treća ista knjiga.Svaki put iskeširam 125 kn i imam tri knjige na isti dan.
Zovem , urgiram , objašnjavam , strpljivo me saslušaju i predlože da to sve još jednom detaljnije objasnim u mailu jer mi osoba s kojom razgovaram ne može provjeriti i ništa odgovoriti.
Pošto sam bila u gužvi , ostavljam pisanje maila za neki drugi dan koji do danas nije došao , malo zbog lijenosti , malo što su podatci koje sam trebala s vremenom postali nebitni 😂
-
Pitanje da li moram imat aktiviran e gradanin da kupim knjigu preko neta...
Corav sam nemrem uopce nac na njihovoj stranici
Moze link od kolega...oprostite
-
-
Zglob : mislim da ne morate. iako nikad nisam kupovao.
-
Moze link od direktkupovne stranice skdd za optimu jer sam retardiran i ne mogu nac...ili je do mobitela stvar
-
Moze link od direktkupovne stranice skdd za optimu jer sam retardiran i ne mogu nac...ili je do mobitela stvar
Moras se logirati u sustav i biti dionicar neke dionice da bi dobio tu knjigu dionicara... iako bi se trebali udruziti i svako toliko netko uzeti neku knjigu i na privat izmjenjati... kad su takvi likovi da ne stave u sustav SKDDa da se vidi sve ne samo TOP 10 .... a da ostave samo inicijala i pola OiBa...
Misli da sam pred dosta godna gledao na BELEXu da imaju javne knjige dionicara 😯 sto je opet malo previse da bas svatko vidi..
-
Moras se logirati u sustav i biti dionicar neke dionice da bi dobio tu knjigu dionicara... iako bi se trebali udruziti i svako toliko netko uzeti neku knjigu i na privat izmjenjati... kad su takvi likovi da ne stave u sustav SKDDa da se vidi sve ne samo TOP 10 .... a da ostave samo inicijala i pola OiBa...
Misli da sam pred dosta godna gledao na BELEXu da imaju javne knjige dionicara 😯 sto je opet malo previse da bas svatko vidi..
Slažem se! ja sam čak mislio napravit jedan javni folder gdje svatko može upload i download al opet ne želim imati problema sa zakonom i da bude da sam oštetio državu za : broj knjiga * 120kn... bila bi to cifra....
-
Ma ne javno, ali recimo imas jednu poziciju, pa izmjenis sa drugim kolegom,... i tako redom, od nas par sto da svako uzme godisnje, jednu, dvije. Imao bi cijelu kolekciju ...
ja imam neke pozicije starijeg datuma, kad me vise zanimalo stanje..
-
sviđa mi se ideja da knjige budu javne samo sa inicijalima bez oib-a
problem je što treba skdd-ovcima kupit burek, jadni gladni
-
ne javno,dovoljno neko preko SKDD servisa,, kad se ulogiraš da možeš vidjeti sve dioničare svoje pozicije, sa inicijalima i bez OIBa,, a vidiš koliko ima dionicara, otprilike koliko komada imaju prvih 50, 100. 1.000 da se vidi raspored,, eventualno da se može vidjeti usporedba 2-3 datuma.. malo kodiranja i super stvar.. makar da se to plati godišnje nešto sitno da imaju za burek.. iako oni imaju i za janjca svaki dan
-
ne javno,dovoljno neko preko SKDD servisa,, kad se ulogiraš da možeš vidjeti sve dioničare svoje pozicije, sa inicijalima i bez OIBa,, a vidiš koliko ima dionicara, otprilike koliko komada imaju prvih 50, 100. 1.000 da se vidi raspored,, eventualno da se može vidjeti usporedba 2-3 datuma.. malo kodiranja i super stvar.. makar da se to plati godišnje nešto sitno da imaju za burek.. iako oni imaju i za janjca svaki dan
Imaju oni za stado janjaca svaki dan, zato i ubiru to. Da su onda barem korektni, pa da stave knjige u razne formate, kada već znaju uzeti novce.
-
-
kolege, kada naručim knjigu, gdje mi se knjiga "spusti" ? na web skdda ili di >?
hvala. uđem u svoj račun i gdje onda? i koliko treba ako sam sada platio ?
hvala. platio sam kartično VISA.
-
Središnja depozoitarna- Logirati se.
Ima neka kućica na alatnoj traci gore, Izvještaji
Tamo spuste knjigu
Koja je u čudnom formatu, abecedni popis
Obično ju preformatiramo u excellicu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title