Hvala svima na pomoći, htio sam pribaviti knjigu za PIKR, ali izgleda da se ne može ako nisi dioničar...
Kako kupiti knjigu dioničara
-
-
-
Hvala svima na pomoći, htio sam pribaviti knjigu za PIKR, ali izgleda da se ne može ako nisi dioničar...
Da bi imao pravo na kupnju knjige dionicara moras na datum kupnje biti upisan kao vlasnik barem jedne dionice tog drustva. U puno knjiga imas ovakvu sliku - a taj je unutra samo radi obrade podataka.
-
Da bi imao pravo na kupnju knjige dionicara moras na datum kupnje biti upisan kao vlasnik barem jedne dionice tog drustva. U puno knjiga imas ovakvu sliku - a taj je unutra samo radi obrade podataka.
Hvala na informaciji, nisam to znala jer sam do sada kupovala jedino knjige društva u kojima sam dioničar.
Međutim ne vidim razloga da to bude tako, baš suprotno, dioničari društva trebali bi imati besplatan, neograničen uvid u knjigu dioničara, a ostali uz plaćanje.Ali kod nas pravila donose oni kojima je transparentnost evidentno nepoželjna i kojima je interes čim vise otežati i ograničiti informiranost dioničara .Tome služe i silni skrbnički računi iza kojih se dobrim dijelom skriva suspektno bogatstvo pojedinaca.
-
Hvala na informaciji, nisam to znala jer sam do sada kupovala jedino knjige društva u kojima sam dioničar.
Međutim ne vidim razloga da to bude tako, baš suprotno, dioničari društva trebali bi imati besplatan, neograničen uvid u knjigu dioničara, a ostali uz plaćanje.Ali kod nas pravila donose oni kojima je transparentnost evidentno nepoželjna i kojima je interes čim vise otežati i ograničiti informiranost dioničara .Tome služe i silni skrbnički računi iza kojih se dobrim dijelom skriva suspektno bogatstvo pojedinaca.
Hvala na hvala.
No imaju. Samo ne u obliku datoteke.
Da sad ne ulazimo u problematiku skrbnickih jer je to vise za temu politike, no svi dionicari mogu dogovoriti sa SKDDom sastanak u njihovim uredima i dobiti kratko vrijeme gdje mogu putem njihovog racunala pregledati sve knjige gdje posjeduju dionice. Problem je da je tesko napraviti usporedbu jer jedini alat koji imate je kamera od telefona i oko sokolovo. Ta usluga se ne placa ali kosta vlastitig vremena.
-
Meni je neobicno jer sam stotinama puta izvlacio popise članova društva iz sudskog registra za d.o.o.-e i taj podatak je javan. Ne vidim posebnu motivaciju zašto za d.d.- ne vrijedi isto pravilo (neovisno o tome tko vodi taj registar) ali eto 🤷♂️
-
Hvala na hvala.
No imaju. Samo ne u obliku datoteke.
Da sad ne ulazimo u problematiku skrbnickih jer je to vise za temu politike, no svi dionicari mogu dogovoriti sa SKDDom sastanak u njihovim uredima i dobiti kratko vrijeme gdje mogu putem njihovog racunala pregledati sve knjige gdje posjeduju dionice. Problem je da je tesko napraviti usporedbu jer jedini alat koji imate je kamera od telefona i oko sokolovo. Ta usluga se ne placa ali kosta vlastitig vremena.
Hvala za hvala na hvala.
Pa ovo o mogućnosti besplatnog uvida u knjige je još jedna meni nepoznata korisna informacija, šteta samo što ima mali feler, treba potegnuti do Zagreba da zaviriš u knjige što baš nije jednostavno jer mi investitori raštrkani smo po cijeloj lijepoj našoj, a koliko mi je poznato taj SKDD nema nijednu podružnicu izvan glavnog grada. To ti je ono kad imaš mogućnost koristiti nešto što ti je u stvarnosti teško ostvarivo.
-
Da, da je trziste kapitala i SKDD normalni, onda bi svatko kad se ulogiras preko eSKDD trebao moci vidjeti knjigu dionicara pozicije koje imas, ne vidim zasto bi to bilo tajno ili da se mora placati.
Sjecam se svojevremeno, pred 15+ godina da sam u preko neta u srbiji mogao gledati popis dionicara svih d.d. Sto mi je bilo vauu? Ono upitnik kao kuca. Neznam dali se to sad moze, ne sjecam se gdje sam to pregledavao
-
Žestoko se trguje dionicom, a cijena uglavnom stoji na mjestu u čemu je fora?
Fora je da nitko ne kupuje knjigu dioničara ili kupi ,ali neće da podijeli informacije.
di se to može kupiti i koliko košta?
-
SKDD, ovdje se piše o tome..
TemaKako kupiti knjigu dioničara
postovani kolega, kako se uopce kupuje ta famozna knjiga? na stranicama SKDDa ili?
mogu je onda skinuti u PDFu na svoje računalo ili mi je dostupna samo online za taj dan za koji sam kupio ? znam da je malo off topic ali kad ste već počeli o tome.dionicarApril 3, 2020 at 2:50 PM -
Dostupna je za vijeke i vijekova u našem pretincu na stranicama Središnje depozitarne
Barem je tako bilo, dugo nisam kupovala
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k