Ovdje nema tko napraviti onaj hype, ono ludilo koje ima US tech sektor pa da npr RIVP ode s ovih realnih 4,35e na tamo nekih 10e ili Adris sa 58e na 120e. Ne da se fondovima raditi napucavanje marketa. Držim turiste, na njima se ne može ništa loše dogoditi ako ne bude nove epidemije ili bombaša samoubojica ili rata na Balkanu a navedeni rizici su minimalni.
Turističke dionice i perspektive
-
-
-
Ovdje nema tko napraviti onaj hype, ono ludilo koje ima US tech sektor pa da npr RIVP ode s ovih realnih 4,35e na tamo nekih 10e ili Adris sa 58e na 120e. Ne da se fondovima raditi napucavanje marketa. Držim turiste, na njima se ne može ništa loše dogoditi ako ne bude nove epidemije ili bombaša samoubojica ili rata na Balkanu a navedeni rizici su minimalni.
naši su fondaši malo trube za aktivno ulaganje( odmah se moram ispričati kolegama s foruma, a Bude ih ) , očito im više odgovara ovo mrcvarenje i čekanje da netko iz vana određuje koliko što vrijedi, pa čamimo čekajući 2300 kao ozebao sunce već 10-ljeće, a švabe eno preko 16000tuku malo malo, a mora gotovo i nemaju
gledam malo ove godine ili nešto s turistima neće biti dobro ili svi čekaju last minute za kupnju dionica,
nikako da se krene oštrije u proboj, svi kao da sakupljaju što više na ovim razinama
-
gledam malo ove godine ili nešto s turistima neće biti dobro ili svi čekaju last minute za kupnju dionica,
nikako da se krene oštrije u proboj, svi kao da sakupljaju što više na ovim razinama
Moje mišljenje je da svi čekaju rezultate 2Q, a onda će biti kasno, a drugi kvartal za sada rastura,jelte...
-
Moje mišljenje je da svi čekaju rezultate 2Q, a onda će biti kasno, jelte...
nikada nije kasno, samo može biti malo skuplje
-
Ne znam što čekaju, 30% više noćenja u Istri od 1.5 do 5.6 ove godine, mi ukazuje da će ARNT imat izvrstan drugi kvartal...lani su imali popunjenost od 45%, naspram 55% iz 2019, ove godine će to prešišati, ako se nešto dramatično ne dogodi.
Ovdje se treba pratiti broj noćenja u županijama gdje hotelijer ima smještajne kapacitete, kao i kod brodara vozarine...ako lipanj nastavi ovako jako, to je to...ono što je dobro, ARNT zadnje vrijeme stalno ima veći porast broja noćenja od same županije i to dosta.
-
Švabe eno preko 16000 tuku malo malo, a mora gotovo i nemaju.
(...) ili svi čekaju last minute za kupnju dionica,
Nikako da se krene oštrije u proboj, svi kao da sakupljaju što više na ovim razinama
- Švabe imaju dva mora. Sjeverno more i Baltičko more. To "slučajno" znam jer sam se prošlo ljeto kupao u Baltičkom moru na najvećem njemačkom otoku, Rügenu, mjestu gdje ti se od cijena noćenja zavrti u glavi. Ovo kod nas, privatni smještaj na čije cijene se mnogi tuže, to je sitnica u odnosu na tamošnju cjenovnu razinu.
- Točno. Moj je dojam također taj da hvataju last minute ponude. To je ok. Naravno, pod uvjetom da uspiju kupiti tj. kupiti zadovoljavajuću količinu prije nego ta zadnja minuta prođe.
- Proboj i kontraofenziva su krenuli ovih dana. Kao da su se dogovorili. Barem što se tiče RIVP koju pratim najviše. -
Švabe eno preko 16000 tuku malo malo, a mora gotovo i nemaju.
(...) ili svi čekaju last minute za kupnju dionica,
Nikako da se krene oštrije u proboj, svi kao da sakupljaju što više na ovim razinama
- Švabe imaju dva mora. Sjeverno more i Baltičko more. To "slučajno" znam jer sam se prošlo ljeto kupao u Baltičkom moru na najvećem njemačkom otoku, Rügenu, mjestu gdje ti se od cijena noćenja zavrti u glavi. Ovo kod nas, privatni smještaj na čije cijene se mnogi tuže, to je sitnica u odnosu na tamošnju cjenovnu razinu.
- Točno. Moj je dojam također taj da hvataju last minute ponude. To je ok. Naravno, pod uvjetom da uspiju kupiti tj. kupiti zadovoljavajuću količinu prije nego ta zadnja minuta prođe.
- Proboj i kontraofenziva su krenuli ovih dana. Kao da su se dogovorili. Barem što se tiče RIVP koju pratim najviše.malo sam i ja prelistao stari Atlas, stvarno imaju dva mora
pa .ebo ih miš.što onda toliko idu koda nas, ladno malo, aaa da, škrti su i skupo im biti kod kuće
-
aa da, škrti su i skupo im biti kod kuće
Nisu cijene smještaja svugdje jednake u Njemačkoj, ali gore spomenuto područje je ipak poznato i omiljeno, zanimljivo, lijepo uređeno, čisto itd. pa je i cijena odgovarajuća višem njemačkom standardu.
https://www.ruegen.de/ -
kolega, nisi spomenuo hladno smrdljivo i "prekrasno" sivo-suro more. iako su plaže lijepe ne može se poreći.
-
tollway
Nismo raspravljali gdje je ljepše (Jadran kao more je ljepši, to se ne može poreći tako da se ne moramo čuditi zašto Nijemci dolaze k nama.), već je najviše bilo riječi o tamošnjim (visokim) cijenama te argumentaciji zbog čega su ondje cijene više od prosječnih njemačkih cijena smještaja. Inače, Baltičko more na Rügenu nije bilo hladno koliko smo očekivali. Dapače, bili smo ugodno iznenađeni relativno visokom temperaturom vode... -
-
tollway
Nismo raspravljali gdje je ljepše (Jadran kao more je ljepši, to se ne može poreći tako da se ne moramo čuditi zašto Nijemci dolaze k nama.), već je najviše bilo riječi o tamošnjim (visokim) cijenama te argumentaciji zbog čega su ondje cijene više od prosječnih njemačkih cijena smještaja. Inače, Baltičko more na Rügenu nije bilo hladno koliko smo očekivali. Dapače, bili smo ugodno iznenađeni relativno visokom temperaturom vode...već i naši iseljenici otkrivaju da ni u Švedskoj nije više tako hladno kao što je nekada bilo, očito da njima odgovara globalno zatopljenje i da će se kroz nekih 20-30 godina tamo moći ljetovati kao sada kod nas
-
a i jeftinije
ona o zeki i ražnju koji je u šumi... nije ni zeko više tolko lud -
sutra je GS. ide li tko od zagrepčana pa da prenese dojmove?
-
-
Osim brojki, članak sadrži i ostale zanimljive informacije i aspekte.
SEZONA JE ZA SADA ODLIČNA
Ove impresivne brojke pokazuju da je lipanj u Istri postao srpanj
14.06.2023 15:00 | Autor: Duška PALIBRK
(...) Od početka godine pa sve do jučer Istra je realizirala 1,3 milijuna turističkih dolazaka, što je godišnji rast od 12 posto, dok je s druge strane zabilježeno 5,6 milijuna noćenja, 16 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.Sveukupno smo u plusu za značajnih 750.000 noćenja. Najviše su u plusu hoteli s 290.000 noćenja više, isto kao i kampovi, a ostatak od 170.000 noćenja više pripada privatnom smještaju.
Od istarskih destinacija, Rovinj je očekivano najbolji i za koji dan realizirat će prvi milijun noćenja u ovoj godini. Poreč će se primaknuti brojci od 800.000 noćenja, Umag 600.000 noćenja, a slijede ih Medulin, Pula i Funtana. (...)
-
Pisalo je da je u prvih 5 dana lipnja bilo +32% više noćenja, sad pišu da za prvih 12 dana lipnja imaju 6% više noćenja...ista novina Glas Istre.
Ovo je neka greška???
U prvih pet dana lipnja u Istarskoj županiji realizirano je 782.000 noćenja, što je 32 posto bolje nego lani u istom mjesecu - u brojkama je to već sada 190.000 noćenja više.
U prvih dvanaest dana lipnja u Istri je realizirano 320.000 turističkih dolazaka, što je 92 posto lanjskog rezultata, ali 1,85 milijuna noćenja, odnosno šest posto više nego lani na početku lipnja,
Ispada da je drugi tjedan podbacio sa 190k tisuća noćenja na dan u prvih 5 dana lipnja, na svega 155k noćenja od 5-12 lipnja???
-
Sve je više ovakvih članaka, uz napomenu da nisam provjeravao ispravnost podataka u članku...preporučujem oprez, bar za prvu polovicu godine, jer su se neke već ranije uplaćene rezervacije otkazivale zbog vremena i slično..a booking je naglo stao negdje krajem 4. mjeseca i smanjeni booking je trajao cijeli 5.mjesec, te nažalost još uvijek traje..možda su ipak hotelijeri ove godine pretjerali sa cijenama smještaja, koji je u konkurentskim zemljama sada već dosta jeftiniji (negdje čak od 30-50%) u usporedbi s nama i jer još uvijek prodajemo sunce i more i ne treba bježati od toga, jer nas zato stranci vole, ali ako nema ili nije bilo sunca neko vrijeme, već je padala kiša...to je bar po mojim informacijama koje sam dobio sa terena...koje ne moraju biti točne, ali ih dobivam od nekoliko turističkih agencija sa obale, pa uvijek mogu biti i subjektivne...ali gleda se što veći uzorak za donijeti zaključak...možda se stvar jo izvuče do kraja godine, jer je napokon stiglo i ljeto..
Katastrofalan lipanj u dragulju dalmatinskog turizma, drugi tjedan zaredom puno manje gostiju nego laniSlužbena statistika već drugi tjedan zaredom pokazuje da u poznatoj destinaciji boravi manje gostijuwww.jutarnji.hr -
Sve je više ovakvih članaka, nisam provjeravao ispravnost podataka...
cherry picking....izvlače se općine sa lošim rezultatima i drami se sa clik bait naslovima...
Npr. Zadar: Izvrsni rezultati nastavljeni su i u prvim danima lipnja, u kojima će broj dolazaka, noćenja i turista u odnosu na prošlu godinu povećan između 20 i 30 posto. Uz 100 tisuća u prvih 12 dana lipnja,
-
Sve je više ovakvih članaka, nisam provjeravao ispravnost podataka...
cherry picking....izvlače se općine sa lošim rezultatima i drami se sa clik bait naslovima...
Npr. Zadar: Izvrsni rezultati nastavljeni su i u prvim danima lipnja, u kojima će broj dolazaka, noćenja i turista u odnosu na prošlu godinu povećan između 20 i 30 posto. Uz 100 tisuća u prvih 12 dana lipnja,
stanje je realno u ovome periodu lošije, što zbog vremena, što zbog cijena,
konkurencija je prespavala određeno vrijeme i moraju i oni nešto poduzeti da im se turisti vrate, skinuli su prilično cijene(Turska, Grčka, Albanija, CG.....)
naši su još uljuljani na lovorikama corona godina, nošeni valom ulaska u Schengen i Eurozonu,
pored toga, podaci u predsezoni su bili puno bolji i to se stalno vrtjelo, koliko je turista stiglo za Uskrs, koliko za maj, koliko u petak, koliko u nedjelju, koliko spavaju, i svašta se nabrajalo,
ali je problem što je u predsezoni mala baza, pa nije problem napucati podace,
gledajući samo cijene turističkih dionica, izgledaju kao da turisti stoje na granici i čekaju signal da jurnu prema svojim destinacijama
-
stanje je realno u ovome periodu lošije, što zbog vremena, što zbog cijena,
konkurencija je prespavala određeno vrijeme i moraju i oni nešto poduzeti da im se turisti vrate, skinuli su prilično cijene(Turska, Grčka, Albanija, CG.....)
naši su još uljuljani na lovorikama corona godina, nošeni valom ulaska u Schengen i Eurozonu,
pored toga, podaci u predsezoni su bili puno bolji i to se stalno vrtjelo, koliko je turista stiglo za Uskrs, koliko za maj, koliko u petak, koliko u nedjelju, koliko spavaju, i svašta se nabrajalo,
ali je problem što je u predsezoni mala baza, pa nije problem napucati podace,
gledajući samo cijene turističkih dionica, izgledaju kao da turisti stoje na granici i čekaju signal da jurnu prema svojim destinacijama
Ja sam već prije 10 dana pisao na temi da je lipanj podbacio..u smislu da nema + u noćenjima, a negdje je i blagi minus. Al ovo dramatiziranje sa izvlačenjem 2-3 općine koje imaju jače padove je teška drama.
Uostalom i kiša je stalno padala, a otkazati rezervaciju možeš sve do zadnjeg dana u hotelima npr.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin