Interesantan graf od Europske kontrole zracnog prometa. Osobno sam jos manje optimistican od njihove pesimisticne procjene no ostavljam vam na razmisljanje.
Interesantan graf od Europske kontrole zracnog prometa. Osobno sam jos manje optimistican od njihove pesimisticne procjene no ostavljam vam na razmisljanje.
mišljenja sam da ove mjere koje su na snazi neće moći dugo izdržati ako corona doslovno ne poludi. eventualno još mjesec-dva jer će nastupiti totalni kaos u cijeloj europi sa kojekakvim nestašicama. kamionski prijevoz je već sad skoro nužno neophodan za nesmetan protok roba i usluga, a probajte zamisliti stanje da sve zabrane potraju još recimo 4-5 mj!!?? da ne govorimo o porotoku ljudi. nadam se da će se iznaći neko prijelazno rješenje na europskom, pa i svjetskom nivou. da, i morati ćemo naučiti živjeti sa coronom.
da li će turizam općenito od toga nešto uloviti....
mišljenja sam da ove mjere koje su na snazi neće moći dugo izdržati ako corona doslovno ne poludi. eventualno još mjesec-dva jer će nastupiti totalni kaos u cijeloj europi sa kojekakvim nestašicama. kamionski prijevoz je već sad skoro nužno neophodan za nesmetan protok roba i usluga, a probajte zamisliti stanje da sve zabrane potraju još recimo 4-5 mj!!?? da ne govorimo o porotoku ljudi. nadam se da će se iznaći neko prijelazno rješenje na europskom, pa i svjetskom nivou. da, i morati ćemo naučiti živjeti sa coronom.
Pandemija će se smiriti ranije. Epidemiološki gledano Europa će do ljeta imati strmoglavi pad broja slučajeva.
Al istina, trebat će do tada preživjeti i nakon toga do cjepiva, zivjeti s prijetnjom virusa.
O kakvom kamionskom prijevozu pricate??Pa kamioni voze normalno,pa pogledaje police po trgovackim centrima,jel nesto nedostaje,svijezeg voca i povrca iz spanjolske i italije ima isto ko i lani.
Ja narucio iz Napolia paket od 8kg delikatesa u cetvrtak i danas ce doci.
Mislim da nema vecih panicara od hrvata,a sta se tice rezervacija meni je booking vrlo dobar,normalno novih rezervacija nema ali imam samo tri otkazane rezervacije i sa razgovorom sa gostima jos uvjek svi misle doci ako ce se granice otvoriti
O kakvom kamionskom prijevozu pricate??Pa kamioni voze normalno,pa pogledaje police po trgovackim centrima,jel nesto nedostaje,svijezeg voca i povrca iz spanjolske i italije ima isto ko i lani.
Mislim da nema vecih panicara od hrvata,a sta se tice rezervacija meni je booking vrlo dobar,normalno novih rezervacija nema ali imam samo tri otkazane rezervacije i sa razgovorom sa gostima jos uvjek svi misle doci ako ce se granice otvoriti
Što se tiče kamiona i granica sve ide normalno.Osim onih tjedan dana kad je krenula gužva realno i nije bilo većih problema.
Naravno da ce doci. Bude li se ovo doista ugasilo do glavne sezone, mnogi ce se zacuditi razvojem dogadjaja. Redatelji ove velike predstave preslozit ce do tada vlasnicke strukture kompanija u svoju korist. Bogati ce biti jos bogatiji, a siromasni jos siromasniji. Moglo bi se lako dogoditi da se predvidjena dividenda jos na kraju i isplati dionicarima. Nazalost, krdo ovaca nista ne kuzi.
Evo, ovi nam mogu doći na more ovog ljeta.
Ministart Turizma o sezoni
Ako granice ostanu duže zatvorene, a u međuvremenu se otvori dio hotela, logično je da su domaći gosti jedini.
Koliko mi možemo napuniti hotele, kampove i privatni smještaj dok se otvore granice nije poznato.
Ovdje bi država trebala subvencionirati odlazak na odmor svakoj obitelji u RH , svojevrsnim vaucerima gdje bi dio snosila država prema hoteljerima. npr.
aranžman vrijedi 5000 kn, RH subvencionira 1000 kn.
Ovo je samo moje mišljenje
Display MoreAko granice ostanu duže zatvorene, a u međuvremenu se otvori dio hotela, logično je da su domaći gosti jedini.
Koliko mi možemo napuniti hotele, kampove i privatni smještaj dok se otvore granice nije poznato.
Ovdje bi država trebala subvencionirati odlazak na odmor svakoj obitelji u RH , svojevrsnim vaucerima gdje bi dio snosila država prema hoteljerima. npr.
O čemu tu pričamo jučer kaže ministar da je domaćih gostiju ako sam dobro shvatio 12%, a ostalo stranci?
Oni će dignuti potrošnju kako?
Poslat će ljude koji gube posao na more?
Nemožeš platiti kredit za stan i auto, plaća ti je pala 30-50% i što radiš-pa naravno ideš na more!
Subvencionirat će 20%? Bilježim se odmah na tri tjedna 5* i jedem u najboljim restoranima (skinut ću masku) i s maskom posjećujem muzeje i lokalne znamenitosti.
Display MoreDisplay MoreAko granice ostanu duže zatvorene, a u međuvremenu se otvori dio hotela, logično je da su domaći gosti jedini.
O čemu tu pričamo jučer kaže ministar da je domaćih gostiju ako sam dobro shvatio 12%, a ostalo stranci?
Oni će dignuti potrošnju kako?
Poslat će ljude koji gube posao na more?
Nemožeš platiti kredit za stan i auto, plaća ti je pala 30-50% i što radiš-pa naravno ideš na more!
Subvencionirat će 20%? Bilježim se odmah na tri tjedna 5* i jedem u najboljim restoranima (skinut ću masku) i s maskom posjećujem muzeje i lokalne znamenitosti.
1.6. ili 1.7 netko kaže sad više nema opasnosti i svi krenu u hotele na more, granice se otvore, hoteli još prodaju po istoj cijeni.... itd...
Nema šanse za takav razvoj događaja.
Stanovnici Italije ,Austrije, Francuske... itd isto imaju smanjenje primanja, isto imaju kredite za stanove i automobile i trebali bi doći na JAdran da nama povećaju potrošnju.
Vrlo male šanse za takav razvoj događaja s tim da su to sve zemlje gdje je Covid prisutan u većoj mjeri.
12% domaćih turista, da ali u tom slučaju neće biti otvoreni svi hoteli iz iste grupacije.
Naveo sam da je to samo moje mišljenje i razmišljanje koje smatram da je realno
Display MoreAko granice ostanu duže zatvorene, a u međuvremenu se otvori dio hotela, logično je da su domaći gosti jedini.
svaki optimizam je pohvalan, ali realno je očekivati da nikakvim mjerama nitko, pa ni država, ministar ni TZ neće potaknuti ljetovanje u hotelima domaćeg stanovništva, koje ni do sada nije bilo korisnik istoga, ako su podaci točni, to je samo 12%
znači, hotelski smještaj i boravak zahtijeva i određene druge osobnosti gosta, te ako se ljudi u tom okruženju ne osjećaju ugodno, oni tu vrstu smještaja neće početi koristiti samo zato što bi im netko dao nekakav popust, tu bi eventualno došla u obzir naredba Stožera, nakon Ostanite Doma, Svi u Hotele i to beplatno,
zato nemojmo izmišljati morsku vodu, jer je već ima u neograničenim količinama, samo je treba smišljeno početi koristiti, a to se ne radi navret nanos, nego bi kao i za sve ostalo za to trebalo imati nekakvu strategiju, a mi je očito kao i u mnogim drugim sektorima ipak još uvijek nemamo, sve to funkcionira nekako samo po sebi i svatko za sebe, možda će ova Corona kriza ipak potaknuti na razmišljanje i donošenje nekakvih odluka od bitnog značaja za hrvatsko gospodarstvo, vidimo da se polako krenulo s pričom o potrebi proizvodnje domaće hrane, pa tako i ostalih dobara, jer trgovci evo konačno imaju volju otkupljivati od svih domaćih proizvođača, jer im za uvoznu robu, očito velike probleme pravi transport, pa i destinacije s kojih je ta roba do sada dolazila,
postoji velika mogućnost da ipak ono što bi našim vlastodršcima trebalo biti u glavi, polako dođe od tamo gdje se trenutno nalazi
i ovo je samo moje razmišljanje, neovisno o cijeni dionice na temi
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/vladi…ovine/10184488/
Hrvatska ima takav problem s turizmom, pa čak da ljudi žele doći u vašu zemlju, ne mogu jer je posuda zabrana kretanja. Prema tome, ovogodišnja sezona je propala, a na Vladi je odluka hoće li spašavati ovaj sektor ili ga prepustiti sudbini. No, u tom slučaju iduće godine imat ćete niz hotela u stečajnom postupku.
Moja je pretpostavka da želite spasiti turizam jer ako je propala ova godina, iduća neće.
Dobro je vilim ribić rekao nekidan, svi su protiv države dok ne zagusti, onda bi svi da ih država spašava.
Ovo nema veze s temom, ali spominjati Vilima Ribića i riječ dobro je bogohulno.
Jedino što taj uhljeb zna raditi je baljezgati bez odgovornosti i primati 15 000 kn
plaću za to.
Valjda je jasno da će ova godina biti jako teška za turizam, i treba im pomoći da prežive,
ali je to ujedno i prilika da se strategija države preorijentira sa sunca i mora na neke
proizvodne djelatnosti kao npr. proizvodnja hrane, lijekova, izvoz i ostalo, a turizma će
uvijek biti.
Pa i u Domovinskom ratu je zbog Oluje jedna turistička sezona bila propala, pa opet
turizam raste zadnjih 15 - 20 godina, ali se ne treba oslanjati samo na njega kao glavnu
strategiju razvoja zemlje.
Možda imamo malo i sreće što smo uglavnom auto destinacija, pa ako se ovaj virus smiri
nešto i bude ove godine od glavne sezone, jer samo treba uzeti stvari i sjesti u auto, a kako
se čini, ove godine će se i na putu moći rezervirati smještaj, jer će biti mjesta u hotelima i
puno last minute ponuda.
Hrvatska ima takav problem s turizmom, pa čak da ljudi žele doći u vašu zemlju, ne mogu jer je posuda zabrana kretanja. Prema tome, ovogodišnja sezona je propala, a na Vladi je odluka hoće li spašavati ovaj sektor ili ga prepustiti sudbini. No, u tom slučaju iduće godine imat ćete niz hotela u stečajnom postupku.
Moja je pretpostavka da želite spasiti turizam jer ako je propala ova godina, iduća neće.
Pa sto ako bude niz hotela ili hotelskih kuća u stečajnom postupku?
Netko drugi će preuzeti te hotele i nastaviti poslovanje. Biznis u turizmu, kao i u svemu ostalome, kao i ulaganje na burzi u turisticke i sve ostale kompanije, nosi svoje rizike. I ti rizici kad se materijaliziraju rade štete. Svi rizici se ne mogu izbjeći i zato firme propadaju. Možemo mi lamentirati sto bi bilo kad bi bilo, al sve firme, svi ljudi i svi zaposleni, neće se moći spasiti. Bit će štete. Poanta je da se šteta minimizira i kontrolira jer svima se ne može pomoći.
Pa sto ako bude niz hotela ili hotelskih kuća u stečajnom postupku?
Netko drugi će preuzeti te hotele i nastaviti poslovanje. Biznis u turizmu, kao i u svemu ostalome, kao i ulaganje na burzi u turisticke i sve ostale kompanije, nosi svoje rizike. I ti rizici kad se materijaliziraju rade štete. Svi rizici se ne mogu izbjeći i zato firme propadaju. Možemo mi lamentirati sto bi bilo kad bi bilo, al sve firme, svi ljudi i svi zaposleni, neće se moći spasiti. Bit će štete. Poanta je da se šteta minimizira i kontrolira jer svima se ne može pomoći.
slažem se, svaka intervencija države (proračuna) je i dalje samo odgoda plaćanja davanja privatnom sektoru
svima koji misle drugačije evo pitanje: isplaćuje se 3250 kn i 4000 kn neto za radnike plus otpisuju se doprinosi i to na prvi pogled izgleda super, spasili smo gospodarstvo; no, jednom kad kriza mine, kome i kako će država naplatiti to što se morala dodatno zadužiti danas?
Pohvale za otvaranje ove teme. Neki korisnici misle kako vlada daje poticaje odredenim tvrtkama u turistickoj bransi a ne svima kojima su pali prihodi..
Kako nitko ne moze sa sigurnoscu reci sto ce se dogadati, kako ce se ponasati prvo nas stozer i vlada pa onda stozeri i vlade drzava u okruzenju i emitivnih trzista, neka bude ova tema za razne spekulacije i predvidanja.
U svom crnilu i panici koja vlada u vijestima i forumu, molio bi kolege da se barem potrude ne prenositi fake news (ex. "NY ce pokapati ljude u parkovima").
Moje je razmisljanje da Europa nece dugo izdrzati zatvorenih granica i da ce se do ili tokom 6. mjeseca otvoriti granice i ljudi ce putovati na vlastitu odgovornost.
Mislim da ce vecina hotelskih kuca izvuci 50+% prihoda od 2019. i da generalno nece biti nekih problema s likvidnoscu. Cak i u najcrnijem scenariju i "preskakanju" sezone, mislim da vecina turista izlistana na burzi nece doci u zonu ugroze ali bi mogli mnogi mali hoteli i privatni iznajmljivaci dosta stradati.
Nadam se ipak da nas cekaju vedriji dani i da cemo svi uzivati u dugom toplom ljetu.
Kolegama koji nikad nisu odsjeli u nekim od nasih turista, preporucam vrebanje prilika. Ja osobno zelim provesti barem jednu noc u hotelu Park pa cu ciljati prve dane otvaranja jer sam siguran da nakon prvih par tjedana, cijene idu na razine od lani.
https://vijesti.hrt.hr/600911/u-sad-u…od-koronavirusa
Ako još uvjek,nakon što su svi svjetski mediji izvjestili o tome,još uvijek govoriš o lažnim vjestima najbolje da se ostaviš pisanja
https://vijesti.hrt.hr/600911/u-sad-u…od-koronavirusa
Ako još uvjek,nakon što su svi svjetski mediji izvjestili o tome,još uvijek govoriš o lažnim vjestima najbolje da se ostaviš pisanja
Preporucam vam da se informirate malo izvan hrvatske zute stampe...
https://nypost.com/2020/04/06/de-…-totally-false/
Cesto pratim presicu guvernera NY i covjek se jako iznenadio kad su ga novinari pitali za tu informaciju.