Nazalost nema nikoga da pokupi to sve na 5.10.....oni to znaju i igraju se ribara.Pitam se da nije možda sutra taj petak....nesto mi se cini tako.U svakom scenariju uskoro mora doci potvrda
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Mislim da nije sutra taj petak, ne zuri se nigdje AZTN, to ce vjerojatno ici pod bor, negdje oko 20.12. Svima tako pase, osim malima.
-
evo povecan je ulog na komada 204000 na 5.10
-
Mene zanima tko je na kupnji na 5.04
-
Izgleda da se malo teze kupuju papiri kada se služe sa ovakvim metodama ograničavanja rasta cijene😀
Očekujem u 12 mjesecu odobrenje aztn pa onda ponudu za otkup koja će zasigurno biti veca od minimalca 5,36 jer ima sigurno preko 10% tvrdih imatelja papira koji neće trepnuti ispod 7
-
Više od 200 000 komada na prodaji po 5,10 kn. Netko strašljiviji bi zadrthao čim bi ugledao tu brojku.
Srećom ja nisam strašljiv, samo sam lud.
-
Tako se ne prodaje, osim u unaprijed dogovorenoj transakciji
Tako se cijedi.
-
Tako se ne prodaje, osim u unaprijed dogovorenoj transakciji
Tako se cijedi.
Nema više "mesa", ostala samo korica...
-
I ove količine koju su kao prodane su prebacivanje između povezanih računa tako da pametnom dosta.
-
Više od 200 000 komada na prodaji po 5,10 kn. Netko strašljiviji bi zadrthao čim bi ugledao tu brojku.
Nestao ovaj biserčić sa kakti svojom prodajom 200.000 komada...!?
Navodno u jednoj balkanskoj zemlji postoji institucija s nazivom HANFA koja nadzire regularnost trgovanja na burzi.
Joj, pa to imamo mi u RH. Wow, sretan sam da smo to mi!
A gle čuda šta piše u Zakonu o HANFI:
"Članak 14. - NAČELA
(1) Agencija će se u ostvarivanju svojih ciljeva iz članka 13. ovoga Zakona rukovoditi načelima:
– transparentnosti,
– izgradnje povjerenja među sudionicima financijskog tržišta i
– izvješćivanja potrošača.(2) Agencija će upoznavati javnost s ulogom i načinom funkcioniranja financijskog
sustava, uključujući razvijanje svijesti o koristima i rizicima koji su povezani s različitim
vrstama ulaganja i financijskih poslova.
(3) Agencija će osigurati brz i ekonomičan pristup svim vrstama informacija koje mogubiti od interesa korisnicima financijskih usluga, investitorima i ostaloj javnosti."
Dragi članovi UPRAVNOG VIJEĆA HANFE i svi djelatnici HANFE, ja kao mali dioničar vam javljam da sam izgubio povjerenje u neke sudionike tržišta kapitala. Također sam izgubio povjerenje u Vas jer mislim da ne radite svoj posao zbog kojeg ste osnovani te ne opravdavate primanje svojih plaća.
Moja molba:
MOŽETE LI MOLIM VAS PROVJERITI TKO JE DANA 24.11.2021., 25.11.2021. I 26.11.2021. DAVAO PA POVLAČIO NALOGE S PRODAJE U OVIM KOLIČINAMA (OTPRILIKE): 50.000 KOMADA, 100.000 KOMADA I 200.000 KOMADA DIONICE OPTE-R-A? S KOJOM SVRHOM SE TO RADILO?
HOĆETE LI DOZVOLITI DA I SLJEDEĆEG RADNOG DANA, 29.11.2021. TAJ ISTI NEODLUČNI "PRODAVATELJ" NA PRODAJU STAVI 100.000-300.000 KOMADA OPTE-R-A DIONICA UJUTRO, TE POSLIJEPODNE POVUČE SVOJ NALOG S PRODAJE? S KOJOM SVRHOM ĆE TO NAPRAVITI? ZAŠTO NE ČEKA REALIZACIJU PRODAJE?
Ovo je vrlo jednostavno za istražiti.
Kako se djelomično financirate iz moje bruto2 plaće, molim da odradite ovu laganu istragu te kaznite počinitelje ove zabranjene prakse. Ako niste u stanju odraditi ovaj zadatak, odstupite sa svojih poslova i oslobodite mjesto nekome tko će to odraditi.
Hvala i s poštovanjem,
mali dioničar bez povjerenja
-
-
Niš od ovoga. Nije glup da je u isto vrijeme imao nalog na bidu i kupovao po 5,02, 5,04. Tko će dokazat jesu li mu to bili pajdaši ili ne. Reći će da je on ponudio po cjeni po kojoj je dan dva ranje uredno protrgovana ta količina a oni će mu reći pec-pec nemoj više.
-
Pa šta da je "oglasio" i milijun komada na asku, lola samo pokazuje mišiće, ništa loše u tome. E sad, da je prosuo to po bidu, a tamo, gle čuda 90% njegovih naloga (ili obrnuto po asku), pa preljeva iz šupljeg u prazno, a cijena ide gdje on to hoće, e to je već manipulacija tržištem i to je kažnjivo iako jako teško dokazivo jer su pažljivi da se ne nađe poveznica među računima. Samo pokazivanje mišića je dio burzovnog folklora, naviknute se na to. Ako ste napravili domaći rad na papiru, ionako vas ne bi trebalo dirati, znate gje ide na kraju, zar ne?
-
Navodno u jednoj balkanskoj zemlji postoji institucija s nazivom HANFA koja nadzire regularnost trgovanja na burzi.
"Članak 14. - NAČELA
(1) Agencija će se u ostvarivanju svojih ciljeva iz članka 13. ovoga Zakona rukovoditi načelima:
– transparentnosti,
– izvješćivanja potrošača.(2) Agencija će upoznavati javnost s ulogom i načinom funkcioniranja financijskog
sustava, uključujući razvijanje svijesti o koristima i rizicima koji su povezani s različitim
(3) Agencija će osigurati brz i ekonomičan pristup svim vrstama informacija koje mogubiti od interesa korisnicima financijskih usluga, investitorima i ostaloj javnosti."
Dragi članovi UPRAVNOG VIJEĆA HANFE i svi djelatnici HANFE, ja kao mali dioničar vam javljam da sam izgubio povjerenje u neke sudionike tržišta kapitala. Također sam izgubio povjerenje u Vas jer mislim da ne radite svoj posao zbog kojeg ste osnovani te ne opravdavate primanje svojih plaća.
Moja molba:
MOŽETE LI MOLIM VAS PROVJERITI TKO JE DANA 24.11.2021., 25.11.2021. I 26.11.2021. DAVAO PA POVLAČIO NALOGE S PRODAJE U OVIM KOLIČINAMA (OTPRILIKE): 50.000 KOMADA, 100.000 KOMADA I 200.000 KOMADA DIONICE OPTE-R-A? S KOJOM SVRHOM SE TO RADILO?
HOĆETE LI DOZVOLITI DA I SLJEDEĆEG RADNOG DANA, 29.11.2021. TAJ ISTI NEODLUČNI "PRODAVATELJ" NA PRODAJU STAVI 100.000-300.000 KOMADA OPTE-R-A DIONICA UJUTRO, TE POSLIJEPODNE POVUČE SVOJ NALOG S PRODAJE? S KOJOM SVRHOM ĆE TO NAPRAVITI? ZAŠTO NE ČEKA REALIZACIJU PRODAJE?
Kako se djelomično financirate iz moje bruto2 plaće, molim da odradite ovu laganu istragu te kaznite počinitelje ove zabranjene prakse. Ako niste u stanju odraditi ovaj zadatak, odstupite sa svojih poslova i oslobodite mjesto nekome tko će to odraditi.
Hvala i s poštovanjem,
Zašto ne bi smio izlagati na bidu ili asku tko šta hoće i kako hoće. Uz svoj rizik da mu netko popapa nalog bilo na asku ili bidu.
-
"Članak 14. - NAČELA
– transparentnosti,
Moja molba:
Hvala i s poštovanjem,
Zašto ne bi smio izlagati na bidu ili asku tko šta hoće i kako hoće. Uz svoj rizik da mu netko popapa nalog bilo na asku ili bidu.
Zato što je to zabranjeno. Tako se može stvarati umjetna ponuda tj. potražnja što opet direktno utječe na ostale sudionike na tržištu kapitala te na njihovo prosuđivanje .Jednom riječju manipulacija tržišta. Koliko god je burza đžungla opet neka pravila postoje. Bitnija stvar je kako i dal se to i u kojoj mjeri kontrolira i sankcionira.
-
Jel mi sad samo cekamo ponudu, ako se ne varam sve je odobreno i rjeseno ili ima jos nesto
-
Jel mi sad samo cekamo ponudu, ako se ne varam sve je odobreno i rjeseno ili ima
Varate se . Nije odobreno još jer bi bila negdje obavijest.
-
Ceka se potvrda transakcije od Hanfe ili Aztn'?U svakom slučaju ubrzo...nadam se još ovaj tjedan ili idući.
Dugo ova papirologija traje a Sabor je sve izglasao
-
Ceka se potvrda transakcije od Hanfe ili Aztn'?U svakom slučaju ubrzo...nadam se još ovaj tjedan ili idući.
Dugo ova papirologija traje a Sabor je sve izglasao
Čini mi se i jedno i drugo. Zadnji put kada sam kontaktirao AZTN dobio sam potvrdu da je predmet i službeno zaprimljen jer nisam bio siguran da li je to uopće kod njih s obzirom da se prvo kao čekala promjena zakona. Za HANFU neznam .Možete im poslati upit da vidimo u kojoj su fazi jer u normalnim uvjetima i normalnim državama bi se trebali rokovi poštovati.
-
Postoji li neki zakonski okvir u kojem se ovo mora dovršit ili se ovo može otezat u nedogled? Svi uvjeti su ispunjeni iz njihovog tzv. Ugovora o kupoprodaji Opte. Nemojte mi samo odgovorit da mi sve piše jer mi se gadi bilo šta čitat o Optimi. Hoću pare i bogteveseli. Ovdje se stvarno igraju mutne igre. Ljetos je bilo govora da će nas iskeširat do kraja godine a meni se čini da za to nema nikakve šanse.
-
Ne znam sto bi kupovali u ovoj drzavici nakon optime. Optima je primjer svima da vide u kakvoj drzavici zivimo i kako se tretiraju " lokalci ".
Kada i ako izadjemo iz Optime, pamet u glavu, samo se sjetite gdje zivite, da ste lokalci i s kim ste okruzeni.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner