kažu da nema javne info da ne ugroze postupak prodaje...dakle, referentna vrijednost za natječaj je procjena revizora a kako je info cjenovno osjetljiva informacija koja pak ima utjecaj na tk i time na vrijednost ponude eventualne objave za preuzimanje, sigurno pad trž. vrijednosti nije ono što ih zabrinjava
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ja iskreno mislim da se nije ovo desilo da koronom, sad bi bili bar na oni 9 kn nakon svih ovih vijesti koje imamo . Nažalost , radi korone cijena optime je pala, no problem je i u tome što radi korone prodaja može biti odgodjena i sve to utječe na cijenu. No desi li se prodaja unatoč svemu, mislim da ispod 8 kn neće ići transakcija
-
Mr cash...Iskreno hvala na informacijama....
-
Ja iskreno mislim da se nije ovo desilo da koronom, sad bi bili bar na oni 9 kn nakon svih ovih vijesti koje imamo . Nažalost , radi korone cijena optime je pala, no problem je i u tome što radi korone prodaja može biti odgodjena i sve to utječe na cijenu. No desi li se prodaja unatoč svemu, mislim da ispod 8 kn neće ići transakcija
Jedno je rizik, a drugo percepcija rizika. Po meni, percepcija je da postoji rizik odgode, neprodaje i sl., a stvarnost je da ti rizici ne postoje. Imas rjesenje, sve ide po voznom redu, odabrat ce se i ispregovarati s najboljim ponuditeljem i to je to.
I upravo zato je ovo sjajna prilika na ovoj cijeni. Da nema takvih mutnih situacija, onih koje pokazuju rizike, a zapravo ih nema ili su vrlo malo vjerovatni ne bi niti bilo prilika, sve bi uvijek bilo na fer cijeni.
-
imam Opte pa da ne bi ispalo da drukam......
ali.....koliko je realno da Ht u slučaju da ponuda ima ali nisu "Bog zna što" pa ih sve redom odbiju kako bi odugovlačili prodajni proces i doveli do toga sa sve na kraju prodaje neka odabrana banka ili neznam ni ja više tko već, kako bi u tom vremenu Opte totalno oslabili i preoteli im večinu korisnika dok bi tada nekog zainteresiranog ostavili da kupi u biti ništa vrijedno pa nitko na kraju ni ne kupi?.......mogu li to napraviti?......ima li Opte nešto vrijedno osim korisnika koje im oni u tom slučaju mogu prebaciti na sebe?....
-
To smo pitanje već sto puta prolazili... sve je moguće i ništa nije moguće.
Ima Opte i neku imovinu. Vrijednu par stotina milijuna kuna koja je uzput rečeno (a radi se o nekoliko desetaka tisuća km optike) uglavnom izamortizirana i koštala je i do tri pita vise od one u knjigama. I dalje dobro funkcionira.
HT će prodati Optimu ako će imati “dobrog” kupca. A i Zaba se sigurno tome ne opire jer da imaju kakvu drugu misiju ne bi koristili “drag-along” opciju. Jer opcija se može koristiti, a ne mora. Dakle, dvojac želi prodati Optimu i priča o tome da će korisnici masovno bježati negdje drugdje je po meni deplasirana. Jer da su htjeli, mogli su otići samostalno već odavno. -
U padu kolovođe u rastu kamilica
-
U padu kolovođe u rastu kamilica
Dionicom nije u fokusu velikih investitora, a ostali imaju keša za kikiriki. Čekamo blokadu trgovanja i obavijest po koliko su prodali ZABA i HT. To može potrajati mjesec, dva... Strpljen spašen.
-
A može biti i “prekosutra”...
-
dok god HT upravlja Optimom on je dužan održati određenu razinu korisnika i poslovanja.. tako da ova priča o preuzimanju korisnika i uništavanju firme ne drže vodu.. Optima je još uvijek uvelike ovisna o infrastrukturi HT i sigurno da će i budućnosti biti tako, novi vlasnik Optime će i dalje surađivati sa HT-om, a HT će od toga i dalje imati financijsku korist.. tako da uz pare koje će dobiti za svoj udio od prodaje HT će i dalje biti lider na tržištu i to se teško može promijeniti s obzirom na infrastrukturu
-
-
Da, samo sto i A1 pa i Optima imaju dosta nazovimo to alternativne infrastrukture i taj neki novi/stari partner će donekle moći pregovarati o cijeni pojedinih usluga koje HT daje. Trenutno je prilično jasno da nekih velikih pregovora nema nego se vjerojatno sve dogovara po odobrenim cjenicima HAKOMA. A ne “ispod njih” sto bi u neku ruku bilo logično da Optimom upravlja snažan operativni i financijski partner.
-
imaju oni svoje alternativne infrastrukture.. ali HT uzima i uzimati će i tu dio kolača.. prodaja će proći kako bi se dodatno osnažila konkurentnost na tržištu.. i u taj dio ja ne sumnjam da Optima vrijedi UG-u ili VIP-u ili nekom equity fondu (makar u ovoj priči nema logike da je VIP preuzme)
-
Ima itekako logike jer A1 bez Optime ostaje na “začelju kolone”.
-
Lagano cure informacije o pristiglim ponudama...
Do vas ništa nije došlo?
Vidim da ni novinari ne reagiraju..
-
Pa reci nam...
-
Jedan fond u ime tele2 i A1
-
Lagano cure informacije o pristiglim ponudama...
Do vas ništa nije došlo?
Vidim da ni novinari ne reagiraju..
Da cure, ne bismo bili na ovoj cijeni i na ovom prometu.
-
-
fond u ime tele 2 , i A1 sam za sebe
-
To on pokušava logički zaključiti.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor