https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…-optima-telekom
HT ne daje pojašnjenje. Neće još dugo musti OPT.
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…-optima-telekom
HT ne daje pojašnjenje. Neće još dugo musti OPT.
Logicnim iscitavanjem da se zakljuciti da proces prodaje ide dalje. Ponude su tu. Iako garancije nema dionici ovoga procesa mi ipak govore da se sve odvija kako treba. Osobno mislim da su pristige najmanje 3 ponude. I da ce cijena biti dvoznamenkasta.
Meni se ovo ne čini transparentno.
Kada je Maraska vodila razgovore o prodaji, samo su pustili van da imaju više ponuda. To je transparentnost..
Ovo je T-Com.
Imam dojam da su zatečeni brojem ponuda i da će ubrzo prestati vazalski odnos u odnosu na opte-ra .
Odgovaralo im je sadašnje stanje a sad će morati dijeliti tržišni udio sa trećim
Citat-"Prilikom izvještavanja AZTN-a HT će se pridržavati odredaba Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i vijeća od 16. travnja 2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta) te stavljanju izvan snage Direktive 2003/6/EZ Europskog parlamenta i Vijeća i direktiva Komisije 2003/124/EZ, 2003/125/EZ i 2004/72/EZ, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će u tom smislu, kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije, pojašnjavaju iz HT-a."
I ovo se čini značajno.
Dečki koji ovo kontroliraju i imaju uvid u sve lijepo su vam rekli da vam nista neće pričati do kraja. Morate ih shvatiti da se trebaju namiriti i oni uz povlaštene informacije koje imaju. Ipak je ovo Hrvatistan, a i treba napuniti crni štek za nadolazeću krizu.
Ne rekavši ništa rekli su i više nego dovoljno, više nego su trebali. Čekajmo dalje, malo mirnije.
Konačno svjetlo na kraju tunela! E sad treba pametno.
Možeš i meni malo pliz posvijetlit..
Cijenim tvoje postove pa daj malo pliz razloži, dobro bi mi došlo u ova tmurna vremena.
Tnx
Ovo je ključno:
U tom smislu, HT je obvezan voditi računa o sprječavanju manipulacije tržištem te ne planira davati posebne objave o procesu prodaje sve do njegovog završetka, zaključuju iz HT-a.
Znaći ponuda ima samo je bit cijene i premije. Kako sam već jednom naveo sve će biti u redu samo u ova vremena treba biti strpljen/spašen što je jako teško.
Imam veču količinu dionica međutim ovo nije nikakav nagovor na kupnju a niti prodaju, svatko mora hladne glave razmisliti što će.
Ne smiju reći onima koji su poslali ponude , a ne nama . Da njih nema , nama bi rekli !
Možeš i meni malo pliz posvijetlit..
Cijenim tvoje postove pa daj malo pliz razloži, dobro bi mi došlo u ova tmurna vremena.
Tnx
Aj neko I mene netko cijeni
Dakle šta je pjesnik htio reći.
1. Ponude su došle,a to je najbitnije.
2. Koliko ih ima, vjerojatno će isplivati uskoro
3. U vremenima kakva jesu, mislim da imamo čvrsto sidro oko 5kn.
4. Ovaj postupak bi mogao biti gotov relativno brzo, ako se dobra lova ponudi i situacija oko korone malo smiri, nadam se tamo do jeseni.
5. Budimo realni, očekujemo cifru koja nije kikiriki kao ovih dana na burzi. I da, čestitke svima koji su izdržali jučer i danss i nisu prodali.
Opet moram isčitavati između redaka, stvarno postaje zamorno.
Je li prema uvjetima natjecaja cijena koja je ponuđena u potencijalnoj ponudi konačna?
Citat-"Prilikom izvještavanja AZTN-a HT će se pridržavati odredaba Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i vijeća od 16. travnja 2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta) te stavljanju izvan snage Direktive 2003/6/EZ Europskog parlamenta i Vijeća i direktiva Komisije 2003/124/EZ, 2003/125/EZ i 2004/72/EZ, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će u tom smislu, kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije, pojašnjavaju iz HT-a."
I ovo se čini značajno.
Baš taj dio rečenice mene muči i neznam kako ga točno protumačiti........može li tko pomoći?.....
Može biti: a) ništa nije došlo, povlaštena info ruši cijenu, oni odgađaju objavu zbog...? Tu ne vidim razloga da info ne objavljuju i zašto je tu potrebno poduzimati mjere odgode objave. Tu nek neko pomogne, il da pitam na onom pesimističnom forumu.
b) došle ponude, povlaštena info diže cijenu, oni odgađaju objavu zbog toga što ta info utječe na tromjesečni prosjek koji s neke strane uvjetuje cijenu ponuditeljima. Tu je potrebno poduzimati mjere odgode objave.
Može biti: a) ništa nije došlo, povlaštena info ruši cijenu, oni odgađaju objavu zbog...? Tu ne vidim razloga da info ne objavljuju i zašto je tu potrebno poduzimati mjere odgode objave. Tu nek neko pomogne, il da pitam na onom pesimističnom forumu.
b) došle ponude, povlaštena info diže cijenu, oni odgađaju objavu zbog toga što ta info utječe na tromjesečni prosjek koji s neke strane uvjetuje cijenu ponuditeljima. Tu je potrebno poduzimati mjere odgode objave.
Ima logike. Precizno rečeno.
Znaci neka ponuda izgleda postoji koliko smo shvatili medjutim ne moze se razaznati da li je jedna ili vise, gledam malo natjecajnu dokumentaciju ovaj dio
"
Ponuđači mogu biti pozvani u uži krug i/ili mogu biti odbijeni u bilo kojem trenutku i/ili od njih može biti zatraženo da pojasne ili ponovno predaju svoje ponude, bez bilo koje obveze za Prodavatelja da navede bilo koje razloge vezano bilo koje odbijanje ili za bilo koju drugu odluku koju Prodavatelj donese vezano za ovaj Poziv. Prodavatelj pridržava pravo pristupiti pregovorima s jednim ili više Ponuđača po svojoj isključivoj diskreciji.
"
I sad zbog njihovog prava da ne otkrivaju nista do kraja tj dok ne odluce oni da je kraj po bilo kojoj osnovi u bilo kojem vremenu znaci od danas pa do tog kraja opet svaki dan treba strepit da ne dodje neka obavijest bilo dobra ili losa, do sada si barem znao kada natjecaj treba pocet i kada prvu ponudu se treba predat ovo je treniranje zivaca.
Ponuda je dosla. Zanima me sta sad? Da li ponudjac ide u dubinsku analizu?
Baš taj dio pod a) i meni se mota po glavi....možda nema logike ali, vrag će ga znat....
Ovdje leži odgovor na pitanje :
Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu
postupka prodaje, osobito u trenutnim okolnostima na tržištu. U tom smislu, HT je obvezan voditi računa
o sprječavanju manipulacije tržištem te ne planira davati posebne objave o procesu prodaje sve do
njegovog završetka.
Ako nema ponuda što neki tvrde, kako se onda može ugroziti provedba postupka prodaje?
Ako nema ponuda kao što neki tvrde, zašto se neće davati objave do završetka procesa prodaje?
Ljudi moji, pa jeste li slijepi??