HT objavljuje da je završeno podnošenje ponuda za stjecanje dionica
društva OT-OPTIMA TELEKOM d.d.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ne, ništa nisu rekli osim da je prošao rok i da HT pere ruke
Hrvatski Telekom (Reuters: HT.ZA; Bloomberg: HTRA CZ; „Društvo“), vodeći pružatelj
telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavljuje da je dana 18. ožujka 2020. godine u 16.00 sati
završen postupak podnošenja ponuda sukladno Pozivu na podnošenje ponude za stjecanje dionica
društva OT-OPTIMA TELEKOM d.d. (u daljnjem tekstu: “Poziv”). Uvažavajući načela transparentnosti,
objektivnosti i nediskriminativnosti kako su ona određena rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog
natjecanja (dalje u tekstu: AZTN); KLASA: UP/I 034-03/2013-02/007, URBROJ: 580-11/41-17-239 od 9.
lipnja 2017. (dalje u tekstu: Rješenje), HT će nastaviti obavještavati AZTN o svim relevantnim koracima u
postupku međunarodnog javnog natječaja jer je to obvezan i prema uvjetima određenim Rješenjem.
Prilikom izvještavanja AZTN-a HT će se pridržavati odredaba Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog
parlamenta i vijeća od 16. travnja 2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta) te stavljanju
izvan snage Direktive 2003/6/EZ Europskog parlamenta i Vijeća i direktiva Komisije 2003/124/EZ,
2003/125/EZ i 2004/72/EZ, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će u tom smislu,
kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije.
Javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a predstavlja ispunjenje regulatorne obveze od ranije
poznate javnosti i nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim. Javan
postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu
postupka prodaje, osobito u trenutnim okolnostima na tržištu. U tom smislu, HT je obvezan voditi računa
o sprječavanju manipulacije tržištem te ne planira davati posebne objave o procesu prodaje sve do
njegovog završetka -
...
Javan
postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu
postupka prodaje, osobito u trenutnim okolnostima na tržištu. U tom smislu, HT je obvezan voditi računa
o sprječavanju manipulacije tržištem te ne planira davati posebne objave o procesu prodaje sve do
njegovog završetka...
Pa da nisu stigle napisali bi da nisu stigle a ne da žele zadržati tajnost postupka zbog transparentnosti... U principu sada ima i logike sva ova tajnost i ne curenje informacija. Očito se nešto veliko kuha.
-
ponude su tu. Cekaju zavrsetak procesa. Da ponuda nema treba ponoviti natjecaj a on se ne ponavlja. Definitivno pogodili smo
-
Rekli su samo da više ništa ne budu rekli.
Transparentnost nema kaj....
-
Svi koji imaju dionice pročitat će da su ponude stigle, a oni koji ih nemaju, reći da su možda stigle.
Ako HT zadržava pravo ne reći ništa do kraja postupka, rekao bih da su ponude ipak stigle.
Nadalje, to što HT ne mora i ne želi ništa reći, ne znači da Aztn neće ništa reći, naložiti ili nešto...
-
Iako sam očekivao nešto konkretno, meni je ovo više pozitivno nego negativno. Po ovoj izjavi mi se čini da HT hoće prodati Optimu i dat će sve od sebe da to i naprave u ovim specifičnim okolnostima. To dalje znači da postupak prodaje ide dalje, a zadani rok u kojem to moraju napraviti je 6 mjeseci od objave natječaja, znači 31.07. Prema tome, mislim da će do prodaje sigurno doći, a jedino što je po meni upitno je cijena.
-
Svatko tko ima imalo inteligencine kuzi da su ponude pristigle, a tko je nema ne treba ni komentirati. zadnja recenica sve govori, a navode da nece davati nikakve informacije do KONACNE PRODAJE, znaci nema novog natjecaja koji bi sigurno bio da ponude nisu stigle
-
Ako čitamo između redova, da bi HT završio postupak prodaje, što oni najavljuju, mora biti ponuda. Logično. Da nema ponuda HT mora angažirati investicijsku banku s mandatom prodaje optime.
-
Bit će nam jasnije sutra u 9.30.
Svi koji imaju dionice pročitat će da su ponude stigle, a oni koji ih nemaju, reći da su možda stigle.
Ako HT zadržava pravo ne reći ništa do kraja postupka, rekao bih da su ponude ipak stigle.
Nadalje, to što HT ne mora i ne želi ništa reći, ne znači da Aztn neće ništa reći, naložiti ili nešto...
Pod pretpostavkom da su ponude stigle, što bi im AZTN imao nalagati? Prije HANFA, a to vjerojatno nećemo dočekati. S tim da bi ja, da nešto prodajem, probao ne otkrivati broj kupaca. Ako se ne zna, uvijek možeš reći da ih je više pa možda iscimati veću cijenu. Premda mislim da smo mi premali i svako nekog zna da bi takve igre mogle ostati tajne dugo vremena.
-
-
Tko se sjeća tako je bilo i kod izrade elaborata. Nisu davali info dok nismo počeli pritisak preko AZTN.
-
HT objavljuje da je završeno podnošenje ponuda za stjecanje dionica društva OT-OPTIMA TELEKOM d.d.
To je to, ponuda ima. Sto se mene tice neka ostane sve tajno do kraja.
-
Stvar je sada mrvicu manje neizvjesna nego pri dosadašnjem rastu.
-
-
Znaci da ponuda ima.
Da ih nema, proces prodaje od strane HTa bi bio zavrsen jer nisu pristigle zadovoljavajuće ponude i slijedeći krug prodaje bi vodila investicijska banka.
-
Iz ovoga se da indirektno iščitat da ponuda ima, međutim nepoznanica je po kojoj cijeni, te da li ce Ht prihvatit i pozvati ih u drugi krug tj.dopustiti due diligence.
-
Mogli bi novinari iskopati...neslužbene informacije.
-
Cini mi se da se ni njima vise neda:
https://www.seebiz.eu/tvrtke/ht-ne-z…telekoma/227651 -
nemojte ocekivati balkanski odgovor koji bi glasio evo imamo dvije ponude i sad tko da vise. Prijatelji ovdje su u igri najveci svjetski fondovi igra se puno profinjenije i ozbiljnije sto nasa buza nije navikla. Ipak je ovaj natjecaj izasao u svjetski poznatom oglasu a ne u nasim oglasima koje cita 30 ljudi
-
Više ih je ...tu se fokus prebacio na cijenu
-
-