Čekamo dakle
Što god da više od ovoga napišem, admin bi me banirao
Maštu vam na volju.
Admine.......... dozvolite i malo zafrklancije.... teška su vremena.......
Čekamo dakle
Što god da više od ovoga napišem, admin bi me banirao
Maštu vam na volju.
Admine.......... dozvolite i malo zafrklancije.... teška su vremena.......
čini mi se da je uvijek prije objave neke važne vijesti cijena Optime padala, a vijesti nisu uvijek bile loše
Blokada
Valjda 70 tisuća dionica na asku na 3,50 kn ... tako nekako, ogromna brojka
pojavio se nalog na prodaji na 3,5 kn (>75,000 kom ak sam dobro vidio)
I pobjegao. Hellou....... Hanfa...................
Pa pojavljuje se odavno, samo varira od 75 do 90 tisucica, i malo s bid malo s ask strane.
Zlocka kako vi karantenu podnosite samo smireno.
taj sa cca 80 tisuća je skoro svaki dan u zadnjih 5 minuta.. neki psihopata..
Ma opet seratori treniraju svoje frustracije na nama. Ono imam, pa da vam pokažem koliko mogu, pa šta nisi tu količinu od 76.000 komada postavio u normalno vrijeme, da izgoriš taj čas.
Kriminal nema granica očito samo kod nas.
Zabavljam se na monitoru.
NIsam u karanteni, pomažem drugima da u njoj ostanu
Danas zgubidanim između dvije smjene pa mogu pogledati i trgovanje
Al' me iskustvo na Burzi naučilo da kada počnemo, uzalud doduše, zazivati Hanfu, da nije bajkovito
Ajde.............Sve će svima biti dobro.
Ma opet seratori treniraju svoje frustracije na nama. Ono imam, pa da vam pokažem koliko mogu, pa šta nisi tu količinu od 76.000 komada postavio u normalno vrijeme, da izgoriš taj čas.
Kriminal nema granica očito samo kod nas.
Stavlja se da izazove paniku. "Vidite koliko ja cu sutra prodati i srušiti cijenu, pa bolje da vi prodat što prije." Nažalost funkcionira.
Sutra sjednica pa nakon nje bi mogli uz financijsko izvješće objaviti i dal ima ponuda, a po kojoj su cijenu sumnjam jer to tek za drugu rundu.
Ako nema čekati da HT prestane upravljanje. Ali ovdje smo optimisticni naravno, vjerujemo da HT zeli napaltiti upravljanje a ZABA rijesiti se ovog tereta
Kako bilo sad je trening živaca, DAX opet -5%.
Pa neće Optima objavljivati ponude, nije ona ni raspisala natječaj i po svemu bi trebala saznati o potencijalnim ponuditeljima kad i mi.
Blokada u predotvaranju . Velike količine na kupnji uz porast cijene .
Jel moze netko meni objasniti sta je kupnja u ovom slucaju? Jel to bid ili ask? Ne kuzim ove hrvatske izraze uopce...
Bilo bi korektno da se blokira daljnje trgovanje dionicama OPTIME dok se ne objave rezultati natječaja... Kako bi svi imali jednake mogućnosti...
Iskreno ne znam postoji li zakonska obveza objaviti rezultate natječaja tako brzo u javnosti. Kao što sam već pisao pri prvom očekivanju konačnog datuma podnođenja prijava na natječaj, ne vjerujem da netko u odvjetničkim uredima ili HT-u čeka kao zapeta puška da otvori koverte. Njima se ne žuri niti im igra veliku ulogu. Tako da će si vjerovatno uzeti vremena.
S druge strane, svatko tko sudjeluje na bilo koji način u procesu i ima povlaštene informacije ne smije trgovati predmetnim dionicama jer bi to bilo "insider trading".
Trgovanje dionica ne blokira se iz ovakvih razloga. Cjenovno osjetljive informacije se obično iznose prije ili poslije radnog vremena burze kako bi ih svatko mogao pogledati.
Utopija je vjerovati da imatelji povlaštenih informacija ne trguju i kada je nekome to dokazano... Zato ponavljam, najbolje stopirati trgovanje kako bi svi imali jednake uvjete!
Utopija je vjerovati da imatelji povlaštenih informacija ne trguju i kada je nekome to dokazano... Zato ponavljam, najbolje stopirati trgovanje kako bi svi imali jednake uvjete!
To je istina ali mislim da je teško to očekivati......u najboljem slućaju možemo očekivati male promete i male promjene cijene, jel sve drugo signalazira da neki nešto znaju ili su se upustili u neizvjesnu špekulaciju......strašila na asku u sigurnoj zoni mislim da svakako možemo očekivati.....
Ljudi o čemu pričate. Od danas u 16.00 postoje povlaštene informacije koje znaju određeni ljudi. To je jasno ko dan. Netko zna ima li ili nema ponuda, ne mora znati kolika je Cjena Al I ovo je informacija koja je cjenovnom osjetljiva. Trgovina bi morala biti blokirana do objave te informacije.
pa dobro , a koje je objašnjenje da se , ne znam , u 20.00 to nije objavilo?
Objašnjenje, pravno, tehničko, etičko.
Kako nisu objavili jasno je ko dan da treba obustaviti trgovanje.
Onu odgodu su objavili malo poslije 8 ujutro. Tako da vjerujem da ce ujutro nesto osvanuti na burzi. I skupstina je sutra, namjerno sazvana za dan poslije. Jos malo strpljenja...