1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 12, 2020 at 11:03 AM
    • #1,421
    Quote from bokkajima

U krizi ce telekomunikacije funkcionirati bolje nego bilo sto.

Kad sve stave u karantenu samo cemo sjedit doma telefonirat, uzimat jos vece pakete i gledat tko ima bolju ponudu TV programa...nece nas zanima cijena, samo dobri programi i puno brzog interneta

ima smisla, onda treba sve ostalo rasprodati, tko ce jos trebati hranu, ako ce moci razgovarati i gledati TV program prepun vijesti o virusima i posljedicama, bas ce biti zanimljivo za provoditi dana u izolaciji

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • March 12, 2020 at 11:04 AM
    • #1,422

Ajmo malo optimizma za promjenu, ipak smo dioničari Optime :)

Mi jedini imamo šansu u ovome svemu izaći neokrznuti jer nas čeka prodaja, o tome dioničari npr. Valamara sad mogu samo sanjati...

Sad samo nek bude kako smo predviđali zadnjih mjeseci i da se javi nekoliko ponuđača (ili jedan sa dobrom ponudom, nebitno) i da svi vratimo uloženo + profit, gledajte što nas čeka nakon toga - market 50% niži nego prije samo tjedan dana. Kapital sa Optime će se preliti na ostatak burze i dignuti ga bar na pola razine prije Corona pada (koji ima više veze s padom nafte nego Corona virusom btw, ali nitko o tome ne piše).

Eto, bilo bi super za sve na burzi da do ovo prodaje stvarno dođe i da bude "korektna", pa nam držite palčeve...

• narko
    Student
    Reakcija primljeno
    123
    • March 12, 2020 at 11:09 AM
    • #1,423

Ja sam optimističan oko toga da će biti ponuda za Optimu, ali sam proces je tek u početku, tako da mislim da isplata malih dioničara neće tako skoro. Koliko su npr. na LRH mali dioničari čekali nakon preuzimanja većisnkog paketa?

Aruce
    Student
    Reakcija primljeno
    94
    • March 12, 2020 at 11:15 AM
    • #1,424

Ovaj prvi krug je samo da HT i ZABA vide ako netko ima ozbiljnu ponudu.

Onda ti ponuđači imaju "propusnicu" za 2. krug da se pripreme i analiziraju ako imaju još nešto.

Kraj neće biti prije kraja 5 mjeseca, a isplata malih dioničara se može još odužiti.

Možda neki turist bude još tada u crvenom ako podbaci sezona. Ne vjerujem da će ovi diskonti biti aktualni.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • March 12, 2020 at 11:35 AM
    • #1,425
    Quote from rambo_5

Mi jedini imamo šansu u ovome svemu izaći neokrznuti jer nas čeka prodaja, o tome dioničari npr. Valamara sad mogu samo sanjati...

Sad samo nek bude kako smo predviđali zadnjih mjeseci i da se javi nekoliko ponuđača (ili jedan sa dobrom ponudom, nebitno) i da svi vratimo uloženo + profit, gledajte što nas čeka nakon toga - market 50% niži nego prije samo tjedan dana. Kapital sa Optime će se preliti na ostatak burze i dignuti ga bar na pola razine prije Corona pada (koji ima više veze s padom nafte nego Corona virusom btw, ali nitko o tome ne piše).

Eto, bilo bi super za sve na burzi da do ovo prodaje stvarno dođe i da bude "korektna", pa nam držite palčeve...

Win-win je svakako - ako ne bude kupaca, pali smo, ali ionako su svi pali. Ako bude kupaca, bili smo u pravu, pa makar i pali. :)

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • March 12, 2020 at 12:00 PM
    • #1,426

Upravo gledam na teletraderu kretanje S&P500 i njegovih sastavnica i mogu zaključiti sljedeće:

najveći gubitnici do sad turisti / ugostitelji te naftaši, posebno frackeri.

Najveći dobitnici (ili bar najmanji gubitnici) telekomi i tehnološke firme, broj 1 T-mobile US sa 2% rasta (!!!).

Ovi što sad kod nas prodaju telekome po ovim cijenama se moraju dobro zamisliti je li burza za njih...

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • March 12, 2020 at 12:58 PM
    • #1,427
    Quote from trial

Proda s minusom da bi kupio na istoj cijeni s kojom misli ostvariti plus pri prodaji? Platit će porez od zarade, umanjen za ostvareni minus. Aktivnost od nikakve koristi.

Nije baš tako, ja sam morao kratit da bi anulirao dobit i da ne platim porez. Usput sam uspio kupit veći broj komada nego što sam imao ranije. Naravno, to se radi samo s onim dionicama koje držiš dugoročno.

• narko
    Student
    Reakcija primljeno
    123
    • March 12, 2020 at 2:01 PM
    • #1,428
    Quote from narko

Ja sam optimističan oko toga da će biti ponuda za Optimu, ali sam proces je tek u početku, tako da mislim da isplata malih dioničara neće tako skoro. Koliko su npr. na LRH mali dioničari čekali nakon preuzimanja većisnkog paketa?

Evo pogledao sam malo datume objava na ZSE za LRH

27.12.2018 - Obavijest o dubisnkom snimanju poslovanja društva LRH d.d.

11.07.2019 - Obavijest o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje (taj dan je i potpisan kupoprodajni ugovor)

04.10.2019 - HANFA-odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje

09.10.2019 - Ponuda za preuzimanje

25.11.2019 - Izvješće o preuzimanju

Dakle, od nastanka obveze do ponude je prošlo tri mjeseca; ponuda je imala rok 28 dana, a isplata je bila u roku 14 dana nakon isteka ponude

Sve u svemu, od nastanka obveze do isplate 4 i pol mjeseca

• du_Lac
    Student
    Reakcija primljeno
    116
    • March 12, 2020 at 2:11 PM
    • #1,429
    Quote from rambo_5

Potpuno se slažem s kolegom rambom. Premda je pad na Optiminim dionicama velik, pozadinska priča i preuzimanje ulijeva povjerenje u povoljan rasplet cijele situacije. Puno povoljniji rasplet na srednjem roku nego što ga u ovom trenutku imaju druge dionice.

• Iknow
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    228
    • March 12, 2020 at 3:21 PM
    • #1,430
    Quote from narko
    Quote from narko

Evo pogledao sam malo datume objava na ZSE za LRH

27.12.2018 - Obavijest o dubisnkom snimanju poslovanja društva LRH d.d.

11.07.2019 - Obavijest o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje (taj dan je i potpisan kupoprodajni ugovor)

04.10.2019 - HANFA-odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje

09.10.2019 - Ponuda za preuzimanje

25.11.2019 - Izvješće o preuzimanju

Dakle, od nastanka obveze do ponude je prošlo tri mjeseca; ponuda je imala rok 28 dana, a isplata je bila u roku 14 dana nakon isteka ponude

Sve u svemu, od nastanka obveze do isplate 4 i pol mjeseca

Display More

Da, ali sama najava da su se kupac ili prodavač dogovaraju odnosno dogovorili mogla bi stabilizirati cijenu i smanjiti volatilnost. Pored toga, zbog uključenost u sam proces, AZTN ne bi odlučivao mjesecima o dopuštenosti koncentracije ponuditelja jer je prilično jasno da tko god bio ponuditelj odnsono kupac, koncentracija se neće povećati, već upravo suprotno - smanjit će se. Tako da.... sve može biti relativno brzo jasno, a onda će cijena u ponudi biti vise manje stabilna.

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • March 12, 2020 at 3:56 PM
    • #1,431

Od početka smo ovdje s ciljem čekanja prodaje i to me tješi jer ne vjerujem da oni koji sada ne prodaju da bi u normalnim okolnostima prodavali i na 8-9kn...sjetite se koliko se kupovalo na tim razinama dok ova priča s virusom nije krenula, tako da ako promatramo izolirano dionicu od korone ništa bitno nije se promijenilo od razina 8-9kn...ali da sam u drugim dionicama bio bih jako zabrinut..

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 12, 2020 at 6:24 PM
    • #1,432

Ovo mi je najveća pozicija, treći ulaz.

Noge se obično lome na zadnjem spustu kažu skijaši. U odnosu na ATH cijena je pala 30%.

Posve neočekivano. BTW, od onoga što sam pogledala HT je pao 13%, Podravka i Adpl 20%.

Činjenicu da je došlo do produljenja roka za podnošenje ponude shvatila sam kao dobru vijest, za razliku od ostatka učesnika na tržištu. ???

Prva je rasprodaja uslijedila jutro poslije. Ja sam pak vijest shvatila kao živ interes nekoga kome je ranijim odredbama bilo zapriječeno javljanje na natječaj da ishodi tu mogućnost.

Što god mislim tržište me demantira,

Ukoliko se ovdje desi odgoda prodaje, ( ne iz manjka interesa, nego zbog iznosa koji bude ocijenjen kao neadekvatan ) očekujem snažan pad cijene. Tako se desilo prošli put.

Inače je ovo prilika Once In a Lifetime. Pogotovo na današnjem marketu.

No,........... no pain, no gain......... mada pain postaje sve jači.

Kratkoročno ne vidim bolje prilike na tržištu. Ovdje je velika vjerojatnost da imamo izlaz, drugdje mi se čini da ćemo svi postati dugoročni.

A čak i ovdje mogu čekati još godinu dana.

- Dugoročni je špekulant koji se nije izvukao na vrijeme- :)

• Lukasenko
    Student
    Reakcija primljeno
    171
    • March 13, 2020 at 10:18 AM
    • #1,433

Trenutno 32 profića ili naloga prodaje Optimu ukupno 65.770 dionica. Eto to je trgovanje. Valjda se ostatak ekipe smirio i čeka sljedeći tjedan prodaju.

• autor
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    190
    • March 13, 2020 at 10:37 AM
    • #1,434

Koliko god mi to htjeli, nemoguce je gledati izolirano tu dionicu.

Istina da obzirom na prodaju ima puno veci (potencijalni) potencijal da se zaradi, ali ipak, ona je na burzi, i sve firme ukljucene u prodaju i (potencijalnu) kupnju zive i rade u okolini koja je trenutno jako volatilna, nesigurna i za sad nema naznaka kraju (neki pomaci u Kini jesu)

To sto netko je mozda ima pripremio lovu za kupnju, ne znaci da nije promijenio misljenje.

Ali mozda gleda sad to kao i priliku, moze se postojici "bolja" cijena za njih. Sve opcije su moguce.

A sto se trenutnih imaoca dionica tice, naravno da nije isto onima koji su usli ispod trenutne cijene i onih koji su usli kad je bila na vrhu planine. Puno faktora u igri. Nije bas tako jednosatvna i jednosmjerna prica.

Ali puno toga na eventualnu promjenu cijene ovisi sta ce biti kad prodje rok...

Da se ponovim: sigurno je jedino da nista nije sigurno. I ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju. Svatko se nek nadje gdje mu je mjesto.

• bokkajima
    Početnik
    Reakcija primljeno
    5
    • March 13, 2020 at 10:43 AM
    • #1,435
    Quote from Moller
    Quote from bokkajima

U krizi ce telekomunikacije funkcionirati bolje nego bilo sto.

Kad sve stave u karantenu samo cemo sjedit doma telefonirat, uzimat jos vece pakete i gledat tko ima bolju ponudu TV programa...nece nas zanima cijena, samo dobri programi i puno brzog interneta

ima smisla, onda treba sve ostalo rasprodati, tko ce jos trebati hranu, ako ce moci razgovarati i gledati TV program prepun vijesti o virusima i posljedicama, bas ce biti zanimljivo za provoditi dana u izolaciji

mozda bi za tebe imalo vise smisla koliko otici na neki duzi odmor u istru sad su povoljni hoteli...ja cu ipak biti doma u izolaciji ako bude potrebno uz dobar tv program i puno interneta i trgovat a ujedno i promatrat...ugodan vikend na moru...Italija je romanticna a ima dobru hranu i viruse

moram priznat da ne vidim poveznicu ako imamo tv ne treba nam hrana...bit ce da te dobro temperatura opalila

:/

• trgovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    163
    • March 13, 2020 at 11:17 AM
    • #1,436

Vraćamo se na 6 kn , a idući tjedan tko zna , taj je mudar .

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • March 13, 2020 at 11:19 AM
    • #1,437

Još smo malo podebljali poziciju 8)

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • March 13, 2020 at 12:35 PM
    • #1,438

Dali netko ima knjigu dioničara opte? Dali ima kakvih zanimljivostibu u ovom sveopćem ludilu? Drvo, skrbnički... ?

• Lukasenko
    Student
    Reakcija primljeno
    171
    • March 13, 2020 at 12:49 PM
    • #1,439

23 profića prodaju 63.591 dionica. Gotov vrtuljak, kraj. Više nema niti onog navlakača od 90 tisuća komada od prošlih mjeseci, nema niti Rajfice koja liže rane, fondova koji pretaču međusobno. Na kraju se bliži i dan dostave ponuda. Da mi je znati kak je A1-ovcima nakon kaj im je UG pomrsio račune s preformuliranim uvjetom sudionika natječaja. HT skuplja po kućama nove korisnike jerbo dolazi konkurencija. Potrošačima bu se sunce ukazalo kad sva tri operatera se počnu borit za korisnike. Pa onda kak vele neki dragi forumaši il pukovnik il pokojnik :)

• SlobodanZ
    Početnik
    Reakcija primljeno
    45
    • March 13, 2020 at 12:57 PM
    • #1,440
    Quote from Lukasenko

23 profića prodaju 63.591 dionica. Gotov vrtuljak, kraj. Više nema niti onog navlakača od 90 tisuća komada od prošlih mjeseci, nema niti Rajfice koja liže rane, fondova koji pretaču međusobno. Na kraju se bliži i dan dostave ponuda. Da mi je znati kak je A1-ovcima nakon kaj im je UG pomrsio račune s preformuliranim uvjetom sudionika natječaja. HT skuplja po kućama nove korisnike jerbo dolazi konkurencija. Potrošačima bu se sunce ukazalo kad sva tri operatera se počnu borit za korisnike. Pa onda kak vele neki dragi forumaši il pukovnik il pokojnik :)

Ne samo HT, nego i A1, njihovi trgovci isto bauljaju ulicama ovih dana u potrazi za novim klijentima. Međutim nitko niti ne otvara vrata nepoznatim ljudima u ovim vremenima panike.

Tako da 200 000 korisnika je ovdje od ključne važnosti prilikom kupnje ovakve tvrtke.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 10:07 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. TheMandarin

May 21, 2025 at 10:07 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 468

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 10:05 AM
    2. Odgovora
      468
      Pregleda
      202k
      468
    3. Meri

May 21, 2025 at 10:05 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 9:42 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 21, 2025 at 9:42 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

TheMandarin May 21, 2025 at 10:07 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Meri May 21, 2025 at 10:05 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 21, 2025 at 9:42 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 12 gostiju