Proces prodaje počinje tek 11.7., ovo do sada je bilo samo ispunjavanje formalnosti. Ne mogu se oteti dojmu da je uvjete AZTNa pisao sam HT.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
1,2,3...... neveseli svi !
Al' smo progutali............ I mamac, i udicu i štap.
Sve je izglednije da smo ovdje nafuckali do daljnjeg.
Pohlepa je gadna dječja bolest koja nas eto prati i u podmaklu dob. Gledajući u mrkvu na dugom štapu zanemarivali smo očito.
Znao je reći moj poznanik, u izvjesnim situacijama, znate već kome i u kojim -Ma jel' više vjeruješ vlastitim očime nego meni ??
Još uvijek sam Optimist , samo mi se čini da ćemo prije duge morati izdržati prilično pljuska
-
1,2,3...... neveseli svi !
Al' smo progutali............ I mamac, i udicu i štap.
Sve je izglednije da smo ovdje nafuckali do daljnjeg.
Pohlepa je gadna dječja bolest koja nas eto prati i u podmaklu dob. Gledajući u mrkvu na dugom štapu zanemarivali smo očito.
Znao je reći moj poznanik, u izvjesnim situacijama, znate već kome i u kojim -Ma jel' više vjeruješ vlastitim očime nego meni ??
Još uvijek sam Optimist , samo mi se čini da ćemo prije duge morati izdržati prilično pljuska
Suprotno od pohlepe je strah, također gadna dječja bolest koja nas eto prati i u podamlu dob.
-
Je.
Kažu i - Tko se opeče na vrelo mlijeko, puše i na jogurt.
Ne znam što misliti o Opte, nevažno je i što mislim... al' biti će još kolebanja cijene i to će biti prilika da svi prilagode veličinu svoje pozicije svojim mogućnostima.
I mirno sačekaju kraj.
Pa je Sreća negdje između. I prati hrabre.
-
Proces prodaje počinje tek 11.7., ovo do sada je bilo samo ispunjavanje formalnosti. Ne mogu se oteti dojmu da je uvjete AZTNa pisao sam HT.
Znači, ništa se do sada nije dogodilo u samom procesu prodaje? HT se pravio da prodaje, a ZaBa je to mirno gledala sa strane jer joj se nigdje ne žuri, drago joj je imati firmu kojom će morati upravljati sljedećih iks godina i koja gubi korisnike. Jednako tako, nikom drugom nije bilo u interesu kupiti tu firmu, UG-u ne treba jer imaju svoje kablove, a A1 ima svoje korisnike i puno ih je pa im ne trebaju neki novi. Credis Suisse je angažiran tek toliko da bude angažiran, a ZEM se mijenja jer ministrica kulture nema šta pametno raditi.
-
Ekipa, kad se već razbacujemo sa "analizama"😛 tko kaže da ht možda nije htio pristati ispod cijene od cca. 16 kuna po dionici na primjer jer je računao da toliko nitko ne želi platiti!?!
Kao što smo ranije navodili njima je u najmanjem interesu da netko treći poveća kapacitet za ubiranje tržišnog kolača. Pored toga znaju da ju moraju prepustiti nakon sedmog mjeseca a onda se uvjeti mijenjaju.
-
Ne mogu se oteti dojmu da je dobra prica odavno nestala i da mi se ovo sve manje svidja.
Bilo je naznaka da se muti voda i prije, ali izlazak Hanzekovicke je po meni bio signal jasan kao bijeli dan.
-
Indikator potencijanog pozadinskog nadmudrivanja je i ova igra sa kanalima i pravima prikazivanja.
-
Ne mogu se oteti dojmu da je dobra prica odavno nestala i da mi se ovo sve manje svidja.
Bilo je naznaka da se muti voda i prije, ali izlazak Hanzekovicke je po meni bio signal jasan kao bijeli dan.
Pa je, našla je nekog naivca i uvalila mu dionice po cijeni od 6,7 kuna. Sigurno nekog sina bogataša koji pojma nema što je to telekom, što dionice.
Preporučam svima koji imaju dionice OPTE da investiraju u štap za pecanje i odu u ribolov. Ili kod Pevexa škare za živicu pa da si precvikaju kablove od interneta. -
Kupio sam ja štare i za bežične kablove i pokušao rezat ali mislim da ne rade, moram reklamirat.
-
-
Prvi idući problem na horizontu je zajam HT-a koji dospjeva 30.06.2021.
-
Znači, ništa se do sada nije dogodilo u samom procesu prodaje? HT se pravio da prodaje, a ZaBa je to mirno gledala sa strane jer joj se nigdje ne žuri, drago joj je imati firmu kojom će morati upravljati sljedećih iks godina i koja gubi korisnike. Jednako tako, nikom drugom nije bilo u interesu kupiti tu firmu, UG-u ne treba jer imaju svoje kablove, a A1 ima svoje korisnike i puno ih je pa im ne trebaju neki novi. Credis Suisse je angažiran tek toliko da bude angažiran, a ZEM se mijenja jer ministrica kulture nema šta pametno raditi.
Jesu li angažirali ili "angažirali" banku?
-
Ma iskreno baš me zanima kako će to sada ići i u kojem smjeru. Sada je Zaba glavna i nju se pita. Po meni još uvijek nema mjesta panici.
-
Ajmo ne paničariti.
Jer čaša je uvijek i poluprazna i polupuna u isto vrijeme.
Meni je ovo treći put da očekujem objavu u Optimi. Prvi put uoči pripajanja H1, potom objavu o prodaji ili odluku o angažiranju investicijske banke, i sada opet objavu o prodaji, ili o daljnjem tijeku prodaje
Prodati će se. Jednom. Ako smo ovoliko dugo čekali sa razumnim udjelom u ukupnom ulaganju možemo i još malo.
A u stvari , na ovoj cijeni ili nešto nižoj Opte ponovno postaje Best Buy na burzi
-
Prvi idući problem na horizontu je zajam HT-a koji dospjeva 30.06.2021.
Upravo tako, to je ono što i mene brine. Sta ce se sa time desiti? Do sada bi vec morali imati neki dogovor za to.
-
Ma nema mjestu panici još to nije gotovo i treba se strpiti još neko vrijeme. Svima nama vidim ide na živce što se to oteglo al šta ćeš i to je život. Glupo mi je sad izlazit van kad smo toliko dugo čekali.
-
Ja ne znam za vas drugovi dragi ali s ovog aspekta to što je Hanžekovićka prodala po 6,7 može biti samo pozitivna stvar, jel taj koji je kupio od osobe koja sjedi na informacijama, ne vjerujem da je uložio bez barem 20% zarade... Pa je meni to vrlo jasna indicija da to ipak ide u pravom smjeru.
HT si je kroz zajam od 200 mil osigurao 50% nad Optimom i vjerojatno su tako i odlučivali samostalno do kraja
-
Da je i 10% bilo bi 🔝.
-
Obično kod nas sve iscuri , a tu niš . Di je problem ? Di su dobroobavješ'teni ?
-
https://www.telegram.hr/politika-krimi…o-ce-biti-s-n1/
Plenkovic ce se na kraju pokazati kao grobar demokracije u Hrvatskoj, ali i kao grobar trzista kapitala. Jednom vec s Agrokorom, a ovo sad je isto potencijalno grozno.
Ako doista odluci potopiti N1 i zadrzati onaj clanak u zakonu onda je to bye bye za naredni period.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner