ok, mozda jedna od kompanija, npr zaba kupi dionice od ht, ne treba davati javnu ponudu jer se radi o dionicama iz stecaja, a onda da javnu dobrovoljnu ponudu za male po 6 kuna i sve skupa preproda trecem, po samo njima poznatoj cijeni ?
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ma ne može to tako, tako nije predviđeno odlukom AZTN. A i pitanje je tko bi se javio na takvu dobrovoljnu ponudu jel bi ako (kasnije) se postigne viša cijena svatko mogao pričekati tu istu cijenu.
-
ako se ide regularnim putem onda su stvari koliko toliko jasne ali ako razmišljamo o kriminalu onda je tu samo nebo granica. kad bi se to desilo ja sam svejedno u plusu samo što onda definitivno povlačim sav novac od prodaje van zse jer je pitanje kad i gdje će se ista stvar ponoviti.
-
Ma ne može to tako, tako nije predviđeno odlukom AZTN. A i pitanje je tko bi se javio na takvu dobrovoljnu ponudu jel bi ako (kasnije) se postigne viša cijena svatko mogao pričekati tu istu cijenu.
Tocno tako! Nije to nikako u skladu sa onim sto je AZTN popisao!
Zaba ne zeli i ne treba OPTE, dakle ostaje ova druga opcija... a koja bi to mogla biti, a?
-
Ne radi se vjerojatno o nikakvom kriminalu, nego mi ne možemo sagledati kako ta transakcija može izgledati i nakon samog preuzimanja. Čovjek bi mogao zamisliti sto kombinacija koje bi izgledale kao pogodovanje nekome. Moramo shvatiti da je ovo privatna prodaja i da privatni prodavatelji gledaju ponajprije svoj interes, a onda tek interes javnosti. Svaki dionicar može ili ne mora prihvatiti uvjete iz ponude. Međutim i manjinski dionicari imaju određene instrumente zaštite. A ti su moguće tržišna cijena i javno trgovanje na burzi. I činjenica da bas nisu svi “ovce”.... iako ponekad svi nosimo vunene džempere zimi. 😬
-
No krasno !
Prvo smo brojali novce, a karte još na stolu. a sada se dovijamo kako će nas izraditi.
Pa bi se reklo, mašta može svašta !
Ovo će se ili prodati, ili neće.
Ako se proda, biti će bolje od sadašnje cijene.
Ako se ne proda, svi Sveci od Burze neka nam pomognu.
Polzela, pa još jedan krug
Ostvariti će nam se snovi, svi ćemo ponovno imati prilike kupovati Opte po 3 kn
Al' da je sve to zafuckano, je. Gadan je igrač HT.
-
No krasno !
Prvo smo brojali novce, a karte još na stolu. a sada se dovijamo kako će nas izraditi.
Pa bi se reklo, mašta može svašta !
Ovo će se ili prodati, ili neće.
Ako se proda, biti će bolje od sadašnje cijene.
Ako se ne proda, svi Sveci od Burze neka nam pomognu.
Polzela, pa još jedan krug
Ostvariti će nam se snovi, svi ćemo ponovno imati prilike kupovati Opte po 3 kn
Al' da je sve to zafuckano, je. Gadan je igrač HT.
A sto ako je “ovo” već prodano?
Meni bi bilo neobično da je pola NO stavilo mandat u mirovanje i kuvertiralo ostavke, a i sama prodaja vodi se već gotovo godinu i pol dana, sluzbeno. Pa da je sve to skupa još na početku?!
-
A što ćeš, žena uvijek zadnja sazna
Ako je prodano kaže Devil's Advocate, onda cijena nije privlačna za ulaz, al' makar nam je izlaz zajamčen, a i to je već puno
Vidjeli bi tijek novca, ima puno novaca kojem je dosadno, i ušao bi za 10%
A da nitko nije ništa progovorio, to je SF
Nisu li se ono krediti dizali za ući u Plivu, i time se poslije dičilo ?
Sve skupa i svi skupa ništa ne znamo.
-
ako je nešto prodano onda bi i mi to po zakonu trebali znati. čak i prije prodaje. kako smo počeli doći ćemo do zaključka da je postojećim operaterima u interesu pustiti konkurenciju da uđu na tržište što jeftinije.
-
Da, pravi privatni prodavatelji gledaju prvenstveno svoj interes, a to je što veća cijena.
Tzv. prodavateljima kao što je HT očigledno su važniji drugi parametri.
Pa gdje su nestala ona razmišljanja od min 10,00kn plus premija. Sve crnjaci. Nisam to očekivao od velikih optimista, bez obzira što sam upozoravao na mogućnost ovakvih scenarija (koji se neće ili hoće dogoditi)
... kako smo počeli doći ćemo do zaključka da je postojećim operaterima u interesu pustiti konkurenciju da uđu na tržište što jeftinije.
Konkurenciju? Tko kaže da će prodati konkurenciji?
-
-
ako je nešto prodano onda bi i mi to po zakonu trebali znati. čak i prije prodaje. kako smo počeli doći ćemo do zaključka da je postojećim operaterima u interesu pustiti konkurenciju da uđu na tržište što jeftinije.
HT je odugovlačio koliko god može, tako da konkurenciji daje najmanje što može.
Ovo je već prodano samo se čeka ZEM.
To je vjerojatno jedan od uvjeta u ugovoru, budući da je to UG bitno...
-
Kakve su ovo ludorije..ja ne izlazim dok me ne istisnu
HT prodao svom fondu svoj dio, a ZABA svoj dio prodala već davno nekome nepoznatom.
-
Od privatizacije, preko šverca i preprodaje oružja,HT PTT, otkup odkupljenih i kupljenih stambenih prostora, Kutle, banke, Borg...nastavi niz. Što očekivati u ovoj oazi balkanske gospodarske demokratije. Bitno da porez platim. makar i na minus. pljuc Vam pleme i sjeme do stoljeca sedmog...
-
namješta se ponderirani prosjek kako se kome sprdne sa par tisuća dionica na kraju dana, a to budno oko HANFE i zagrebačke burze nadzire
članica nadzora izađe izvan burze na 6,7 i njoj se pogoduje jer ona nema povlaštene informacije, a malima se namješta cijena na 6 kuna ili manje, ali da, to se ne može dokazati, jer kako možeš dokazati da AH nije baš taj tren te novce zatrebala i od kuda bi ona znala što se sprema
ovo je za krepat od smijeha od burze do države i njenih agencija
ovo treba čim prije napustiti i neka dođu afgani i arapi, na njihovoj sam strani ..bujrum
treba pitati engleze kako izgleda kada nekoga od njih probaš reketariti
-
Kako to A1 i UGP manipuliraju sa trzisnom cijenom dionice sa 80k kuna prometa. Preko koga? Za koji interes?
To prodaju mali. Netko je prodao, ostali nastavili. Nervoza je velika trenutno.
-
Kako to A1 i UGP manipuliraju sa trzisnom cijenom dionice sa 80k kuna prometa. Preko koga? Za koji interes?
To prodaju mali. Netko je prodao, ostali nastavili. Nervoza je velika trenutno.
čudno je da sa 6,5 dođe na 5,7
a da postoji ikakav nadzor vidjelo bi se tko kome prodaje
s obzirom gdje živimo ovdje ništa nikome nije čudno, a niti bitno, a zakoni su za krave i konje
-
3-mjesečni prosjek je 6,25 kn. Barem po meni.
-
Situacija na OPTE sad podsjeća na krizu kod alkoholizma, u početku je sve bajno i sjajno no kako vrijeme prolazi počinju se pojavljivati bijeli miševi i delirium tremens je odmah iza ugla. Još jedan znak da je kraj blizu.
Jasno je da brinete o svojim ulaganjima da sad što ne ode ukrivo jer ipak je ovo RH sa svojim "moćnim" pravnim mehaniznima, ali meni se čini da su ovdje igrači ljudi koji imaju malo više međunarodnog iskustva u nogama i da ne rade taj posao na "ciganski" način (pošteno ako ne može drugačije). I to je jedan od razloga zbog kojeg bi rezultat ovog procesa trebao mati taj malo ozbiljniji štih, a sukladno tome i sve strane u postupku pravedno obeštećene - ne po "naški". A opet...sve je moguće.
U skladu s tim sam i danas malko pojačao poziciju, kad se već nudi povoljno (ako je). Nekako između ATPL i OPTE mi se čini OPTE bolji izbor jer ovo će se relativno brzo raspetljati, a na ATPL ima vremena, ako tamo ostane priča kakva se očekuje. A ovde ako i ne bude premija kao što se očekuje ne bi trebalo biti ni prevelikog gubitka. Ipak je ZABA (i HT) svoj ulog platila 10 kn, ako dobro čitam. Tako da...
-
Ako kupac ponudi npr 5 kn, i tender prođe (ht/zaba prodaju) onda ide ponuda za preuzimanje po tromjesecnom prosjeku. Ako se dobro sjecam od trenutka stjecanja 25% u roku od mjesec dana mora se dati ponuda za preuzimanje. Dakle taj tromjesecni prosjek se računa od trenutka ponude sto da jos jedan 'loš' mjesec bude usao u prosjek.
Ovo po sječanju, nisam čitao...nemam volje samo čekam.
-
Sheriff jer ja dobro shvaćam .. kad ponude, možemo napucavat cjenu pa ide prosjek ? 😄😎😁
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti