Štrumfeta .
Ti dam, ti ne dam.
To Vam se zove ispitivanje javnog mijenja.
Očito se iscijediti ne može više skoro pa ništa, osim ako koga ne uhvati drhtavica.
zanimljiv k'o cirkus sa starim trikovima
Štrumfeta .
Ti dam, ti ne dam.
To Vam se zove ispitivanje javnog mijenja.
Očito se iscijediti ne može više skoro pa ništa, osim ako koga ne uhvati drhtavica.
zanimljiv k'o cirkus sa starim trikovima
https://www.vecernji.hr/techsci/drazba…-srpnju-1472150
Ono kada novinar iznosi pretpostavke, a pojma nema:
"Što će se dogoditi s Optimom ako se ne pojavi kupac, a o kupcu trenutačno nema nikakvih informacija, pa vjerojatno nije ni na horizontu. A uz ulazak UG-a, pretpostavljam, manje su i šanse da uđe neki četvrti igrač."
"Što će se dogoditi s Optimom ako se ne pojavi kupac, a o kupcu trenutačno nema nikakvih informacija, pa vjerojatno nije ni na horizontu. A uz ulazak UG-a, pretpostavljam, manje su i šanse da uđe neki četvrti igrač."
Ne vidim što je tu tako loše napisano?
"Što će se dogoditi s Optimom ako se ne pojavi kupac, a o kupcu trenutačno nema nikakvih informacija, pa vjerojatno nije ni na horizontu. A uz ulazak UG-a, pretpostavljam, manje su i šanse da uđe neki četvrti igrač."Ne vidim što je tu tako loše napisano?
Kriv je zaključak da ako nema službenih informacija da nema ni kupca, odnosno da nije na horizontu. Novinar zaključuje nešto iz nedostatka informacija.
Ne vidim što je tu tako loše napisano?
Kriv je zaključak da ako nema službenih informacija da nema ni kupca, odnosno da nije na horizontu. Novinar zaključuje nešto iz nedostatka informacija.
Jednako kao što mi tu iz nedostataka informacija možda pogrešno zaključujemo da kupaca ima.
Mi imamo neslužbene informacije (iz jako dobrog izvora - Tomić) da zainteresiranih ima... barem 3.
Problem je u tome što zainteresirani nije = kupci.
Barem za sada.
A u kojem to trenutku "zainteresirani" prelaze u status "kupci"?
Kada daju konkretnu ponudu.
Ako ćemo pravilnije postaju kupci tek kad njihova ponuda bude prihvaćena.
Sve do tada su potencijani kupci.
Bit će kupaca i više nego mi mislimo...Samo se treba još malo strpiti, tko može naravno😀
mislim da ovo još nije bilo iako ništa novo..
Da se malo podsjetimo sto je na temu ove nase neudavace kojoj je vec krajnje vrijeme da se skrasi pisalo tocno prije godinu dana u Vecernjem listu
"Je li i koliko ponuda pristiglo na adresu dvaju odvjetničkih ureda kojima je HT povjerio operativni proces, službeno još uvijek nije poznato. Neslužbene informacije kažu da su ponudu vrlo vjerojatno predali telekom-operator A1 (nekoć poznat kao Vipnet) i United Group, tvrtka koja je netom dobila odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za kupnju mobilnog operatora Tele2 Hrvatska.
Poslovni interesi
Ove dvije tvrtke, govore upućeni, imaju razloga i poslovnog interesa za kupnju Optima telekoma. Naime, United Group pružatelj je medijskih i telekomunikacijskih usluga u jugoistočnoj Europi s mrežnom pokrivenošću u regiji i 3,82 milijuna pretplatnika. Dakle, u interesu im je da uz mobilnog operatora u Hrvatskoj imaju i fiksnog, odnosno da na tržištu konkuriraju kao konvergentni operator (sa svim uslugama: internet, fiksna i mobilna telefonija te TV). A1, kao postojeći konvergentni operator, kupnjom Optime ojačao bi pak svoj portfelj i time “zabetonirao” duopol na tržištu u fiksnom segmentu usluga.
U slučaju namjera kupnje A1 i United Groupa, AZTN i HAKOM, kao regulatori tržišnog natjecanja i telekom-tržišta, imali bi pune ruke posla. Jer cilj cijelog aranžmana s HT-om i prodajom Optime bio je da se Optima očuva kao treći neovisni takmac na tržištu, odnosno da se kroz postupak prodaje Optime otvori mogućnost stvaranja trećeg operatora, stajalo je tada u odluci AZTN-a. Stoga pravila i kažu da u slučaju da tijekom postupka prodaje dionica Optime budu podnesene dvije ili više jednako vrijednih ponuda, prednost pri kupnji imat će ponuditelj koji u trenutku kupnje nije prisutan na konkretnom tržištu."
Dvije faze prodaje
No, podsjetimo, Optima se na bubnju našla nakon što je upala u financijske nevolje i opteretila se dugovima te je AZTN donio odluku da najvećim vjerovnicima Zabi i HT-u prepusti upravljanje nad Optimom, s tim da je Zaba odlučila da upravljanje, a potom i prodaju dati u ruke HT-u. Sve to odigralo se prije sedam godina. PROLJETNA AKCIJAOptima Telekom proveo zanimljivu gerila kampanju u suradnji s glumcem Hrvojem Kečkešom Inače, postupak prodaje provodit će se u dvije faze. Ponude koje su do jučer trebale biti dostavljene ocijenit će se za sudjelovanje u sljedećoj fazi. Ponuđači mogu biti pozvani u uži krug ili mogu biti odbijeni. Dakle, postupak bi mogao potrajati, no prema uvjetima koje AZNT propisao kada je HT-u dao upraviteljski mandat, cijela priča s prodajom mora biti okončana najkasnije do 10. srpnja 2021."
Sto mislite koja bi mogla biti najniza cijena po dionici? Mislite li da ispod 10 kn ne bi trebalo ici?
Dina10 ja mislim da ispod 13 ne bi trebalo ici... obzirom da je ZABA po 10.. ponavljam ko papiga jedno te isto...
pa po 7 EBITDA to je 15 kn.. dakle racunao sam i manje.. ako je EBITDA za 2020 149 mil kn... neka me demantira netko ako sam u krivu...
Ne mogu izdržati, glupo, ali:
pazite trovača sa podajom 26.490 dionica na 6,30
Znam da sam ja gluplji od njega, ali nisam izdržao.
Padaj mrežo svih mreža, šta se čeka.
Skinuo nalog u 9:29:10. To mi govori da se radio o nekoj sitnoj brokerskoj dušici. Ja se nikad ne bi usudio ovako kockat. Imam takvu brzinu da mi nalog od kompa do prvog stupa putuje minutu.
Svaka budala ima svoje zadovoljstvo . Burzovni modni mačak. Voli se pokazivat.
Skinuo nalog u 9:29:10. To mi govori da se radio o nekoj sitnoj brokerskoj dušici. Ja se nikad ne bi usudio ovako kockat. Imam takvu brzinu da mi nalog od kompa do prvog stupa putuje minutu.
Jedan dan će i njemu puknuti link, pa će biti krivljavina (a kod nekoga veselje)
Jedan dan će i njemu puknuti link, pa će biti krivljavina (a kod nekoga veselje)
a da probate malo razmisliti da li se to baš svaki dan ponavlja slučajno ii bez veze,
isticanjem naloga prije pokretanja trgovanja malo se želi poplašiti ostale sudionike, nakon toga se povlačenjem istih pred samo otvaranje sugerira da se kao fol plašljivac i sam poplašio i da neće prodati tako nisko, onda znači da se može kupovati višlje, jer eto kada on neće prodati sigurno to vrijedi više i krene se lagano kupovati po 6,5 a možda taj isti lagano otpušta i tako to traje od petka i do sada je prodano oko 130k lagano bez da se itko drugi gura ni na bidu ni na asku ispod,
možda je stvarno modni mačak kako navode neki kolege, ali mi se čini da bi netko drugi mogao biti oderan, jer kaže jedan stih zabranjene ovisnosti,
tko igra za raju i zanemaruje taktiku,
završiti će karijeru u nižerazrednom Vratniku