I ja se nadam da smo u samom finalu. A imali skok do kud 6.12 ? Sve veći i veći nalozi..
Mislim da je najkasnije do kraja travnja sve gotovo.
I ja se nadam da smo u samom finalu. A imali skok do kud 6.12 ? Sve veći i veći nalozi..
Mislim da je najkasnije do kraja travnja sve gotovo.
Koji su negativni scenariji u vezi prodaje Optime?
Je li moguca prodaja ispod trzisne cijene, po dionici?
Novi natjecaj?
I kolika je vjerovatnost takvih ishoda?
Koji su negativni scenariji u vezi prodaje Optime?
Je li moguca prodaja ispod trzisne cijene, po dionici?
Novi natjecaj?
I kolika je vjerovatnost takvih ishoda?
gotovo nemoguce. najgori scenarij po mome misljenju 3mjesecni prosijek. Novi natjecaj također gotovo nemoguć srpanj 2021. je kraj za HT!
proccijenjena vrijednost sa puno manjom dobiti pred koju god je bila malo više od 7 kn / dionici. kada je dug bio i veći a dobit puno manja bez H1 telekoma.
win win situacija. moje mišljenje.
Da, tako nešto...
ili sto bi rekao moj dobar prijatelj, ova dionica ima "huge upside potential with very little downside".
Kolege i forumaši na stranicama sabora 4.02.2021 ide u čitanje prijedlog zakona za elektroničke medije prema tjednom rasporedu.
Opet nabrijavanje na ZEM. Dva su čitanja svakog zakona, a ovo je prvo. Ako uopće bude sljedeći tjedan zbog bojkota oporbe.
lebowski:
mislim da za citanje nije potzrebna oporba..oporba je potrebna i kvorum za izglasat tako da citanje prolazi glatko s il bez oporbe
Pa to je u četvrtak . jao nama idući tjedan .
Koliko shvacam ta verzija koja se čita još nije ugledala svjetlo dana?
Nitko ne zna sto je sve prihvaćeno u savjetovanju?
Mislim da griješiš. Imaš pokraj svake primjedbe je li prihvaćena ili je odvojena Ili je primljena na znanje. "Naše" su primljene na znanje.
lebowski:
mislim da za citanje nije potzrebna oporba..oporba je potrebna i kvorum za izglasat tako da citanje prolazi glatko s il bez oporbe
Nije baš tako. To je važan zakon i oko njega će svakako biti još puno prepucavanja i međusobnih optužbi i taj zakon neće biti izglasan još tko zna koliko dugo vremena, vrlo vjerojatno ne do srpnja 2021. godine.
Tu ti je prijedlog koji ide na Sabor:
https://vlada.gov.hr/sjednice/19-sj…ske-30800/30800
I ostala je odredba koja je kamen smutnje:
Članak 68.
Operator koji obavlja djelatnost prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa ne može biti nakladnik televizije i/ili radija te pružatelj medijskih usluga iz članka 92. ovoga Zakona i obrnuto.
Što se prije s time pomirite to bolje.
Display MoreKoliko shvacam ta verzija koja se čita još nije ugledala svjetlo dana?
Članak 68.
Operator koji obavlja djelatnost prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa ne može biti nakladnik televizije i/ili radija te pružatelj medijskih usluga iz članka 92. ovoga Zakona i obrnuto.
A s čime bi se to trebali pomiriti?
Pa procitaj i taj članak 92. i sto u njemu piše.
To je tek nacrt prijedloga zakona koji ide u redovitu proceduru i do konacnog prijedloga zakona još ćemo se načekati. To je ono o čemu smo već diskutirali prethodno i sto će se tek razmatrati. A i ovo sto si ti objavio je iz mjeseca studenog prošle godine. Staro već vise od dva mjeseca.
Display MoreKoliko shvacam ta verzija koja se čita još nije ugledala svjetlo dana?
Članak 68.
KAko god... I A1 je u igri i mijenjani su uvijeti natječaja . vi se pomiriti ja je ZABA "dobila" po 10 kn 😃😉
Treba dodati zaradu za Credit Suisse i našu , ukupno .
A s čime bi se to trebali pomiriti?
Pa procitaj i taj članak 92. i sto u njemu piše.
To je tek nacrt prijedloga zakona koji ide u redovitu proceduru i do konacnog prijedloga zakona još ćemo se načekati. To je ono o čemu smo već diskutirali prethodno i sto će se tek razmatrati. A i ovo sto si ti objavio je iz mjeseca studenog prošle godine. Staro već vise od dva mjeseca.
Ti se non-stop praviš pametan, obraćaš se svima sa visine i ispoljavaš nekakvu agresiju čim netko iznese mišljenje suprotno od tvojeg i suprotno tvojem interesu, a ne razumiješ da je to prijedlog zakona koji je Vlada prije dva mjeseca uputila Saboru i o kojem će se raspravljati i glasati na Saboru. Pogledaj video zapis sjednice (oko 20-te minute) pa se sam uvjeri.
Pa šta ti misliš da će se putem od Vlade do Sabora promijeniti taj tekst zakona, da će ga neka tajnica ili teklić putem izmijeniti?
U Saboru će se donijeti ovakav Zakon. Ako UG do sada nije podmazala HDZ ili nekog iz vladajuće većine i nije ugurala promjenu članka koji im ne paše, teško da će se nešto promijenti u saborskoj raspravi, osim ako nisu podmazali u zadnja dva mjeseca. Ili misliš da će HDZ prihvatiti neki prijedlog oporbe?
Ja ne mislim da je to baš tako nepremostiva prepreka ako UG stvarno misli kupiti Optimu, ali ne očekujem nikakvu promjenu u ZEM-u.
Ne, može ga promijeniti vladajuća većina ako se tako uspije izlobirati. Da, ja mislim da nacrt prijedloga zakona ne mora biti istovjetan konačnom zakonu i nadam se da neće biti.
A ja mislila da je to vec ugradjeno u cijenu.
Inace bi bili na 13 kn 🙃
A vi se cudite 🤔
🙃
Ako mislite da je trenutna cijena zbog ovakvog ZEM-a, onda je i cijena konačna. Jer izmjena prijedloga zakona u tom dijelu neće biti.
Što kaže kolega Jubito, već bi naši "poduzetni" političari riješili to na vrijeme.
Nadam se da kupoprodajna cijena neće isključivo ovisiti o tom zakonu.
Kolege, a zar UG ne može tužiti HR ako to nije praksa EU ?jer ako je u svim zemljama zakon drugačiji.,
Tko je ono ovdje rekao da je pretpostavka majka svih zaheba..
Čini se da pretpostavljate da je iscurio podatak o cijeni, pa da je 6 kn to je to 🙃
Ja pak držim da nije. Zamislite . Švicarci su naime poznati po pričljivosti.
Na Generi je informacija o preuzimanju procurila samo 4 dana prije objave, sudeći po prometima.
Podsjećam vas da je cijena samo trenutni konsensus između kupaca i prodavača i da vrlo često nema veze sa vrijednošću. Primjer dionica Tesle.
Ima i u našem dvorištu krasnih primjera.
6 kn je posljedica utjecaja covida na tržište i izlaska dva računa sa osrednjom količinom. Nakon toga trguje se po inerciji.
Prava je istina da nemamo pojma. Puno je aktera u ovoj priči i svi imaju svoje sitne i velike interese.
Što je isto doprinijelo špekulacijama. Al' tako je to. No pain, no gain.