1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • March 3, 2020 at 8:28 PM
    Quote from Mrcash

Čitajući razmišljanja kolega, i ja sam sve više uvjeren da je UG ili neki treći igrač ovaj manevar izveo kako bi osujetio deal A1 i HTa oko prodaje optime. Ja to gledam iz kuta nekoga koji je imao svakodnevni uvid u knjigu dioničara zadnjih tjedana (BTW večerašnja knjiga od petka će puno toga otkriti nadam se) te sam se zaista nagledao nevjerojatnih manipulacija sa kupnjom i prodajom koja je kulminirala zabijanjem cijene na 6.2 kn uz namjerni gubitak nekih 50 tis eura od strane prodavača. Velika se igra igrala, a skrbnicki računi ne gube novce bez razloga.

Rekao bi sad da i druga strana nije sjedila skrštenih ruku, ovaj manevar sa produženjem i ukidanjem restrikcije ponovo dijeli karte, a asevi su odjednom u rukama oniha koje su mislili da su amateri.

P. S. Javim šta se desilo u petak večeras kasno.

Nemojte sve dionicare slati8o

Samo ove koji nas interesiraju;)

• LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • March 3, 2020 at 8:30 PM

Mrcash, Kajnak:

Znaci vi kazete da je A1 utjecao na cijenu na burzi. Mozete to dokazati ili?

Ne znam je li to istina ili ne, cisto me zanima kako se to moze povezati sa A1 ili je samo pretpostavka. Ako je stvar tako ocita zar to nije prica u najmanju ruku za novine/portale?

Ne napadam ili kritiziram. Cisto me zanima.

• Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    484
    • March 3, 2020 at 8:31 PM

S obzirom da nisam osobno involviran u priču oko OPTE, već ju sa zanimanjem pratim "sa strane", možda mogu biti savim hladne glave.

Preporučam oprez s obzirom na ovo produženje roka za prijave.

Sjećam se od prošle godine obavijest sa jednog našeg fakulteta koja je glasila:

"OBAVJEST zainteresiranima:

Zbog naknadnih upita produžen je rok za prijavu na natječaj za upis u treću generaciju studenata na sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski studij XY."

U doba kada sam ja studirao, oni koji su imali "naknadne upite" ostali su neupisani!

Dakle, ovo je samo isprazni birokrattski govor kojim se skriva da je postojeći interes nezadovoljavajući.

I dakako, da se to itekako može, između redova, iščitati iz ovako sročene obavijesti.

A i spuštanje kriterija natječaja meni ukazuje na probleme, a ne na veliki interes onih koji su za OPTE spremni ponuditi cijenu sa nekom premijom.

Dakle, pazite da nebi bili iznenađenja!

Sretno svima uključenima!

Zvijezda je rođena!

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 3, 2020 at 9:03 PM

Ako se ovo radi zbog UG-a onda ce to UG i uzeti, ma sto god Nijemci i Austrijanci smislili da to sprijece. Nema vise Danke Deutschland, RH je americka kolonija od 1995. Sve se vise mislim da je Buzin shvatio da ovi nasi petljaju sa zakonom, da bi se spetljali i da ga promijene te da je stoga izmjena uvjeta natjecaja najelegantniji potez. Dodje netko sasvim lijevi, kakti nepovezan, uzme Optimu, a kad se zakoni popeglaju spoje to s Tele2 koji su vec kupili i bok.

• simpleminds
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • March 3, 2020 at 9:06 PM

HPB skrbnički dokupio 50.000 komada prošli petak.

• stariigrac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    199
    • March 3, 2020 at 9:09 PM

Ovo gore sam pripremio za poslati jučer, ali me u tom trenutku kaznilo na jedan dan isključenja.

S obzirom na današnju cijenu, zaključak bi ostao da je došla jedna "valjana" ponuda, i možda neke koje nisu zadovoljavale kriterije iz natječaja pa je natječaj izmjenjen.

• LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • March 3, 2020 at 9:15 PM
    Quote from simpleminds

HPB skrbnički dokupio 50.000 komada prošli petak.

Bili su oni vec u top 10. Na 10. mjestu, a sada su jedno vislje. Kupili su 10% od ukupne protrgovane kolicine. Protrgovano je taj dan preko 500k komada i biti ce zanimljivo vidjeti sto ce nam Mrcash otkriti iz knjige dionicara.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 3, 2020 at 9:21 PM

Netko je i morao kupiti sve ono kroz prozor proliveno.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 3, 2020 at 9:34 PM

Sama cinjenica da drevo kupuje i dalje, a to su dudeki dobro potkovani, ne vjerujem da je tu ista slucajno, meni dosta govori.

Plus sto je tu sad i novi igrac u top10.

Ma gle, ovo je zadnji slobodni komad ultrapenetriranog i saturiranog trzista. Nema nacina da se ne pomlate za to.

Onaj tko kupi ima trostruku korist:

- kupio je korisnike,

- te iste korisnike nije dobio konkurent,

- ne mora trositi na pridobivanje korisnika vec bas suprotno, broj korisnika mu omogucuje optimizaciju i konsolidaciju.

Zato su u pravu oni koji tvrde da bi ovdje premija mogla biti oko pola neke normalne cijene. Ni 11 ebitda ne bi bilo iznenadjenje.

• stariigrac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    199
    • March 3, 2020 at 9:37 PM

Vidim da mnogi "optimisti" razmišljaju kako je ovo produljenje natječaja obavljeno kako bi se neki fond koji bi igrao igru za UG uključio u priču, te na taj način UG zaobišao trenutni zakon.

Moguće. Ima svakakvih fondova. Neki bi mogli igrati za UG, neki za A1 a neki za HT.

A mogao bi se pojaviti i fond koji bi glumio zainteresiranost da ne ispadne da se jedan kupac javio.Mogli bi sada raspravljati o svakakvim teorijama zavjere.

Međutim, sutra je novi dan. Informacije su sigurno procurile pa ćemo vidjeti.

Ono što mene nasmijava, je to što svaki događaj svatko isčitava onako kakvo mu je stanje dionica Optime na računu.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 3, 2020 at 9:54 PM

Evo ga hopium :)

Zanimljivo ukazanje na grafu. Više stvari ukazuje na double bottom, što bi značilo da idemo ponovo prema gore. Pojašnjenje je na grafu.

Prvi target 7,00 kn, drugi target 8,00 kn.

Files

OPTE.png 142.89 kB – 0 Downloads

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 3, 2020 at 10:03 PM

Jučer sam ovo postala na TA, al' današnji dan vrijedi da ovo postamo i na topicu

Sinoć sam došla do sličnog zaključka. Two pipe pattern.

Sa priličnom vjerojatnošću naviješta up.

Files

OT - Optima Telekom d.d. - redovne dionice (29).png 49.58 kB – 0 Downloads
  • laka_igra
    Student
    Reakcija primljeno
    122
    • March 3, 2020 at 10:12 PM

Pročitao sam sve komentare i nadam se da će ovo samo još više otvoriti vrata ponuđačima i da će ih sada biti više od dva, što za nas dioničare prema starom alkarskom riječniku znači pripetavanje za pobjednika. 😁Nisam vidio puno komentara o kretanju cijene od sutra, pa bi volio čuti vaša razmišljanja.

Ja mislim da ovo kreće nazad prema gore...

• Lukasenko
    Student
    Reakcija primljeno
    171
    • March 3, 2020 at 10:32 PM

za ulazak fondova u igru ne znam, nisam pametan, ali mislim da je A1 spusio Optimu. Nadam se i da rajfica fond nece dobiti planiranu satisfakciju i da ce ispasti pedro koji je u godinu dana spusio masne pare svojih ulagaca a za uzvrat od svojih austrijskih pajdasa iz A1 nece dobiti naknadu. Mislim da je ovo UG odigrao i da ce sada njegova ponuda biti u skladu s novim natjecajem i da mi mali pacenici cemo do ljeta omastiti brk :)

• trgovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    163
    • March 3, 2020 at 10:33 PM

5 - 10 % LIMITI ZSE

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • March 3, 2020 at 10:35 PM
    Quote from Moller
    Quote from stariigrac

Vidim da mnogi "optimisti" razmišljaju kako je ovo produljenje natječaja obavljeno kako bi se neki fond koji bi igrao igru za UG uključio u priču, te na taj način UG zaobišao trenutni zakon.

Moguće. Ima svakakvih fondova. Neki bi mogli igrati za UG, neki za A1 a neki za HT.

A mogao bi se pojaviti i fond koji bi glumio zainteresiranost da ne ispadne da se jedan kupac javio.Mogli bi sada raspravljati o svakakvim teorijama zavjere.

Međutim, sutra je novi dan. Informacije su sigurno procurile pa ćemo vidjeti.

Ono što mene nasmijava, je to što svaki događaj svatko isčitava onako kakvo mu je stanje dionica Optime na računu.

ovdje vlada veća drukačina nego na Poslovnom, dobrovoljno napuštam ovaj forum o Drukanju na dionicama

Display More

Dok su po nama veliki"drukali" tj. skakali mi smo sutili i trpili. Sad kad su nas zgazili a dobili po repu, nasi su komentari drukanje. Oni nisu rijecima drukali nego po bidu sipali i nama se smijali, mali glupi , a?

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • March 3, 2020 at 10:45 PM

Ukoliko su Ht i A1 do sad igrali "zajedno" tj. rusili cijenu i prosjek a protivnik tj.UG je mocan i realno jaci igrac od obojice na Balkanu i sada kada mu se otvara put, moglo bi doci do promjene strategije te bi mogli gledat osjetno vecu cijenu dionice iz razloga da ako vec moraju prodati optimu trecem igracu da "skupo prodaju svoju kožu".

• barbosa
    Guest
    • March 3, 2020 at 11:09 PM
    Quote from crookie74
    Quote from Santo

problematicno jer nije objavljeni u FT.

Za tuzbu stvoreno.

U svokom slucaju izmjena kada su predane ponude je katastrofa.

Ovo prolazi samo ako nije bilo ponud

Quote from barbosa

lp i tebi, vidim da si se tek logirao pa bi bilo ok da negdje napomeneš i nick pod kojim si prije pisao, tek ono transparentnosti radi...

...a odgovor na tvoje pitanje možeš pročitati nešto ranije u postu #938 od kol.Santo

Redom:

Transparentnost: nisam nikada nigdje ništa napisao, samo sam pažljivo čitao kako prošli tako i ovaj forum

Dalje, pitao sam vas za argumente, pozvali ste se na post od Sant-a. Pretpostavljam da time želite reći kako logiku i argumente koje sam spominjao mogu naći u tom njegovom postu.

Pa da vidimo:

"problematicno jer nije objavljeni u FT" - "problematično" zašto? hoće li tender naknadno biti ili neće biti objavljen u izmijenjenom obliku i u FT, znamo/znate li tu informaciju?

"Za tuzbu stvorenu" - članak kojeg zakona je prekršen i tužiti koga?

"U svokom slucaju izmjena kada su predane ponude je katastrofa" - "katastrofa" zbog čega točno i za koga? U kojem postotku slični tenderi budu naknadno izmijenjeni i kako se takva naknadna promjena reflektira na uspjeh takvih tendera - znamo/znate li tu informaciju?

"Ovo prolazi samo ako nije bilo ponud" - argumentacija ili osobna procjena?

Osobno, trudim se , ali eto ne vidim (zasad) niti jedan argument.

Ukažite mi molim vas ako sam nešto previdio, otvoren sam za radikalne promjene mišljenja kada sam suočen s argumentima, ne i s mišljenjima.

Display More

kolega, stvarno si najblaže rečeno - čudan...osim što očito ne znaš da argument i mišljenje nisu u koliziji i da su subjektivnog karaktera, fishing si radi nekome drugome , kažeš da si čitao moje postove i na poslovnom i sada na dionice. net pa stoga za prosječno inteligentnu osobu bi moji stavovi bili jasni i zaboli me za uvjeravanje ili argumentiranje tebe ili ikoga drugoga...sam si zbroji 2+2 a ako ni to ne ide, pa pitaj si tatu, poštara, pilića-milića, svejedno...

samo jedna stvar je činjenica, da je pristigla zadovoljavajuća ponuda, ma kako god tumačili, ovog drugog kruga ne bi niti bilo!

također, prije godinu dana sam napisao da je 5 kn dostižno a sve preko puno previše...ja vidim da mi procjena drži vodu a što neki drugi vide, e to je njihova stvar...sretno svima koji namjeravaju kupovati sutra i narednih dana, možda vam se i posreći...a možda da se okušate i u admiralu...i tako nema bitne razlike...

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • March 3, 2020 at 11:10 PM
    Quote from amerikanec

Ukoliko su Ht i A1 do sad igrali "zajedno" tj. rusili cijenu i prosjek a protivnik tj.UG je mocan i realno jaci igrac od obojice na Balkanu i sada kada mu se otvara put, moglo bi doci do promjene strategije te bi mogli gledat osjetno vecu cijenu dionice iz razloga da ako vec moraju prodati optimu trecem igracu da "skupo prodaju svoju kožu".

Ajd izbaci tu pricu oko prosjecne cijene vec jednom... Ta ponderirana prosjecna cijena zadnja 3 mjeseca nicem ne sluzi niti ce biti od koristi jos par mjeseci, dok se ne krene sa obveznom ponudom za preuzimanje... Tek u tom trenutku ta prosjecna cijena dobiva na smislu...

Shvati vec jednom da se sada prvo kupuje ulaznica na turnir, to je ta famozna faza 1... Nakon toga ide dubinsko snimanje poslovanja Optime (aka. due dilligence) koje ce potrajati jer to nije niti jednostavan niti kratak proces... Dakle, par mjeseci gledanja u poslovne knjige od strane raznoraznih revizorskih kuca... I tek onda idu konacne ponude, a onda mozemo pricati o ponderiranoj prosjecnoj cijeni zadnja 3 mjeseca...

Ponuda koja ce biti prihvacena AUTOMATSKI povlaci obvezno preuzimanje kompanije jer se kupuje vise od 25%+1 dionice kompanije (tocnije, kupuje se nekih IIRC 55%)... I onda, ako ponudjena cijena po dionici bude manja od ponderiranog tromjesecnog prosjeka, po sili Zakona o preuzimanju dionickih drustava (https://www.zakon.hr/z/360/Zakon-o-preuzimanju-dioničkih-društava), svi mali dionicari imaju pravo na prodaju dionica u visini ponderiranog tromjesecnog prosjeka... Ukoliko je ponudjena cijena po dionici veca od ponderiranog prosjeka, onda svi mali dionicari imaju pravo na prodaju dionica po ponudjenoj cijeni... Za male dionicare je ovo win-win situacija...

Jel sad malo jasnije zasto je trenutno izracunavanje ponderiranog tromjesecnog prosjeka u ovom trenutku potpuno promasena tema?

Situacija koja me isto tako jako zanima je istiskivanje malih dionicara... Odn., sakupljanje 55 -> 95% dionica na burzi... Top10 ekipa trenutno drzi nekih 70% dionica, pitanje je koliko ce dionica sakupiti kroz obveznu ponudu za preuzimanje... Neko moje shvacanje bi bilo da ako budem drzao dionice do samog kraja, mogu dobiti puno vecu cijenu po dionici cak i od cijene koja ce biti ponudjena sada, a za koju ocekujem da ce biti vrlo visoka...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• naim
    Guest
    • March 3, 2020 at 11:16 PM
    Quote from calypso
    Quote from amerikanec

Ajd izbaci tu pricu oko prosjecne cijene vec jednom... Ta ponderirana prosjecna cijena zadnja 3 mjeseca nicem ne sluzi niti ce biti od koristi jos par mjeseci, dok se ne krene sa obveznom ponudom za preuzimanje... Tek u tom trenutku ta prosjecna cijena dobiva na smislu...

Shvati vec jednom da se sada prvo kupuje ulaznica na turnir, to je ta famozna faza 1... Nakon toga ide dubinsko snimanje poslovanja Optime (aka. due dilligence) koje ce potrajati jer to nije niti jednostavan niti kratak proces... Dakle, par mjeseci gledanja u poslovne knjige od strane raznoraznih revizorskih kuca... I tek onda idu konacne ponude, a onda mozemo pricati o ponderiranoj prosjecnoj cijeni zadnja 3 mjeseca...

Ponuda koja ce biti prihvacena AUTOMATSKI povlaci obvezno preuzimanje kompanije jer se kupuje vise od 25%+1 dionice kompanije (tocnije, kupuje se nekih IIRC 55%)... I onda, ako ponudjena cijena po dionici bude manja od ponderiranog tromjesecnog prosjeka, po sili Zakona o preuzimanju dionickih drustava (https://www.zakon.hr/z/360/Zakon-o-preuzimanju-dioničkih-društava), svi mali dionicari imaju pravo na prodaju dionica u visini ponderiranog tromjesecnog prosjeka... Ukoliko je ponudjena cijena po dionici veca od ponderiranog prosjeka, onda svi mali dionicari imaju pravo na prodaju dionica po ponudjenoj cijeni... Za male dionicare je ovo win-win situacija...

Jel sad malo jasnije zasto je trenutno izracunavanje ponderiranog tromjesecnog prosjeka u ovom trenutku potpuno promasena tema?

Situacija koja me isto tako jako zanima je istiskivanje malih dionicara... Odn., sakupljanje 55 -> 95% dionica na burzi... Top10 ekipa trenutno drzi nekih 70% dionica, pitanje je koliko ce dionica sakupiti kroz obveznu ponudu za preuzimanje... Neko moje shvacanje bi bilo da ako budem drzao dionice do samog kraja, mogu dobiti puno vecu cijenu po dionici cak i od cijene koja ce biti ponudjena sada, a za koju ocekujem da ce biti vrlo visoka...

Display More

Prosjccba cijena je okosnica cijelog posla. Jer da nisu produžili rokove, cijeli posao bi se sklopio u vrlo skoro vrijeme. A1 je već obavio svojevrsni due dilligence odnsono navodno je upoznat sa Optimom i zato se odigralo na rusenje cijene i čuvanje prosjeka. Taj prosjek je očito jedan od elemenata dogovora A1 i HT. Poanta je upravo bila u brzini i izbacivanju UG iz igre. Moguce da je UG pored svoje ponude osigurao još jednu. Za svaki slucaj.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 10 gostiju