Zašto ovo, zašto ono. Vijest o produljenju roka za dostavu ponuda i izmjenama uvjeta svakako je dovoljno intrigantna i siguran sam da će novinari pokušati doznati što se konkretno krije iza toga, a dovoljno je da im netko iz Aztn došapne što ustvari stoji u dopisu koji su poslali ht-u.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ma ovo je dilentizam. Ako se tko javio u rokovima prvog natječaja, djelomično je otkrio karte. Bravo majstori. Zašto niste odmah 28.2. objavili produljenje roka???
-
Hahaha..
Iz starog tendera pod točkom 2.:
2. Ponuđači koji su kvalificirani sudjelovati u natječaju
Ponuđač mora posjedovati financijske resurse i dokazano relevantno stručno iskustvo u
području telekomunikacija.
Iz novog tendera:2. Bidders Eligible to Participate in Tender
The Bidder must possess the financial resourcesMožda je došao netko s "ponudom koju ne možeš odbit" al nema iskustva :))
-
Vijest je dobra !!!
Jako dobra.
Mozda se ipak rijesimo duopola.
Najmanje dvije ponude su znaci u igri.
-
Od jutra sutra, veselo.
-
Kontam ili UG zaobilazi zakonsku debilanu ili netko treci ide mastit brk u svakom slucaju odlicna vijest
-
Nije ovo loše što su produljili rok ali po mom shvaćanju tu vijest trebaju staviti i u FT jer ovako nisu svi potencijalni kupci u istoj poziciji.
-
https://www.aem.hr/vijesti/najava…ickim-medijima/ Mislim da bi ovaj jucerasnji "sastanak" na kojem je bila i predstavnica Nove tv mogao biti povezan sa ovom odlukom o produljenju natjecaja te indirektno omoguciti UG da zadovolji zakonsku formu iako nisu iskljuceni ni fondovi...
-
problematicno jer nije objavljeni u FT.
Za tuzbu stvoreno.
U svokom slucaju izmjena kada su predane ponude je katastrofa.
Ovo prolazi samo ako nije bilo ponud
-
Ovo je odlična vijest...Ovo izgleda da se UG i njegovi pravnici žalili na uvijete natječaja....a sad zašto je to tako pisalo.....?????
Ovo je top ....jer sad se mogu prijaviti BCParntners Fond....jedan od največih u Evropi.... ili neki drugi fond i kupiti ovo i onda preprodati UG kad oni sve dogovore u vezi novih pravila telekomunikacija i TV ...uskoro u saboru.
Pa da vidimo koja ponuda dolazi i kako se to neće moči odbiti...
E sad A1 mora dobro povisiti cijenu ako uopće može se sa njima takmičiti...mislim da sa njima nema nitko šanse....
Barem ja tako razmišljam ali tko zna....
-
-
koji ste vi drukeri, ali nije vam za zamjeriti, utopljenik se i za slamku lovi...objava tendera je bila 31.01. i da je itko imao prigovor, uputio bi ga unutar najviše tjedan dana a ne na zadnji dan prije isteka istoga...
Lijepi pozdrav.
Gospodine Barbosa, kao iskusan forumaš spominjete utopljenike i drukere , što bi, predmnijevam, trebalo značiti da vi osobno niste jedan od takvih.
Posljedično pretpostavljam, a vi me ispravite ako sam u krivu, da također ni na koji način ne pokušavate "navlačiti" ljude niti na kupnju niti na prodaju, nego baratate isključivo logikom, argumentima, znanjem i iskustvom pri iznošenju vlastitih sudova .
Stoga vas lijepo molim za vaše mišljenje: kako tumačiti ovu iznenadnu promjenu uvjeta u tenderu i kako se ta promjena može logički i argumentirano promatrati u smislu pristiglih ponuda?
Npr, kada kažete "da je itko imao prigovor, uputio bi ga unutar najviše tjedan dana a ne na zadnji dan prije isteka istoga..." - kojom se logikom vodite jer vidimo da ima i oprečnih mišljenja? Zašto, npr, "najviše unutar tjedan dana", je li to nešto argumentirano ili je to ipak vaša osobna procjena utemeljena na ...?
-
Joj ljudi.... 47 stranica uglavnom ničega (bilo je tu dobrih postova Iknownaima, ali ne napadajte ni barbosu)
Moja priča je, da me se ne optuži za drukera, kupovina na 5 kn i prodaja 50 % na 8.xx. Drugu polovicu sam prodao u ovom down rallyu i ne pitajte po koliko (malo sam maka, tj ko grlica sam kapitulirao)
Forum je mjesto gdje su se ljudi okupljali kako bi čuli što se zbiva, različita mišljenja.... to što sam ja kapitulirao ne znači da me ne zanima priča o OPTE (dapače,želim da cijena bude što viša). Ali volim čuti i drugu stranu. Vidim tumačenja da je produženje roka super, a i ona suprotna . Meni se to ne čini dobro ali puno ću toga naučiti ako se ispostavi da sam bio u krivu.
Sretno imaocima.
-
bit ce ponuda... bit ce drugu krug... bit ce pripetavanja... bit ce love ... sta se tresete
-
Živo me zanima, hoće li i sutra biti desanta na bid, i iskrcavanja poslije 15 h na sve poredane do 6 kn.
Poučena prijašnjim danima danas sam dala nalog za kupnju , u uobičajeno vrijeme, za uobičajenu cijenu... i ništa.
Ti dam, ti dam, pa ti ne dam..........
-
koji ste vi drukeri, ali nije vam za zamjeriti, utopljenik se i za slamku lovi...objava tendera je bila 31.01. i da je itko imao prigovor, uputio bi ga unutar najviše tjedan dana a ne na zadnji dan prije isteka istoga...
Lijepi pozdrav.
Gospodine Barbosa, kao iskusan forumaš spominjete utopljenike i drukere , što bi, predmnijevam, trebalo značiti da vi osobno niste jedan od takvih.
Posljedično pretpostavljam, a vi me ispravite ako sam u krivu, da također ni na koji način ne pokušavate "navlačiti" ljude niti na kupnju niti na prodaju, nego baratate isključivo logikom, argumentima, znanjem i iskustvom pri iznošenju vlastitih sudova .
Stoga vas lijepo molim za vaše mišljenje: kako tumačiti ovu iznenadnu promjenu uvjeta u tenderu i kako se ta promjena može logički i argumentirano promatrati u smislu pristiglih ponuda?
Npr, kada kažete "da je itko imao prigovor, uputio bi ga unutar najviše tjedan dana a ne na zadnji dan prije isteka istoga..." - kojom se logikom vodite jer vidimo da ima i oprečnih mišljenja? Zašto, npr, "najviše unutar tjedan dana", je li to nešto argumentirano ili je to ipak vaša osobna procjena utemeljena na ...?
lp i tebi, vidim da si se tek logirao pa bi bilo ok da negdje napomeneš i nick pod kojim si prije pisao, tek ono transparentnosti radi...
...a odgovor na tvoje pitanje možeš pročitati nešto ranije u postu #938 od kol.Santo
-
Bok svima,
strogo pravno, morao je ići novi natječaj jer se radi o znatnim izmjenama uvjeta natječaja i novi natjecatelj koji nije zadovoljavao prvotne uvjete nema iste uvjete jer 15 dana produljenje je znatno kraće od trajanja natječaja. Zašto nije išao novi natječaj treba kontaktirati AZTN i priupitati kojom povodom je donio tu odluku, povodom nečijeg prigovora ili po službenoj dužnosti.Osim toga, sama duljina od 15 dana je upitna i nije u skladu s Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja. Primjeren rok je uobičajeno 15 dana ali za sitne i minimalne izmjene (dopunu dokumentacije itd) koji ne utječu na uvjete pristupa natječaju.
Zasto je odabrano produljenje od 15 dana. Nema uporište u zakonu.Moje ime je Slobodan novi sam na forumu, pozdravljam sve i neutralni sam promatrač.
-
Na forumu nema neutralnih
Takovog čega ne stanuje ovdje
Wellcome Sobodane.
Do sada je dakle prigovor da nije oglašeno u FT ( ne znam, nisam išla viriti, možda i je ) , da je prekratak rok, ..
Sve je to lako rješivo. Ponište prvi natječaj i raspišu novi
-
Zdravo Slobodane!
Bit ce tu jos svega. I vijesti i glasina i svega ostaloga, za trejdanje rodjeno.
Radi se o veeeeelikoj lovi i o golemom strateskom ulogu, da li biti na trzistu kao relevantan igrac ili ne.
Ako se igra da UG udje to znaci da je Buzin nazvao i onda nema majci, tako ce da bude, tako mi Manitua!!
-
A koja je poanta prolongiranja natječaja ako se nitko nije javio? Da se u dva tjedna ipak netko predomisli??
-
Kakve nezakonitosti, pa ne prodaje država udio, nego privatna tvrtka. Da su na plot okačili oglas, bilo bi po zakonu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun