Polako...nek odvjetnici proanaliziraju dal su ponude vjerodostojne pa ce Ht objaviti...hm ovo rusenje cijene na 6kn u vise navrata mi sugerira da bi ta razina mogla biti pocetna u ponudi...
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ej kolega, pa nemojte maltretirati ljude. Saznat ćemo sve u svoje vrijeme. Ne znam čemu stalno neka panika.
Prodaja je proces. Ne treba biti nervozan niti osvrtati se stalno na neke šumove i poruke sa strane. Ako vjerujete u vlastitu procjenu i valuaciju držite je se, a ako ne vjerujete onda jel... ima tamo burza pa sami odlučite.Problem je sto je ovaj proces prodaje trenutno sve samo ne transparentan, a sto je AZTN izricito naveo HTu kao zahtjev... Ko zna, mozda se cekaju ponude u papirnatom izdanju, ali to bi trebalo doci danas ili najkasnije sutra...
-
A onda ćete morati poslati dopis AZTN, al morate biti svjesni činjenice da proces vodi HT i da si oni organiziraju posao onako kako njima odgovara. Mislim u procesnom smislu. Drugim riječima vjerujem da ćemo sve znati kad neke konkretne stvari i događaji budu za službenu objavu.
-
Transparentno ne znači da mali dioničari moraju odmah saznati sve detalje. Transparentno u ovom kontekstu znači da HT, ZABA, AZTN, ponuđači i OPTIMA moraju biti pravovremeno informirani o svim relevantnim elementima. Cilj prodaje nisu naše dionice nego paket HTa i ZABAe. To što špekuliramo to je naš problem. Prodaja s gubitkom s ciljem jeftinijeg dokupa je manipulacija isto kao i dizanje cijene s 2kn na 8. To je teško dokazivo. Nitko se nije bunio i prizivao HANFAu dok je cijena rasla.
-
Ma je, svega je tu bilo. Al tko je god pogledao operativnu profitabilnost, prihode i dug Optime znao je da to vrijedi daleko daleko vise od dvije kune. I bas bi se Zaba i HT 7 godina zafrkavali sa predstečajnom da nisu imali plan kako vratiti dugove i pritom nešto zaraditi. To nešto je mnogo vise od dvije kune IMHO. 4-5 puta više.
-
Proces prodaje ide svojim tijekom, naglasak je na ide.
To je dugo vremena bio kamen spoticanja, hoće li ili neće.
Ono čemu se sada čudimo je trgovanje.
Pisali su nekada stari forumaši da na bidu možeš poklopiti koga želiš, a da te sa aska može skinuti svatko.
Koliki je sada tromjesečni prosjek?
Na cijeni od 8 kn kupovali smo samo tako, činilo se povoljno, na 6 kn ruke u džepove, da li smo ispraznili čarapicu ?
Meni je ovo treći ulaz i trenutno sam u minusu. Nisam u strahu, čekam.
Frendovi mi kažu da će mrtvi hladni isto čekati preuzimanje.
Čekamo dakle.
-
https://www.vecernji.hr/biznis/za-opti…d-group-1383052
Čisto s novinarsko/uredničke strane:
- Kad su za Optimu zainteresirani samo A1 i UG, naslov je ovakav:
Za Optima telekom zainteresirani A1 i United Group
- Kad su za Optimu zainteresirani A1, UG i neki drugi, naslov je ovakav:
Za Optima telekom zainteresirani i A1, United Group... -
Da ove točkice na kraju kao da govore ima ih još osim dvije navedene. Iskreno neznam jeli ovo clanak na osnovu neke info ili tek tako da se nešto napiše.
Što se tiče objave koliko je zainteresiranih i po kojoj cijeni, pa ako to nije cjnovno osjetljiva info neznam sta je? Trenutno sigurno bar 20ak ljudi je vidjelo ponude, dakle imaju službeni insajderski info. Nje mi jasno kako je moguce da se ništa po tom pitanju službeno ne očituje.
-
Transparentno ne znači da mali dioničari moraju odmah saznati sve detalje. Transparentno u ovom kontekstu znači da HT, ZABA, AZTN, ponuđači i OPTIMA moraju biti pravovremeno informirani o svim relevantnim elementima. Cilj prodaje nisu naše dionice nego paket HTa i ZABAe. To što špekuliramo to je naš problem. Prodaja s gubitkom s ciljem jeftinijeg dokupa je manipulacija isto kao i dizanje cijene s 2kn na 8. To je teško dokazivo. Nitko se nije bunio i prizivao HANFAu dok je cijena rasla.
Slažem se s kolegom svepsom. S relativno manjim količinama prodanih dionica cijena je prvo dosta srušena. Kasnije su na nižim razinama ostvrareni veliki prometi. Svatko neka zaključi za sebe.
Možda je bilo dogovora, a možda je na nižim razinama jednostavno dionica interesantnija za trgovanje. Na višim razinama više nitko nije želio kupovati do sljedećih konkretnih vijesti (uključujući i cijene). Sada je barem likvidnost jako velika. Svaku dionicu koju netko proda, netko drugi kupi.
-
Da ove točkice na kraju kao da govore ima ih još osim dvije navedene. Iskreno neznam jeli ovo clanak na osnovu neke info ili tek tako da se nešto napiše.
Što se tiče objave koliko je zainteresiranih i po kojoj cijeni, pa ako to nije cjnovno osjetljiva info neznam sta je? Trenutno sigurno bar 20ak ljudi je vidjelo ponude, dakle imaju službeni insajderski info. Nje mi jasno kako je moguce da se ništa po tom pitanju službeno ne očituje.
Ponude su dobili odvjetnički uredi koje je HT angažirao za proces prodaje. Vjerovatno još niti u HT-u ne znaju za sadržaj ponuda, a možda čak niti za broj. Od odvjetničkih ureda ne cure informacije tako lagano. Pogotovo iz odvjetničkih ureda zaduženih za trgovačko pravo. Inače bi takvi odvjetnički uredi drugi dan mogli staviti ključ u bravu jer nitko s njima ne bi želio više poslovati.
-
-
Ponude su dobili odvjetnički uredi koje je HT angažirao za proces prodaje. Vjerovatno još niti u HT-u ne znaju za sadržaj ponuda, a možda čak niti za broj. Od odvjetničkih ureda ne cure informacije tako lagano. Pogotovo iz odvjetničkih ureda zaduženih za trgovačko pravo. Inače bi takvi odvjetnički uredi drugi dan mogli staviti ključ u bravu jer nitko s njima ne bi želio više poslovati.
S ovim zadnjim se slazem. Nacelno.
Ali i dalje smatram da je pravo javnosti da zna ispred prava na miran rad odvjetnickih ureda. Ovo je publicly traded stock i ne mogu cjenovno osjetljive info nekima biti poznate tjednima, a drugi neka se pacaju.
-
ma da ... moš mislit što HT ne zna za ponude. Ponude su već i prije vjerojatno došle meilom tako da je HT sigurno upoznat sa sadržajem. Kad kažem HT mislim na uzak skup ljudi koji to moraju znati
-
Vezano za više komentara da se čekaju možda ponude u papirantom obliku moje je mišljenje da to ne stoji ili ne vidim šansu da to može biti istina. Naime svi ponuditelji danas rade sa sustavima elektroničke nabave gdje se kompletna ponuda u skeniranom obliku šalje prije roka . I na sam rok primatelj ponude to odmah može vidjeti na svojim portalima. Naša regulativa je uskađena sa EU regulativom po tom pitanju . Nakon roka za predaju ponude primatelj može zatražiti orginal dokumentaciju ili dopunsku dokumentaciju ali to ne mjenja činjenicu da je ponude već vidio prije toga..da zaključim slanje papirantih dokumenata je "srednji vijek" i nije moguće da telekom kompanije rade na taj način.. I sam radim ponekad kod poslova ponude za različite javne nabave i to područje redovno pratim..
-
Vezano za više komentara da se čekaju možda ponude u papirantom obliku moje je mišljenje da to ne stoji ili ne vidim šansu da to može biti istina. Naime svi ponuditelji danas rade sa sustavima elektroničke nabave gdje se kompletna ponuda u skeniranom obliku šalje prije roka . I na sam rok primatelj ponude to odmah može vidjeti na svojim portalima. Naša regulativa je uskađena sa EU regulativom po tom pitanju . Nakon roka za predaju ponude primatelj može zatražiti orginal dokumentaciju ili dopunsku dokumentaciju ali to ne mjenja činjenicu da je ponude već vidio prije toga..da zaključim slanje papirantih dokumenata je "srednji vijek" i nije moguće da telekom kompanije rade na taj način.. I sam radim ponekad kod poslova ponude za različite javne nabave i to područje redovno pratim..
Ma joj daj o čemu ti pišeš, kakva elektornička nabava. Ovo nema nikakve veze s nabavom. Naravno da su zainteresirani upoznati sa svime kao i prodavatelj, a vjerojatno i AZTN. Kad i ako se počnu događati materijalno znacajne činjenice i radnje, objavit će se na burzi. A prije tog roka svi će korektnosti i profesionalnosti radi, ograditi se epitetom “neslužbeno”.
-
Kolega Tovarish neznam kako Vi čitate što je napisano i dali preskačete rečenice , ali poruka je da se danas ponude ne daju u papirantom obliku..i to je to.
-
Meni transparentno znaci nesto drugo... Sve u svemu, poslao sam mejl HANFI, ZSE, HTu i AZTNu i trazio ocitovanje...
-
Ma davanje ponude je potpuno nebitno. Način njezine predaje. Zainteresirani su davno prije pristupili prodavatelju odnosno savjetnicima i uputili se u stanje stvari. Oni su uglavnom insajderi u tom biznisu i znaju detalje o kojima ja i vi nemate najvjerojatnije pojma. Tako da se ne bih puno zamarao formom nego sadržajem. Sadržaj će doći na red kad i ako se zainteresirani odnosno kupac i prodavatelj dogovore. Tko je sve bio “na žurci” i tko je pio pivo, a tko kus’o ćevap, a tko šiš... meni nije toliko bitno koliko ono sto je stvarno bitno.
-
Iz AZTNa kazu ovako:
"Poštovani,
budući da je natječaj tek završen, AZTN će na svojoj internetskoj stranici informirati javnost čim budu dostupne nove informacije."
-
Kolega Tovarish neznam kako Vi čitate što je napisano i dali preskačete rečenice , ali poruka je da se danas ponude ne daju u papirantom obliku..i to je to.
u pozivu na natječaj lijepo piše da ponude treba poslati i preporučenom poštom
-
Dobio odgovor od AZTN i ZSE... Nista pametno, ali barem sam neke odgovore dobio..
ZSE
Poštovani,
Zahvaljujemo na Vašoj poruci.
Burza će razmotriti sadržaj iste te poduzeti potrebne radnje sukladno Pravilima Burze i važećim pravnim propisima Republike Hrvatske.
AZTNPoštovani,
budući da je natječaj tek završen, AZTN će na svojoj internetskoj stranici informirati javnost čim budu dostupne nove informacije.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun