Svatko ima računicu nitko ne kupuje na feeling. A sto ako zakonom zapriječe UG kupnju Optime?
Ja mislim da i UG, ali i A1 zele Optimu i mislim da je Optima možda čak i vrednija ili jednako vrijedna i A1 i UG. Ako A1 propusti Optimu, može postati na dulji rok i najmanji operater i gubiti na udjelu. UG je ionako najjmanji. On preprostavljam ima strategiju da konvergira i kupi Optimu i njemu je misija da postane barem drugi, al pitanje je da li svi istodobno mogu maksimizirati moguće koristi. Netko će očito na neki rok morati da se tako izrazim “izvisiti”. Zato će svatko od njih imati jasnu i isplativu racunicu da ponudi odgovarajuću cijenu da kupi Optimu ili je ne kupi. Ali iza tog posla za kupca mora biti jasna matematika, ispravna procjena i ne manje važno strategija. Neće UG propasti niti izgubiti smisao u Hrvatskoj ako ne kupi Optimu, al će propustiti mogućnost da napravi iskorak i trenutnu prednost u povezivanju fiksnih i mobilnih operacija sa programskim sadržajem kojeg producira. A to također znaci da će se “nešto” pitati i regulatora odnosno zakonodavca. To nije bas nebitan moment u cijeloj prici.