1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • maga
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    325
    • December 12, 2020 at 1:59 PM
    • #5,321
    Quote from Jubito
    Quote from maga

Problematicni dugovi su pretvoreni u kapital pa nam ovdje nisu bitni, preostali su stavljeni u funkciju razvoja poslovanja iz kojeg se onda ostvaruje ebitda, drugim rjecima koristi se poluga na dug koja je razumna sve dok su kamate manje od marze. Koliko je ono ebitda marza na opte 25%+..... dakle poslovanje podrzava trenutni dug a infrastruktura tj imovina ostaje. Obzirom da smo se iz ovog razloga bazirali na donji raspon ebitda metrike od 7 a ne 10 postoji prostor od barem 400 mil kuna koji se odnosi na dug pa ga slobodno umanjite...

Ili mislite da malo zaduzena kompanija nebi bila placena po 10 ebita, pritom ne zaboravite naknadno rekalibrirati i sve ostale bilancne pokazatelje kada napravite ovaj adjustment.

Još nitko od onih koji spominju dug nije dao primjer izračuna iz kojeg bi bilo vidljiva vrijednost Optime "minus dug".

Dajte već jednom tu formulu, pa to ne bi trebalo biti tako teško ako znate o čemu pričate i ako se to tako računa, valjda ćete naći jedan primjer na netu. ?(

@mega

UG je radila zadnje akvizicije po multiplikatoru oko 6xEBITDA čini mi se, ispravi me ako griješim, tako da je 10xEBITDA superoptimistična, da ne kažem nerealna procjena.

Od 5 do 7x EBITDA je realno očekivati, pod uvjetom da netko uopće želi kupiti Optimu. :/

Display More

Upravo i poentiram na tezi da bi 10 ebitda bila cijena samo za firmu prakticki bez duga U optima case to bi bilo svega oko 70-tak mil hrk sto je ok. Dakle sa ovim dugom kakav je koristim 7 ebita ili 13- tak kuna po dionici a druga strana medalje je da dobiju za tu lovu i infrastrukture koja sama vrijedi bar 10,4 kn po dionici, kako je prikazano prije...I to je raspon koji je meni realan

• prdekalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    219
    • December 12, 2020 at 3:07 PM
    • #5,322

svi operateri se trže u rasponu 5 do 7 ebitd. bez duga....tocnije vecina se proda od 5.8 do 6....u Optima u tom slucaju bi bila 5.8*135/69=11 kn po dionici..a ako uzmemo najmanju mogucu cijenu od 5 ebitda bilo bi 5*135/69=9.7 kn po dionici...ispod 5 ebotda ne ocekujem transalciju..

• Kajnak
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • December 12, 2020 at 4:05 PM
    • #5,323
    Quote from maga
    Quote from Jubito

Još nitko od onih koji spominju dug nije dao primjer izračuna iz kojeg bi bilo vidljiva vrijednost Optime "minus dug".

Dajte već jednom tu formulu, pa to ne bi trebalo biti tako teško ako znate o čemu pričate i ako se to tako računa, valjda ćete naći jedan primjer na netu. ?(

@mega

UG je radila zadnje akvizicije po multiplikatoru oko 6xEBITDA čini mi se, ispravi me ako griješim, tako da je 10xEBITDA superoptimistična, da ne kažem nerealna procjena.

Od 5 do 7x EBITDA je realno očekivati, pod uvjetom da netko uopće želi kupiti Optimu. :/

Upravo i poentiram na tezi da bi 10 ebitda bila cijena samo za firmu prakticki bez duga U optima case to bi bilo svega oko 70-tak mil hrk sto je ok. Dakle sa ovim dugom kakav je koristim 7 ebita ili 13- tak kuna po dionici a druga strana medalje je da dobiju za tu lovu i infrastrukture koja sama vrijedi bar 10,4 kn po dionici, kako je prikazano prije...I to je raspon koji je meni realan

Display More

Zašto HT nije prodao optimu ako je potencijalni kupac spreman platiti 13-tak kuna po dionici? Matematika kaže da bi po tome kupac HT-u trebao odmah platiti više od 356 milijuna kuna. 156 za dionice i 200 za pozajmicu. Ostalim dioničarima još jedno 100 milijuna €. Sve skupa skoro 150 milijuna €. Tele 2 je plaćen 220 milijuna €. Pa malo usporedite prihode, dugove i dobit jednih i drugih. Zanima me koji je zaključak?

• maga
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    325
    • December 12, 2020 at 4:40 PM
    • #5,324
    Quote from Kajnak
    Quote from maga

Zašto HT nije prodao optimu ako je potencijalni kupac spreman platiti 13-tak kuna po dionici? Matematika kaže da bi po tome kupac HT-u trebao odmah platiti više od 356 milijuna kuna. 156 za dionice i 200 za pozajmicu. Ostalim dioničarima još jedno 100 milijuna €. Sve skupa skoro 150 milijuna €. Tele 2 je plaćen 220 milijuna €. Pa malo usporedite prihode, dugove i dobit jednih i drugih. Zanima me koji je zaključak?

pozdrav, ja ne govorim o pregovarackom postupku i teoriji igara, pricam i dokazujem intrinzicnu vrijednost imovine koja se iznova potvrduje i iz raznih neovisnih izvora. Druga stvar, zasto su realizirane multiple, pazljivo citajte realizirane, vece kod fiksnih operatera vs mobilnih, izgleda da ipak doticni kuze svoj biznis nesto bolje nego vi a i svi mi, a ja bi ovdje samo dodao konvergenciju kao dodanu vrijednost koju nosi fiksni operater.

Toliko od mene, nemam namjeru ni potrebu dodatno participirati u raspravi, svatko neka izabere za sebe, ponudio sam svoje vidjenje i dokazao sto sam namjeravao.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 13, 2020 at 8:58 PM
    • #5,325

ja se sa tim izračunima nikad nisam volio baviti jer mi to liči na vračanje ali sam nedavno sa jednim jako utjecajnim likom iz telekom branše popio flašu hennessy-a (naravno iz reprezentacije njegovog matičnog telekoma. ima se može se) i nije me baš nešto pretjerano razveselio. naime kaže da ug nije baš velikodušan kad su novci u pitanju. ali dobro oni su njemu konkurencija pa nema potrebe hvaliti ih. koliko god da bude meni će biti dosta samo nek bude brzo jer imam i drugih planova sa tom lovom.

• vladimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    212
    • December 13, 2020 at 11:13 PM
    • #5,326

31.12.-20 je zadnji dan za Credit Suise . IMBH

Quote from maga
    Quote from Kajnak

pozdrav, ja ne govorim o pregovarackom postupku i teoriji igara, pricam i dokazujem intrinzicnu vrijednost imovine koja se iznova potvrduje i iz raznih neovisnih izvora. Druga stvar, zasto su realizirane multiple, pazljivo citajte realizirane, vece kod fiksnih operatera vs mobilnih, izgleda da ipak doticni kuze svoj biznis nesto bolje nego vi a i svi mi, a ja bi ovdje samo dodao konvergenciju kao dodanu vrijednost koju nosi fiksni operater.

Toliko od mene, nemam namjeru ni potrebu dodatno participirati u raspravi, svatko neka izabere za sebe, ponudio sam svoje vidjenje i dokazao sto sam namjeravao.

Quote from Kajnak
    Quote from maga

Osim nas svi bi htjeli što više , zato nema kraja , dok švicarska banka ne veli - dosta .

Edited once, last by vladimir: Merged a post created by vladimir into this post. (December 13, 2020 at 11:16 PM).

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • December 14, 2020 at 8:46 AM
    • #5,327
    Quote from verdi

ja se sa tim izračunima nikad nisam volio baviti jer mi to liči na vračanje ali sam nedavno sa jednim jako utjecajnim likom iz telekom branše popio flašu hennessy-a (naravno iz reprezentacije njegovog matičnog telekoma. ima se može se) i nije me baš nešto pretjerano razveselio. naime kaže da ug nije baš velikodušan kad su novci u pitanju. ali dobro oni su njemu konkurencija pa nema potrebe hvaliti ih. koliko god da bude meni će biti dosta samo nek bude brzo jer imam i drugih planova sa tom lovom.

nitko danas nije velikodušan da da više novaca nego šta treba.. ja isto kad kupujem nešto preko njuškala uvijek pokušam srušit cijenu koliko ide.. nekad uspijem nekad ne.. ali u suštini kod pregovaranja je bitno koliko ti nešto stvarno treba.. a izgleda da UG-u Optima treba više nego ovim drugima.. a očekivati da i A1 nije u igri mi se ne čini realnim..

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 14, 2020 at 9:02 AM
    • #5,328

ja i ne tražim da mi netko za dionicu plati više nego što vrijedi ali mogu primjetiti da je valamar za himr svojevremeno dao manje nego što vrijedi. (zadnje preuzimanje u kojem sam sudjelovao) isti slučaj je bio pivci vs vajda, dok ovo sa krašom ne znam ni sam šta bi rekao.

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • December 14, 2020 at 9:18 AM
    • #5,329
    Quote from Kivi
    Quote from verdi

nitko danas nije velikodušan da da više novaca nego šta treba.. ja isto kad kupujem nešto preko njuškala uvijek pokušam srušit cijenu koliko ide.. nekad uspijem nekad ne.. ali u suštini kod pregovaranja je bitno koliko ti nešto stvarno treba.. a izgleda da UG-u Optima treba više nego ovim drugima.. a očekivati da i A1 nije u igri mi se ne čini realnim..

Otkud znamo da im treba? UG posluje različito na različitim tržištima. Možda u vrijeme prije BC Partners takva strategija razvoja bi imala logiku, ali danas se ne bi usudio to tvrditi sa sigurnošću nakon akvizicija u Bugarskoj i Grčkoj.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 14, 2020 at 9:48 AM
    • #5,330
    Quote from Toni
    Quote from Kivi

Otkud znamo da im treba? UG posluje različito na različitim tržištima. Možda u vrijeme prije BC Partners takva strategija razvoja bi imala logiku, ali danas se ne bi usudio to tvrditi sa sigurnošću nakon akvizicija u Bugarskoj i Grčkoj.

A da daš neke argumente ili odgovoriš na vlastito pitanje?

Ne posluje on različito na različitim tržištima. Njima je fiksna (klasična fiksna, prijenos podataka i pay TV) core biznis zajedno sa medijima odnosno produkcijom TV programa. Izlet isključivo u mobilnu telefoniju su napravili jza sada samo u RH (u Sloveniji su kupili TUŠ mobil, al tek nakon sto su tamo već imali Telemach). Pa se otuda da zakljuciti da u RH neće niti zele ostati samo na njoj. Sigurno im korisnici neće pratiti TV programe i medijske servise na mobitelima.

Njima je očito cilj postići konvergentnost svih telekom usluga uz produkciju vlastitog medijskog sadržaja. U RH već imaju Tele2, NovuTv, N1 i još neke manje poznate kanale, i sad im nedostaje baza na kojoj će u duljem roku graditi korisničku bazu i tehnološki edge. Obzirom da je u nas gotovo sve preuzeto Optima se nameće kao vrlo logicna meta.

U Srbiji su kupovali znatno manje operatere od Optime i jako ih skupo plaćali. Gdje god se pojave korisnici i mogućnost proširivanja njihovih medijskih i TV usluga, oni su zainteresirani. I za to postoji mnogo primjera u praksi.

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • December 14, 2020 at 10:26 AM
    • #5,331
    Quote from Flight
    Quote from Toni

Ne posluje on različito na različitim tržištima. Njima je fiksna (klasična fiksna, prijenos podataka i pay TV) core biznis zajedno sa medijima odnosno produkcijom TV programa. Izlet isključivo u mobilnu telefoniju su napravili jza sada samo u RH (u Sloveniji su kupili TUŠ mobil, al tek nakon sto su tamo već imali Telemach). Pa se otuda da zakljuciti da u RH neće niti zele ostati samo na njoj. Sigurno im korisnici neće pratiti TV programe i medijske servise na mobitelima.

Njima je očito cilj postići konvergentnost svih telekom usluga uz produkciju vlastitog medijskog sadržaja. U RH već imaju Tele2, NovuTv, N1 i još neke manje poznate kanale, i sad im nedostaje baza na kojoj će u duljem roku graditi korisničku bazu i tehnološki edge. Obzirom da je u nas gotovo sve preuzeto Optima se nameće kao vrlo logicna meta.

U Srbiji su kupovali znatno manje operatere od Optime i jako ih skupo plaćali. Gdje god se pojave korisnici i mogućnost proširivanja njihovih medijskih i TV usluga, oni su zainteresirani. I za to postoji mnogo primjera u praksi.

Očito nisi shvatio moj komentar jer sve govoriš u prošlom vremenu. Također ne znam kakva su ti poznavanja rada korporacija, ali fokusi se mijenjaju. Kupnjom u BG i GR ajmo pojednostavljeno reći dobili su puno posla na njihovom restrukturiranju, a koliko znam za exYU akvizicije u 2021 godini spremaju investirati u rebrending u HR i SRB ostalo ostaje na razini redovnog poslovanja. Jednostavno akvizicijski moment za Optimu je prošao i kako je verdi ranije rekao možda ako se ne moraju iskrcati puno. Dokaz ti je jutrošnje trgovanje od jedva više od 6 tisuća kuna (do 10:26).

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 14, 2020 at 10:31 AM
    • #5,332
    Quote from Toni
    Quote from Flight

Očito nisi shvatio moj komentar jer sve govoriš u prošlom vremenu. Također ne znam kakva su ti poznavanja rada korporacija, ali fokusi se mijenjaju. Kupnjom u BG i GR ajmo pojednostavljeno reći dobili su puno posla na njihovom restrukturiranju, a koliko znam za exYU akvizicije u 2021 godini spremaju investirati u rebrending u HR i SRB ostalo ostaje na razini redovnog poslovanja. Jednostavno akvizicijski moment za Optimu je prošao i kako je verdi ranije rekao možda ako se ne moraju iskrcati puno. Dokaz ti je jutrošnje trgovanje od jedva više od 6 tisuća kuna (do 10:26).

Pa eto, očito ne znaš. Lokalni dojdeki ti najčešće nisu upućeni u strateške poslove vlasnika.

Ako je akvizicijski momenat prošao, onda će nažalost korisnici morati gledati TV na svojim mobitelima.

• maga
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    325
    • December 14, 2020 at 10:33 AM
    • #5,333

e stvarno genijalan dokaz, netko će sada reći da se ne dopusta slobodno komentiranje ali ovo je u rangu da kupis auto i Toni ti ga grebe ključem ničim izazvan eto jer je buntovan, a ti bi mu onda valjda trebao čestitati na trudu ili predlazete nesto drugaciji pristup???

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • December 14, 2020 at 10:38 AM
    • #5,334
    Quote from Toni
    Quote from Flight

Ne vidim baš nekakvu korelaciju između današnjeg trgovanja i toga što si ti napisao.. ako detaljnije pratiš trgovanje ovdje neke dane je vatromet neke zatišje.. a zanima me od kud znaš kako i na koji način rezoniraju korporacije.. ili UG? ili A1? ili neki fondovi koji isto targetiraju ovakve akvizicije? od kud znaš što oni planiraju raditi na exYU tržištu? i zašto misliš da nebi bili zainteresirani da na pladnju dobiju bazu korisnika, sa pripremljenom infrastrukturom.. firmu koja uspješno izlazi iz predstečajne nagodbe.. firmi kojoj je pripojen H1 da se kompanije udruže - restrukturiraju / optimiziraju i da na kraju svi vjerovnici vrate svoja potraživanja.. ali znam da nekad razumjevanje osnovne materije može biti kvantna fizika za neke

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • December 14, 2020 at 10:38 AM
    • #5,335
    Quote from Laudator
    Quote from Toni
    […]

E moj Toni, za vas rođene 1.12.2020. predlažem da admin otvori temu OPTE-drukanje.

Ne znam o čemu ti. Stvarno. Tvrdnja da postojeća korisnička baza i tehnologija (optika) koje se tu učestalo spominju imaju značajniju vrijednost zbog: lakšeg tržišnog pozicioniranja i plasmana vlastitog sadržaja su gotovo nevjerojatne (ako to nije drukanje što je). Jednostavno pitanje. Jesu li vam dostupni SK i N1? Budući da nisu FTA dostupni su svima koji su pretplatnici Max TV, A1, ... + preko satelita. Što znači dodatnih 50.000 korisnika u vlastitim rukama u usporedbi sa postojećim stanjem? Koji dio tehnologije posjeduje Optima, a da isti nije moguće replicirati u kratkom roku (i sve naravno novije)?

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • December 14, 2020 at 10:46 AM
    • #5,336
    Quote from Toni
    Quote from Laudator

E moj Toni, za vas rođene 1.12.2020. predlažem da admin otvori temu OPTE-drukanje.

Ne znam o čemu ti. Stvarno. Tvrdnja da postojeća korisnička baza i tehnologija (optika) koje se tu učestalo spominju imaju značajniju vrijednost zbog: lakšeg tržišnog pozicioniranja i plasmana vlastitog sadržaja su gotovo nevjerojatne (ako to nije drukanje što je). Jednostavno pitanje. Jesu li vam dostupni SK i N1? Budući da nisu FTA dostupni su svima koji su pretplatnici Max TV, A1, ... + preko satelita. Što znači dodatnih 50.000 korisnika u vlastitim rukama u usporedbi sa postojećim stanjem? Koji dio tehnologije posjeduje Optima, a da isti nije moguće replicirati u kratkom roku (i sve naravno novije)?

Ne kužim? SK i N1?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 14, 2020 at 10:47 AM
    • #5,337

A koji dio tehnologije posjeduje Telel2 pa su ga kupili? I što im znače njihovi korisnici?

Isto što i oni od Optime, donose prihod. I zaradu ako je ima.

Tele2 odnosno Telemach u svemu zaostaje za lokalnom konkurencijom. Sad će kao razvijati mrežu isključivo za mobilne korisnike i razvlačiti optiku od bazne stanice do bazne stanice za njih?

Optima ti je otprilike pola Tele2 (kad se izbiju prihodi od uređaja). Sa za njih većim potencijalom uzimanja tržišta kroz konvergenciju. Bili bi ludi da je barem ne pokušaju kupiti. Naravno, oni uvijek mogu ići protiv tržišta i logike, pitanje je kakav će to konačan rezultat dati.

Oni će pokriti sva tržišta svim uslugama na Balkanu i području bivše Jugoslavije. Ne ostaju oni ovdje za sjeme, oni sve prodaju nekom velikom europskom ili američkom operateru. 100 milijuna eura ih sigurno neće zaustaviti u nastojanju da slože cjelovitu priču "bez rupa" koju će na kraju vjerujem, dobro unovčiti.

• overgame
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • December 14, 2020 at 10:55 AM
    • #5,338

kad bi sakupili sve postove u jednu knjigu baš me zanima od koliko stranica bi ona bila

Optima vrijedi

Optima će se prodati

Optima ima više kupaca

Po kojoj cijeni, to se još ne zna, ali sigurno po većoj nego što sada vrijedi.

A ovi koju kupuju na njuškalu neka se cjenkaju jel ako propuste ovu priliku/kupnju druge neće biti.

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • December 14, 2020 at 10:55 AM
    • #5,339
    Quote from Laudator
    Quote from Toni

Ne kužim? SK i N1?

UG Media - SportKlub i N1 televizija. Dostupni su u 60% domaćinstava. Argument da UG želi investirati u Optimu zbog dodatnog kanala distribucije vlastitog sadržaja je doista na tankim osnovama. Pa već imaju u Srbiji problem gdje ih je MTS izbacio iz ponude. Sutra bi im se isto moglo dogoditi i kod nas.

• maga
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    325
    • December 14, 2020 at 10:59 AM
    • #5,340
    Quote from Laudator
    Quote from Toni

Ne kužim? SK i N1?

kako ne razumijes pa kolega ti objasnjava da bi se ponuđeni tv paketi sastojali od ta dva tri programa i nista više a eventualno koristeći fiksni telekom kanal distribucije, otprilike kao sto to neuspjesno radi recimo ht koje sa druge strane ima poprilicne prihode od takvih operacija ali ipak ne nudeci valjda samo svoje TV kanale (koji su to ono) ili ipak ovo sve skupa nema bas neke veze s ničim...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 469

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:01 AM
    2. Odgovora
      469
      Pregleda
      203k
      469
    3. umalo

May 21, 2025 at 11:01 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 11:01 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 9 gostiju