70k kom izlozeno na asku, govori li to da je tu "stop" za danas ili plasi prodavace.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Strašilo na 7,45 70.000 komada. Baš gnjave.
lp,
-
ma taj skuplja... šta ne stavi to na 6.80
-
Ma samo da jave da ima ponuda I koliko ih je konačno, ostalo oko cijene će doci na svoje.
-
nema šta drugo biti. Eventualno je neka pauza mjesecima u to vrijeme ali sumLJam.
Aaa, nisam nikad ovak aktivno pratio pa nisam ni znao za to
Sorry!kakvi za.ebanti, od kada smo prešli na Xetru, ovo je uvedeno, što plašite ljude
-
jel ima netko info za petak, tko je pokupio većinu
-
I tako se tresla brda, rodio se miš...prošlo podne, nismo pametniji
Tko je u obavezi objaviti, ako je itko...HT, Optima, AZTN...
Možda bude kakva objava do kraja tjedna 🙃
-
jel ima netko info za petak, tko je pokupio većinu
Mozda neka ekipa odabranih, ja uspio samo mrvicu uhvatiti, ali ipak malo skuplje od njih.
-
Mislim da bi prvi mogao objaviti HT na ZSE, kroz nekoliko dana.
-
Čini se da je u petak odrađeno što je trebalo, pa sada možemo natrag prema sedmici
Nadam se.
Valjda su 'igrači' riješili sve svoje interne transakcije pa ostave dionicu na miru da odradi šta mora odraditi...
A možda je i HANFA počela nešto čeprkati... pa da i oni budu korisni ako već primaju plaću za svoj rad. Ok, to je naivno za očekivati.
Ovo je forumas na PD dobio odgovor od HANFE:
Dobio odgovor od HANFAe:
Poštovani gospodine xxxxxxx,
Hanfa je nadležno tijelo za provedbu Uredbe o zlouporabi tržišta, a sve prema odredbama Zakona o tržištu kapitala, u okviru kojeg je obuhvaćeno provođenje nadzora pridržavanja odredbi ove uredbe i zakona od strane svih subjekata na koje se isti odnose. Slijedom toga, Hanfa kontinuirano obavlja nadzore mogućih kršenja odredbi Uredbe o zlouporabi tržišta, a koje se prvenstveno odnose na zabrane trgovanja na temelju povlaštenih informacija i zabranu manipuliranja tržištem te će provjeriti i transakcije dionicama burzovne oznake OPTE na dan 28.2.2020. godine.
Također ističemo kako Hanfa nadzore obavlja sukladno odredbama relevantnih zakona iz svoje nadležnosti i Zakona o općem upravnom postupku te u slučaju utvrđenog kršenja zakonskih odredbi poduzima zakonom propisane mjere i/ili podnosi odgovarajuće prijave nadležnim tijelima.
Zahvaljujemo na suradnji.
S poštovanjem,
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga
Sektor za superviziju tržišta kapitala
-
-
mislim da nitko nema baš obvezu izvještavanja, jedino dobrovoljno ali nerealno je to očekivati odmah s obzirom na kriterije iz objave...
koliko sam shvatio ht objavu, sada se samo iskazuje načelni interes i da ponuđači zadovoljavaju kriterije i nakon toga se ide u pregovore koji mogu trajati do 07.2020. kada se ima izvjestiti regulator...
-
Da ponovimo članak. Tko je već pročitao, još jedanput, tko nije, nek prione s puno pažnje.
-
Mislim da je broj (eventualo) pristiglih ponuda cijenovno osjetljiva informacija i kao takva bi se morala objaviti na zse, po meni od strane ht-a, jer on prikuplja ponude.
-
mislim da nitko nema baš obvezu izvještavanja, jedino dobrovoljno ali nerealno je to očekivati odmah s obzirom na kriterije iz objave...
koliko sam shvatio ht objavu, sada se samo iskazuje načelni interes i da ponuđači zadovoljavaju kriterije i nakon toga se ide u pregovore koji mogu trajati do 07.2020. kada se ima izvjestiti regulator...
Nacelni interes da, ali sa ponudjenom cijenom po dionici...
-
Treba probati vršiti pritisak na HT da obavijesti javnost o broju pristiglih ponuda.
-
Treba probati vršiti pritisak na HT da obavijesti javnost o broju pristiglih ponuda.
Ako i ne bude službene informacije, netko će objaviti neslužbene, to će možda utjecati na cijenu dionice pa će Optima odgovoriti na upit ZSE. Inače, da nije pristigla nijedna ponuda, vjerojatno bi se već saznalo i vjerojatno bi bio potop, mislim da se vijest takvog intenziteta u državi poput Hrvatske ne bi mogla skrivati dulje od jedne minute.
-
Pitaju ljudi ovdje, moze li biti nadbidavanja u tijeku natjecaja. Pa evo, danas vam je prvi korak tog nadbidavanja.
Drugi korak ce biti nakon due-dilligencea kada ce se predavati obvezujuce ponude, a do onda ce svi sigurno nekako saznati koliko je ponudila konkurencija u ovom prvom krugu.
Hoce li biti i koji krug vise, to cemo tek vidjeti.
-
podsjeća me na ono kad je RBA tražila PR agenciju da “...legalno vrši pritisak na sudove...”
Možeš li navesti primjere kako bi ti vršio pritisak na HT? Ja ću ti se pridružiti ako je legalno.
-
Uvijek je neki problem kad je sve dobro i očito. Tako i ovaj put, prejednostavno je bilo se i predobro da bi bilo istinito
-
Ako je natječaj završio u 12 sati, zar je za očekivati neku obavjest do 16 sati? Pa ovo je slučajna država s slučajnim institucijama za uhljebe. Činjenica je da je promet ispod milijun kuna, da nema onih čudesa od petka, i da se u biti s cijenom dionice ništa značajno ne događa. Na prvi veći rast od 6,8 je kontrolor cijene prodao 500 komada po 6,55 i naveo drhtavce da prodaju ispod toga. Znači, biznis ez južual. ALI, ako je nešto značajno u današnjem trgovanju nakon što je zaključen prvi krug natječaja jest to nije krenula panična prodaja, jel to znači da nije bilo nikikvog insajderskog infoa do sada ili su došle neka/e ponude pa cijena ne pada.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner