Ne placajte to to je glupost..
Na žalost, nisam sasvim siguran da je glupost.
vi procitali?
Ne placajte to to je glupost..
vi procitali?
Da u tom članku (kakav god da je) ima imalo istine, danas se mi ne bi loptali na 4,80-4,98.
https://mediadaily.biz/2020/06/05/saz…optimu-telekom/
Čini se da su promjenili prvotni naslov..bio je nešto kao da su bili u pravu kad su govorili da UG nije dao ponudu.
https://mediadaily.biz/2020/09/04/bil…optima-telekom/
ovo je taj članak
sad sam tek vidio da nisu promjenili naslov, prvi koji ste linkali je 05.06., a drugi 04.09.
Ja sam platio 1€ 😁
kad bi oni išta znali ne bi žicali 1€ već bi na burzi uzeli milijone.
uzmu il prodaju dionice i onda opet po euro...ali ako u članku nema nikakvih argumenata onda su... za ignoriranje spremni
sad sam tek vidio da nisu promjenili naslov, prvi koji ste linkali je 05.06., a drugi 04.09.
u pravu si...isprika, ja sam to naknadno vidio
Prema onome sto su napisali kaže da united nije predao uopće ponudu, a da je A1 odustao... nakraju dodali da će vrijeme pokazati uspješnost drugog pokušaja prodaje #ivesticijskabanka😅
Prema onome sto su napisali kaže da united nije predao uopće ponudu, a da je A1 odustao... nakraju dodali da će vrijeme pokazati uspješnost drugog pokušaja prodaje #ivesticijskabanka😅
ali koji ste uzeli, onaj iz 6 mjeseca ili 9og
ali koji ste uzeli, onaj iz 6 mjeseca ili 9og
Ovaj iz 9. Mjeseca
ako nema nikakvih navedenih izvora informacije, iza njihovog članka stoji samo njihov ugled ili sramota kao poslovne stranice...
vi procitali?
Nisam pročitao.
Sama činjenica da postupak prodaje preuzima investicijska banka govori u prilog tome da ponuda nije bilo ili nisu bile prihvatljive.
Ma samo citaju forum i tako objavljuju vijesti za 1€
Tako da uskoro bude naslov
Saznali smo novu novu istinu...veliki preokret UG A1 i Asris predali ponude
vi procitali?
Nisam pročitao.
Sama činjenica da postupak prodaje preuzima investicijska banka govori u prilog tome da ponuda nije bilo ili nisu bile prihvatljive.
I dobro, ako je netko ponudio 6 kuna, ovi su to odbili, dakle, neće ići po 6, nego više.
Amen.
Po meni to uopće nije nešto loše.
A čisto sumnjam da ponuda bilo nije.
Po onome sto sam pročitao, članak mi djeluje kao da je sastavljen gledajući u vidovitog Milana i tarot karte u kasnonoćnom programu. Tako da ja i dalje držim i boli me pipi, šta bude bit će.
Display MoreNisam pročitao.
I dobro, ako je netko ponudio 6 kuna, ovi su to odbili, dakle, neće ići po 6, nego više.
Amen.
Po meni to uopće nije nešto loše.
A čisto sumnjam da ponuda bilo nije.
Tako je. Tako se i meni to vidi. HT nije htio prodati A1 za prenisku cijenu, a UG se nije mogao ni javiti s ponudom jer mu je izravno zakonom zapriječena kupnja, dok se zakon očito ne promjeni. A prilično je sigurno da je i Covid za sada odigrao svoje.... to vidim dosta ljudi zanemaruje.
Prodaja ide dalje, zivot ide dalje i to je otprilike to.
Prodaja ide dalje, zivot ide dalje i to je otprilike to.
Mora da je gadno kad je i @naim krenuo sa postovima samopodrske
Pa nije to samopodrska. To je realnost. Pa postoji i u nas čaršija.
A i bilo bi mo drago da se knjiga dionicara riješi ovih stalno našpananih.... da se malo odmorimo od čaranja.
HT neće ispustiti Optimu iz svojih ruku do 10. 7. 2021.
HT je unaprijed znao da prije tog datuma neće prodati Optimu, bez obzira na ponude.
Nakon toga ako je HT ne proda, dovoljno je, kada upravljanje preuzme ZABA ona proda svoj dio, nakon čega kupac daje obveznu ponudu za preuzimanje preostalih dionica.
HT tada mora prodati svoje dionice, a ZABA plaća upravljanje Optimom, pa će ona pretpostavljam htjeti je prodati.
https://www.poslovni.hr/domace/zaba-pr…-optimom-277967
"Optima telekom u srijedu je obavijestio SKDD i Zagrebačku burzu da je povećao temeljni kapital za 68,9 milijuna kuna, na 632,7 milijuna kuna. Neslužbeno od izvora bliskih Optimi doznajemo da je riječ o pretvaranju dijela duga u temeljni kapital, i to dijela duga kojim će Zaba namiriti HT za usluge upravljanja Optimom u iduće četiri godine."
Procjena vrijednosti
https://alphacapitalis.com/2018/08/29/16778/
"
Kod izrade elaborata o procjeni vrijednosti (valuaciji) dionica potrebno je navesti sljedeće:
Fer vrijednost dionice se procjenjuje na dan nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje ili na dan javne objave poziva."
Ja mislim da ti brkaš pojmove i izvrćeš činjenice. Sto je uopće bitna fer vrijednost i za koga?
Procjena je odavno napravljena. Ovdje su bitne samo dvije vrijednosti odnosno cijene. Tržišna i ona po kojoj je netko voljan kupiti kontrolni paket dionica.
A to da li će HT prodati sutra ili za godinu dana, o tome će vrijeme dati svoj sud. I ne znam zašto misliš da prodaja ne može biti ranije dogovorena i realizirati se po ispunjenju regulatornih i zakonodavnih odredbi?
vi procitali?
Nisam pročitao.
ajmo malo i tu enigmu probati dešifrirati. gdje je rečeno da i najidealnijim okolnostima (tipa prodaj iz prve ruke po 20kn) nikada neće biti angažirana investiciona banka? možda je to potrebno? kroz par dana ću probati saznati kako se je odvijao jedan isti slučaj u regionu. ne mogu sad telefonom nazvati i direkt u glavu pitati.