hahahaah, a samo sam htio izbjeci dodatne traktate oko inih interpretacija “zanimljive rasprave”, eto prvi sam se upecao pa ste ostali spaseni, ne ponovilo se... btw. svi ste inace dobili po usima oko dionicarskog aktivizma a uco nam je i sam bio tamo ipak po sluzbenoj duznosti a ne u svoje ime...
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Obzirom da niste sudjelovali u skupstini lijepo pricekajte skupstinski zapisnik pa kao dionicar posjetite trgovacki sud gdje ga mozete sa svim pitanjima i odgovorima procitat i uputiti se u raspravu.
ovdje ima nekoliko ljudi koji hoce dijelit informacije, a vec sam 15 i vise godina po forumima, pa si razmisljam zasto uopce postoje forumi gdje svatko gleda samo svoje interese za par kuna gore dole , samo mi se u tih xx godina javilo par ljudi koji su htjeli hebenu knjigu dionicara podjelit da ne kazem nesto vise .
razocaran uglavnom
lp
Oprosti kolega ne kužim. Bio si a ne želiš podijeliti info. To je sasvim u redu...ali zašto si onda rekao da si bio?
I sad si razočaran? Čime? Ako si 15 godina po forumima onda si moga i skužiti kako to ide i funkcionira.
Ako si ikad pročitao na forumu koju pametnu i koristila ti je onda vrati (ako želiš) istom mjerom. Nekoga ćeš usrečit.
Tako je kako je, ali nekoga preodgajat -> "što nisi išo pa čuo" je za temu birtije. Kao i ovaj post.
-
Nekako sam uvjerenja da vise vrijedi jedna kava sa Đuranovićem nego 100 odlazaka na GS, jer iskreno čisto sumnjam da uprava Optime zna bilo sto o prodaji firme. Njihov je posao da ispunjavaju zadane ciljeve i točka.
-
Nekako sam uvjerenja da vise vrijedi jedna kava sa Đuranovićem nego 100 odlazaka na GS, jer iskreno čisto sumnjam da uprava Optime zna bilo sto o prodaji firme. Njihov je posao da ispunjavaju zadane ciljeve i točka.
Misliš?
A odakle dolazi presjednik uprave Optime?
Al da.... imaju onaj famozni “kineski zid” pa se preko njega nikako ne može prijeci.
-
Misliš?
Al da.... imaju onaj famozni “kineski zid” pa se preko njega nikako ne može prijeci.
Pa iz HTa, ali uzmi u obzir da je on prešao u Optimu po nekoj vrsti kazne.
Sa priličnom sigurnošću mogu tvrditi kako PU ne zna niti 15% price koja se ovdje vrti.
Znaju samo ljudi koji izravno pregovaraju, a svi su pričali sa Đuranovicem, jer on vodi proces prodaje.
-
moje je iskustvo da nikada nista pametno niti na jednoj skupstini nisam cula...mozda sam bila na " krivim skupstinama "
-
Misliš?
Sa priličnom sigurnošću mogu tvrditi kako PU ne zna niti 15% price koja se ovdje vrti.
Znaju samo ljudi koji izravno pregovaraju, a svi su pričali sa Đuranovicem, jer on vodi proces prodaje.
Kazne?
Pa onda su ga dobro kaznili jer u Optimi ima možda i bolje uvjete nego u HT. Ja sam ti siguran da dosta osoba zna, al drze jezik za zubima.
Naravno da na skupštini nitko neće pričati o tome, al nije mi nevjerojatno da se nešto pametno čuje o poslovanju i strategiji. Iz toga se vjerojatno da ponešto zakljuciti i o prodaji.
-
Kazne?
Pa onda su ga dobro kaznili jer u Optimi ima možda i bolje uvjete nego u HT. Ja sam ti siguran da dosta osoba zna, al drze jezik za zubima.
Naravno da na skupštini nitko neće pričati o tome, al nije mi nevjerojatno da se nešto pametno čuje o poslovanju i strategiji. Iz toga se vjerojatno da ponešto zakljuciti i o prodaji.
Priča se da je taj transfer shvatio kao kaznu, jer ideš iz najjačeg telekoma i relativno lagodno pozicije u Optimu koja je u predstecajnoj i stalno borba od tržišta do novčanih tokova.
Strategiju možeš citati i u izvještajima poslovodstva na kvartalnoj razini. Optima i dalje ulaze podosta novca u mrežu i zadovoljstvo korisnika i na toj su stepenici posebno cijenjeni. Kad je bio potres u ZG i A1 i HT su imali problema u mreži a Optima kao da ništa nije bilo.
Tu mislim da dosta kolega podcjenjuje Optimu i misle da je to raspali operater, ali oni bi sutra u svoju mrežu mogli usisati cijeli tele2 bez problema😉
-
moje je iskustvo da nikada nista pametno niti na jednoj skupstini nisam cula...mozda sam bila na " krivim skupstinama "
Treba pitati
-
Išao sam po skupštinama društava gdje imam malo već ulog, odnosno za mene malo veći. Mislim da se treba ići i postavljati pitanja.
Najbolje mi je kad vidim da ljudi negoduju nešto, ali samo sliježu ramenima a niti da pitanje postave već samo "brundaju"Bio bi i na ovoj skupštini ali sam na moru i skoro 400km od ZG, a i nemam ovdje neki značajan ulog.
Recimo da sam među prvih 10 dioničara sigurno bi se pojavio! Zato kolege koje su bile bi mogli par riječi napisati a ne da čitamopreko ZSE ono "trulo" priopćenje sa GS!
-
-
Treba pitati
Naravno da treba pitati , ali odgovori često ovise o dobroj volji upitanih da vam odgovore jer nerijetko odgovor bude da pitanje nije u vezi s točkom dnevnog reda o kojoj se raspravlja pa tako možete postaviti pitanje u vezi izvještaja o poslovanju za prethodnu godinu , ali vam nisu dužni odgovarati na pitanja o tekućem ili budućem poslovanju društva . Na ta pitanja uprava kojoj ste dali povjerenje da vodi poslove društva odgovorit će vam na slijedećoj GS za godinu dana .
A znamo da dioničare vise zanima budućnost nego prošlost .
-
Ako pažljivo forumliras pitanje i s druge strane imaš sugovornika koji će detaljno odgovoriti na njega onda često puta možeš čuti stvari koje ne znaš i iz kojih se logikom može dosta precizno zaključivati o konkretnoj stvari pa i budućim događajima / rezultatima. Iz mojih prethodnih iskustava sa skupština HT-a i Optime, njihovo poslovodstvo precizno i dosta detaljno odgovara na postavljena pitanja.
-
Nece 5G doci preko noci, ali hoce se u slijedecih 5 godina prosiriti. Koliko ja znam sva 3 mobilna operatera su zatrazila i dobila frekvencije na kojima testiraju 5G. Kod uvođenja 5G porasti ce potrebe za optickom infrastrukrurom kao i za baznim stanicama. Mislim da je UG grupi to neophodno. Moze graditi sam ili vec kupiti ready made. Svuda po svijetu je u telekomima odgodjeno ulaganje u 5g mrezu za 1 godinu, a zbog corone. Mialim da se ready made UG grupi vise isplati nego graditi sve od nule. Ili unajmljivati cjelokupnu optiku od HT. Vidimo po predstecaju koliko je Optimu kostala izgradnja infrastrukture.
-
Nece 5G doci preko noci, ali hoce se u slijedecih 5 godina prosiriti. Koliko ja znam sva 3 mobilna operatera su zatrazila i dobila frekvencije na kojima testiraju 5G. Kod uvođenja 5G porasti ce potrebe za optickom infrastrukrurom kao i za baznim stanicama. Mislim da je UG grupi to neophodno. Moze graditi sam ili vec kupiti ready made. Svuda po svijetu je u telekomima odgodjeno ulaganje u 5g mrezu za 1 godinu, a zbog corone. Mialim da se ready made UG grupi vise isplati nego graditi sve od nule. Ili unajmljivati cjelokupnu optiku od HT. Vidimo po predstecaju koliko je Optimu kostala izgradnja infrastrukture.
U potpunosti se slažem.
Simptomatično je kako još nisu kune uložili u infrastrukturu i fiksne usluge, pa nam možda to otkriva neki daljnji njihov smjer, ako znamo sa bez optike na baznim stanicama nema dobre 5G mreže.
-
Nemam pojma o tehnologiji, što je optika, osim da je forum vikao da je Opte nema
Pa ispalo da ima, puste kilometre
Al' nešto malo znam o svjećicama, one su tragovi u snijegu
Na Opte se može vidjeti buying pressure.
Skriven iza rollercoastera je pritisak na kupnju
Molim admiona da ne premješta post, ovo nije TA, ovo je samo sličica, ilustracija
Toliko o tome da papir ne vrijedi, da ponuda nema itd...........
-
Optima ima 3000 km optike, mogućnost priključka za 600 000 korisnika, što je pola ukupnog broja trenutnih korisnika u HR.
-
Optima ima 3000 km optike, mogućnost priključka za 600 000 korisnika, što je pola ukupnog broja trenutnih korisnika u HR.
Kolega preciznije bi bilo 3600 km i velika većina je transportna optička mreža između gradova koja i ima najveću vrijednost.
Optima spaja poslovne korisnike na optiku dok privatne korisnike isto spaja, ali preko HT-ove fiber to the home optike koju veleprodajno uzima u najam.
Doseg 600 000 korisnika se odnosi na bakrenu infrastrukturu gdje optima ima podignute 250 vlastitih kolokacija na koje spajaju krajnje korisnike.
U svu tu infrastrukturu je uloženo preko milijardu i pol kuna sto nije zanemariv ulog.
-
stoga tvrdim... oni koji pise.. da OPTE nista ne vrijedi, da pisu gluposti ako su podaci Headhunter tocni.
nadalje, ne znam zasto bi se od onog sto pisemo 7x, 8x, 9x EBITDA kdo prodajne cijene oduzimao dug - ako je kupcu nesto bitno kupiti on ce taj dug i "servisirati". ako se telekomi prodaju po tim cijenama zasto bi se uopce oduzimo DUF ako je prodajna cijena EBITDA. da li formula kaze "EBITDA - DUG" ?
hvala na pojasnjenjima.
-
Kolega preciznije bi bilo 3600 km i velika većina je transportna optička mreža između gradova koja i ima najveću vrijednost.
Optima spaja poslovne korisnike na optiku dok privatne korisnike isto spaja, ali preko HT-ove fiber to the home optike koju veleprodajno uzima u najam.
Doseg 600 000 korisnika se odnosi na bakrenu infrastrukturu gdje optima ima podignute 250 vlastitih kolokacija na koje spajaju krajnje korisnike.
U svu tu infrastrukturu je uloženo preko milijardu i pol kuna sto nije zanemariv ulog.
Hvala na pojašnjenju.
Na Poslovnom sam našao sljedeće podatke:
"Navodi da je Optima položila 2700 kilometara optičkih vodova te da oni imaju tri do četiri puta veći kapacitet od Hrvatskog telekoma. Inače, pretpostavlja se da je upravo optička mreža ključan razlog zbog kojeg se Vipnet zainteresirao za akvizicije alternativnih operatera u Hrvatskoj. "
RE: OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
A na rep.hr:
" Optima Telekom je do kraja 2012. godine podigla 276 novih kolokacija koje je spojila na vlastituinfrastrukturnu mrežu čime je broj dostupnih priključaka prešao 660.000 što je više od 46 posto svih priključaka u Hrvatskoj, a realizirala je 2727 kilometara vlastite svjetlovodne mreže - navodi se u priopćenju."
https://rep.hr/vijesti/tvrtke…situaciju/5401/
Tražio sam po bespućima interneta ali nisam pronašao, da li možda znate kakav je odnos kilometraže i dostupnih priključaka danas ( Optima : HT )?
-
Prvi link sam nešto za.. , trebalo je:
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-