Prodavatelj je dao oglas i (ne)voljan je prodati. Da je kupac voljan kupiti....
... ne bi se ni javio na natječaj, dok prodaju ne preuzme netko tko želi ili mora prodati?
... ne bi se ni javio na natječaj, dok prodaju ne preuzme netko tko želi ili mora prodati?
Kolega, stvarno mislite da HT ne može u bilo kojem trenutku bilo kome prodati svoje dionice?
Bez ikakvog tendera...Ako poželi
Kolega Pemar... Stružete po površini tematike i na osnovu tog donosite pogrešne zaključke...Ovo je i više nego kompleksan proces i komplementacija hta zabe i optime. Moj savjet: krenite čitat forum od početka, za početak
Vidim da vi niste išli od početka jer bi tamo naišli na moje prve postova.
Pa još jednom ponavljam HT moze prodati svoje dionice kada poželi. Što znači da tvrdnja kolege Mrcasha ne stoji. Ja ne kažem da ce tako biti nego da je teoretski to moguće.
A meni ne morate ništa pisati o kompleksnosti jer nisam ja taj koji se žali, a niti onaj koji traži teorije zavjere...
Pa vas ja pitam tko je prvi poceo strugati po površini...a posljedično i donositi krive zaključke
Svako dobro
E to je već špekulacija. Da li je bilo ponuda i koliko to je vojna tajna.
Upravno-kaznene mjere za teške povrede propisa o tržišnom natjecanju
Članak 61. (NN 80/13)
Upravno-kaznenom mjerom u iznosu do najviše 10% vrijednosti ukupnoga prihoda koji je poduzetnik ostvario u posljednjoj godini za koju postoje zaključena godišnja financijska izvješća, kaznit će se poduzetnik koji:
1. sklopi zabranjeni sporazum ili na koji drugi način sudjeluje u sporazumu kojim je narušeno tržišno natjecanje, na način opisan odredbom članka 8. ovoga Zakona i članka 101. UFEU,
2. zlouporabi vladajući položaj na način opisan odredbom članka 13. ovoga Zakona i članka 102. UFEU,
3. sudjeluje u provedbi zabranjene koncentracije poduzetnika, opisanoj odredbom članka 16. ovoga Zakona,
4. ne postupi po rješenju Agencije kojim se određuju mjere za uspostavu tržišnog natjecanja ili određuju privremene mjere (članak 58. stavak 1. točke 1. do 11.)
Evo što od mjera prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja ima AZTN na raspolaganju za poduzetnika koji se ne pridržava odluka i propisanih mjera zbog nedopuštene koncentracije .
Zanimalo me da li nakon gubitka upravljačkih prava postoji još koja sankcija za neposlušne , i da , postoji drakonska kazna u iznosu od 10% vrijednosti godišnjeg prihoda.
Dakle , nema straha da se optima neće prodati , pretpostavljam da je strah od ogromne kazne jači .
Kolege, kada vec spominjete kazne.. nije tema OPTE nego HTa..
Dobio sam odgovor od AZTNa na pitanje "Što konkretno znači da Postupak treba biti transparentan i tko odlučuje o tome je li postupak prodaje objektivan?"
Vezano uz Vaš upit pojašnjavam kako slijedi: transparentnost i objektivnost postupka dezinvestiranja ciljnog društva u uvjetno dopuštenoj koncentraciji znači da se provode na način i u vremenskim rokovima propisanim Rješenjima AZTN-a. Ostale informacije i detalji potpadaju u sferu poslovne tajne koju je AZTN obvezan štititi prema trećima, bez obzira o kojoj je stranci u postupku riječ. Za male dioničare Optime, informacije o poslovanju Optime potrebno je dobiti od samog poduzetnika, u okviru njegovih izvješća o poslovanju za dioničare.
ADDIKO BANK D.D + 21617
nije li addiko u vezi s onim fondom za kojega se prica da je zainteresiran za optimu ?
nije li addiko u vezi s onim fondom za kojega se prica da je zainteresiran za optimu ?
Ne znam za to, ali prodavao je na 6 kn neke količine, odnosno štopao, sad pak kupuje...možda mu se omaklo.
taj fond koji je kolega Digga spominjao je vlasnik Addiko Banke.
ali njegovu vezu sa ovim skrbničkim računom na navedenoj banci koji kontrolira cijenu ne možemo dokazati.
Jutro
Taj je račun nastao u doba pripajanja H1
Kome se da vidjeti datum pripajanja i sitno poslije, piše tih dana na starom poslovnom o tome
Display MoreUpravno-kaznene mjere za teške povrede propisa o tržišnom natjecanju
Članak 61. (NN 80/13)
Upravno-kaznenom mjerom u iznosu do najviše 10% vrijednosti ukupnoga prihoda koji je poduzetnik ostvario u posljednjoj godini za koju postoje zaključena godišnja financijska izvješća, kaznit će se poduzetnik koji:
1. sklopi zabranjeni sporazum ili na koji drugi način sudjeluje u sporazumu kojim je narušeno tržišno natjecanje, na način opisan odredbom članka 8. ovoga Zakona i članka 101. UFEU,
2. zlouporabi vladajući položaj na način opisan odredbom članka 13. ovoga Zakona i članka 102. UFEU,
3. sudjeluje u provedbi zabranjene koncentracije poduzetnika, opisanoj odredbom članka 16. ovoga Zakona,
4. ne postupi po rješenju Agencije kojim se određuju mjere za uspostavu tržišnog natjecanja ili određuju privremene mjere (članak 58. stavak 1. točke 1. do 11.)
Evo što od mjera prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja ima AZTN na raspolaganju za poduzetnika koji se ne pridržava odluka i propisanih mjera zbog nedopuštene koncentracije .
Zanimalo me da li nakon gubitka upravljačkih prava postoji još koja sankcija za neposlušne , i da , postoji drakonska kazna u iznosu od 10% vrijednosti godišnjeg prihoda.
Dakle , nema straha da se optima neće prodati , pretpostavljam da je strah od ogromne kazne jači .
Ajoj, dijete drago...
Kršenja tržišnog natjecanja po člancima 101 i 102 (stari clanci 81 i 82) EU su jedni od najtežih slučajeva za provesti. I na razini EU se implementirane presude mogu nabrojati na prste.
HT-u se godinama prijeti tim kaznama na račun tržišnog natjecanja, a uključujući i HAKOM-ove ovlasti o 5% godišnjih prihoda za slične namjene. Pisane su brojne prijave i HR agencijama i na EU uključujući neke u kojima sam i sam sudjelovao i od svega toga je nastalo jedno veliko NIšTA.
Realno AZTN nije ni kadrovski ni stručno sposoban odraditi jedan tako kompleksan slučaj i dovesti do kraja (što znači potvrđeno od svih sudova od upravnog do suda EU). A istovremeno (to mi vjeruj ili ne) u AZTN-u ne postoji ni volja da se takvim procesom uopće bavi.
Najviše čime su i AZTN i HAKOM sposobni nagaziti HT je "kršenje odluka Agencije" gdje je nema kazna do 1 mil. kuna (može biti višestruko primjenjenja doduše) i tu je HT par puta i naletio na minu, ali kao što se vidi HT procesno jako pazi da doslovno i do zadnjeg zareza ispoštuje napisane odluke Agencija.
A sad kako su te odluke pisane i s kojim neformalnim utjecajima i pritiscima, pa su zarezi namješteni onako kako "nekome" odgovara ostavljam vama svima da zaključite.
A kako vidite i na primjeru ovog predmetnog rješenja/odluke AZTN-a u vezi OPTE koje naprosto "fantastično funkcionira" onda sami i zaključite da li je to rješenje pisano u uredima AZTN-a ili možda u uredu do Siniše Đuranovića.
---
Display MoreDisplay MoreUpravno-kaznene mjere za teške povrede propisa o tržišnom natjecanju
Članak 61. (NN 80/13)
Ajoj, dijete drago...
Kršenja tržišnog natjecanja po člancima 101 i 102 (stari clanci 81 i 82) EU su jedni od najtežih slučajeva za provesti. I na razini EU se implementirane presude mogu nabrojati na prste.
HT-u se godinama prijeti tim kaznama na račun tržišnog natjecanja, a uključujući i HAKOM-ove ovlasti o 5% godišnjih prihoda za slične namjene. Pisane su brojne prijave i HR agencijama i na EU uključujući neke u kojima sam i sam sudjelovao i od svega toga je nastalo jedno veliko NIšTA.
Realno AZTN nije ni kadrovski ni stručno sposoban odraditi jedan tako kompleksan slučaj i dovesti do kraja (što znači potvrđeno od svih sudova od upravnog do suda EU). A istovremeno (to mi vjeruj ili ne) u AZTN-u ne postoji ni volja da se takvim procesom uopće bavi.
Najviše čime su i AZTN i HAKOM sposobni nagaziti HT je "kršenje odluka Agencije" gdje je nema kazna do 1 mil. kuna (može biti višestruko primjenjenja doduše) i tu je HT par puta i naletio na minu, ali kao što se vidi HT procesno jako pazi da doslovno i do zadnjeg zareza ispoštuje napisane odluke Agencija.
A sad kako su te odluke pisane i s kojim neformalnim utjecajima i pritiscima, pa su zarezi namješteni onako kako "nekome" odgovara ostavljam vama svima da zaključite.
A kako vidite i na primjeru ovog predmetnog rješenja/odluke AZTN-a u vezi OPTE koje naprosto "fantastično funkcionira" onda sami i zaključite da li je to rješenje pisano u uredima AZTN-a ili možda u uredu do Siniše Đuranovića.
---
Dobar post. I meni se tako čini, da neki standardizirani (eu) zakoni su muka za dokazati i sprovesti kada se prekrše.
Aztn more direkt lupit po đepu, pa stvarno i ht se uglavnom trudi ispoštivati što je aztn propisao, a nažalost aztn je nekompetentan za neke krucijalne detalje. Uopće nema touch za tržište kapitala i svoju ulogu u ovome procesu. Šteta što i hakom nije ovdje prisutniji jer bolje proznaje tematiku.
Meni je isto nebulozno da aztn zaziva i preferira treceg operatera a taj treci vjerojatno po ZEM-u ne može kupiti opte (ug/tele2) ili u najmanju ruku može imati problema sa koncentracijom.
Ne bi me čudilo da i politika ovdje da svoj doprinos, a vec su bili i članci po novinama da je moguci problem da opte kupi Ug gdje je gazda Srbin.
Problem je u tome sto je HT imao obvezu raspisati natjecaj, i proveo ga je, angazirati banku, i jest, i izgubiti prava, i to ce ako treba, ali nigdje ne pise da ima obvezu do tada i tada prodati dionice, pod prisilom, a pogotovo ne ZABA. Zapravo, nakon srpnja 2021. nitko vise nema nikakvih obveza. Mozda kamate i neulazak treceg cine status quo najboljom varijantom za obje strane.
A jel poznato kolike kamate ZABA dobiva od tog kredita, radi li se o nekom kikirikiju ili o ozbiljnoj lovi?
Problem je u tome sto je HT imao obvezu raspisati natjecaj, i proveo ga je, angazirati banku, i jest, i izgubiti prava, i to ce ako treba, ali nigdje ne pise da ima obvezu do tada i tada prodati dionice, pod prisilom, a pogotovo ne ZABA. Zapravo, nakon srpnja 2021. nitko vise nema nikakvih obveza. Mozda kamate i neulazak treceg cine status quo najboljom varijantom za obje strane.
A jel poznato kolike kamate ZABA dobiva od tog kredita, radi li se o nekom kikirikiju ili o ozbiljnoj lovi?
HT, a pogotovo ZABA, maksimum cijene za svoje dionice mogu izvući prodajom kontrolnog paketa zajedno. Za ZABA je lošija varijanta ako se Optima ne proda jer je onda za očekivati da će njihov udio vrijediti manje te će im ostati dionice koje neće moći tako lako prodati. Stoga smatram da je ZABA jako zainteresirana da se prodaja zaista provede.
UG nema veze sa Srbijom, osim sto je na planetu zvanom Zemlja.
... jeli neko mozda uzima knjigu ... ima li kakvih zanimljivosti...?
Očekivano
Mali ulagači su bacali papire kao da je Sudnji dan
Imućni i strpljivi sjede na papirima
Očekivano
Mali ulagači su bacali papire kao da je Sudnji dan
Imućni i strpljivi sjede na papirima
ako dobro razumijem, male su i ovoga puta zamijenili neki novi mali samo sa nižim razinama ulaza?