1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 23, 2020 at 6:50 PM
    • #3,641
    Quote from Jubito
    Quote from Sheriff

Znači sell nakon prvog dana objave (ako cijena na burzi odleti tik do ponuđene) naročito ako je kupac UG ^^.

Mislim da javnost ništa neće doznati sve dok jednog dana ne osvane obavjest da je Optima prodana tom i tom kupcu za tu i tu cijenu uz odobrenje regulatornih tijela.

Ponavljam, jedina objava koja me trenutno muči je objava o nepostojanju kupca ili prihvatljive ponude.

Ako takve obavijesti ne bude, onda će iduća biti ova željena obavijest, prethodno navedena, samo ne znamo kada će to biti i po kojoj cijeni i to je ono što sve nestrpljive male dioničare svakodnevno muči.

Moguce, ali viđao sam punude koje su se obznanile, nakon prihvacanja obvezne ponude (nema razloga da se ne obznani jer uvijeti tendera ne specificiraju i aztn dopustenje) i tek onda lokalnom regulatoru na odobrenje. Neke drzave nemaju lokalne regulatore nego onda eu regulatornom tijelo to radi ili vrlo rado opet prepusti lokalnom regulatoru na odluku (nas slucaj). Zar nije tako i bilo za tele2?

No, ajmo korak po korak.

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • July 23, 2020 at 6:52 PM
    • #3,642
    Quote from Jubito
    Quote from Sheriff

Znači sell nakon prvog dana objave (ako cijena na burzi odleti tik do ponuđene) naročito ako je kupac UG ^^.

Mislim da javnost ništa neće doznati sve dok jednog dana ne osvane obavjest da je Optima prodana tom i tom kupcu za tu i tu cijenu uz odobrenje regulatornih tijela.

Ponavljam, jedina objava koja me trenutno muči je objava o nepostojanju kupca ili prihvatljive ponude.

Ako takve obavijesti ne bude, onda će iduća biti ova željena obavijest, prethodno navedena, samo ne znamo kada će to biti i po kojoj cijeni i to je ono što sve nestrpljive male dioničare svakodnevno muči.

Praksa kod prodaje je do sada pokazala kako ide objava, pa tek onda prijava nadležnim agencijama i čekanje odobrenja(primjeri tele2, evotv), ali to ne znaci da se ne traži mišljenje svih dionika kod procesa oko prolaska regulatornog dijela.

Da se i prodaja objavi sutra sumnjam da bi regulator to sve pregledao i odobrio prije 2021.

Čak i da je kupac A1 pitanje kako bi regulator reagirao obzirom da rijesenje aztn ide u smjeru stvaranja jakog trećeg igrača.

• naim
    Guest
    • July 23, 2020 at 7:22 PM
    • #3,643

Ja se s time ne slazem. Pa AZTN sudjeluje u cijelom procesu, sto oni sad imaju još posebno utvrđivatii kad je njima sve ionako poznato?!

Svi tržišni udjeli i sve moguće kombinacije tih udjela.

Prodaja će se odigrati čim se legislativa i regulacija usuglase. Ili prije toga.

Treba razlikovati kraj procesa prodaje i kraj procesa za dioničare. Dionicari ne moraju čekati službena ishođenja regulatornih odobrenja, ako su ona kupcu i prodavatelju dana prethodno. Da približim, Tele2 je prodan krajem svibnja 2019., a cjelokupan proces prodaje je završen u siječnju ili veljači 2020. Pritom je jasno da UG ne bi ulazio u transakciju da nije prethodno ishodio odobrenje za nju. Kasnija žalbe i prigovori A1 su samo odgodili duljinu trajanja prodaje, a nisu je spriječili ili zaustavili na neodređen vremenski rok.

Vjerojatno će se svi ti momenti i akteri uskladiti, al ja se nadam da se prodaja neće odugovlačiti do najdaljih mogucih rokova.

Edited 2 times, last by naim (July 23, 2020 at 7:33 PM).

• tepra
    Guest
    • July 23, 2020 at 10:50 PM
    • #3,644

Čitajuć po forumu, pomislio sam kad otvorim izvješće bit će nešto neočekivano. Kad ono... rodio se miš!

još će dosta vode proteći, smirite se, ili ako već morate, spustite malo cijenu pa da dokupim. :cheers:

• laka_igra
    Student
    Reakcija primljeno
    122
    • July 24, 2020 at 1:16 AM
    • #3,645

Dugo vremena se vodi polemika da li HT mora obznaniti ime kupca do 31.07.2020 ili ako to ne učini prodaju preuzima investicijska banka nasprot drugog tumačenja istog rješenja gdje pojedinci smatraju da HT ako nema zadovoljavajućeg kupca odnosno ponudu za kupnju onda do 31.07. mora objaviti da nema zadovoljavajuću ponudu i da prodaju preuzima investicijska banka, a ako ima zadovoljavajuću ponudu da se onda prodaja može nastaviti do 31.07.2021.

Iskreno, ova drugo tumačenje mi nema baš logike jer onda HT na osnovu toga može odugovlačiti s prodajom npr. do 6/2021 i još sve stigne napraviti.

Moje mišljenje (koje ne mora biti točno) je da ćemo do 31.07.2020 saznati ime kupca i cijenu ako to zadovoljava prodavatelje ili će u drugom slučaju odnosno manje vjerojatno HT objaviti da nema zadovoljavajuću ponudu i da prodaju preuzima investicijska banka.

Živi bili pa vidjeli tko je u pravu.

A što se tiče izvješća smatram da je dobro jer je drugi kvartal bio najviše pogođen zatvaranjem i neradom radi COVIDA, tako da očekujem u budućnosti samo up.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 24, 2020 at 1:44 PM
    • #3,646

izvješće je stvarno top ovisno jesi li unutra ili nisi sto se vidi i po komentarima ovde.

Ako si unutra onda je odlično, ako si vanka onda je ocaj, u svakom slučaju knjigovodstvo je zasluzilo povisicu.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 25, 2020 at 9:12 AM
    • #3,647

Iz polugodišnejg HT izvješća

---

Doprinos Optima Telekoma HT Grupi iznosio je 129 milijuna kuna u prvoj polovini 2020. te je bio za 32milijuna kuna manji u odnosu na prvu polovinu 2019. Sastojao se od 220 milijuna kuna doprinosa Optima Telekoma kao treće strane (prva polovina 2019.: 261 milijun kuna), koji je u cijelom iznosu
    prikazan pod stavkom ostali prihodi od nepokretnih telekomunikacija, i od 90 milijuna kuna odnosa između društava, kojim su ponajprije smanjeni prihodi od nepokretnih telekomunikacija na veleprodajnoj razini (prva polovina 2019.: 100 milijuna kuna).

Ovdje ima članova kojima tehnologija i poslovanje telekomunikacijskih sustava nisu nepoznanica.

Što u stvari znači onaj podatak ? 220 milijuna kuna kojima Optima doprinosi prihodu HT

Molim kolege koji znaju, a imaju volje i vremena, da pojasne sa par riječi

• naim
    Guest
    • July 25, 2020 at 7:58 PM
    • #3,648

Pa toliko Optima doprinosi konsolidirano prihodima HT grupe. Optima se konsolidira u grupu zbog kontrole iako prema vlasnickom udjelu HT-grupe ne bi trebala.

• Stipe
    Početnik
    Reakcija primljeno
    21
    • July 25, 2020 at 9:25 PM
    • #3,649

Zašto Ivana mislite da je rizična? Po kojim pokazateljima bi vi valuirali OPT? Spominje se 7-8 EV/EBITDA,što vi mislite?

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • July 26, 2020 at 1:25 PM
    • #3,650
    Quote from Stipe

Zašto Ivana mislite da je rizična? Po kojim pokazateljima bi vi valuirali OPTE? Spominje se 7-8 EV/EBITDA,što vi mislite?

OPTE.

- da to nije rizična investicija sada bi cijena tu bila 10 - 15kn, ali cijena je zbog rizika puno bliža 5kn.

- to je firma koja je u jednom trenutku bila propala, pa se i kupovala po stečajnim cijenama.

- ali ZABA je odlučila ne izgubiti uložena sredstva, dala to HT-u na upravljanje i danas imamo to što imamo.

- kako valutirati OPTE ili koliki je EV/EBITDA me savršeno ne zanima.

- tu na OPTE ja igram na igricu ili okladu da će to netko kupiti, i taj netko će meni platiti po nekoj o.k. cijeni te dionice.

- upravo tu vidim veliki rizik, hoće li netko meni po dobroj cijeni platiti te dionice.

- možete vi praviti ne znam koliko točne izračune valutacije ili EV/EBITDA ali opet ovisite hoće li to netko kupiti i koliko će nam to platiti.

- to vam je zakon tržišta, ponuda i potražnja a ne koliko nešto vrijedi.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • July 26, 2020 at 1:40 PM
    • #3,651

Ivana7 : tocno tako kako ste napisali. Ako nekome to vrijedi onda ce to i platiti.

A po onome sto se pise i koliko se razumijem u telekom sektor, te koliko je UG placao slicne telekome, mislim da mu OPTE jako puno vrijedi. eto.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 26, 2020 at 2:17 PM
    • #3,652

Pa to je jako dobro pitanje, koliko je OPTE priča zapravo rizična a ne koliko vrijedi.

U suštini radi se o 'prihvatljivoj' ili nekima 'neprihvatljivoj' okladi. Da je Opte 10kn trenutno, biste li je kupili? Da Opte ima milijun pretplatnika i EBITDA ogroman, bili onda kupili? A koliku bi premiju pojedinac onda mogao očekivati?

Davno sam pročitao sljedecu tezu koja mi bas paše za ovu priču: radi se o prihvatljivoj okladi (da investiranje je u jednu ruku klađenje). Ako vam neko ponudi prihvatljivu ponudu, za koju čak i logički ne vjerujete da je izvjesna ako je premija na uloženo dobra onda je to dobra prilika (risk/reward ratio). Da neko ponudi za 1$, 1000$ za okladu ima li života na Marsu, rekao bi glupost, ni 1$ nedam. Ali ako da za 1$ - 100 000$ rekao bi jebiga, to je vec prihvatljivije iako ni sam ne vjerujem da ima života na Marsu.

Da li možemo uduplati, utrostruciti prinos na OPTE je nemoguce tvrditi ali je moguce da se to dogodi, isto tako da premija bude mizerna ili da nema kupca pa se sve prolongira.

OPTE ima potencijal da bude mozda najbolja priča zadnjih nekoliko godina na ZSE ali osto tako i fijasko.

Vjerujem u ovo prvo, i spreman sam platiti rizik na to. Poslje necu cmoljiti a ako sve bude ok, popit cu pivo sa guštom i nazdraviti sa svima vama. Putovanje ovim brodom je mozda naizgled mirno, ali iznutra bura tuče 😬😁.

• Stipe
    Početnik
    Reakcija primljeno
    21
    • July 26, 2020 at 5:49 PM
    • #3,653

Naravno ovisimo o tome koliko ce to netko platiti ali zar ta cijena nebi trebala ovisiti o vrijednosti Optime. Onda se mislim dali je za vas ona rizicna jer njena vrijednost nije oko 5 ili ona ipak vrijedi i vise ali ce ponuda biti malo ili je mozda nece ni biti

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 26, 2020 at 6:11 PM
    • #3,654
    Quote from Stipe

Naravno ovisimo o tome koliko ce to netko platiti ali zar ta cijena nebi trebala ovisiti o vrijednosti Optime. Onda se mislim dali je za vas ona rizicna jer njena vrijednost nije oko 5 ili ona ipak vrijedi i vise ali ce ponuda biti malo ili je mozda nece ni biti

Pa nisam prvi koji tvrdi da Optima vrijedi kunu, dvije, mozda tri. No na prodaji je, špekuliramo koliko ona vrijedi kupcu. Da se ne prodaje ne bi bilo 100+ sheetova postova tu i rijetko ko bi je pogledao.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • July 27, 2020 at 1:29 AM
    • #3,655
    Quote from Sheriff
    Quote from Stipe

Pa nisam prvi koji tvrdi da Optima vrijedi kunu, dvije, mozda tri. No na prodaji je, špekuliramo koliko ona vrijedi kupcu. Da se ne prodaje ne bi bilo 100+ sheetova postova tu i rijetko ko bi je pogledao.

da, od tih +100 sheetova 99% shitova :)

nitko, napominjem, nitko nema pojma koliko to vrijedi i svi koji ste unutra kalkulirate ne znam s čime? Optima rapidno gubi korisnike u kategorijama prihoda koji su najunosniji, a u ostalima ima neki rast

koliko to vrijedi kupcu - to je jedina istina ovdje jer jedino kupac zna što će s tim korisnicima učiniti, da li će ih kao npr. UG vezati s mobilnom operaterom i tako iskoristiti maksimalno potencijal, no kupca isto tako čekaju velika ulaganja u svjetlovodnu vlastitu mrežu

jer value investitori kupovali su na razinama ispod 2 kn, izlazili vjerojatno svi preko 5 kn jer tu više nikakve margin of safety nije ostalo, ako je ostao koji takav value investitor evo ja bih volio da se javi i objasni svoje razloge ali ono u kunu, zašto misli da toliko vrijedi

velika većina trejdera je unutra (ili vani?) koji hvatate valove, pratite kanale, raspone, promete i uzorke

pa se prati koje su pojedinačno fiz. osobe kupovale kao da je to ikada bilo pravilo vrijednosti (sjetite se samo koliko puta je g. Bakić fulavao i s kojim sve iznosima)

a najbolja je predrasuda da to ZABA neće dati ispod 10 kn kolika je nominala? u godinama Covid-19 epidemije

a najbolja je kolegica Ivana koja imputira da je zbog rizika cijena na 5 kn ali da to inače vrijedi ni manje ni više nego od 10-15 kn ha ha

a onda u sljedećoj rečenici da je uopće ne zanima koliki je EV/Ebitda

vrh! i još dobije 8-9 lajkova za to

ne tvrdim da je EV/Ebitda jedina ili najvažnija metrika procjene vrijednost ali je sigurno važna, vidjeli smo kod prodaje LRH kako su neki 'kalkulirali' s drugim vrijednostima i kako su prošli na kraju

ej ljudi pamet u glavu, dolazi jesen, cjepiva nema, cijelo tržište je na konopcima, Ameri su na all time high i čeka se novi stres da ispušu balon

RH je vrlo nesigurno tržište za raditi business, sa sporim i neučinkovitim pravosuđem, pogubljenom HANFA-om u političkim igrama

a onima koji tipuju na UG grupu samo da natuknem kako je prošao jedan investitor na KRAŠ-u kad se s druge strane pojavi interes (Pivci sad torbare male dioničare i ostatke ESOP-a da namire ono što su izgubili zbog povećanja iznosa iz javne ponude)

Value investitori: OPTE je sada na nekih 5 EV/Ebitda, povijesno u zadnjih par godina se trži iznad prosječne vrijednosti dakle sve je već uračunato u cijenu, a dodatni teret je to što se prodaja može još razvlačiti godinu dana AKO do nje uopće i dođe pod upravljanjem HT-a kojemu novi igrač - ne treba!

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 27, 2020 at 7:47 AM
    • #3,656

To sto si napisao stoji, iz tog ugla moze biti upravo tako.

Naravno da HTu ne odgovara dati opte ali mora! Kad vec mora ici ce na maximiziranje cijene.

Jasno je da kome god proda, da prodaje konkurentu, logicno je pretpostaviti da onda 'prepusti to A1'. Međutim AZTN zeli treceg operatera i kao uvijet je naveo da ce se u razmatranju ponuda izmedu dvije iste ponude prednost daje trecem operatoru a to bi bio UG. Ht ce tesko to izigrati jer ce se UG sigurno zaliti ako im HT zavlaci ili obmanjuje tender. Ako se prolongira prodaja, tada investicijska banka prodaje i vjerovatno ce UG dobiti.

Ako dođe do cjenkanja između a1 i ug mali ce najvise profitirati.

Ako pak dođe do prodaje gdje je cijena niža od trenutne tržišne, malima se nudi tromjesečni prosjek.

Ako pak nema nikog zainteresiranog ili su ponude objektivno neprihvatljive onda pušing rođo. Barem trenutni jer prodaja ipak ide do 21.7.2021. Nakon toga HT gubi upravljačka prava, ali prodaja opet se moze nastaviti i u 2022. Opte se mora prodati a AZTN je nalozio HTu da ne smije narusiti (-10%) OPTE zateceno stanje prije/poslje prodaje, jer ce ih kazniti.

COVID u 2022? Tko zna ali hvala ne. Slijedi oporavak pa ako niko sada ne zeli kupiti, kupit ce mozda kasnije.

UG kupuje i u doba korone a konvergentni operater je ono sto ima smisla u bussiness modelu stoga samo Tele2 bez Opte je krnje rješenje.

• naim
    Guest
    • July 27, 2020 at 9:08 AM
    • #3,657
    Quote from Stipe

Upravo tako.

Mislim da dotična osjeća i nešto trabunja o riziku, ali ga ne zna izmjeriti ni kvantificirati. Pitanje je naravno i o kojem riziku pišemo. Tržišnom, riziku materijalizacije naših procjena ili opcenito rizičnosti trenutka u kojem investiramo i u kojem se transakcija odigrava.

Bas me zanima sto bi dotična i ostali pisali da su pogledali bilance Metroneta ili Fortheneta. Znacajan broj investitora ni danas ne razumije niiti zna procijeniti vrijednost bilo čega. Oni misle i smatraju da se investiranje isključivo zasniva na usporedbi široko dostupnih i univerzalno promjenjivih valuacijskih parametara, a prilikom prodaje i preuzimanja pojam vrijednosti je ipak dosta kompleksniji IMHO. Pogotovo se to odnosi na telekom kompanije za koje mi dosadašnje iskustvo govori da tek šačica komentatora na forumu ima tri ciste odnosno zna ponešto o tome. Ostali su uglavnom univerzalni komentatori odnosno najčešće “stručnjaci” za sve biznise, od turizma do brodogradilišta.

Edited 3 times, last by naim (July 27, 2020 at 9:15 AM).

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • July 27, 2020 at 9:23 AM
    • #3,658

@naim

upravo o tome i jest riječ! PROCJENA

koliko vas zna napraviti procjenu (čak ne ni koliko to vrijedi jer to vrijedi samo kupcu)? potencijalni kupci rade dubinsko snimanje i onda će njihovi stručnjaci (spominje se onaj konzultant Grubišić) na temelju zatečenog stanja dati procjenu, a ovi izaći s ponudom koju ZABA i HT mogu i ne moraju prihvatiti

dakle silni stručnjaci s jedne strane i hrpa forumaša ovdje s druge koji si svi redom utvaraju da oni znaju da je OPTE podcijenjena jer će eto biti nadbidavanja

dakle možeš ti meni lijepiti dislike kolko god puta hoćeš ali da si Damodaran glavom i bradom, ne možeš dati procjenu koliko to vrijedi

ako si ulazio na 1-2 kn onda nemaš brige, trebao si po meni odavno biti vani

mene zanimaju zločesta i ostala ekipa koji kupuju na 5-7 kn i tvrde da samo vade 'iz čarapice' lovu kao da je OPTE na diskontu

• naim
    Guest
    • July 27, 2020 at 9:26 AM
    • #3,659

Neće Grubisic dati nikakvu procjenu. Ti uopće ne razumijes proces niti si upoznat očito s njime. Molim te lijepo da svoju frustraciju negdje drugdje trošiš. Ovdje je tema Optima i sve vezano uz njezino poslovanje i prodaju. Ja ne komentiram osobne kupnje ni prodaje niti tko i sto o tome piše. To ćeš morati njih upitati, izravno. Mene su odgajali da ne gledam u tuđi novčanik.

I hvala ti na savjetu. Znaš i sam koliko besplatan savjet vrijedi. Ja vjerujem od tebe, još i manje.

Edited once, last by naim (July 27, 2020 at 9:38 AM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 27, 2020 at 9:40 AM
    • #3,660

accountant

Dobro jutro 🙂

Zloćka nije nikada izjavila da zna po kojoj će cijeni ovo otići, niti kada

Na opte kladionici sam stavila bet na 7 do 9 kn.....a prava je istina da ne znamo

Value kažu znaju vrijednost svemu, cijenu ničemu

Tehničari znaju cijenu svemu, vrijednost ničem.

Sreća je negdje između

Nije lijepo nekoga prozivati kada vadi iz čarapice...pa jasno je da ću biti il' sucker ili pobjednik. A da je na burzi lako, bogat bi bio svatko.

A plus je mio, koliki god bio.

Kako je pisao Kostolany - Za uspjeh su potrebni spoznaja, sredstva, strpljenje i sreća. Najčešće nam nešto od toga nedostaje.

I molim admina da ove postove izmjesti

Edited once, last by zlocesti (July 27, 2020 at 9:51 AM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      436
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago