Mi odluku aztn-a tumačimo na razne načine i iz raznih pobuda. Ključno je u cijeloj prici sto je aztn mislio sa tih 6 mjeseci i sto se točno treba odigrati do 31.07 ili 30.06. Ako se postupak oduži iza 31.07 i kupac odustane od kupnje, onda je to brutalno izigravanje agencije aztn. Po meni ide objava prodaje ili investicijska banka preuzima daljnju prodaju.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Poštovani kolega Jubito , korona koja je paralizirala cijeli svijet dokazala nam je da je i nemoguce moguće pa je tako moguće da ste vi u pravu , a ja sasvim u krivu , samo opušteno , čemu ova žestina , svatko ima pravo na svoje mišljenje i tumačenje .
I na forumu PD na svaki moj post na temi Agrokor vaša reakcija je bilo blago rečeno pretjerana .
Pretpostavljam da ste već u godinama kad vam ljutitost smeta na zdravlje pa čuvajte ga, smanjite malo doživljaj .
Draga Ledica,
ne mislim da sam prežestok. Ako jesam, ispričavam se.
Ali podgrijavati svako toliko tezu da je 31.07.2020. dan D je na žalost pogrešna.
I ja bih volio da je to tako, čak sam nakon što je završen rok za predaju ponuda (18.03.2020.) bio i sam uvjeren da je to tako jer sam također čitao i tumačio ono što nama paše, a ne ono što piše, ali na žalost, nisam bio u pravu.
Nadam se da se 31.07.2020. ili koji dan nakon toga neće dogoditi ništa, jer će to biti potvrda da kupac postoji i da su pregovori o prodaji u tijeku.
Ako do 31.07.2020. ne bude zainteresiranih kupaca, ili kupci nisu predali objektivno prihvatljive ponude, Povjerenik je o tome dužan obavijestiti AZTN, a HT je u tom slučaju dužan angažirati investicijsku banku.
Međutim, kad malo bolje promislim, nisam siguran da su o bilo čemu s tim u vezi dužni obavijestiti javnost !
Jedino sam siguran da će HT poštivati obveze iz rješenja AZTN, ali samo one koje su decidirano propisane.
Objektivno prihvatljive ponude su po meni one koje su jednake ili više od procijenjene vrijednosti Optime koju je HT bio dužan pripremiti i predati prije početka prodaje, odnosno do 01.07.2019. godine, a koja procijena nije iscurila. Vjerujem da je ta procijena utemeljena na sličnim procijenama u telekom sektoru i da nije manja od 5xEBITDA.
A da sam ljutit - jesam, Trenutno su takve životne okolnosti.
I potvrđujem da sam u godinama kada mi ljutitost pomalo smeta za zdravlje.
Što se Optime tiče, tu se treba dobro naoružati strpljenjem i biti spreman na svašta.
Rizik je popriličan, zato je cijena tu gdje je, ali je zato i potencijalna zarada značajna, pa kako tko ima volje, vremena i živaca. ...
-
Hm. pobuda baš nemam nikakvih, osim zaraditi
U preuzimanjima je lijepo što će nas svih isplatiti netko treći, jednom.
31.07. osim u papiru treba čekati i sa cashom, bojim se da će mnogi biti nepotrebno razočarani i bacati papire
Viđala sam to već... na Optimi, na Jadranu, na Maestralima, nema gore nego kada uključimo alarm na vijest ili datum, a odredbe su nejasne
Netko je rekao da iza 31.07 treba priupitati Aztn za zdravlje. Tu se uzdam u forumsku zajednicu i Admina
Već je jednom bio poslao upit, i odgovor smo dobili
-
Što jest, jest... Kad je trebalo Admin se stvarno poduzeo... Respect
-
Ako sve propadne i stvar preuzme investicijska banka, e pa to je nesto sto se nece moci skrivati. Iscurit ce. Nema majci. I onda ce ici objave, ako ne i prije toga.
Ali to nema sanse da se desi. Jer HT onda vise ne utjece na nista. Banka moze prodati za 2 kn po dionici i staviti proviziju u dzep. Zato se to nece desiti.
-
kupoprodajnik:
odlicno zaključicaš..tocno..ako HT sad ne proda OPTE...cijena na burzi moze doc na 3 mozda 4 kn i tu je HT u jako nepovoljnoj situaciji..mora do 7 mjesec sljedece god. odlukom AZTN-a prisilno prodat svoje dionice..ako tada bi na burzi bile naprimjer 2 do 3 kn..niko od investitora mu nece dat naprimjer 10kn ..i on bi u tom slucaju mora prodat po bilo kakvoj cijeni..a mislim da HT nece sebe dovest u tu situaciju..tako da smatram da ce proces prodaje bit sad najbolje moguce sta se moze dobit cijena da se proda...sve ostale kombinacije najveci gubitnik HT...
-
Mi odluku aztn-a tumačimo na razne načine i iz raznih pobuda. Ključno je u cijeloj prici sto je aztn mislio sa tih 6 mjeseci i sto se točno treba odigrati do 31.07 ili 30.06. Ako se postupak oduži iza 31.07 i kupac odustane od kupnje, onda je to brutalno izigravanje agencije aztn. Po meni ide objava prodaje ili investicijska banka preuzima daljnju prodaju
Uloga AZTN nije da osigura da se OPTE proda, već da postupak prodaje bude proveden prema pravilima, pošteno i transparentno.
Briga AZTN hoće li se Optima prodat ili ne. Odluka postavlja okvire unutar kojih se prodaja mora odvijati i to je to.
Osobno ne vidim tu čak ni neki prostor za više tumačenja odluke.
Tako da ova teza o izigravanju AZTN-a u slučaju odustajanja kupca (što je usput izuzetno malo vjerojatno) ne stoji.
-
kupoprodajnik:
odlicno zaključicaš..tocno..ako HT sad ne proda OPTE...cijena na burzi moze doc na 3 mozda 4 kn i tu je HT u jako nepovoljnoj situaciji..mora do 7 mjesec sljedece god. odlukom AZTN-a prisilno prodat svoje dionice..ako tada bi na burzi bile naprimjer 2 do 3 kn..niko od investitora mu nece dat naprimjer 10kn ..i on bi u tom slucaju mora prodat po bilo kakvoj cijeni..a mislim da HT nece sebe dovest u tu situaciju..tako da smatram da ce proces prodaje bit sad najbolje moguce sta se moze dobit cijena da se proda...sve ostale kombinacije najveci gubitnik HT...
pa nisam baš siguran... najveći FI gubitnik je ZABA u tom slučaju. a to si oni neće dozvoliti (ili se barem nadam).
-
Uloga AZTN nije da osigura da se OPTE proda, već da postupak prodaje bude proveden prema pravilima, pošteno i transparentno.
Netočno, uloga AZTN je upravo da Optima pomijeni vlasnika i to po mogućnosti da dobije trećeg vlasnika kako bi se smanjila tržišna koncentracija tj. duopol na domaćem telekom tržištu.
-
Ne znam da li je vec bio ovaj clanak, slucajno nabasao na njega
https://www.digitaltveurope.com/2020/03/04/cro…o-united-group/Ugl dobro se podsjetiti da UG trenutno ima u vlasnistvu kabelske TV operatere u svim drzava ex YU...osim u HR
EDIT: bio je, postan je odma iduci dan, ali kao sto napisah, dobro se prisjetit, pa neka ostane
-
-
Ako se gleda prosjecna cijena od petka 5,70 i pogleda zadnja godina dana (od 1.7.2019.), na dane kad je prosjecna cijena zavrsila na vise od 5,70 protrgovano je sveukupno sa malo manje od 17 milja dionica. U te dane ukupan promet bio je oko 112 milja kuna, a prosjecna cijena ispada cca 6.6
Naravno to je dnevni prosjek, neko je usao na visim neko na nizim razinama, ali broj dionica kupljen po visoj cijeni od sadasnje je po mojem svejedno poprilican
Ofkros da ne treba tu zaboraviti da je puno njih protrejdano, kupilo se po visoj cijeni i jos se moglo dobro zaraditi
Ovaj podatak ne mora znaciti nista, a i moze...kako kome
-
podsjetnik na lanjski TV prilog gdje je na 26:00 počeo kratki intervju sa g. Đuranovićem o procesu prodaje.
na kraju je rekao da će proces vjerojatno trajati od 6-12 mjeseci. znači, moramo se još strpiti...
-
mislim da će se pokazati da je kol. Jubito u pravu, ukoliko ponude izostanu ili su iste ne prihvatljive onda:
U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.
međutim, ukoliko ponuda ima i vode se pregovori onda bi po slj. čl. krajnji rok trebao biti istekom sedmogodišnjeg razdoblja tj.10. srpnja 2021.
Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om.
makar niti taj rok nije sveto pismo da se ne može izmjeniti i prolongirati, pogotovo s obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se nalazimo...
-
Svakako 31.7.ove godine ili neki drugi datumi ove godine koji se spominju realno nisu nikakavi rokovi do kojih bi javnost trebala saznati nešto.
Sve je stvar dogovora HT i Zabe da li im odgovara držati Opt čim duže, a realno to mogu do 10.7.2021. Naime ova formulacija je ključna "...ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive.." Oni, ako im to odgovara, mogu odugovlačiti i do par dana prije 10.07.2021. Sve ovisi kolko će biti uvjerljivi u objektivnosti odugovlačenja, ako im je tako nešto u interesu.
Dakle, pitanje je što je objektivno, i to za HT i Zabu a što za AZTN i uz to tko će imati jači pressing, da li potencijalni kupac ili HT i Zaba. U zabludi smo ako mislimo da oni već nemaju pripremljene sve scenarije, ovisno o tome što će reći AZTN i potencijalni kupac.
-
Svakako 31.7.ove godine ili neki drugi datumi ove godine koji se spominju realno nisu nikakavi rokovi do kojih bi javnost trebala saznati nešto.
Sve je stvar dogovora HT i Zabe da li im odgovara držati Opt čim duže, a realno to mogu do 10.7.2021. Naime ova formulacija je ključna "...ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive.." Oni, ako im to odgovara, mogu odugovlačiti i do par dana prije 10.07.2021. Sve ovisi kolko će biti uvjerljivi u objektivnosti odugovlačenja, ako im je tako nešto u interesu.
Dakle, pitanje je što je objektivno, i to za HT i Zabu a što za AZTN i uz to tko će imati jači pressing, da li potencijalni kupac ili HT i Zaba. U zabludi smo ako mislimo da oni već nemaju pripremljene sve scenarije, ovisno o tome što će reći AZTN i potencijalni kupac.
Ma daj, pa i onaj koji kupuje i daje milione mora znati kada dobije to što kupi. I on diktira dio uvjeta jer uzeti OPTE nije samo plung and play jer tko god kupio ima tu dosta za integrirati, administracije i papirologije.
Baš će se HT zaigrati do 10.07.2021 i onda otvorit birtiju 5 do 12. I ono, ekipa stoji u redu i kida se da napravi posao navrat nanos...
Al vidim šta žulja, nestrpljivost...zaključani kapital dioničarima u OPTE. A zamisli da crobex poleti, sve zeleni a OPTE status quo još godinu dana. Ko to nemre izdržat, nek ni ne probava.
-
mislim da će se pokazati da je kol. Jubito u pravu, ukoliko ponude izostanu ili su iste ne prihvatljive onda:
U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.
međutim, ukoliko ponuda ima i vode se pregovori onda bi po slj. čl. krajnji rok trebao biti istekom sedmogodišnjeg razdoblja tj.10. srpnja 2021.
Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om.
makar niti taj rok nije sveto pismo da se ne može izmjeniti i prolongirati, pogotovo s obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se nalazimo...
Zar vam se ne čini da je prvi citat u koliziji s drugim citatom i sto uopće znaci rok od 6 mjeseci ako tek nakon 21. 7. 2021. prestaju upravljačka prava HT - a nad Optimom i prelaze na banku , da li banka nakon tog datuma ima rok za prodaju Optime ili taj rok ne postoji pa ostaje zauvjek u vlasništvu HT- a , ali upravljačka prava ima banka ?
-
Zar vam se ne čini da je prvi citat u koliziji s drugim citatom i sto uopće znaci rok od 6 mjeseci ako tek nakon 21. 7. 2021. prestaju upravljačka prava HT - a nad Optimom i prelaze na banku , da li banka nakon tog datuma ima rok za prodaju Optime ili taj rok ne postoji pa ostaje zauvjek u vlasništvu HT- a , ali upravljačka prava ima banka ?
Mislim da tu treba razlikovati upravljačka prava i mandat vođenja procesa prodaje.
Rok od 6mj znači da HT gubi mandat vođenja procesa prodaje ako do 31.7.2020 ne stignu objektivno prihvatljive ponude, a upravljačka prava gubi 10.7.2021 (naravno i prije ako se proda)
-
kolegice, a tako piše...ako u 6 mj. nema ponuda ili su ne prihvatljive, onda agent... ako ponuda ima, onda ništa ali, ne nužno vezano uz postupak prodaje, krajnji rok kojim po rješenju ht ima upravljačka prava ističe 21. 7. 2021. makar niti taj datum, ne predstavlja neku kategoričku obvezu da ht baš mora prodati, u stvari, uopće ne mora prodati nego istekom ugovora sa aztn samo gubi upravljačka prava...
već davno sam pisao da je predmetno rješenje sročeno vrlo široko bez nekih kategoričkih obveza izuzev upravljačkih prava koje ht s obzirom na poziciju i tako ne bi trebao imati pa sam ispao neki druker na crnjaka a sada se upravo polako i shvaća da je to upravo tako
-
Ma daj, pa i onaj koji kupuje i daje milione mora znati kada dobije to što kupi. I on diktira dio uvjeta jer uzeti OPTE nije samo plung and play jer tko god kupio ima tu dosta za integrirati, administracije i papirologije.
Baš će se HT zaigrati do 10.07.2021 i onda otvorit birtiju 5 do 12. I ono, ekipa stoji u redu i kida se da napravi posao navrat nanos...
Al vidim šta žulja, nestrpljivost...zaključani kapital dioničarima u OPTE. A zamisli da crobex poleti, sve zeleni a OPTE status quo još godinu dana. Ko to nemre izdržat, nek ni ne probava.
Jos jednom procitaj moj post sa razumijevanjem..daklem to i pisem, da sve ovisi tko ce imati jaci pressing i lobiranje HT-Zaba ili neki novi kupac. Samo kazem sto je teoretski moguce. Naravno da ako netko zeli kupiti nesto da mu je u pravilu u interesu da to dobije cim prije. Isto tako jel mi mozes potvrditi ili argumentirati da li je HT-Zabi u cilju cim prije prodati ili drzati do kraja? A svatko ce gurat svoje ineterese.
I sto ti znas dal ce se HT zaigrati ili ne? To nitko ne zna osim njih samih. Samo kazem da teoretski mogu. Da netko zna vise, onda bi i cijena valjda bila drugacija - up or down. A mozda je i zbog cijele situacije tu gdje je.
Mene apsoultno ne zulja nista, isao sam sa jednim (netrejderskim) ciljem i toga se drzim. Dobro sam proucio koji su rokovi pa za mene trenutno nema iznenadjena. Ako ti nisi usao na vrijeme pa to tebe zulja, ima gro drugih trendovskih ovdje pa navali, sve pršti od zelenila.
-
Do kraja godine smo isplaceni i bez papirica, samo neki ce si ostaviti koji za uspomenu 😁
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner