Netko kupi 6000 po 5,96 pa proda po 5,90
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
opte se upravo okreće za još jedan krug, jer vremena ima još dosta, pa tko voli kružna putovanja neka se pripremi, slijedeći krug će biti zadnji pa što god bilo riješeno
-
2 mjeseca prošlo od predaje ponuda sto je sasvim dovoljno za odabir najbolje.
Pratimo brižno hoće li izaci bijeli dim😉
-
Da ne bi samo izašao crni, pa da se sve ponavlja
-
Samo da ne bude bijela zastavica
-
Samo da ne bude bijela zastavica
neki su ovdje već toliko izdimili da im je čist svejedno kakve će boje biti novi dim
-
Ocito oni koji cekaju kraj su na ovim cijenama vec dobro unutra da bi se zaletali kupovat skuplje i bili ti koji ce dizat cijenu, dok spekulanti cekaju neku konkretnu cinjenicu, vijest koja bi podrzala rast cijena da bi se isplatilo udarat po asku pogotovo kad je nelikvidnost pala pa je i rizik veci ako krivo procijenite situaciju s tim da to utjece i na velicinu ulaska pa i to smanjuje volativnost jer manje love se riskira zbog manje nelikvidnosti i realnog negativnog trenda na trzistima
-
Ocito oni koji cekaju kraj su na ovim cijenama vec dobro unutra da bi se zaletali kupovat skuplje i bili ti koji ce dizat cijenu, dok spekulanti cekaju neku konkretnu cinjenicu, vijest koja bi podrzala rast cijena da bi se isplatilo udarat po asku pogotovo kad je nelikvidnost pala pa je i rizik veci ako krivo procijenite situaciju s tim da to utjece i na velicinu ulaska pa i to smanjuje volativnost jer manje love se riskira zbog manje nelikvidnosti i realnog negativnog trenda na trzistima
Ok. Nelikividnost je pala. To stoji.
-
Al činjenica jest da na ZSE trenutno nema bolje i konkretnije prilike od Optime.
-
Vezano uz pitanje tromjesečnog prosjeka koje se proteže, malo sam bacio oko na Zakon o preuzimanju dioničkih društava..
ZPDD, članak 16, stavak 2.
Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, uključujući i stjecanje na temelju kojeg je za ponuditelja i/ili osobe koje s njim djeluju zajednički nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.
Što se tiče obvezne ponude za preuzimanje, ako ima nedoumica, isti zakon, članak 9, stavak 1.
Fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kad neposredno ili posredno, samostalno ili djelujući zajednički, stekne dionice s pravom glasa ciljnog društva, tako da, zajedno s dionicama koje je već stekla, prijeđe prag od 25% dionica s pravom glasa ciljnog društva (kontrolni prag).
Znači u našem slučaju, ako bi sve išlo po planu i ako bi kupac preuzeo kontrolni paket, automatski nastaje obveza ponude preostalim dioničarima i cijena ne može biti niža od cijene po kojoj su preuzeli kontrolni udio. Tako da taj prosjek u ovom slučaju ne igra nikakvu ulogu (naravno ako je cijena u ponudi veća od trenutne na burzi, što temeljem ostalih sličnih transakcija preuzimanja u regiji ne bi trebalo trebalo biti upitno).
To bi se eventualno dogodilo kada bi prosječna cijena na burzi bila viša od ponude za preuzimanje, članak 16, stavak 3.
Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na uređenom tržištu viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, računajući od dana koji prethodi danu nastanka obveze.
-
-
Često se prisjetim ove izjave starijeg potpredsjednika HTa (10. mj prosle godine):
Kaze da ovakvi procesi prodaje traju 6-12 mjeseci (po njegovoj procjeni). Covjek fino polako i smireno prica o toj temi i mislim da ce to HT dobro prodati. Pogledajte...
-
LeoNT:
Mislim da ce proces prodaje OPTE trajat krace nego primjer proces prodaje TELE2,,jer za TELE 2 je bio samo UG zainteresiran i tu su moglo dogovaranje otegnut,,ali u slucaju OPTE mislim da ce sve puno brze se odvijat jer ako imamo min 2 ponudjaca brzo ce doc do eliminacije onog ko ponudi manje..tako da ce ponuda vjerojatno bit dobra i prodaja ce se jako brzo dogovorit..to je moje misljenje...
-
Bilo je poučno ponovno pogledati prilog. Hvala.
Zauzeti dnevnim igricama i crtanjem crtkarija ( mora se čovjek i nečim zabavljati dok čeka ) , smetne se sa uma koliko je ovo u stvari Big.
Prodaje se kompanija.
Okončanje procesa možemo dakle očekivati između jeseni i proljeća iduće godine.
A mi smo svi nestrpljivi.
Većina valjda ima ugrađen chip -- Take Your Money and Run !
Ipak je ovo ZSE, na ispriku nam bilo. 🙃
-
Za dioničare okončanje. procesa nije završetak cijelog procesa, nego objava konacnog kupca i cijene. Ja vjerujem da za to nećemo čekati jesen.
-
naim:
tako i ja razmisljam..sama objava da je prodana tome i tome po toliko i toliko znaci kraj cekanja za male dionicare...kao slucaj TELE 2 prodana u 5 misec a cijeli postupak odobrenja zavrsilo nakon 7 miseci ....
-
As long as it takes.
Pohlepa je , kažu, neprijatelj strpljenju.
O strpljenju.
Palo mi je na pamet neki dan da gospođa Hanžeković, koja je i članica nadzornog odbora Optime, nije nikada prodala niti jednu jedinu dionicu.
-
Onaj dan kad se potpiše kupoprodajni ugovor, nastaje i obveza za preuzimanje.
Nakon toga, sve još neko vrijeme traje, npr. kod LRH je nakon 3 mjeseca objavljena ponuda, za OPTE mislim da će to ići brže
-
Ajmo probiti tu šesticu više!!! Vamonos muchachos!!! (i senoritas)
-
As long as it takes.
Pohlepa je , kažu, neprijatelj strpljenju.
O strpljenju.
Palo mi je na pamet neki dan da gospođa Hanžeković, koja je i članica nadzornog odbora Optime, nije nikada prodala niti jednu jedinu dionicu.
Meni nije čudno što nije prodavala, već što nije kupovala. Mislim... očekivanja su u odnosu na trenutnu cijenu puno veća.
-
Napetost se moze motornom pilom rezat...imam osjecaj da probijanjem 6kn vrlo brzo se dolazi do 6.50kn ajmo malo pogurat🙂
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner