Igrice kažete?
Hebate, tonemo kao kamen po stopi većoj od 5% dnevno, a vi to zovete igricama!
Skupa neka igrica.
Igrice kažete?
Hebate, tonemo kao kamen po stopi većoj od 5% dnevno, a vi to zovete igricama!
Skupa neka igrica.
Poklopilo me na 5.20, ali to iskreno nisam očekivao. Na kraju ovaj ga zatuče na 5.14?!
Ono prodavanje od četvrtka mi je imalo smisla, tip je baš pazio kako izlazi, ovo nema nikakvog, čista kamikaza...
igre i pokusaj smanjivanja prosjeka, onaj koji je prodao do 5,2 zelio je pokrenuti paniku i spustiti cijenu niže pa da se vrati sa istom lovom nazad ali dobije vise dionica....
Po modelu trgovanja rekao bih da je RFB opet u akciji. Zašto baš sad i po ovim cijenama? Valjda časte. Dobro je da imaju dovoljno za sve.
Po modelu trgovanja rekao bih da je RFB opet u akciji. Zašto baš sad i po ovim cijenama? Valjda časte. Dobro je da imaju dovoljno za sve.
to nije model RFB i nikada nije bio... oni prodaju na rastu
Poklopilo me na 5.20, ali to iskreno nisam očekivao. Na kraju ovaj ga zatuče na 5.14?!
Ono prodavanje od četvrtka mi je imalo smisla, tip je baš pazio kako izlazi, ovo nema nikakvog, čista kamikaza...
igre i pokusaj smanjivanja prosjeka, onaj koji je prodao do 5,2 zelio je pokrenuti paniku i spustiti cijenu niže pa da se vrati sa istom lovom nazad ali dobije vise dionica....
Ne jer se to onda ne radi prije zatvaranja da bi pokrenio paniku, koju ces paniku pokrenit ako se trgovina za 5 minuta zatvori, takve stvari se rade u prvoj polovini dana ako je to za cilj da taj trend moze uhvatiti ritam, ovo je netko prodao jer ocekuje da ce ici nize i nije mu ugodno vise prespavati do sutra da vidi gdje ce ici vjerovatno netko tko je kupio skuplje ocekujuci rast koji se nije desio jer ovo je dionica za trejdere prvenstveno oni rade vecinu prometa, osim toga je jos jedino moguce da netko veci je odlucio izlazit da spusti cijenu iskoristavajuci negativan trend na trzistu ali taj veci bi onda i sutra ujutro trebao radit veci pritisak odma od pocetka da bi taj dio drzao vodu i nevjerovatno da se jos drzite prosjeka ovdje kao da je nesto bitan trenutno.
kolega mitkko je ovdje sve fino objasnio
RE: Tehnička analiza - komentari LIVE
čisto tehnički gledano, uvijek su ključna trgovanja oko fibbo linije 0.50, gdje smo i završili sa zadnjim nalogom.
btw., ukupno je protrgovano 144.773 dionice, daleko manji iznos od onoga koji imaju svi ozbiljniji igrači pojedinačno, a trenutno smo oko prosječne cijene njihovih kupovina.
u svakom slučaju, sutrašnje otvaranje bit će zanimljivo.
kolega mitkko je ovdje sve fino objasnio
čisto tehnički gledano, uvijek su ključna trgovanja oko fibbo linije 0.50, gdje smo i završili sa zadnjim nalogom.
btw., ukupno je protrgovano 144.773 dionice, daleko manji iznos od onoga koji imaju svi ozbiljniji igrači pojedinačno, a trenutno smo oko prosječne cijene njihovih kupovina.
To su gluposti. Ako piskaraš takve stvari i imaš dovoljno kandidata to ti postane samoispunjujece prorocanstvo. Cijeli Market je u banani, a u Optimi dovoljno onih nestrpljivih koji ne vjeruju u priču ili je koriste kao kratkotrajnu spekulaciju. To je legitimno... voda ide na vrč dok se ne razbije.
Display Morekolega mitkko je ovdje sve fino objasnio
To su gluposti. Ako piskaraš takve stvari i imaš dovoljno kandidata to ti postane samoispunjujece prorocanstvo. Cijeli Market je u banani, a u Optimi dovoljno onih nestrpljivih koji ne vjeruju u priču ili je koriste kao kratkotrajnu spekulaciju. To je legitimno... voda ide na vrč dok se ne razbije.
nisam nikad izjavio da je TA sveto pismo, al činjenica je da da daje određenu perspektivu, ne moramo se složiti.
osobno volim na nju baciti oko jer tržište nekad baš i nije u skladu sa fundamentima neke firme ili nekim izvanjskim okolnostima koje utječu na cijenu.
mišljenja sam da od viška informacija glava ne boli.
slažem se da je puno nestrpljivih koji ne vjeruju u priču ili je koriste kao kratkotrajnu spekulaciju, ali što ne bi onda baš ljudi koji znaju procijeniti vrijednost trebali iskoristiti njihovu paniku?
Bi. I treba iskoristiti. U strahu su velike oci, a većina ljudi je po prirodi nestrpljiva.
Ne jer se to onda ne radi prije zatvaranja da bi pokrenio paniku, koju ces paniku pokrenit ako se trgovina za 5 minuta zatvori, takve stvari se rade u prvoj polovini dana ako je to za cilj da taj trend moze uhvatiti ritam, ovo je netko prodao jer ocekuje da ce ici nize i nije mu ugodno vise prespavati do sutra da vidi gdje ce ici vjerovatno netko tko je kupio skuplje ocekujuci rast koji se nije desio jer ovo je dionica za trejdere prvenstveno oni rade vecinu prometa, osim toga je jos jedino moguce da netko veci je odlucio izlazit da spusti cijenu iskoristavajuci negativan trend na trzistu ali taj veci bi onda i sutra ujutro trebao radit veci pritisak odma od pocetka da bi taj dio drzao vodu i nevjerovatno da se jos drzite prosjeka ovdje kao da je nesto bitan trenutno.
kolega ja pricam o prosjeku ulaza svakog pojedinog ulagaca, niste citali sa razumijevanjem, dodatno nije bilo prilike doticnom izaci puno ranije sa tom kolicinom jer bi to i ucinio, a racunica je upravo smanjivanje vlastitog prosjeka jer je namjera ponovno uci u kracem periodu, i to vam je to....on racuna na overkill ovakvih i inih piskaranja i kombinatorike, plus nogicu mu drze tehnicari kako je ranije objasnjeno od kolege “naim”
Ljudi trebaju shvatit da ulagačima koji su ovu dionicu uramili, ovo sve skupa traje predugo, neki polagano gube strpljenje, neki razvijaju teorije zavjere, neki možda žele mir, žele izaći da budu u sigurnom cashu...
Ali ekipi koja ima lovu i koja je konstantno na bidu i asku, ovo je eldorado... I zato imamo ovakve osjetne skokove i padove na relativno malom prometu...i to odavno traje....
Naravno ne smijemo zaboraviti dodatne utege dionice a to je ova novonastala kriza na tržištu i fondovi koji su zdušno kočili dionicu u rastu...
Možda sam negdje propustio iako pratim ovu temu, ali ne sjećam se da je bio neki članak u kojem su novinari tražili informaciju od A1 i UG da li su zainteresirani za kupnju Optime. Recimo, pošalje se pitanje na koje bi odgovor bio takav da se može nešto korisno zaključiti. Ukoliko su zainteresirani, onda su dali ponudu i vjerojatno će dati neki općeniti odgovor, tipa pratimo što se događa ili ne možemo komentirati, a ako nisu ne vidim razlog da ne odgovore da u trenutnim tržišnim okolnosti ne razmatraju kupovinu.
Display Morekolega mitkko je ovdje sve fino objasnio
Kolega,
TA predvidja upravo ovo o cemu vi pricate - tj, iz trgovanja je vidljivo da ljudi rade osjecaju ono o cemu vi pisete. Da ne osjecaju, cijena bi isla gore. Ili,postoji gora varijanta, netko nesto zna vezano uz prodaju/cijenu optime. E vidite, tu vam TA pomaze. Sve je na vama.
Možda sam negdje propustio iako pratim ovu temu, ali ne sjećam se da je bio neki članak u kojem su novinari tražili informaciju od A1 i UG da li su zainteresirani za kupnju Optime. Recimo, pošalje se pitanje na koje bi odgovor bio takav da se može nešto korisno zaključiti. Ukoliko su zainteresirani, onda su dali ponudu i vjerojatno će dati neki općeniti odgovor, tipa pratimo što se događa ili ne možemo komentirati, a ako nisu ne vidim razlog da ne odgovore da u trenutnim tržišnim okolnosti ne razmatraju kupovinu.
To bi HT već objavio. Neki dan smo komentirali da je to cjenovno bitna informacija i da su prema ZTK i pravilima burze dužni to objaviti. Prodaja je proces. Procesi traju. Obzirom na trenutne okolnosti nije čudno.
Ovdje se stalno vrti ista priča, ne mjesecima, već godinama.
Da nema ponuda, HT bi to javno objavio i čekao bi se angazman investicijske banke za prodaju. Odnosno ono sto nalaze faza II. Ne vidim razlog zašto bi HT skrivao bilo kakvu takvu informaciju jer nisu nikad nešto prešućivali. Osim toga, i njima je u interesu (ako već moraju prodati firmu) da postignu sto bolju cijenu odnosno prodajne uvjete za sebe. Zabi i ostalim dioničarima također.
Nisam ja apologet ovdje. Kome se ne sviđa ima burza pa nek prodaje, kupuje, oduzima i dodaje.
Ovdje se stalno vrti ista priča, ne mjesecima, već godinama.
Da nema ponuda, HT bi to javno objavio i čekao bi se angazman investicijske banke za prodaju. Odnosno ono sto nalaze faza II. Ne vidim razlog zašto bi HT skrivao bilo kakvu takvu informaciju jer nisu nikad nešto prešućivali. Osim toga, i njima je u interesu (ako već moraju prodati firmu) da postignu sto bolju cijenu odnosno prodajne uvjete za sebe. Zabi i ostalim dioničarima također.
Nisam ja apologet ovdje. Kome se ne sviđa ima burza pa nek prodaje, kupuje, oduzima i dodaje.
Na OPTE su i Partibrejkersi zasvirali....
Baš je svaki puta čudno da neki smatraju TA relevantnom i uzimaju je uopće u obzir. Tržište je slabo likvidno i procjenjuje se da je cash bolji od neizvjesnosti. Izvrsne dionice padaju. I ja se puno bolje i mirnije osjećam uglavnom u kešu. Prikupljam info o OPT i volio bih kupovati po nižoj cijeni od današnje kako bih smanjio rizik ako uopće budem kupovao. Sigurno da ima ulagača koji se dijelom i emotivno vežu za dionicu/ulaganje i to sigurno nije najbolja opcija. Ono što mi je potpuno jasno da struka pravnika (odvjetnika) može svaku situaciju pa i aktualnu ovdje blokirati, bojkotirati, promjeniti ili prolongirati. Svi su očekivali rasplet, a ja bih onda očekivao jaču potporu, a ne ovako slabašnu. Ne bi me čudilo da se traži prolongacija a kao reason navede covid 19. To bi mnoge male izbacilo iz sedla. Ne bih htio prognozirati cijenu niti prodaje niti kretanje dionice. Nemam dovoljno informacija koje su za to neophodne.
HT ovde ima zadnju riječ nemojmo to nikad zaboraviti. To znači da oni ako hoće, mogu prodaju odgoditi jednostrano jer tako piše u natječaju. Pitanje svih pitanja, odgovara li im to. Kad na sve to nadodate i korona krizu imaju lijepu priču da odbiju ponude, AKO to žele.
Večeras će se viditi ko je pametno prodavao proteklih dana nakon objave FI pa će mo biti pametniji
Skupile se i ovdje kolege koje vole shortati na hrvatski nacin. Probali su sa kodt, rivp, ernt i sad se nadaju da ce ih opte izvuci iz gubitaka. Do jucer su kupovali i tvrdili da je zicer, a evo... TA ne grijesi, koliko god to priucenim spekulantima islo na zivce -Mene je samo strah da ako pojedinci koji vole shortati na hrvatski nacin kupe opte da ce sutra zazivati hanfu da blokira trgovanje. Vec vidjeno, ali zalosno da se ne zna procjeniti pravi trenutak za ulaz u dionicu.
HT ovde ima zadnju riječ nemojmo to nikad zaboraviti. To znači da oni ako hoće, mogu prodaju odgoditi jednostrano jer tako piše u natječaju. Pitanje svih pitanja, odgovara li im to. Kad na sve to nadodate i korona krizu imaju lijepu priču da odbiju ponude, AKO to žele.
Večeras će se viditi ko je pametno prodavao proteklih dana nakon objave FI pa će mo biti pametniji
Mislim da tu nisi u pravu. Ako se dionice prodaju uz “drag along” opciju, a prodaju se onda i Zaba odlučuje o natjecaju. To možda tako formalno ne piše u ugovoru o upravljanju, al to je nema sumnje tako. Nije Zaba neka tamo bolnica ili neprofitna udruga da će HT za nju odlucivati sto je najbolje. I Zaba i HT imaju neki zajednički interes, al imaju oni i pojedinačne interese koji izlaze van granica i okvira “ugovora o upravljanju”.