Zbilja neobično uravnoteženo trgovanje.
Već se gotovo mjesec dana cijena vrti oko 6 kn.
Zbilja neobično uravnoteženo trgovanje.
Već se gotovo mjesec dana cijena vrti oko 6 kn.
Nešto su požurili danas
https://zse.hr/UserDocsImages…otREV-K-HR.xlsx
Evo matrijala za raspravu...............
18% pada prihoda ne moze nikako bit dobro i to skoro prije nego je korona uhvatila maha, ima li koje objasnjenje logicno u pdf-u neman vremena sad citat
b. Konsolidirani prihodi
Ukupni prihodi od telekomunikacijskog poslovanja u prva tri mjeseca 2020. godine bilježe pad od 18,6%, u odnosu na isti period prethodne godine. Smanjenje prihoda najviše je pod utjecajem manjih prihoda od interkonekcijskog poslovanja od 66,8% kao rezultat smanjenja obima poslovanja na području međunarodnog tranzita govornih usluga (75,8%). Predmetno smanjenje prihoda od tranzita prati proporcionalno smanjenje troškova tranzita te je utjecaj na EBITDA marginu zanemariv.
Ovo se moze objasniti smanjenjem opceg poslovanja s inozemstvom pa se manje i razgovaralo telefonom. Znaci ipak radi korona, i to jako, ali ukupna Ebitda marza raste.
Pad prihoda je samo u stavci tranzita i dosta veliki pad prihod izgleda, ali treba uzeti u obzir da je i za taj iznos pao i rashod, a ebitda je u porastu.
A svi segmenti su zabilježili priličan pad. Ali su marže očuvane. Velika je konkurencija na trzistu, a dosta toga je na mobilnim mrežama pa se događa supstitucija fiksnih usluga mobilnima. Treba vise ulagati u segment rezidencijalne prodaje, a za to treba novaca. Time će se valjda novi vlasnik pozabaviti vise.
OPTe je puno uložila... to se vidi, a što bi sad i dobit možda trebala na Q1-korona biti 10 milijuna????
OPTe je puno uložila... to se vidi, a što bi sad i dobit možda trebala na Q1-korona biti 10 milijuna????
ma kome je bitan 1Q, gleda se uvijek onaj slijedeći
RDG mi nije previše zanimljiv, da imamo pad prodaje, ali i pad rashoda pa ništa strašno. Ali ono šta mi je upalo u oči je u bilanci promjena ročnosti u pasivi, 201 mil.Kn je sa kratkotrajne imovine (dug i obveze prema dobavljačima), prebačeno na dug.imovinu "Obveze za zajmove... poduzetnika unutar grupe" WAS??!!
Tko je poduzetnik unutar grupe? HT? Šta su to sa njima izveli? Ne sjećam se da je itko spominjao nešto ovakvoga na forumu... Zna li tko šta?
Ovo je kao stvoreno izvješće, baš po mojem ukusu!
Taman svi oni i malo tvrdokoriniji možda sada pobacaju papire... onda će napokon mir zavladati!!!
RDG mi nije previše zanimljiv, da imamo pad prodaje, ali i pad rashoda pa ništa strašno. Ali ono šta mi je upalo u oči je u bilanci promjena ročnosti u pasivi, 201 mil.Kn je sa kratkotrajne imovine (dug i obveze prema dobavljačima), prebačeno na dug.imovinu "Obveze za zajmove... poduzetnika unutar grupe" WAS??!!
Tko je poduzetnik unutar grupe? HT? Šta su to sa njima izveli? Ne sjećam se da je itko spominjao nešto ovakvoga na forumu... Zna li tko šta?
Krajem prvog mjeseca je HT posudio Optimi 200 milja kn kako bi zatvorila sve obveze po predstečajnim nagodbama i taj iznos se novi kupac obvezuje vratiti HT-u do 30.06.2021.
Bilo je o tome riječ na forumu prije mjesec dana
kao prvo, mislim da ovo nisu izveli prvi put tako da očito ne čitate pažljivo izvješća (ako uopće)
OPTE ne može vraćati iz redovnog poslovanja (plaćati iz operativnog NT) usluge HT-u
i onda se to prebacuje u zajmove od HT-a
navodno radi lakše prodaje
ujedno HT ima upravo kod pregovaranja u procesu prodaje neke posebne uvjete glede vraćanja tih zajmova od strane budućeg kupca
proučite to svakako
Patuljci pojma nemaju !!
Kaže moj učeni frend, da je izvješće više dobro nego što nije. Ja ga i tako ne znam pročitati, ja trgujem na - candle-
A ste se ušutili ,a ?
Ostvaren je znatan pad prihoda (za mene veći od očekivanog) i kvartalni gubitak, kratkoročni krediti smanjeni sa 402.616.625,00 kn na 225.481.203,00 kn, dugoročni povećani sa 216.222.681,00 na 402.616.625,00 kn.
Draga moja zloćka, šta bi tu bilo dobro?
Patuljci pojma nemaju !!
Kaže moj učeni frend, da je izvješće više dobro nego što nije. Ja ga i tako ne znam pročitati, ja trgujem na - candle-
A ste se ušutili ,a ?
Ostvaren je znatan pad prihoda (za mene veći od očekivanog) i kvartalni gubitak, kratkoročni krediti smanjeni sa 402.616.625,00 kn na 225.481.203,00 kn, dugoročni povećani sa 216.222.681,00 na 402.616.625,00 kn.
Draga moja zloćka, šta bi tu bilo dobro?
Kolega, mogao si uz taj znatan pad prihoda navesti isto toliko i znatan pad rashoda.
Al naravno da nećeš kad želiš kupiti jeftinije
Eto, priznaš da ne znaš, i kaže ti se
Hvala vam svima.
Na asku Wise Guy, na 6 kn je izložio 58 tisuća komada na prodaju.
Tko ima, ima.
Izvješće je , ajmo reći, emocionalno neutralno
Pa kupac zna da kupuje i dugove
Ono što se prodaje je pristup tržištu i korisnička baza.
Kolega, mogao si uz taj znatan pad prihoda navesti isto toliko i znatan pad rashoda.
Valjda je i vrapcima na grani jasno da rashodi u ovom slučaju nisu jednako važni kao prihodi.
Ako se ovo ne proda u iduća dva mjeseca jadna nam majka.
Pa što se zamarati sa izvješćem taman da ode ispod nule ko nafta, ako je dvoznamenkasta kupnja izvjesna. ja bi da to neko obrazloži.
Valjda je i vrapcima na grani jasno da rashodi u ovom slučaju nisu jednako važni kao prihodi.
Samo EBITDA kolega ništa drugo, jer se po njoj računa prodaja, a tu smo otišli milju +.
Neko pokupio jeftino dionica i opet dobro. Bitno da se lova vrti 😂
Ma to je maslo jednog ili vise vendora ili nekog tko želi utjecati na prodajnu cijenu. Ne mogu prihodi od interkonekcije toliko pasti. Očito netko zaobilazi “vodove” Optime da dobije “bolju” cijenu na tenderu.
To ima utjecaj na prihode (možda i privremen), al nema na operativnu profitabilnost.
A sto je tu je, još malo pa gotovo.