Ma rijesit ce se zakon. Ili zaobici. Nije to neka velika mudrost za mahere.
Nego, 23 novozarazena danas...
Uskoro blizu nuli. Ukidanje mjera. Gdje je ono cijena bila prije njih?
Ma rijesit ce se zakon. Ili zaobici. Nije to neka velika mudrost za mahere.
Tu negdje gdje je i sad. Prve rasprodaje i spustanje prema 6 krenule su od NT osjetno prije korona tobogana.
No danas jedna malecka transakcija od 28000kom po asku. Tko zna jel to neki od onih koji prodaju jeftino da bi kupili skuplje..
Tu negdje gdje je i sad. Prve rasprodaje i spustanje prema 6 krenule su od NT osjetno prije korona tobogana.
No danas jedna malecka transakcija od 28000kom po asku. Tko zna jel to neki od onih koji prodaju jeftino da bi kupili skuplje..
Nije bas tako. Pogledajte tablicu.
U Italiji je prvi slucaj bio 29.01.2020.
https://www.wired.co.uk/article/coronavirus-italy
I od tada se samo ocekivalo da bukne ovdje. Pa je krenulo sipanje. Ali s razina od 8 kn. I vise.
Sve je to relativno.
Da nije veliki investitor sa 190 000 dionica na silu bježao vanka, cijena dionice i unatoč krizi nebi pala ispod 7 kn.
Uglavnom mjesec dana od predaje ponuda je iza nas, do kraja ovog mjeseca očekujem nekakvu vijest o postupku prodaje.
Sve je to relativno.
Da nije veliki investitor sa 190 000 dionica na silu bježao vanka, cijena dionice i unatoč krizi nebi pala ispod 7 kn.
Uglavnom mjesec dana od predaje ponuda je iza nas, do kraja ovog mjeseca očekujem nekakvu vijest o postupku prodaje.
I ja. Ocekivanja mnogih su da ce se na skupstini vec znati tko i koliko. Mozda grijese
Sve je to relativno.
Kolega jeste sigurni da je palo samo zbog "velikog"? Pogledajte ovaj graf.
Usporedno kretanje OPTE-R-A i CROBEX-a u zadnja 3 mjeseca. Korelacija skoro savršena.
al ga zatvorio u zadnjim sekundama
kontam da vec sljedeci tjedan ce mu biti zao, mislim da nam slijedi jedna pozitivna objava u pon. ili uto.
Da i rast od 2% ode dolje ko od šale.
i šta sad reći na ovih 30 tisuća komada u zadnjoj sekundi?
Vrlo jednostavno, sigurno je to planski napravljeno...
Da je netko htio prodati 30 000 komada nebi prodao ovako sigurno. Znaci ovo na kraju je jedna obicna igrica koja se je pocela igrati jer se prodaja blizi, bit ce jos ovoga ne brinite, malo ce nas ostati do samog kraja
jel netko od vas bio na kupnji sad na kraju da ga je ovo napunilo
Mene, sitno. Soma komada.
Mene sa 2500 po 6.00. Imam 50% u OPTE i 50% u cashu i jeb...no se dobro osjećam tako. Možda dodat malo zlata u mix i to je to...
Ja sam isto 50% cash, 50% optima, iz svega ostalog izašao. Nije me napunilo, nešto niže sam imao bid postavljen za dokup.
A ovi pokušaji rušenja su već stara stvar, sjećam se od neki dan kad je majstor stavio 77 000 komada ask 10 min prije zatvaranja, srušio za 20tak lipa cijenu.
Nije pokušaj rušenja nego se ljudi klade da će se prije DOW srušiti nego OPTE narasti, kako sam već napisao na drugom Optima topicu, i to je sasvim legitimna oklada. Baš gledam, nafta se srušila 10% danas zbog nedostatka potražnje, ovo svijet nije vidjeo već desetljećima. A zna se da se Američka ekonomija pokreće dobrim dijelom skupom naftom, baš kao i Ruska, Saudijska itd.
Zasigurno uskoro mora doci dobra vijest ( iduci tjedan...nadam se )....promet i kupnja danas jako dobra...po meni namjerno u zadnjoj sekundi vraćeno na 6.00 kn. Ali što je najbitnije a mnogi to nisu baš ni popratili... HT je dao 4.mil kn pomoći za Coronavirus ( Zaraznoj bolnici ) a HT je najveća kompanija u HR i zaradila je ogromne novce na građanima HR... ( sve po zakonu ) a A1 je dao cc. 1.5 mil kn ( izuzetno skromno ) koliko dugo zarađuje jako puno novaca na našem tržištu...
A UG je dala samo pomoć Hrvatskoj za Coronavirus borbu 500.000 US $ ( a to je cc. 3.5. mil kn ). A uz to je dala još dodatnih 2.500.000 US $ ostalim zemljama u susjedstvu ( Slovenija,Srbija,Rumunjska...). A kod nas su na tržištu jako kratko....samo da imate usporedbu koliko je jaka ta firma.
Oni su organizirani i jaki da se mogu mjeriti i sa jačima od HT.
Čekam dobru ponudu za dionice Optime.
Zasigurno uskoro mora doci dobra vijest ( iduci tjedan...nadam se )....promet i kupnja danas jako dobra...po meni namjerno u zadnjoj sekundi vraćeno na 6.00 kn. Ali što je najbitnije a mnogi to nisu baš ni popratili... HT je dao 4.mil kn pomoći za Coronavirus ( Zaraznoj bolnici ) a HT je najveća kompanija u HR i zaradila je ogromne novce na građanima HR... ( sve po zakonu ) a A1 je dao cc. 1.5 mil kn ( izuzetno skromno ) koliko dugo zarađuje jako puno novaca na našem tržištu...
A UG je dala samo pomoć Hrvatskoj za Coronavirus borbu 500.000 US $ ( a to je cc. 3.5. mil kn ). A uz to je dala još dodatnih 2.500.000 US $ ostalim zemljama u susjedstvu ( Slovenija,Srbija,Rumunjska...). A kod nas su na tržištu jako kratko....samo da imate usporedbu koliko je jaka ta firma.
Oni su organizirani i jaki da se mogu mjeriti i sa jačima od HT.
Čekam dobru ponudu za dionice Optime.
Kolega, manite se teorija zavjere, kontrola cijene itd. To je samo trziste. Netko kupuje, a netko prodaje. Netko ocekuje da ce dobiti vise, a nekome je bolji vrabac u ruci nego golub na grani.
Ja sam nekidan zatrejdao 10k eura Optime za zaradu od jednog malo boljeg rucka.
A danas sam ukrcao i skuplje negoli sam mislio jer mi je bilo dobro raspolozenje i dobri signali. Recimo pad broja novozarazenih, od pada vani nema nista jer previse se pumpa, ide lijepo vrijeme, relaksacija mjera, prodaja se blizi, ide to up mozda i prije nego mislimo.
Takav je zivot... Svi smo mi od krvi i mesa.
Ne znam sto se zivcirate oko rusenja cijene u zadnjoj minuti... Ako imate parsto dionica, mozda vam to nesto i znaci, ali ako imate par desetaka tisuca, to je beskorisna informacija, ionako je vrijednost portfelja radjena prema zadnjoj trgovanoj cijeni potpuno promasena i beznacajna informacija jer tu vrijednost nikada necete dobiti kada budete prodavali dionice koje imate, vec ce to biti nize od najviseg bida ako vec zelite po kratkom postupku rijesiti to sto imate...