1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Kajnak
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • April 10, 2020 at 11:08 PM
    • #2,601
    Quote from user35
    Quote from Kajnak

Pa ne prodaju HT i ZABA zaključani hotel, pa da je baš ovaj trenutak presudan. Prodaje se teleoperater sa više od pola milijarde kuna prihoda, koji neće značajnije pasti, ako će i pasti. Kupci ne kupuju za danas nego za sutra i prekosutra, sa vizijom fuzije fiksnog i mobilnog operatera. Izvjestan je sinergijski učinak takve fuzije. Najvažnije, ni jedni ni drugi ne moraju prodati ako nisu zadovoljni ponudom.

slazem se... Narocito Zaba ako ne bude zadovoljna jer im ne treba:/

Ja vam samo govorim da je potrebno biti oprezan i paziti na te procjene,MA aktivnost pada kao Baumgartnern iz svemira ali ako vama ovdje ne treba opreza, samo jako

Pretpostavljam da nitko nije vec dugo jace uso, ali vasi postovi o procjeni cijene sa 1-3 varijable je opasna

Hvala od srca. Ovakav altruizam se ne sreće često. No meni je rizik ovdje prihvatljiv do cijene od 4 kn. Što se ZABA-e tiče od dividende koja nije isplaćena ostalo im 1500 mil. kn. To je mrvicu više nego će dobiti od kupca prodajom OPT. Inače reče ministar Marić da se država bude zaduživala na domaćem tržištu, a Zoka kaže ako kamate budu više od 1%, da su za njega to lihvarske vrijednosti, tako da ste se ugrizli za jezik, ili promašili ceo fudbal, što vam je draže, bit će zaduživanje ispod po vama nedostižnih 1,3%. Vidite nekada ono što vama izgleda izvjesno ( skupo zaduživanje) ispadne da baš i neće biti, a ono što vama izgleda neizvjesnim (OPT iznad 10 kn), možda ipak bude.

Nadam se da ćete na targetima za koje prilikom procjene uzimate u obzir 1001 varijablu dobro zaraditi.

• Kajnak
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • April 11, 2020 at 9:23 AM
    • #2,602

Bravo Admin. Za gospodina sam zaista mislio da upozorava mlađe na riskantnost ulaganja u ovom trenutku iz čisto altruističkih pobuda, međutim sam priznaje da to nisu njegove pobude. Pa ja nisam Freud da analiziram njegove frustracije. Pisati na temi čije su ti dionice fuj je malo nastrano. Uostalom kod Freuda sve završava na neostvarenim se.sualnim maštarijama pa nas gospon očito za.ebava.

Što se mene tiče ful sam izložen i nemam namjeru prodavati prije ponude.

Inače kako nema novih vijesti aktualizirajmo i interes (pretpostavljamo) i drugog pretendenta za kupnju OPT. Vipnet je bio spreman za h1 platiti 20 mil.€ prije 7 godina. Ko prati temu i način preuzimanja-spajanja H1 od strane OPT zna kakav je omjer OPT:H1, pa nek izračuna koliko je to sada.

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…nje-h1-telekoma

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 11, 2020 at 10:40 AM
    • #2,603

ja se moram priznati ne mogu snaci u izracunu jer ne mogu naci broj korisnika H1 prije pripajanja OPTe. ali mislim da ovaj clanak moze pomoci pa neka netko izracuna. 😎😁

https://www.poslovni.hr/domace/h1-pove…20-posto-114196

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • April 11, 2020 at 10:53 AM
    • #2,604

Nije bas ni vjerodostojna usporedba obzirom da OT ima puuuno vise infrastrukture od H1.

Moja procjena je 90 milijuna € + 70 milijuna € dugova cca sto nam donosi ukupno 160 milijuna € troška budućeg kupca za ovu transakciju.

Po ovome ispada cijena dionice između 10 i 11 kn, i sa tim ishodom svi mogu biti sretni ZABA koja se riješava utega, HT koji naplaćuje sve dugove i kupac UG koji postaje bitan igrač na tržištu sa ovom transakcijom i može u daljnji boj za upgrade mobilne mreže i podizanje baze fiksnih i mobilnih korisnika koji će se postići ovom konvergencijom.

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 11, 2020 at 11:01 AM
    • #2,605

a premija ? treba gledati dugorocno. javi dalje ostajem pri min 14kn/ dionici

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • April 11, 2020 at 11:07 AM
    • #2,606

Ma daj bog ili UG ali morate razumjet da piskaranjem ovjde utjecete na postupke nekih pa bi valjalo biti susdrzaniji.

...sram me koliko nemam..

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • April 11, 2020 at 11:13 AM
    • #2,607
    Quote from user35

Ma daj bog ili UG ali morate razumjet da piskaranjem ovjde utjecete na postupke nekih pa bi valjalo biti susdrzaniji.

Ako forum i piskaranja utječu na investitora i njegovu procjenu i odluku onda bolje da se takav investitor ne bavi biznisom.

Suma sumarum prošlo skoro mjesec dana a ništa se nezna, pa čak niti jel pristigla koja ponuda i sve je u fazi špekulacije, tako da ponuđači sto se tiče tajnosti postupka mogu biti jako zadovoljni.

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • April 11, 2020 at 11:29 AM
    • #2,608
    Quote from dionicar

a premija ? treba gledati dugorocno. javi dalje ostajem pri min 14kn/ dionici

Sve preko 11 može se postići iskuljucivo ako imamo vise kandidata koji se natječu sa većom cijenom, a nekako sumnjam kako bi bilo tko išao preko 10 kn osim UG kojem je trenutno OT najvrijedniji na tržištu jer nemaju fiksne operacije, dok A1 interesira samo korisnička baza.

Ali naravno ovo je samo moje viđenje cijele situacije, a pravo je pitanje kako investitori razmišljaju i koliko žele ponuditi za sigurno najveće HR preuzimanje fiksnog operatora. Sva dosadašnja preuzimanja fiksnih operatora su kamilica naspram ovoga.

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 11, 2020 at 11:44 AM
    • #2,609

Headhunter : pa o tome i pricam.. jer zamilite da bude 10 kn / dionici ?! tu je ZABA izgubila. zasto izgubila ? pred koliko godina je dobila 10 kn / dionici ? inflacija ljudi moji. 😊 sto mislite zasto nema kredita za gradjane stamnebih ispod 2% ? ( ok, postoji i poseban porez po zakonu koji je banka duzna placati ako plasira kredit ispod 2%, proguglajte malo pa cete znati o cemu pricam). dakle mora biti min 11 - 12 kn da ZABA tu izadje sa nekom minimalnom zaradom. Ali obzirom na "kupovinu" 200 000 korisnika i posljednji dio kolaca na nasem trzistu mora biti i izdasna premija. Ako nesto zelite kupiti onda to platite, i preplatite. 😎 Pa nije i UGa glupi da ne znaju izracunati da je minimalna vrijednist 10 - 11 kn kad se odbije dug ako mi na forumu znamo. K tome znaju da in je i A1 za petama... a znaju da i HT i ZABA mogu odbiti prodati ako ne budu zadovoljni ponudom. dakle i dalje stojim na 16kn kako sam vec pisao ali minimum 14. ne znam sto ostali kolege forumasi misle o mome postu ?

Hvala.

• Zglob
    Student
    Reakcija primljeno
    89
    • April 11, 2020 at 1:29 PM
    • #2,610

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

opet si je malo dokupio...reda radi

😎😎😷⬆️⬆️

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 11, 2020 at 2:15 PM
    • #2,611

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

izvještaj ruskog medija u Americi.

btw., ovdje je Optima glavni igrač (WiFi4EU).

čisto ako netko misli da ovi iz vana ne znaju ništa o nama.

koga zanima, nađe načina da iskopa.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 11, 2020 at 4:15 PM
    • #2,612
    Quote from dionicar

Headhunter : pa o tome i pricam.. jer zamilite da bude 10 kn / dionici ?! tu je ZABA izgubila. zasto izgubila ? pred koliko godina je dobila 10 kn / dionici ? inflacija ljudi moji. 😊 sto mislite zasto nema kredita za gradjane stamnebih ispod 2% ? ( ok, postoji i poseban porez po zakonu koji je banka duzna placati ako plasira kredit ispod 2%, proguglajte malo pa cete znati o cemu pricam). dakle mora biti min 11 - 12 kn da ZABA tu izadje sa nekom minimalnom zaradom. Ali obzirom na "kupovinu" 200 000 korisnika i posljednji dio kolaca na nasem trzistu mora biti i izdasna premija. Ako nesto zelite kupiti onda to platite, i preplatite. 😎 Pa nije i UGa glupi da ne znaju izracunati da je minimalna vrijednist 10 - 11 kn kad se odbije dug ako mi na forumu znamo. K tome znaju da in je i A1 za petama... a znaju da i HT i ZABA mogu odbiti prodati ako ne budu zadovoljni ponudom. dakle i dalje stojim na 16kn kako sam vec pisao ali minimum 14. ne znam sto ostali kolege forumasi misle o mome postu ?

Hvala.

mislim da je Zaba dosta tu i naplatila putem kreditiranja.....koliko neznam...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 11, 2020 at 6:17 PM
    • #2,613
    Quote from hugh
    Quote from dionicar

Hvala.

mislim da je Zaba dosta tu i naplatila putem kreditiranja.....koliko neznam...

ZABA, koliko znam prati Optimu sa kreditiranjem od njenog osnutka, te je vlasnički

udio od ZABA-e uglavnom konvertiran dug u vlasnički udio. Pošto je ZABA u stvari

angažirala HT da upravlja sa Optimom i valjda im za to nešto plaća, logika mi kaže

da se ovo nikako neće prodati u bescjenje. Banka ima dovoljno kapitala da pričeka

'pravog' kupca koji je spreman platiti punu cijenu sa kojom bi svi bili zadovoljni.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• lerfeon
    Početnik
    Reakcija primljeno
    27
    • April 12, 2020 at 7:42 PM
    • #2,614

slažem se i to sam prije tvrdio da banka ima novaca i neće prodati s gubitkom a sigurno je se nešto pita jer ima duplo više udjela od HT-a i poslije kad dobije upravljanje poslije 7. mj. itekako će znati gdje je procjena i što žele

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 14, 2020 at 9:46 AM
    • #2,615

kolege, dobro jutro. jucer sam malo istrazivao OPTE. Naime, kao sto se vec pisalo ako se ne varam na "starom" forumu" da su na OPTE javni biljeznici, neki domovi zdravlja, ZG Holding, jos sam dosao do podataka da je tvrtka APIS IT na OPTE (APIS inace radi uplatnice za ZG holding, pise Vam na svakoj), te da je ZET na OPTE. Navedeni podaci su sa poslovna Hrvatska. Rijec je o podatkovnoj te govornoj usluzi.

• sasab
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • April 14, 2020 at 10:49 AM
    • #2,616

Ma Opte rastura, nema zezanja ;) Nekad sam imao njihov paket kod kuce, brzina nije bila nesto ali racun je bio povoljan. Za moje potrebe u ono vrijeme super. Samo da dode treci igrac na trziste jer trenutnih 35EUR je stvarno previse za net i tv programe.

• laka_igra
    Student
    Reakcija primljeno
    122
    • April 15, 2020 at 10:00 AM
    • #2,617

Toliko nas je ova korona ubila da je zamro i forum. Više nitko ne postavlja pitanja, nema nikakve analize, a OPTImizam je valjda isčezao. :(

Još uvijek ima onih koji misle da ova dionica ne vrijedi, a kupnja/prodaja se svela na pojedinačne procjene i ulete, ali nadam se da će napokon sve to zasjati i krenuti u pravom smjeru i da će ih sve kupci uskoro razuvjeriti.

P.S. Ostanite doma i čekajte još malo jer uvijek se vidi svjetlo na kraju tunela. A ako je to ustvari vlak, ionako će nam većini biti prekasno. :)

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • April 15, 2020 at 10:11 AM
    • #2,618

Koji amaterizam, lik stavi nalog od 20.000 na ask, odmah se netko uspaničari i prospe po bidu, lik trenutno makne nalog od 20.000.

Nagradno pitanje: Što mislite čiji su bili nalozi na bidu?

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 15, 2020 at 10:13 AM
    • #2,619

tvoji rambo_5 . koja je nagrada? :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 15, 2020 at 10:28 AM
    • #2,620
    Quote from dionicar

tvoji rambo_5 . koja je nagrada? :)

ma nije, od lika su,

uopće ne vidim zašto bi amaterizam bio loš za burzu, uvijek je dobro imati raznovrsnost:)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 466

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:13 PM
    2. Odgovora
      466
      Pregleda
      202k
      466
    3. Hawk Tuach

May 20, 2025 at 12:13 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 8 gostiju