1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 3, 2020 at 8:32 PM
    • #2,281
    Quote from zlocesti

Išla nacrtati, i molim objavu, ovo nije predviđanje, ovo je grafički prikaz činjeničnog stanja

Godišnji prikaz, dnevni raspon

U padu se formirao falling wedge, target je odrađen nakon breaka i porasta cijene

Oko 6 kn imamo znatan otpor , na razini cijene oko 6 kn bili su veliki volumeni, puno involviranih, puno boli.... otpor i podrška nastaju radi naših emocija

Cup o kojem su pričali se formirao na satnom intervalu na godišnjem ima V formu , a takvi su nepouzdani

Zaključak- ne znamo budući smjer kretanja cijene:)

Ne znam promijeniti gumu, nisam ni nekakav tehničar... pa molim prave tehničare da se pridruže

Display More

Očekivao sam rast do ove razine, ali isto tako i konsolidaciju na pola puta. Ova svijeća od prekjučer se je zaustavila na toj međustanici, ali sljedeća dva dana nastavila bez zaustavljanja. Trenutno je cijena na ogromnoj razini otpora (50, 100 i 200 EMA, 0,5 i 0,618 Fib, prijašnja razina podrške) i tu bi se morao dogoditi pullback ili najmanju ruku konsolidacija. Zadnja dva dana pada volumen, svi indikatori su overbought. Cijenu još gore može pogurati samo neka vijest koja bi eventualno izašla danas-sutra.

Files

OPTE.png 157.73 kB – 0 Downloads

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • April 3, 2020 at 8:37 PM
    • #2,282

Kao da je Market “nevidljivom rukom” nacrtao taj Graf. Tko imalo prati trgovanje Optimom posljednja tri dana mogao je vidjeti aktivno sakupljanje s određenim ciljem. Neću spekulirati da li netko nešto zna, al očito je da su se aktivnosti oko dionice posljednjih dana iz temelja izmijenile.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • April 3, 2020 at 8:56 PM
    • #2,283

Kakvi grafovi kakvi bakraci. U ponedjeljak nitko neće štapom po 4.4 u srijedu jagma po 6 kn? Kakav graf takvo što može predviditi? Isto tako kad je cijena padala probila je šesticu kao da ne postoji, gdje je tad bila linija otpora?

Dakle ostavite se corava posla, grafovi u ovom trenu, na ovoj dionici su gluposti

• Joda
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • April 3, 2020 at 8:57 PM
    • #2,284

@mattikko

kume, nekad je i potrebito da voljumeni, kak bi se reklo, iščezavaju. Sve zavisi koji graf promatrate. Što ćemo sa tjednim?

turbo bottom fisher

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 3, 2020 at 9:01 PM
    • #2,285

Mr Cash, zato što je probilo 6 kn u padu stvorio se otpor.

Otpor je bol koju pamtimo, jer nismo prodali na 6 kn, a mogli smo.... a poslije je pala na 4 kn

Otpor se stvara u padu

Suport u rastu. U padu nakon rasta oni što nisu kupili, ili nisu kupili dovoljno, čekaju tu manju cijenu da kupe ili dokupe. Za idući rast

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 3, 2020 at 9:07 PM
    • #2,286
    Quote from zlocesti

Mr Cash, zato što je probilo 6 kn u padu stvorio se otpor.

Otpor je bol koju pamtimo, jer nismo prodali na 6 kn, a mogli smo.... a poslije je pala na 4 kn

Otpor se stvara u padu

Suport u rastu. U padu nakon rasta oni što nisu kupili, ili nisu kupili dovoljno, čekaju tu manju cijenu da kupe ili dokupe. Za idući rast

Zlocesta, ja sam odustao od pojasnjavanja ljudima TA. To je kao da meni koji sam ateist netko pojašnjava Sveto pismo - nema smisla ni potrebe. Netko u nešto vjeruje i ide s time kroz život, nema tu pogrešnog ili točnog.

• naim
    Guest
    • April 3, 2020 at 9:17 PM
    • #2,287

Ovdje ipak ljudi znaju tko je tko i koje je struke i koliko ima iskustva sa TA i investiranjem opcenito. Tako da... nemoj nam sad prodike drzati. Please

Sve bi to možda imalo smisla da firma nije u finalnoj fazi prodaje. U tim trenucima vrijede neki drugi principi. I to se vidi i po volumenu i po kretanju cijene. Otpor se lako skrši. Pitanje je ima li to smisla...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 3, 2020 at 9:17 PM
    • #2,288
    Quote from mitkko
    Quote from zlocesti

Išla nacrtati, i molim objavu, ovo nije predviđanje, ovo je grafički prikaz činjeničnog stanja

Godišnji prikaz, dnevni raspon

U padu se formirao falling wedge, target je odrađen nakon breaka i porasta cijene

Oko 6 kn imamo znatan otpor , na razini cijene oko 6 kn bili su veliki volumeni, puno involviranih, puno boli.... otpor i podrška nastaju radi naših emocija

Cup o kojem su pričali se formirao na satnom intervalu na godišnjem ima V formu , a takvi su nepouzdani

Zaključak- ne znamo budući smjer kretanja cijene:)

Ne znam promijeniti gumu, nisam ni nekakav tehničar... pa molim prave tehničare da se pridruže

Display More

Očekivao sam rast do ove razine, ali isto tako i konsolidaciju na pola puta. Ova svijeća od prekjučer se je zaustavila na toj međustanici, ali sljedeća dva dana nastavila bez zaustavljanja. Trenutno je cijena na ogromnoj razini otpora (50, 100 i 200 EMA, 0,5 i 0,618 Fib, prijašnja razina podrške) i tu bi se morao dogoditi pullback ili najmanju ruku konsolidacija. Zadnja dva dana pada volumen, svi indikatori su overbought. Cijenu još gore može pogurati samo neka vijest koja bi eventualno izašla danas-sutra.

Display More

da se NEŠTO nije dogodilo probili bi križ smrti, ovako smo se odbili od njega i stali taman preko ključnog fiba 50%.

čekamo knjige, al nekome se očito žuri.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• naim
    Guest
    • April 3, 2020 at 9:22 PM
    • #2,289

A sto ćeš vidjeti u “knjizi”?

Ja mislim da većina čeka prodaju, a ne da mu netko drugi neizravno kaže ono sto već i sam zna.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 3, 2020 at 9:24 PM
    • #2,290
    Quote from naim

Ovdje ipak ljudi znaju tko je tko i koje je struke i koliko ima iskustva sa TA i investiranjem opcenito. Tako da... nemoj nam sad prodike drzati. Please

Sve bi to možda imalo smisla da firma nije u finalnoj fazi prodaje. U tim trenucima vrijede neki drugi principi. I to se vidi i po volumenu i po kretanju cijene. Otpor se lako skrši. Pitanje je ima li to smisla...

Nije ovo prodika. Nacrtam šta vidim, pa kome kako odgovara. Stvarno nemam potrebu se objašnjavati. Svatko postupa po svojim uvjerenjima.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • April 3, 2020 at 9:26 PM
    • #2,291
    Quote from naim

A sto ćeš vidjeti u “knjizi”?

Ja mislim da većina čeka prodaju, a ne da mu netko drugi neizravno kaže ono sto već i sam zna.

Evo zaglavlja knjige, tu već nešto piše!!!:thumbup:

Tko zna što piše ispod ovoga ako ne zavirimo u knjigu?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 3, 2020 at 9:47 PM
    • #2,292
    Quote from Joda

@mattikko

kume, nekad je i potrebito da voljumeni, kak bi se reklo, iščezavaju. Sve zavisi koji graf promatrate. Što ćemo sa tjednim?

Slažem se sa ovim što kažeš. Nisam napisao da slijedi pad, već korekcija ili konsolidacija i da ne očekujem daljnji streloviti rast. Opadajući volumen i konsolidacija ispod razine otpora su obično indikator daljnjeg rasta. To ćemo vidjeti u sljedećih nekoliko dana.

• stana
    Student
    Reakcija primljeno
    123
    • April 3, 2020 at 10:43 PM
    • #2,293

ja ocekujem da veliki i dalje grickaju male, samo su sa razina 3.8 do 6 kn pogrickali one najslabije. Sada su ostali oni zilaviji pa ne prodaju dionice njima nego cekaju ponudu. Optima je imala oko 5000 dionicara, prije mjesec dana kad sam kupio popis iz skdd je imala 3000 dionicara, sada cemo vidjeti daljnji popis.

• stana
    Student
    Reakcija primljeno
    123
    • April 3, 2020 at 10:56 PM
    • #2,294

u svakom slucaju mali nestaju, veliki se kite dionicama. Ako sada kupuju na 6kn ne kupuju da bi ih prodali za 6kn zar ne. A i ovi iz topa 10 su imali cijenu 8,90 na burzi pa nikome nisu prodali nista osim sto je fond nesto plasio i to je to. Pametnom dosta. Ide preko 11-12 sigurno, a da li ce u meduvremenu padati ili rasti ili samo rasti je manje bitno, cekamo finale i ponudu. Samo strpljenja

• StockValue
    Student
    Reakcija primljeno
    79
    • April 3, 2020 at 11:42 PM
    • #2,295

To su dobre vijesti, veliki papaju male.. a izdržljivi ostaju i cekaju ponudu..

Mislim da ćemo pričekati još koji dan jer se kupcima danas još nije previše žurilo, skupljaju kolko god netko daje na ovim razinama.

Ali pretpostavljam da necemo trebat predugo čekati..

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • April 4, 2020 at 12:21 AM
    • #2,296

Ja Vam moram priznati da do 6.mjeseca prošle godine i sasvim slučajnog članka o Optimi nisam znao što je to burza i kako se uopće kupuju dionice.... Totalni laik, i sad sam malo manji laik al svejedno laik...

Danima mi se Optima vrtila po glavi,i počeo detaljno proučavati: cijena,rizik, uvjeti,predviđanja, izlazak na međunarodni natječaj, ... I onda sam samo jedno jutro otvorio brokerski, prebacio novac i zaglavio duboko al mislim baš duboko (malo iznad kategorija burekđija🤣) a prva dionica u životu.,malo nelogićno😎

Otad samo pratim. Bez ikakvog pomaka ni na 8.9 ni na 3.8.... Nisam se, nažalost usudio puno trejdati jer kako sam rekao ipak sam laik... Mislim da sam samo prateći Vas počeo peći zanat... I da je ova dionica vrhunska škola za učenje. Svašta se odvilo na ovoj dionici a nismo ni blizu kraju.... U svakom slučaju ekipa... Mr cash, stana, zloćesti itd itd hvala.. Od Vas sam naučio mnogo..

Pišem ovo da malci novaci tu na ovom forumu, ovoj dionici, drugim dionicama dobiju samopouzdanje i da budu odvažni.Na kojoj je tko razini ušao u dionicu ili izašao sasvim svejedno.bitno da je tu. Nijedan broj nije sramota...

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • April 4, 2020 at 2:34 AM
    • #2,297
    Quote from Optimistcro

Ja Vam moram priznati da do 6.mjeseca prošle godine i sasvim slučajnog članka o Optimi nisam znao što je to burza i kako se uopće kupuju dionice.... Totalni laik, i sad sam malo manji laik al svejedno laik...

Danima mi se Optima vrtila po glavi,i počeo detaljno proučavati: cijena,rizik, uvjeti,predviđanja, izlazak na međunarodni natječaj, ... I onda sam samo jedno jutro otvorio brokerski, prebacio novac i zaglavio duboko al mislim baš duboko (malo iznad kategorija burekđija🤣) a prva dionica u životu.,malo nelogićno😎

Otad samo pratim. Bez ikakvog pomaka ni na 8.9 ni na 3.8.... Nisam se, nažalost usudio puno trejdati jer kako sam rekao ipak sam laik... Mislim da sam samo prateći Vas počeo peći zanat... I da je ova dionica vrhunska škola za učenje. Svašta se odvilo na ovoj dionici a nismo ni blizu kraju.... U svakom slučaju ekipa... Mr cash, stana, zloćesti itd itd hvala.. Od Vas sam naučio mnogo..

Pišem ovo da malci novaci tu na ovom forumu, ovoj dionici, drugim dionicama dobiju samopouzdanje i da budu odvažni.Na kojoj je tko razini ušao u dionicu ili izašao sasvim svejedno.bitno da je tu. Nijedan broj nije sramota...

Odmah u startu - pao si na ispitu, pod uvjetom da si laik - kako sam kažeš!

Naime, ovaj je forum mlad, ima mjesec-dva dana, a većina nas se sa PD foruma prebacila na ovaj, pa ako si počeo peći zanat prateći imenovane kolege mjesec dana, nisam siguran da si od njih mogao jako puno naučiti, osim ako si bio aktivan i pratio ih na onom forumu, a u tom si slučaju lukava lija.

Kažeš da si zaglavio duboko, malo iznad kategorije burekđija, iz čega bi se moglo zaključiti da nisi u kategoriji od 150 - 1000 dionica, nego u kategoriji 1000 do 2000 dionica?

I kažeš da nismo ni blizu kraja! Kako znaš da kraj možda nije idući mjesec, ili idući tjedan?

I što je to po tebi kraj? Po meni je kraj kad bude objavljena konačna objava da je odabran kupac i po kojoj se cijeni kupac obvezao platiti dionice.

Po toj će cijeni kupac biti u obvezi platiti dionice sukladno čl. 9 ZOPDD.

Zakon o preuzimanju dioničkih društava

A tvrdnja da nije bitno na kojoj je tko razini ušao u dionicu ili izašao je apsolutno netočna i opasan savjet.

To je u stvari jedna od najvažnijih stvari kod ulaganja većeg iznosa novca u dionice i ako ne znaš ocijeniti kada je dobro ući, a kada izaći, bolje da se ne petljaš sa dionicama. San svih dioničara je kupiti na dnu i prodati na vrhu.

Osim za one koji ulažu od 500 do 1500 kn, pod uvjetom da su spremni izgubiti i taj iznos.

Edited 4 times, last by Jubito (April 4, 2020 at 2:45 AM).

• lerfeon
    Početnik
    Reakcija primljeno
    27
    • April 4, 2020 at 7:39 AM
    • #2,298

Kad ulaziš u dionice ko i u kockarnicu odmah moraš biti svjestan i odlučan da možeš sve izgubiti,puno puta sam prerano izašao ali sam odlučio s kojom sam zaradom zadovoljan tako i ovdje sam preko 2 godine s par desetaka tisućica ali ovdje čekam neobično za mene. Treba neki put i poslušat neke smjernice ali ne ovisiš samo o sebi ima tu i drugih pokvarenih faktora u ovoj našoj državi za koju sam i u rovovima bio. Puno sam zaradio ali i dio zarade izgubio ali ne žalim.Sretno svima do kraja ili samog kraja.

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • April 4, 2020 at 8:13 AM
    • #2,299
    Quote from Optimistcro

Hm, ako si samo na optimi poceo peci zanat, onda si imao vise srece nego pameti do sada, pravi kockar,,,, pogotovo ako nemas diverzificirani portfelj .. bez 5-10 pozicija razlicitog sektora ja nebi ni primirisao pojedinacnim dionicama. Imas 10 prstiju na rukama, probaj se uhvatiti za neku cijev samo sa jednim, dva, tri prsta a ispod tebe provalija 😉

I meni je optima trenutno jedna od pozicija, i fini %, naravno da cekam do kraja, bilo to koji mjesec, ili dulje, ali i da sve se ne odradi kako planiram, nebi bilo problem jer sam pripremljen i na to

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 4, 2020 at 9:41 AM
    • #2,300
    Quote from D'artagnan
    Quote from Optimistcro

Hm, ako si samo na optimi poceo peci zanat, onda si imao vise srece nego pameti do sada, pravi kockar,,,, pogotovo ako nemas diverzificirani portfelj .. bez 5-10 pozicija razlicitog sektora ja nebi ni primirisao pojedinacnim dionicama. Imas 10 prstiju na rukama, probaj se uhvatiti za neku cijev samo sa jednim, dva, tri prsta a ispod tebe provalija 😉

I meni je optima trenutno jedna od pozicija, i fini %, naravno da cekam do kraja, bilo to koji mjesec, ili dulje, ali i da sve se ne odradi kako planiram, nebi bilo problem jer sam pripremljen i na to

Display More

ja se osobno ne slažem sa diverzifikacijom među dionicama, jer ako cijelo tržište roni nema te diverzifikacije koja će te spasiti.

prava diverzifikacija je između više vrsta imovine (zlato, srebro, nekretnine za iznajmljivanje (ne ona u kojoj stanuješ), oročena štednja, cash, dionice i neki biznis po mogućnosti ili više njih).

što se tiče dionica, ja se držim savjeta Nassima Taleba (Incerto serija knjiga, najpoznatija Crni labud, ne nužno i najpoučnija) i Jima Rogersa koji većinom ciljaju prilike, ako ste mali investitor.

Ako ste teški nekoliko milijuna, onda diverzificirajte dionice, al u tom slučaju vjerojatno imate i pristup nekim informacijama do kojih mali u pravilu ne mogu doći.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:08 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. All

May 20, 2025 at 2:08 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 466

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:13 PM
    2. Odgovora
      466
      Pregleda
      202k
      466
    3. Hawk Tuach

May 20, 2025 at 12:13 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 119

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 10:05 AM
    2. Odgovora
      119
      Pregleda
      42k
      119
    3. value_zg

May 20, 2025 at 10:05 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 20, 2025 at 2:08 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

value_zg May 20, 2025 at 10:05 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 23 gostiju