Telekomima sasvim sigurno trenutno rastu prihodi.
Pitanje je samo da li će idućih mjeseci svi imati dovoljno love da plate račune.
Telekomima sasvim sigurno trenutno rastu prihodi.
Pitanje je samo da li će idućih mjeseci svi imati dovoljno love da plate račune.
Ma ovo su opasne i u pravnoj državi utužive konstrukcije. Da se buregđije udružuju. Kod nas se udružuju malo jači igrači sa politikom, i od tuda svo zlo u društvu. To nikako nije tema za ovaj trenutak na OPT.
Inače mišljenje je ko i d.ek svi ga imaju. Jedni vele pad gospodarstva će biti do 10% drugi 30% i više. Ne mislim da nekome ko se misli pozicionirati (dugoročno) na tržištu trenutna pandemija puno znači.
ja bi sve još još jednom upozorio na trenutnu situaciju u svijetu i šire
info MA aktivnosti pale krajem ožujka preko 80% u SAD, svijet 50-60% (izvor investing)
valuacije i multiplikatori prije coronakrize i nakon nemaju veze jedna s drugom, sve multiple trenutno okačene na bilo kojem site su poslovni rezultati YE2019
zaboravite na to
ako ulazite (sebi ozbiljnijim cash-om), do your homework, napravite DCF model i stresirajte ga za narednih 12-16 mjeseci bar 10%-15%
evo kolega, Vi ste ovo radili.
jel računica stoji ili ne stoji?
inače, HT je u svom izvješću za 2019. testirao umanjenje vrijednosti goodwilla za Optimu sa stopom rasta od 2,0% i diskontnom stopom od 8,36%.
nemam softver, pa ako bi bili ljubazni izračunati.
unaprijed zahvaljujem
https://lider.media/poslovna-scena…telekoma-129910
rok za predaju ponuda je bio prije mjesec dana, 2.03.2020.......kad bi mogle nove vijesti o ponuđačima....?
Ima li neki rok.::?
zašto nalozi ne prolaze na 5,70?
Po meni, logicno bi bilo da se ali ama bas sve odigra do lipnja pa da od 1.7. s q3 Optima vozi pod novim vlasnikom. I isplata svih.
marenda do 12:10
dovoljno je pogledati malo pojedinačne transakcije i po, a sada vezati malo s postovima na forumu, neminovno je moralo doći do naglog rasta, jer je prijetila opasnost da sve ode lagano nizbrdo, kao i ostala izdanja, zato je bilo potrebno pokrenuti uzgon, ako pogledamo promet, pa to je 30ak igrača sa 50000akk kuna i još par sitnijih i kolo je krenulo, pored toga dobar dio je oslobođen na RIVP, jer tamo se malo teže zaigrati milijunima
Ja i ti se vjerojatno ne bi mogli dogovoriti sto ćemo danas marendati, a kamoli oformiti grupu od trisldest ljudi koja će kupovati.
Mene uvijek fascinira kako je dionica bila jeftina na 9, a skupa na 4???
krivo ste nešto shvatili, ljudi se nakon nekoga vremena sami pokrenu, svi postaju mahniti i onda to na kraju dana plate, pa nismo kolega ni vi ni ja od jučer ovdje, nego od prekjučer,
mene fascinira upravo suprotno, kako su mnogi kupovali na 9, a sada kada je jeftinoća prodaju po 4-5, ali to su njihove male tajne i ne trebaju ih otkrivati, ne vjerujem da nekoga zanima njihov model gubitka,
a marenda, eeeeee to bi moglo, corona carantena me iscrpljuje
intradnevna dražba od 12:00 do 12:10
intradnevna dražba od 12:00 do 12:10
Hvala, zaboravio i na to i koliko je sati...
56k na 5,60kn.. opet se nesto kuha. Bit ce da je druga runda iza 12:30 poslije produzene marende
Display Moreja bi sve još još jednom upozorio na trenutnu situaciju u svijetu i šire
info MA aktivnosti pale krajem ožujka preko 80% u SAD, svijet 50-60% (izvor investing)
valuacije i multiplikatori prije coronakrize i nakon nemaju veze jedna s drugom, sve multiple trenutno okačene na bilo kojem site su poslovni rezultati YE2019
zaboravite na to
ako ulazite (sebi ozbiljnijim cash-om), do your homework, napravite DCF model i stresirajte ga za narednih 12-16 mjeseci bar 10%-15%
evo kolega, Vi ste ovo radili.
inače, HT je u svom izvješću za 2019. testirao umanjenje vrijednosti goodwilla za Optimu sa stopom rasta od 2,0% i diskontnom stopom od 8,36%.
unaprijed zahvaljujem
kolega naravno da jesam. na žalost dolazim do malo manjih vrijednosti raspon u nastavku
kolega user35 a premija?
to sami dodajte po vlastitom nahođenju
vaš izračun 7 kn od kolege 14 kn. (7+14)/2= 10.5kn * 1.3 premija = 13.65 kn?
56k na 5,60kn.. opet se nesto kuha. Bit ce da je druga runda iza 12:30 poslije produzene marende
pazi on na sebe, ne boj se
Display MoreDisplay Moreevo kolega, Vi ste ovo radili.
unaprijed zahvaljujem
kolega naravno da jesam. na žalost dolazim do malo manjih vrijednosti raspon u nastavku
al ako unesemo podatke kako to vrednuje HT, stopa rasta od 2,00% i diskontna stopa od 8,36% (kod Vas 8,32%) dolazimo do brojke od 11,78.
ili griješim?
Mene uvijek fascinira ta naopaka trejderska logika i ganjanje bureka. Kao da će sad netko zavrnuti pipu i vise nikada dionica neće biti 5,5 kuna?!
Većina ljudi zbog takvog ponašanja nikada ne zaradi ozbiljne novce. A i valjda sad kad nema sportskih događanja i klađenje je out, nadomještaju adrenalin iščekivanja rezultata. Zapamtite, ovo vam nije sportska kladionica. Prava lova je negdje na visim razinama.
al ako unesemo podatke kako to vrednuje HT, stopa rasta od 2,00% i diskontna stopa od 8,36% (kod Vas 8,32%) dolazimo do brojke od 11,78.
ili griješim?
točno! samo kažem da je to HT pretpostavka sredinom 1/2020 kada vjerojatno nitko nije razmišljao recesiji.
da li je HT iskazao umanjenje vrijednosti? ako nije znači da njegov model daje cijenu veću od 10!! možda 11,78
Kakve veze ima recesija sa strateškom kupnjom?
Pa vidiš da Telekomi najavljuju nikakav utjecaj od Covida19 na poslovanje?
Mi još ne znamo ni u kojoj ćemo mjeri imati recesiju, al već diskontiramo vrijednosti za taj utjecaj?
Za neke od potencijalnih kupaca ako ne kupe Optimu “recesija” će biti trajna jer te prihode neće moći nadomjestiti preuzimanjem tudjih udjela na trzistu.