@ optimistro
Ako cijena krene rasti, pa ju netko nakratko štopa je bear trap.
@ optimistro
Ako cijena krene rasti, pa ju netko nakratko štopa je bear trap.
s Krešinog prosjeka smo došli na blizu prosjeka Drveta i HPB S-6, ako se ne varam
kolega st-brajo kako znate po koliko je tko ušao unutra ?
S obzirom da nema novih informacija (https://zse.hr/default.aspx?id=97365), čini se da je ovaj rast špekulativan.
Ili ima nekih, kao na KRAS nedavno, koji su "slučajno" baš danas ušli u cash, pa da, eto, potroše malo?
Ajmo se veseliti.
I tako se živi dan po dan
U moru ružnih vijesti lijepo je ovo vidjeti
Podsjećam vas na procijenjenu cijene Optime prije pripajanja H1. / 7,31kn
I na cijenu koju je HT objavio u svojem izvješću, mislim 2019 godine.... nakon pripajanja.... i mislim da se radilo oko 8 kn... tko bi to sve pamtio... ima li nekoga tko se bolje sjeća
Ovi reliji, i dropovi... to u stvari u long poziciji ne treba ni gledati, posve je nevažno za konačni ishod
Ajmo se veseliti !!!!
Jedino mi nije jasno zašto se ne blokira trgovina jer očito neki znaju što većina nagađa. Sramota!
Jedino mi nije jasno zašto se ne blokira trgovina jer očito neki znaju što većina nagađa. Sramota!
na mozes zaustaviti na temelju rekla kazala on ima neku informaciju
Ni ovi u Optimi ne znaju ništa https://zse.hr/default.aspx?id=97365
Zašto bi se blokirala trgovina, pa da mi manji investitori koji smo kupovali jeftino kada nas se napadalo da kupujemo firmu koja ide u stečaj ne možemo prodati?
kolega st-brajo kako znate po koliko je tko ušao unutra ?
ne znam točno, al sam pratio promjene i proboje u top10.
ovo je aktualna priča već skoro 2 god, i nisam jedini.
imate i ovdje i kolegicu @zlocesti i još dosta kolega koji su ovo imali na radaru i znaju više od mene.
meni je ovo prvo ozbiljnije ulaganje.
Sami pregovori su vjerovatno stroga tajna.
Ali ima tu okolnih pripremnih radnji koje ukazuju na nesto. Recimo priprema papira, transferi novca itd.
Nesto negdje procuri.
dovoljno je pogledati malo pojedinačne transakcije i povezati malo s postovima na forumu, neminovno je moralo doći do naglog rasta, jer je prijetila opasnost da sve ode lagano nizbrdo, kao i ostala izdanja, zato je bilo potrebno pokrenuti uzgon, ako pogledamo promet, pa to je 30ak igrača sa 50000akk kuna i još par sitnijih i kolo je krenulo, pored toga dobar dio je oslobođen na RIVP, jer tamo se malo teže zaigrati milijunima
dovoljno je pogledati malo pojedinačne transakcije i povezati malo s postovima na forumu, neminovno je moralo doći do naglog rasta, jer je prijetila opasnost da sve ode lagano nizbrdo, kao i ostala izdanja, zato je bilo potrebno pokrenuti uzgon, ako pogledamo promet, pa to je 30ak igrača sa 50000akk kuna i još par sitnijih i kolo je krenulo, pored toga dobar dio je oslobođen na RIVP, jer tamo se malo teže zaigrati milijunima
kolega procitajte moj post sa 5%, tih 30 koje vi navodite su sateliti koji imaju cilj, nije dobro prodavati kad se ceka prodaja i isplata dionicara, pa pricamo o ovom vec koju godinu, znaci ocekujem min 15kn po dionici
ne kolega moller, nego su veliki pobrali dionice od 3,80 do 4,70, a sad su digli cijenu i beru i dalje. Kad poberu ove, ide veca razina. I tako do po meni 11 kn, a mozda i vise
Ovaj rast je lijep za oci, ali kad malo razmislimo, netko i prodaje da bi netko kupio...jel stvarno ovakva prodaja samo od tradera koji kapitaliziraju dobit od niskog ulaska? Ako je sve tako ziher, jedino oni mogu prodavati po tim ciframa...
A aaa, ja sam na nekim dionicama veliki i ne kupujem nikada skuplje dok ima jeftinije, a pogotovo da ih sam tjeram gore, tako su neki veliki došli do velikih gubitaka (vidi DDJH, VART, PTKM .............ima toga )
Trgovanje ima svoju dinamiku.
Ali konacna cifra ce biti nesto od cega ce mnogima ispasti vilica. Jer nema razloga da prodje jeftinije od prijasnjih transakcija. Ako se ima u vidu da je ovo em zadnje em znatno veci komad od Metroneta i sl.
Ja i ti se vjerojatno ne bi mogli dogovoriti sto ćemo danas marendati, a kamoli oformiti grupu od trisldest ljudi koja će kupovati.
Mene uvijek fascinira kako je dionica bila jeftina na 9, a skupa na 4???
ja bi sve još još jednom upozorio na trenutnu situaciju u svijetu i šire
info MA aktivnosti pale krajem ožujka preko 80% u SAD, svijet 50-60% (izvor investing)
valuacije i multiplikatori prije coronakrize i nakon nemaju veze jedna s drugom, sve multiple trenutno okačene na bilo kojem site su poslovni rezultati YE2019
zaboravite na to
ako ulazite (sebi ozbiljnijim cash-om), do your homework, napravite DCF model i stresirajte ga za narednih 12-16 mjeseci bar 10%-15%
ja bi sve još još jednom upozorio na trenutnu situaciju u svijetu i šire
info MA aktivnosti pale krajem ožujka preko 80% u SAD, svijet 50-60% (izvor investing)
valuacije i multiplikatori prije coronakrize i nakon nemaju veze jedna s drugom, sve multiple trenutno okačene na bilo kojem site su poslovni rezultati YE2019
zaboravite na to
ako ulazite (sebi ozbiljnijim cash-om), do your homework, napravite DCF model i stresirajte ga za narednih 12-16 mjeseci bar 10%-15%
Pa da i ti stigneš ući u poziciju? 😁
Nemoj nas zamajavati.