kolega Dioničar, ovo ipak neće biti aukcija / cjenkanje ko na hreliću
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Moje skromno mišljenje je da UG, ako se javio na oglas, mora već nu inicijalnoj ponudi ići dosta visoko, da ga HT ne otpili u prvom krugu. A1 bi u prvom krugu mogao dati konzervativnu ponudu, kao vid zavaravanja protivnika i onda u drugom krugu značajno dići ljestvicu. To bi bila nekakva logična igra a možda bude i iznenađenje. Pitanje je kako će igrati ZABA i AZTN?
-
Due dill je upravo u toku ili je gotov,prvo su predane neobvezne ponude sa nekom cijenom koja mora biti prihvatljiva da bi se uopce moglo pristupiti u due dill. U tom roku do 18.03.2020, 99% predali su A1 i UG, ponude su pregledane jel zadovoljavaju kriterije to je 2-5 dana. Poceo je proces due dill za svakog kupca s tim da kupac moze uzeti si rok od nekih max 2 mj da napravi due dill, tek kad zavrsi rok za sve ukljucene kupce počinje predavanje ponuda prema njihovim procijenama, s tim da onda pocinje i cjenjkanje prema gore. Jedino me zanima koliki rok su si uzeli A1 i UG za due dill da bih mogao procijeniti kad je isplata.
-
slažem s ekolega airfire
također na žalost u toj jednažbi treba uzeti varijablu ove jbn.. korone
sigurno neće biti nikakvih pomaka dok to sr.. traje
-
Mislim da to nema veze.
Kratkotrajni poremacaji nikad i nigdje nemaju veze s akvizicijom koja se poduzima radi par desetljeca.
-
Due dill je upravo u toku ili je gotov,prvo su predane neobvezne ponude sa nekom cijenom koja mora biti prihvatljiva da bi se uopce moglo pristupiti u due dill. U tom roku do 18.03.2020, 99% predali su A1 i UG, ponude su pregledane jel zadovoljavaju kriterije to je 2-5 dana. Poceo je proces due dill za svakog kupca s tim da kupac moze uzeti si rok od nekih max 2 mj da napravi due dill, tek kad zavrsi rok za sve ukljucene kupce počinje predavanje ponuda prema njihovim procijenama, s tim da onda pocinje i cjenjkanje prema gore. Jedino me zanima koliki rok su si uzeli A1 i UG za due dill da bih mogao procijeniti kad je isplata.
Nema šanse da due dilligence traje mjesecima 15 dana do najviše 30. Vrlo vjerojatno bliže 15. Nije to firma koja posluje na 20 tržišta.
-
Nema šanse da due dilligence traje mjesecima 15 dana do najviše 30. Vrlo vjerojatno bliže 15. Nije to firma koja posluje na 20 tržišta.
nije u pravu ste kolega, mogli su oni predati odmah ponudu jer manje vise sve znaju,ali sad je na redu igra sa burzom, svaki dan neciji sateliti uspiju skupiti oko 100k dionica i tako vec danima drze cijenu i samo dokupljuju zbog toga im je cilj predati duzi rok za due dill jel ako uspiju skupiti (a mozda su vec i skupili 3mil) to je 5% i razlika je u tom da za tih 5% ne moraju dat 15 i vise kuna kad ih mogu kupiti na burzi ispod 5kn, a istodobno sa razlikom sto moraju manje isplatiti mogu ponuditi vecu cijenu za ostale
-
Obzirom da je optima prošla PSN, tu ne bi smjelo biti "kostura". Ostaje za vidjeti što je sa 200 milijuna koje se spominju od strane HT, da li su to objedinjene sve obveze koje OPT ima prema HT-u, ili je neka kemija u pitanju. Ostalo je manje više sve poznato.
-
nije u pravu ste kolega, mogli su oni predati odmah ponudu jer manje vise sve znaju,ali sad je na redu igra sa burzom, svaki dan neciji sateliti uspiju skupiti oko 100k dionica i tako vec danima drze cijenu i samo dokupljuju zbog toga im je cilj predati duzi rok za due dill jel ako uspiju skupiti (a mozda su vec i skupili 3mil) to je 5% i razlika je u tom da za tih 5% ne moraju dat 15 i vise kuna kad ih mogu kupiti na burzi ispod 5kn, a istodobno sa razlikom sto moraju manje isplatiti mogu ponuditi vecu cijenu za ostale
Boze me sačuvaj kakve ti scenarije vrtiš po glavi...
-
Ovaj sa 500- tinjak kom svaki je dan prvi na bidu......ispalo bi po tome da on danima polagano prodaje po asku ili šta?....
-
-
@high mislite danima KUPUJE po ASKu?
-
po meni sve se vec zna i kupac i cijena, samo se ceka objava, ali do objave se mora skupiti ovo sto je ostalo na burzi. I danas je oslo 200 000 dionica, zar ne. Napisao sam vec prije nekoliko dana dionica je bila 3,80 zar ne. Sada je 4,78 zar ne. Skok od 30% zar ne. Skupljat ce oni i dalje, po meni jos 3 mjeseca, a onda objava.
-
Ovaj sa 500- tinjak kom svaki je dan prvi na bidu......ispalo bi po tome da on danima polagano prodaje po asku ili šta?....
Taj netko sam ja.
Prodao po 4.6x par tisuca komada i onda kupujem natrag skuplje.
Pravo mi i budi. Umjesto da ugasim komp i pricekam rasplet.
-
Kolega iknow je napisao nedavno kako ovde rasplet bude išao brže nego mnogi misle,objava revidiranih FI dan nakon isteka roka za ponude govori tome u prilog. Dakle nema se sta raditi due diligence mjesecima kad je sve transparentno. Vjerujem da su sad u nekoj fazi podnošenja korigiranih ponuda ukoliko je rjec o više ponuđača. Osim toga, prodaja bi morala biti gotova do 1.7 znači i aztn bi do tada morao dati pozitivno ili negativno mišljenje, tako da ja očekujem kroz mjesec dana neke konkretne vijesti, tj finalni cijenu. Ako je tako onda smo sad negdje na pola tromjesečnih prosjeka, što isto objašnjava pokušaje da se cijena zadrži dole. Ovo talasanje danas na burzi je isto signal da se nešto zbiva.
-
kolega mrcash, mislim da ovdje tromjesecni prosjek o cemu svi pricaju uopce nije bitan, on je nevazan, kupac ce dati ponudu za kupovinu firme po meni ne nizu od 11 kuna, i to je to.
-
11,2 da bude ispred .
-
kolega mrcash, mislim da ovdje tromjesecni prosjek o cemu svi pricaju uopce nije bitan, on je nevazan, kupac ce dati ponudu za kupovinu firme po meni ne nizu od 11 kuna, i to je to.
Kako funkcionira isplata malih dioničara, i u kom vremenskom odmaku? Oni dolaze na red, pretpostavljam zadnji?
-
na zalost zadnji, al ne sa velikim vremenskim odmakom
-
a koliki je taj vremenski odmak. ? blize mjesec dana ili godina dana ?
-
blize mjesec dana naravno
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-