639.000.000 / 69.443.264 = 9,20 kn
Ajde nije loše za toliko mrcvarenje.
To je cifra bez duga u bilanci. Kako to tumačiti, valjda ćemo uskoro vidjeti.
Ugovorom o kupoprodaji određena je vrijednost za 100 posto udjela u Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (eng. enterprise value), u iznosu od 639 milijuna kuna što predstavlja 5 x dobit prije kamata, poreza i amortizacije prije jednokratnih stavaka i nakon najmova (EBITDA) u 2020. godini
Ugovorom o kupoprodaji određena je vrijednost za 100 posto udjela u Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (eng. enterprise value), u iznosu od 639 milijuna kuna što predstavlja 5 x dobit prije kamata, poreza i amortizacije prije jednokratnih stavaka i nakon najmova (EBITDA) u 2020. godini
Dug su im nabili HT i ZABA naknadama za upravljanje, raznim marketinškim forama brandiranja i razbrendiranja + ostale triceikučine pa neka se oni obračunavaju. Ja hoću svojih 9,20.
Bolje da isplata ide što prije. Do jučer sam bio zadovoljan sa 6,70 tako neka dobro razmisle kuda sve ovo vodi.
Mislim da je cijena na burzi ta koja nam govori što će biti.
Iako priželjkujem da bude drugačije, no želje su jedno, a realnost drugo.
Najveći problem je nastao kada je dopušteno da se na tako kokošarski način spusti ponder. To je trebao spriječiti netko jači, ali tog jačeg očito hakiraju pučkoškolci.
necemo prodati i to je to 🤣😂
To je izračun za?
Dug su im nabili HT i ZABA naknadama za upravljanje, raznim marketinškim forama brandiranja i razbrendiranja + ostale triceikučine pa neka se oni obračunavaju. Ja hoću svojih 9,20.
Bolje da isplata ide što prije. Do jučer sam bio zadovoljan sa 6,70 tako neka dobro razmisle kuda sve ovo vodi.
Suština je da konkurentska tvrtka upravlja tvrtkom koju treba oslabiti a ne ojačati. I tu postoji podloga za ozbiljnu bitku za onoga tko to želi. Ovdje ima najlakše dokazivih potencijalno nedozvoljenih poslovnih radnji. U zadnjoj objavi i dalje Optima isplaćuje kamate i glavnicu te se objavljuje da je riješen model otplate duga.
Ako su platili cijelu optimu tj EV 639 miliona kuna, onda optima nema dugova. Onda je to dokapitalizacija dugovima i tu se vise tesko mogu raditi makinacije sa vrijednosti dionice nakon prodaje. Ne mogu je niti dokapitalizirati bez pristanka velikih dionicara. A to izmedju istalog znaci da je nisu kupili za 5 EBITDA nego za 2 EBITDE. A to je zaista mizerija.
Ako su platili cijelu optimu tj EV 639 miliona kuna, onda optima nema dugova. Onda je to dokapitalizacija dugovima i tu se vise tesko mogu raditi makinacije sa vrijednosti dionice nakon prodaje. Ne mogu je niti dokapitalizirati bez pristanka velikih dionicara. A to izmedju istalog znaci da je nisu kupili za 5 EBITDA nego za 2 EBITDE. A to je zaista mizerija.
Opet problem. Zašto a uostalom i kako netko može vratiti dug koji je zajednički? Nemoguća misija. DUG OSTAJE i prebacuje se "Matrixu".
Ht moze i pokloniti ako zeli, nama ostaje samo prosjek koji nas stiti. Jbga nismo imali srece i on se srozao zbog korone. Cekam da pokupim pare i odem u usa i crypto.
Opet problem. Zašto a uostalom i kako netko može vratiti dug koji je zajednički? Nemoguća misija. DUG OSTAJE i prebacuje se "Matrixu".
Ciji zajednicki dug ? Ako nesto kosta 639 miliona kuna i u to je UKLJUCEN dug gdje je onda dug ? Ako plate nesto 639 miliona kuna bez duga, duga nema. Oni to mkgu dokapitalizirati samo sa drugim novcima, ali to im vlasnici moraju dozvoliti. Oni moraju preci 75 % inace je sve nesigurno. Ako im ne izadju van i svi se nacrtaju na skupstini.
Dobrodošla natrag na temu Ivana7 s negativnim ocjenama.
Imaš li za podijeliti neki stav oko tvojih očekivanja? Jesi u dionici ili si izašla s gubitkom? Nikad nisi ni imala OPTE?
Može i meni dislike.
Jer očekujem minimum 6,7 kn po dionici.
Gledajući trgovanje unatrag mjesec dana može se zaključiti kako se sa računa AH izbacuju blokovi od 50 000 dionica koje uvijek kupi neki skrbnički račun, a pitanje je kakve su njihove namjere(prodaja po javnoj ponudi ako bude min cijena ili čekanje bolje ponude).
Vidljivo je kako ekipa ispod top 10 među kojima sam i ja ne trza na ovakve vrijednosti oko 5,2 već očekuju ponudu minimalno 6,7 pa će razmisliti o prodaji.
Morat ce većinski dobro odriješiti kesu da dođe do 95% dionica kako stvari stoje.
HT i Zaba nisu izrijekom naveli točan iznos po dionici za 54,3 % na koje se odnosi Ugovor. Podcrtali su samo da je ona niža od tromjesečnog prosjeka između 8. travnja i 8. srpnja koji bi se primjenjivao u okviru obvezne ponude za preuzimanje.
U očitovanju su naveli da je “ugovorom određena vrijednost za 100 posto udjela u Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (Enterprise Value) u iznosu od 639 milijuna kuna” što, kažu, predstavlja 5x dobit prije kamata, poreza i amortizacije prije jednokratnih stavaka i nakon najmova (EBITDA) u 2020. godini. Vezano uz cijenu transakcije pak istaknuli su i da će se ukupni očekivani novčani priljevi za banku odnosno HT odrediti “uzimajući u obzir određene predefinirane parametre na dan transakcije”.
Jasno kao vino piti. 100% Opte = 639M = 9,12HRK
S time da su HT i Zaba pristali na manji iznos od tromjesecnog prosjeka. Sto znaci, nama ostaje i vise
Dugove ce oni refinancirat kao i ja, povoljnijim kreditom zatvorit stari nepovoljniji, obrisat suzu i idemo dalje.
Neka plate kako su platili i AH. Sve ostalo je prevara.
Kako onda objašnjavaš trenutnu cijenu na burzi?
Ne objasnjavam ja nista jer ni najveci znanstvenici nebi mogli objasniti sta se desava u HR po bilo kojem pitanju. Jednostavno sam oglusio na sve.
Cekam u papiru zavrsetak a za 5 i kusur kn nedam sigurno pa nek ode sve k vragu.
bojim se da bi cijena vec bila na 10 kn da smo na 10+ kn...
Ako su kupili teke više od polovice za 639 miljona, onda je u istom postotku i dug uračunat?
Iz ovih brojki vidim da su platili dionicu 9.2 kn a rekli su da ce dobiti ispod tromjesecnog prosjeka sto znaci da nisu dobili 9.2 kn po dionici jel to i nije tromjesecni prosjek nego je to sve skupa s dugom onda znaci da 6.7 kn je neupitno