Veterani,doajeni i bardovi, sta sad napraviti, uzeti to ili ne, mi svi tu na forumu nemamo ni 3%, sta ce napraviti veliki?
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
i što sam ja rekao ? Da je Optima prošlo svršeno vrijeme.. dobro da sam prodao sa minusom od 10% u 7.mj 2021.i dalje zavrtio lovu ..
Masta radi svašta. 5 - 7 ebitda ako ne i 9x. ..
Uključio i mene samog mladog i neukog.. dane sam proveo proučavajući kako se vrednuju telekomi... I uložio oko 10k EUR u optimu . .
-
U međuvremenu ste stekao nešto vrlo vrijedno, znanje i iskustvo
Nisu loše prošli u Optimi, osim što su se napatili gledajući kako se svi drugdje bogate.
To je pak izbrisano potezom pera, pa kuna na Opte u uvjetima posrnulog tržšta vrijedi opet kao kuna i pol drugdje.
Svemriska pravda
-
A danas je prodano 142.171 kom. dionica Optime po prosječnoj cijeni 5.18 Kn plus naknada brokeru od 2 lipe, znači 26.000 Kn bačeno u vjetar. Prodavači vjerojatno sad igraju hrkljuš sa svojim čelom...
Ma nije kolega vrag tako crn kao sto izgleda, ja sam bila zakleti holder Opte, ali nisam odoljela današnjoj rasprodaji na zse pa sam nešto malo odvojila za šoping, cca 40 000 kom, nadam se taj sitni gubitak debelo nadoknaditi u skoroj budućnosti na današnjoj kupovini.
Mislim da ste malo prerano uletjeli, ovo je tek počelo, čini se...
-
Samo jedna konstatacije.
1. Pohvala svima koji su si dali truda i točno izračunali zakonom propisanu cijenu u ponudi . Tako da smo mi ostali znali koja su očekivanja.
-
Samo jedna konstatacije.
1. Pohvala svima koji su si dali truda i točno izračunali zakonom propisanu cijenu u ponudi . Tako da smo mi ostali znali koja su očekivanja.
Ako me sjećanje ne vara prva je izračunala tromjesečni ponderirani prosjek cijene dionice naša omiljena i poštovana kolegica Kvark. Hvala joji, bio bi neprocijenivi dobitak za ovaj forum ako nam se poželi opet pridružiti .❤️
-
Vidim da u Hanfinoj objavi piše da su HT i Zaba prodali dionice po 1,10 kn. To bi možda i bilo tako da očito ugovorom HT i Zaba nisu naplatili vise od 350 milijuna kuna tražbina prema OPTE. Zapravo je neto dug iznosio cca 3 Ebitda, a vrijednost dionica cca 2 Ebitda. Ukupno znaci 5 Ebitda. Tromjesjecni je prosjek zaštitio manjinske, pa su većinski dobili manje za dionice uz uvjet da u potpusnosti naplate dug. Da nije bilo tromjesjecnog prosjeka svi bi dobili za dionice cca 3,3 kn. Ne treba smetnuti s uma i porezni štit jer su Zaba i HT ostvarili očito gubitak na dionicama od cca 160 milijuna kuna, čime će ta banka i najveci teleoperater platiti manje poreza na dobit za navedeni iznos. Sve u svemu obzirom da je očito bio samo jedan ponuditelj i da se transakcija toliko dugo otezala, mali dioničari i nisu baš tako loše prošli.
-
Kolege, na neki način smo viđamo krivi..
A što bi bilo da smo krenuli pumpati cijenu 10.4. 2021 . ? .. ali ne kao svi kupuju i kupuju a cijena nikako da pređe 5.5 kn.....
-
Koliki je rok za prihvaćanje ove ponude i ako je ne prihvatim kada mogu očekivati novu ponudu?
-
još nije zvanično objavljena ponuda, možda bude danas. poslije to brzo ide. napisat će oni datum isplate u ponudi. mjesec dva. i onda godinu dana ništa jer ako bi više ponudili morali bi nadoknaditi razliku svima koji su prodali predhodnu godinu. zbog toga će cijena pod pritiskom njihovih satelita propasti. ako misliš prodati prodaj sad ili čekaj bar godinu.
-
-
Vidim da u Hanfinoj objavi piše da su HT i Zaba prodali dionice po 1,10 kn. To bi možda i bilo tako da očito ugovorom HT i Zaba nisu naplatili vise od 350 milijuna kuna tražbina prema OPTE. Zapravo je neto dug iznosio cca 3 Ebitda, a vrijednost dionica cca 2 Ebitda. Ukupno znaci 5 Ebitda. Tromjesjecni je prosjek zaštitio manjinske, pa su većinski dobili manje za dionice uz uvjet da u potpusnosti naplate dug. Da nije bilo tromjesjecnog prosjeka svi bi dobili za dionice cca 3,3 kn. Ne treba smetnuti s uma i porezni štit jer su Zaba i HT ostvarili očito gubitak na dionicama od cca 160 milijuna kuna, čime će ta banka i najveci teleoperater platiti manje poreza na dobit za navedeni iznos. Sve u svemu obzirom da je očito bio samo jedan ponuditelj i da se transakcija toliko dugo otezala, mali dioničari i nisu baš tako loše prošli.
Tko je sad vjerovnik Optimi? Ako su HT i Zaba došli do svojih potraživanja? Tko sad ima polugu za povući Optimu u stečaj?
-
Nadam se da će kupovati na burzi po 5.36, da ne moramo čekati još koji mjesec da uplate lovu. Iako ne vidim u šta bi sad ulagao sa tom lovom...
-
Znaci HANFA je odobrila ponudu od TeleMacha po 5.36. i sad se ceka da TMach sluzbeno objavi u medijima.
Vi koji ste duze na burzi i vidjeli ste vise puta preuzimanja, dali kupac objavljuje istu cjenu koju je odobrila Hanfa ili zna bit uvecana za simbolicnu premiju ili tako nesto? koja su vasa iskustva?
-
koliko se ja sjećam samo na plivi je bilo nadlicitirano ali su bila dva ponuđača.
-
Znaci HANFA je odobrila ponudu od TeleMacha po 5.36. i sad se ceka da TMach sluzbeno objavi u medijima.
Vi koji ste duze na burzi i vidjeli ste vise puta preuzimanja, dali kupac objavljuje istu cjenu koju je odobrila Hanfa ili zna bit uvecana za simbolicnu premiju ili tako nesto? koja su vasa iskustva?
Cijena u ponudi bit će 5,36 jer tako je u svom zahtjevu zatražio Telemach, a Hanfa odobrila, sumnjam da će biti premije, ali postoji još jedna teoretska i zakonska mogućnost povećanja cijene tijekom 28 dana trajanja ponude ukoliko ponuditelj ocijeni pred kraj isteka roka da je premali broj dioničara prihvatio ponudu. U tom slučaju novim zahtjevom zatražit ce od Hanfe odobrenje povećanja cijene po dionici koja veća cijena naravno , vrijedit ce i za one koji su prihvatili ponudu po nižoj cijeni.
-
Ako se već neće zaraditi da se svašta nešto naučiti u ovom postupku. Hvala iskusnim igračima na praktičnim i korisnim savjetima koji dosta toga pojašnjavaju.
-
ne dam po 5,36 točka
-
Nismo se sada valjda pokunjili??? Svi vi koji ste se nabrijavali da ćemo se krvi napit Telecrahu ako ne istrči sa bonusom.
-
-
Svi se poslagali na prodaju i sa diskontom ispod 5,36.
Kako da saznamo hoće li svi iz top 10 prihvatiti ponudu?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner