To je kamilica za UG. Treba pogledati kakvi se ratovi vode u Srbiji s Vucicem. Plenkovic tu ne može gotovo ništa osim natjerati UG da bude “blag” prema njemu i njegovim apartčicima. On je “malo” nezadovoljan al objektivno UG kuca na vrata sa vise strana. Nisu samo Optima i ZEM u igri, već i novinski mediji i internetski portali. Navodno je provladin novinski list pred prodajom i defacto on i njegovi simpatizeri uskoro ostaju bez podrške s te strane. On se boji gubitka dosadašnje medijske podrške koju će neminovno izgubiti. Sad je samo stvar hoće li po tom pitanju zaživjeti tiha kohabitacija ili ćemo imati otovoreni rat u kojem UG tesko da može izgubiti. UG će sigurno nadživjeti Plenkovića i njegove pulene u RH.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
https://www.telegram.hr/politika-krimi…o-ce-biti-s-n1/
Plenkovic ce se na kraju pokazati kao grobar demokracije u Hrvatskoj, ali i kao grobar trzista kapitala. Jednom vec s Agrokorom, a ovo sad je isto potencijalno grozno.
Ako doista odluci potopiti N1 i zadrzati onaj clanak u zakonu onda je to bye bye za naredni period.
To bi se tako moglo dogoditi da smo u Jugoslaviji i da je Plenković Tito. Ali nismo u Jugoslaviji i Plenković nije Tito.
Ako Plenky pokuša ugasiti N1, uz N1 će stati kompletna oporba i većina redakcija većine medija u Hrvatskoj.
Mi kao društvo više nismo na tom nivou da nekakav premijer pali/gasi medije.
I na kraju krajeva, Plenky svoju popularnost crpi iz toga da je prevario sve da on nije hadezeovac.
Kad te iluzije nestane, nema više ni njega ni HDZ-a.
-
29. OPTE-R-A IN 10. HPB D.D. 531.289 5,10 01.06.21 2,71 0,77% 10. OUT KOPSEJAK KREŠIMIR 5,10 01.06.21 novosti u top 10 ....
-
29. OPTE-R-A IN 10. HPB D.D. 531.289 5,10 01.06.21 2,71 0,77% 10. OUT KOPSEJAK KREŠIMIR 5,10 01.06.21 novosti u top 10 ....
Da malo pažljivije pratiš forum znao bi da su te novosti apsolvirane još u petak.
-
Da malo pažljivije pratiš forum znao bi da su te novosti apsolvirane još u petak.
isprike 😅😅
-
Sjećam se kako su neki komentirali kako optika nije bitna ta 5G pa sam pronašao neki članak promotivni za HT u kojem kažu kako je zapravo jako bitna:
U Hrvatskom Telekomu koji je predvodnik 5G-a u Hrvatskoj znaju da je nužno da bežične 5G i žične optičke mreže rade zajedno kako bi osigurale sveprisutnu povezanost. Optičke mreže imaju veću propusnost od mobilnih 5G mreža i 90 posto manje kašnjenje od konvencionalnih fiksnih mreža te pružaju razinu stabilnosti i dostupnosti do 99,999 posto. Zato su optičke mreže važna infrastruktura za 5G. Kako se 5G uglavnom koristi za povezivanje uređaja s baznim stanicama bežičnim vezama, bazne stanice i dalje moraju biti povezane s pristupnom mrežom, mrežom agregacije i transportnom mrežom putem fiksnih optičkih mreža. Stoga je optička mreža važna osnova za brzi razvoj 5G-a. Kao najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske, Hrvatski Telekom ostaje predan ulaganjima u širenje dostupnosti optičke mreže koja predstavlja ključnu polugu za jačanje i razvoj konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.
Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/techsci/ht-ima…mjeseca-1495416 - m.vecernji.hr -
ne znam gdje ovo spada. ali kad kolega već spominje HT... ovdje je plan gradnje mreže.. pa bacite oko malo...
svako misljenje je dobro doslo. mozda je ovo vise za temu HT.
-
Fiksni priključak - Kapacitet žice - brzi prijenos.
5G je mobilna telefonija, signal preko zraka ali nikad kao žica. Od bazne stanice nadalje (internet) - žica.
Žica = optika.
Razvoj 5G nije razvoj na žici. Treba je kolko i za 4G. Dobra optika je dobra optika ali 5G-u je samo agregat. Kao kotač na autu, a motor je nova tehnologija (5G).
-
Fiksni priključak - Kapacitet žice - brzi prijenos.
5G je mobilna telefonija, signal preko zraka ali nikad kao žica. Od bazne stanice nadalje (internet) - žica.
Žica = optika.
Razvoj 5G nije razvoj na žici. Treba je kolko i za 4G. Dobra optika je dobra optika ali 5G-u je samo agregat. Kao kotač na autu, a motor je nova tehnologija (5G).
Da, ali ne baš.
5G je RAN odnosno Radio Access Network. Omogućuje komunikaciju između tvoje SIM kartice (u bilo kojem obliku i u bilo kojem uređaju) i najbliže bazne stanice (da pojednostavimo). Nakon toga, u praksi, to ide u core network koji je gotovo isključivo optika.
Kako 5G ima puno veće kapacitete na radijskom sučelju, jasno je da i core dio mreže mora pratiti taj dio razvoja.
No, da ne idem dalje u tehnikalije, ne znam koliko je to bitno za ovu temu.
Eventualno za one koji se nadaju da bi Telemachu mogla biti interesantna core network optika za njihov razvoj, da minimalno moraju rentati kapacitete od HT-a, OIV-a, HAC-a, Plinacro-a, koji uglavnom imaju kapacitete na "magistralnim vodovima". Tu bi onda trebalo vidjeti koliko OPTE ima kapaciteta u tom dijelu mreže, a koliko su se bazirali na ulaganja u lokalnu petlju.
-
ovdje ponestaje dionica na kupnji.......
-
-
Nikad ih nije ni bilo.
-
Ja ovdje dobro držim gaće i dokupljujem. Možda sam i lud
-
Ja ovdje dobro držim gaće i dokupljujem. Možda sam i lud
Ako Kresimir pogura do 3,5 uključujem se i ja sa svom raspoloživom municijom.
vidjet ćeš kada se Krešo iskrca kako će ih bit
-
A odakle znate da on uopće prodaje?
-
To bi nam valjda trebali objasniti oni koji imena spominju, a dokaza mislim nemaju!?
-
Ja mislim da ne prodaje, prije bih rekla da igra nekakvu igru sličnu kao i Ane. Ipak je u top 10 sa povećom količinom papira, možda ga je netko od budućih i kontaktirao da ga priupita kako vidi budućnost svojih papirića.
-
Ja stvarno ne znam, al netko se ili ozbiljno prepao ili su mu pukli živci.... ili margin!
-
Ja mislim da ne prodaje, prije bih rekla da igra nekakvu igru sličnu kao i Ane. Ipak je u top 10 sa povećom količinom papira, možda ga je netko od budućih i kontaktirao da ga priupita kako vidi budućnost svojih papirića.
Da, ja sam čuo da ga je zvao Warren Buffett, ali nije mu se javio na telefon. I eto vidi starog jarca kako sad paničari!
-
Da, ja sam čuo da ga je zvao Warren Buffett, ali nije mu se javio na telefon. I eto vidi starog jarca kako sad paničari!
Imate dobar smisao za humor mora se priznati, ali ja ovo brbljam iz iskustva. Nekad ( davno) i moj suprug je, na veliko iznenađenje bio kontaktiran prije svih formalnih procedura od jedne strane firme koja je bila izgledni kupac jednog našeg turista, doduše imali smo gotovo 5 posto dionica i visoko mjesto u top 10. Tako da.....
-
Imate dobar smisao za humor mora se priznati, ali ja ovo brbljam iz iskustva. Nekad ( davno) i moj suprug je, na veliko iznenađenje bio kontaktiran prije svih formalnih procedura od jedne strane firme koja je bila izgledni kupac jednog našeg turista, doduše imali smo gotovo 5 posto dionica i visoko mjesto u top 10. Tako da.....
Dobro i što je onda bilo, mislim, što je vaš suprug napravio nakon što su ga nazvali?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner