1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:53 PM
  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 19, 2020 at 10:22 AM
    Quote from cvarkozder
    Quote from ZSEZSE

Ja se mislim prebaciti u AZ:-)

Mislim da je ovo dno ili blizu dna. Pravo je pitanje da li se još trpati?

Mrtvi su objavljeni, sve je pozatvarano, otkazi su krenuli- što još može gore?
    Da Bačić postane premjer?

Misliš da ne može gore? Stvarno to misliš? Pa gospodarstvo će tek osjetiti što znače sva ova zatvaranja i karantene. To još nije ni blizu uračunato u cijene jer zapravo nema nikakvih konkretnih predviđanja koliko će se smanjiti punjenje proračuna, koliko će biti otpuštenih, koliko će biti neotplaćenih kredita od strane privrednih subjekata i građana... A mjere vlade, potpuno očekivano, su nedovoljne jer nikakve strategije zapravo nema.

Uvijek može gore i zove se Agrokor :)

Evo logoruje na 20,50 na 400.ooo kn prometa, a smak svijeta?

Prokletstvo dionica na ZSE je što svaka drhtava ručica ruši cijenu, a prednost isto tako što ju svaki nadobudni sa sitnom količinom love nabija.

Mislim da će neki za pola godine lupti glavom u zid-ili mi koji smo kupili ili neki koji su prodali.

Nije uputa na kupnju niti prodaju samo razmišljanje bez panike.

Ovo so ovim čovjekom što je umro i pozitivnim testom-je, nije, je ,nije, ipak je tako -nebi odradio ni Goebbels

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 19, 2020 at 11:23 AM
    Quote from Barikb

očito je glavni dioničari ne prodaju ništa. mirovinskom.fondu.je vazno da kupi vece količine. Cijena je sada 60% snižena.

očito je došlo vrijeme za ulagače tuđih para i to tako treba i biti, tko želi svoja osobna ulaganja povući, treba imati priliku da ih preuzmu kolektivni ulagači-penzići, od kojih je većina i nesvjesna da postaju vlasnici određenih izdanja, jer sada imaju ionako prečih briga oko očuvanja statusa kolektivnog ulagača

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,513
    • March 19, 2020 at 3:01 PM
    Quote from discover

necu prodat taman da budu po kunu

da se slucajno ne predomislim u trenutku pomracenja uma, odregistrirao sam ih

a vi? kako te? margini?

Same here... Nije mi o glavu, preživjet ću i da odu na nulu, ali mi ne bi bilo drago, niti vjerujem u to.

Ali bilo bi presmiješno da cijena ode na jednu znamenku (stvarno me više ništa ne može iznenaditi), a ovi isplate 1,20 dividende

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 19, 2020 at 4:25 PM
    Quote from mikromakrto
    Quote from discover

necu prodat taman da budu po kunu

da se slucajno ne predomislim u trenutku pomracenja uma, odregistrirao sam ih

a vi? kako te? margini?

Same here... Nije mi o glavu, preživjet ću i da odu na nulu, ali mi ne bi bilo drago, niti vjerujem u to.

Ali bilo bi presmiješno da cijena ode na jednu znamenku (stvarno me više ništa ne može iznenaditi), a ovi isplate 1,20 dividende

Zanima me u ovakvoj situaciji koja je realnost dobiti dividendu?

Pozdrav!

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • March 19, 2020 at 5:14 PM

Dividenda je ionako već uračunata iz proslogodisnjih dobiti...iako nemaju keša kao arnt, mislim da će sebi (a time i nama) isplatiti divku.

Ništa nije realno ali relativno jest.☺

• Aladin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    45
    • March 19, 2020 at 9:42 PM
    Quote from cvarkozder
    Quote from Barikb

Allianz kupio dodatnih 803.650,00 :Pkomada dionica

Ja sam u AZ-u i nimalo mi nije drago što se i mojim novcem hvata padajuće noževe.

Ja sam u AZ i drago i drago mi je da napokon kupuju nesto sta ce mi osigurati bar donekle bolju mirovinu, a ne obveznice i druge nikakve kompanije.. ovo je super ulaz, ako padne jos ne sumljam da ce podebljati jos poziciju 😀

• cvarkozder
    Student
    Reakcija primljeno
    82
    • March 19, 2020 at 10:20 PM
    Quote from Aladin
    Quote from cvarkozder

Ja sam u AZ-u i nimalo mi nije drago što se i mojim novcem hvata padajuće noževe.

Ja sam u AZ i drago i drago mi je da napokon kupuju nesto sta ce mi osigurati bar donekle bolju mirovinu, a ne obveznice i druge nikakve kompanije.. ovo je super ulaz, ako padne jos ne sumljam da ce podebljati jos poziciju 😀

I meni je drago da moj fond u svom vlasništvu ima dionice RIVP. Samo mislim da kupuju prerano...

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 19, 2020 at 11:27 PM

Teško je kupiti veću količinu a još teže to napraviti na točno pogođenom dnu. Da je to lako, svi bi ovih dana mogli biti vrhunski stock pickeri.

Ne tvrdim da će nakon ove epidemije svijet ostati isti ali turizma će biti kao i što RIVP neće propasti.

Dok je godišnjih odmora trebati će i apartmana i soba za odmor.

Zaboravljamo svi da iza kupnje dionice stoji udjel u pravoj imovini (real estate), a to što sve neselektivno pada - valute, nafta, kamatnjaci - baš ovo je najbolji hedging

• cvarkozder
    Student
    Reakcija primljeno
    82
    • March 19, 2020 at 11:45 PM
    Quote from accountant

Teško je kupiti veću količinu a još teže to napraviti na točno pogođenom dnu. Da je to lako, svi bi ovih dana mogli biti vrhunski stock pickeri.

Ne tvrdim da će nakon ove epidemije svijet ostati isti ali turizma će biti kao i što RIVP neće propasti.

Dok je godišnjih odmora trebati će i apartmana i soba za odmor.

Zaboravljamo svi da iza kupnje dionice stoji udjel u pravoj imovini (real estate), a to što sve neselektivno pada - valute, nafta, kamatnjaci - baš ovo je najbolji hedging

Sigurno da oni ne namjeravaju kupiti siću, pa da to mogu u jednom danu. Ali, meni se, kao umjerenom pesimistu u ovoj situaciji čini da će biti puno vremena za kupnju na dosta nižim razinama od ovih preko 20, pa i preko 25 kuna na koliko su oni dosta kupovali.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 20, 2020 at 12:08 AM

Šta im nebi bilo pametno po ovim cijenama otkupljivati vlastite dionice?

S jedne strane braniš cijenu, s druge kasnije ih možeš dijeliti umjesto dividende?

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 20, 2020 at 2:12 AM
    Quote from volar
    Quote from ZSEZSE

Az OMF je od 24.02. skočio za skoro 600.000 kom(nitko iz top 10 ne prodaje):

AZ OMF kat. B 1.313.940 1,04%

up.gif AZ OMF kat. B
    1.902.507 1,51%

Lako je fondovima. Oni gotovine imaju na kamione. Da padne jos 50% oni ce opet kupovati. A sta cemo mi? Odakle novci? Nije to za usporedbu.

U načelu mali prodaju, fondovi i jaki pojedinci skupljaju. Poslije će burekdžije kriviti druge što su sami prodali jeftino...bit će teorija urote...

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 20, 2020 at 10:24 AM

Dali ću ikad dočekati ispod 15?10?

Mislim da taj film zasad nećemo gledati...

Vjerujem da oni koji su gubili ovdje su grdo nastradali i sad je ekipi svejedno-neidu van.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Planiram čekati dva tjedna i onda možda dokupiti ovisno o situaciji u Italiji?

Mišljenja?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 20, 2020 at 10:53 AM
    Quote from Normani
    Quote from volar

Lako je fondovima. Oni gotovine imaju na kamione. Da padne jos 50% oni ce opet kupovati. A sta cemo mi? Odakle novci? Nije to za usporedbu.

U načelu mali prodaju, fondovi i jaki pojedinci skupljaju. Poslije će burekdžije kriviti druge što su sami prodali jeftino...bit će teorija urote...

kakvi su to mali prodavali u blokovima po nekoliko desetaka tisuća kom to u preko nekoliko navrata?......neki veliki mali?

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 20, 2020 at 11:04 AM

Možda "mali" ovi koji su ušli pa bi ipak izašli da dokupe jeftinije?

pogledajte prvih top 10.

Kako trenutno situacija stoji dobar su posao odradili 8o

Kokičarenje.

Izašli su na trenutnom dnu.
    Neko je već napisao šta ih boli briga nisu njihovi novci.

Dok ovi koji su ušli s puno stoje i čekaju rasplet ili dokup.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 22, 2020 at 6:35 AM

https://net.hr/danas/svijet/optimisticne-vijesti-iz-kine-rezultati-prvih-istrazivanja-pokazali-sto-ima-kljucnu-ulogu-u-smanjenju-infektivnosti-koronavirusa/#

Vidjet ćemo hoće li biti isplate dividende za RIVP. Ukoliko bude onda to znači da uprava i NO koji su u poziciji višeg

znanja od ostalih imaju jako puno razloga za optimizam. Ukoliko je virus termolabilan, a izgleda da jest onda je to

velika stvar za turizam, jer će u Hrvatskoj za vrijeme špice sezone praktički nestati.

https://www.telegram.hr/price/cijenjen…i-bolje-mjesto/

Druga informacija pozitivna, to je već treća (ako bude dividenda 1,20 kn ), od znanstvenika Lauca. Znanstvenici su jako oprezni u svojim

izjavama, jer su svjesni da im potpuno pogrešne izjave utječu na reputaciju, Lauc kaže:

Kad bi se život u Hrvatskoj mogao vratiti u relativnu normalu?

LAUC: U ovom trenutku to nitko ne može znati za sigurno. No kao što sam rekao, osobno mislim da bismo već krajem travnja trebali biti u puno boljoj situaciji i da će ovog ljeta hrvatska obala biti popularnija no ikada, jer će avioputovanja neko dulje vrijeme biti jako nepopularna.

Dakle, iako u Hrvatskoj situacija tek eskalira i može se očekivati određeni broj smrtnih ishoda i više tisuća zaraženih investitori moraju biti svjesni da se moraju osloboditi napadaja panike i očaja i radi toga osobnog osjećaju vući ulagačke poteze.

Dakle Lauc kaže da je hrvatska obala ovoga ljeta biti popularna radi, imamo upravu koja je do sada dokazala sposobnost, glavni

dioničari ne prodaju osim br. 10 PBZ skrbnički koji malo kupuje malo prodaje standardno u zadnje vrijeme više kupovao i imamo

mirovinski fond Allianz koji je jače ušao sa cca 1,5 milijuna dionica.

Moje je mišljenje da idućih najmanje 2 ili 3 tjedna treba striktno poštivati upute i naredbe Stožera civilne zaštite jer skoro cijela

država ovisi i o turističkoj sezoni čija špica počinje tek za 100 dana.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • March 22, 2020 at 8:24 PM

Nije da će se samo na turistima događati da iz top 10 skraćuju pozicije. To budemo uskoro na svakoj dionici gledali, ovo je moje mišljenje, a vidjeti ćemo hoće li tako biti.

Ovo i nije strašno, 120k komada i to 10.-ti dioničar.

Inače imam u portfelju turističku kompaniju i nisam se odlučio na ovim cijenama prodavati, jer vjerujem da se sezona još može donekle

spasiti, ali o "ŠPICAMA" više ne razmišljam, to je pojam za prošlo svršeno vrijeme, i za vrijeme narednih godina a ne ove.

Za ovu godinu očekujem tupu sjekiru, ako i ona bude.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 22, 2020 at 9:36 PM
    Quote from MickeyM

Nije da će se samo na turistima događati da iz top 10 skraćuju pozicije. To budemo uskoro na svakoj dionici gledali, ovo je moje mišljenje, a vidjeti ćemo hoće li tako biti.

Inače imam u portfelju turističku kompaniju i nisam se odlučio na ovim cijenama prodavati, jer vjerujem da se sezona još može donekle

spasiti, ali o "ŠPICAMA" više ne razmišljam, to je pojam za prošlo svršeno vrijeme, i za vrijeme narednih godina a ne ove.

Taj br. 10 PBZ skrbn. je prije 15 dana imao 1.497.324 dionice, znači manje nego danas. Zapravo je kupovao od 05.03. do danas više nego prodavao. Glavni dioničari nisu prodali niti jednu dionicu, Allianz B je kupio milijun i pol dionica i šef uprave preko 10 tisuća dionica. Iznimno je neobično Mick da imate dionicu, a ne vjerujete u turizam nekoliko godina unaprijed, ali cool. Nitko ne komentira prof. dr. Lauca i njegovu opservaciju ovogodišnje turističke sezone:huh:

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 23, 2020 at 7:50 AM

Na stranicama Valamara zatvoren booking za travanj, a otvoren za svibanj :/. Iz današnje perspektive bil bi sretni sa 7,8,9 mjesecom...kada se bere vrhnje. Danas će vjerojatno biti zanimljivo trgovanje8|. Meni zanima razlika u cijeni u 9.30 i 15.55

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 23, 2020 at 2:55 PM
    Quote from MickeyM

Display More

Barikb ti je dobro napisao, prvo su dukupljivali sad prodaju.

Na 25 im je bilo OK, sad im je prejeftino :)

AZ je dokupio puno više komada, ali izgleda ne prodaje-vidjet ćemo večeras...

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • March 23, 2020 at 3:20 PM

To je možda zajednički skrbnički račun pa unutar njega jedni prodaju, a drugi kupuju. Tako da na temelju pogleda na vlasničku strukturu odnosno deset najvecih dionicara, ne bih donosio neke dugoročne zaključke.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago